Rusų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Bir 2007, 12:13

Bet 3 rušys mėsos :roll: Nu ir maisto derinių būna...........

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 12:23

kuo netikeciau,tuo idomiau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 19:27

Agurkinė(рассольник)

1 jaučio inkstai,
1 veršelio liežuvis,
rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti),
2 šaukštai perlinių kruopų,
1-2 morkos,1 petražolės šaknis,
1 nedidelis salieras,1 bulvė,
2 svogūnai, susmulkinti
žalumynai: krapai, petražolės, saliero lapeliai,
3 lauro lapai,6 žirneliai juodųjų pipirų,
2 žirneliai kvapiųjų pipirų

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5-10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą.
Liežuvį (geriausiai veršelio) virkite, kol jis bus pusiau išvirtas, įkiškite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Odelė turėtų lengvai luptis.
Viralą, kuriame virė liežuvis, kartu supjaustytu liežuviu supilkite į puodą, kuriame sudėti inkstai, įpilkite verdančio vandens ir pusvalandį virkite.

Du šaukštus perlinių kruopų perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite brinkti.
Agurkus supjaustykite ir virkite jų pačių rauge 10 min., visą laiką nuimdami atsiradusias putas.
Supjaustykite plonomis juostelėmis morkas, petražolę, salierą, kubeliais - vieną bulvę.

Pradedam dėlioti sriubytę :P
Pirmiausiai į sriubą sumeskite šaknines daržoves ir kruopas.
Už 10 minučių - bulves ir du susmulkintus svogūnus.
Ir tik po to, kai viskas išvirs - agurkus kartu su skysčiu (raugu).
Sriubos geriausiai nesūdyti visai, o įpilti daugiau agurkų raugo.
Likus 3 minutėms iki pabaigos sudėkite susmulkintus žalumynus ir prieskonius.Po to išjunkite ugnį, sandariai uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti.Valgoma agurkinė su grietine ir juoda duona.

Paprastesnė, bet ir prastesnė agurkine iš paukštienos (geriausiai - antienos). Subproduktus - skrandukus, širdeles, kepenis, kaklus - smulkiai supjausytiti, užpilti verdančiu vandeniu ir virti valandą. Viskas, kaip ir anksčiau aprašyta, tik perlines kuopas reikėtų ( nors nebūtina) pakeisti ryžiais, o prieskonių rinkinį papildyti česnako ir raudonėliu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Lie 2007, 16:39

oho kokia litanija apie agurkine :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Lie 2007, 20:55

Rusiški pyragėliai

1 kg su lupenomis virtų bulvių,
500 g varškės,
2 svogūnai,
druskos,
pipirų ,
1 šaukštas aliejaus .

Tešla:
1,5 stiklinės miltų ,
1 kiaušinis, druskos,
1 šaukštas aliejaus,
1-2 šaukštai vandens.

Iš miltų, kiaušinio, vandens, pridėjus aliejaus ir druskos, užmaišyti tešlą.
Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinti aliejuje.Nuluptas bulves kartu su varške sumalti mėsmale.Suberti svogūnus, druską ir pipirus.Masę gerai išmaišyti.Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlą, stikline išpjauti ritinėlius, dėti įdarą ir sulipdyti pyragėlius.Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį, išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.Patiekti apipiltus išlydytu sviestu arba rūgščia grietine.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 22:50

:hubba: jauciu,kaip skanu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 23:10

Aš irgi :lol:
(kaip Čepajevas samanę užuodęs : jaučia, o įrodyt ar paimt - negali :twisted: )

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 23:23

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2007, 19:29

Maskvos apkepas

200 g pievagrybių,
4 griežinėliai kumpio vyniotinio,
100 g raugintų kopūstų,
1/2 rauginto agurko, 1 svogūnas,
1 šaukštas margarino,
1 skiltelė česnako,
15 kadagio uogų,
5 žirneliai pipirų,
taukų formai ištepti,
druskos, 2 šaukštai sukapotų krapų .

Nuluptą ir supjaustytą svogūną pakepinti margarine.
Įmesti perpiltus vandeniu, perkoštus ir supjaustytus kopūstus, kadagio uogas ir pipirų žirnelius. Maišant pakepinti. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pasūdyti ir ištroškinti likusiuose taukuose su sutrintu česnaku.
Atsparų karščiui indą ištepti taukais.Į dugną sudėti kopūstų sluoksnį, ant jo - du griežinėlius kumpio vyniotinio, pusę troškintų pievagrybių porcijos ir kelis ritinėlius nusunkto agurko, pabarstyti krapais.Po to sudėti kitą tų pačių komponentų sluoksnį.Ant viršaus uždėti kelias margarino drožles.Patiekalą pridengti ir įkišti 30 min. į vidutiniškai įkaitintą orkaitę.Patiekti su rugine duona ir daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgp 2007, 19:39

na ne,as jau soti pievagrybiais :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Rgs 2007, 19:07

Užsimaniau štai tokius pyragėlius pasidaryti :roll:

Rusiški bulvių pyragėliai

Tešlai
stiklinių kvietinių miltų
arbatinių šaukštelių kepimo
miltelių
Puse arbatinio šaukštelio druskos
115g sviesto iš šaldytuvo, supjaustyto kubeliais
2 didelių kiaušinio trinių
Puse stiklinės grietinės
1 -2 valgomųjų šaukštų šalto vandens
Įdarui
1 valgomojo šaukšto alyvų aliejaus
1 valgomojo šaukšto sviesto
1 didelio poro, supjaustyto griežinėliais
3 kopūsto lapų, supjaustytų kvadratėliais
2 didelių bulvių
druskos ir pipirų pagal skonį
puse arbatinio šaukštelio muskato riešutų
1 -2 valgomųjų šaukštų šviežių krapų
išplakto kiaušinio arba pieno glazūravimui
grietinės ir prieskoninių
žalumynų mirkalo arba saldaus čili padažo serviravimui

8 porcijos Ruošiama 50 min. Gaminama 20-25 min. 400 kalorijų 13 g riebalų


1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (5 dujinės
viryklės padala).
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Maišytuve sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sviestą taip, kad mišinys taptų panašus į duonos trupinius. Mažame
dubenėlyje išplakite kiaušinių trynius, grietinę ir šaltą vandenį. įjungę maišytuvą, kuriame maišėte miltus, sudėkite grietinės mišinį ir maišykite tol, kol mišinys įgaus „rutulio" formą.
3 Padalinkite tešlą į keturias dalis ir suplokite juos (padarykite diskus). Įvyniokite į plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, arba 24 valandoms.
4 Tuomet paruoškite įdarą. Įkaitinkite aliejų ir sviestą. Pakepkite supjaustytą porą, kol suminkštės. Įdėkite smulkiai supjaustytų kopūsto lapų ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Kol daržovės kepa, supjaustykite bulves kubeliais, jas išvirkite ir sutrinkite. Pamaišykite porų mišinį, pagardindami druska ir pipirais pagal skonį. Įberkite muskato riešutų ir krapų, tuomet supilkite viską į virtuvinį kombainą.
5 Norėdami padaryti pyragėlius, iškočiokite atšildytą tešlą taip, kad pasidarytų 5 mm storio. Išpjaukite iš jos apie 8 cm skersmens apskritimus. Į šiuos apskritimus įdėkite po desertinį šaukštą įdaro, tešlos kraštus sutepkite trupučiu vandens. Paimkite už apskritimų kraštų, pakelkite juos ir tvirtai užspauskite virš įdaro.Užtepkite ant pyragaičių išplakto kiaušinio arba pieno.
6 Sudėkite pyragaičius į aliejumi arba sviestu suteptas skardas ir kepkite 1 90 "C temperatūroje (5 dujinės viryklės padala) apie 20-25 minutes, kol pasidarys traškūs arba įgaus auksinį atspalvį. Pyragaičius taip pat galite kepti gruzdintuvėje, kol įgaus auksinį atspalvį. Gerai nusausinkite ir tuoj pat patiekite su grietinės ir prieskoninių žalumynų mirkalu arba saldžiuoju čili padažu.
Prikabinti failai
bulviu pyrageliai1.jpg
bulviu pyrageliai1.jpg (16.76 KiB) Peržiūrėta 8424 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 10:33

o as tai noreciau pyrageliu su bulviu idaru :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 24 Rgs 2007, 11:37

o as i sita paveiksliuka paziurejus kibinu uzsimaniau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 11:52

o tai gali issikepti......savaitgali :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 24 Rgs 2007, 12:27

kad pas mane iki savaitgalio norai desimt kartu pasikeicia :D:D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Rgs 2007, 12:46

Iš tikrųjų tešla panaši į kibininę. Darysiu šiandien, bet į įdarą visai nedėsių bulvių, bus tik su daržovėm.Su kopūstais. Rezultatą parodysiu ;)

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 24 Rgs 2007, 12:53

Butinai :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 13:27

o as vakar valgiau pyrageli su kopustais ir morkom,tai man 078

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Rgs 2007, 13:31

Gal neskaniai padarytas buvo? Man tai skanu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 13:37

gal,nezinau :roll: retai tokius dalykus valgau :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Rgs 2007, 16:57

štai pyragėliai
Prikabinti failai
DSCF2915.JPG
DSCF2915.JPG (31.39 KiB) Peržiūrėta 8387 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Rgs 2007, 17:05

Mesaėdžiams tikrai nepatiks, lauksiu vyro komentarų. Bet dukrytė gerai šlamsčia :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 17:09

dabar ir as uzsinorejau kibinu :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Rgs 2007, 17:41

Nepatikėsit :shock: :!: Mano mėsaėdžiui patiko :shock: :shock: :shock: Vos ne vos susilaikė, kad dukrai palikti porą :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 17:49

Gerai, bandysiu ir aš savo pavaišint :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Rgs 2007, 17:50

Aš dar bandysiu tokį įdarą įdėti į mielinę tešlą :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 18:36

gal reikes ir maniskius pavaišinti :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 12 Spa 2007, 11:59

manes kazkaip kitu saliu virtuves nevilioja....net receptus stengiuosi rinkt tuos, kuriu produktai isgaunami lietuvoje...matyt esu patriote :merg: seip is uzsienio rusiska artimiausia....cia turbut todel, kad polukrovka esu :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Spa 2007, 12:09

ta prasme :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 12 Spa 2007, 12:23

mama-lietuve + tetis-rusas = pyp-lietuve :)

Skelbti atsakymą