Rusų virtuvė
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
vistienos ir bulviu troskinys
Jums prireiks :
5 vištos šlaunelės arba 15 sparnelių,
15 bulvių,
3 morkos,
2 svogūnai,
100 g sviesto,
100 g grietinės,
prieskonių.
Veiksmai :
Vieštieną apkepinkite keptuvėje. Kol višta apkeps, sutarkuokite morkas, riekutėmis supjaustykite bulves, žiedeliais – svogūnus . Imkite puodą troškinimui, į dugną klokite sutarkuotas morkas, svogūnus ir pusę bulvių , ant viršaus dėkite apkepintą vištieną ir likusias bulves. Suberkite prieskonius ir užpilkite vandeniu, kad pusiau apsemtų viršutinį bulvių sluoksnį. Statykite puodą ant mažos ugnies ir troškinkite kol bulvės pasidarys minkštos. Tada ant viršaus dėkite sviestą su grietine ir patroškinkite dar 5 minutes.
Jums prireiks :
5 vištos šlaunelės arba 15 sparnelių,
15 bulvių,
3 morkos,
2 svogūnai,
100 g sviesto,
100 g grietinės,
prieskonių.
Veiksmai :
Vieštieną apkepinkite keptuvėje. Kol višta apkeps, sutarkuokite morkas, riekutėmis supjaustykite bulves, žiedeliais – svogūnus . Imkite puodą troškinimui, į dugną klokite sutarkuotas morkas, svogūnus ir pusę bulvių , ant viršaus dėkite apkepintą vištieną ir likusias bulves. Suberkite prieskonius ir užpilkite vandeniu, kad pusiau apsemtų viršutinį bulvių sluoksnį. Statykite puodą ant mažos ugnies ir troškinkite kol bulvės pasidarys minkštos. Tada ant viršaus dėkite sviestą su grietine ir patroškinkite dar 5 minutes.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Kartoju receptuką. Jis tinka į šia temą
Vežių sriuba
gyvi vežiai - 20-30 vnt
geras pluoštas švežių krapų
1 didelis svogūnas
stambios druskos - 2-3 žiupsneliai
ryžiai - 200gr
sviesto - 1 val. š.
0,5 val.š. miltų
riebios gretinėlės 50ml
Įleisti vežius į verdantį vandenį, įberti druskos, didelį nuvalytą svogūną, krapus, kelis žirnelius pipirų. Viską užvirinti ir pavirti dar apie 15 min. Išvirti ryžius.
Išvirtus vežius sulaužyt pusiau, ištraukti mėsytę iš uodegos. Nugarytės kartu su klešnėm susmulkinti mikseryje. Gautą masę įdėti į puodą. Įdėti sviesto ir miltų, užkasti, biški pakaitinti, įpilti sultinio kuriame virė vežiai, užkaisti. Visą šitą masę pertrinti per sietelį. Į gautą sultinį įdėti vėžių mėsą, ryžius ir taip pat grietinėlės.
Vežių sriuba
gyvi vežiai - 20-30 vnt
geras pluoštas švežių krapų
1 didelis svogūnas
stambios druskos - 2-3 žiupsneliai
ryžiai - 200gr
sviesto - 1 val. š.
0,5 val.š. miltų
riebios gretinėlės 50ml
Įleisti vežius į verdantį vandenį, įberti druskos, didelį nuvalytą svogūną, krapus, kelis žirnelius pipirų. Viską užvirinti ir pavirti dar apie 15 min. Išvirti ryžius.
Išvirtus vežius sulaužyt pusiau, ištraukti mėsytę iš uodegos. Nugarytės kartu su klešnėm susmulkinti mikseryje. Gautą masę įdėti į puodą. Įdėti sviesto ir miltų, užkasti, biški pakaitinti, įpilti sultinio kuriame virė vežiai, užkaisti. Visą šitą masę pertrinti per sietelį. Į gautą sultinį įdėti vėžių mėsą, ryžius ir taip pat grietinėlės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pupelių sriuba
200 g pupelių,
2 morkos,
2 svogūnai,
4 paprikos,
šaukštas pomidorų pastos,
česnakas, krapų,druskos, acto ( citrina), 50 g aliejaus.
Pupeles išmirkyti ir virti, kol suminkštės. Tada sudėti pjaustytas daržoves, supilti aliejų, sutrintą česnaką, virti. Likus 10 min iki pabaigos, sudėti krapus ir pastą. Prieš valgant, įpilti acto arba citrinų sulčių.
Kaip jūs manot, ar čia bulvių netrūksta
200 g pupelių,
2 morkos,
2 svogūnai,
4 paprikos,
šaukštas pomidorų pastos,
česnakas, krapų,druskos, acto ( citrina), 50 g aliejaus.
Pupeles išmirkyti ir virti, kol suminkštės. Tada sudėti pjaustytas daržoves, supilti aliejų, sutrintą česnaką, virti. Likus 10 min iki pabaigos, sudėti krapus ir pastą. Prieš valgant, įpilti acto arba citrinų sulčių.
Kaip jūs manot, ar čia bulvių netrūksta
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Man ta paprika irgi įtarimą sukėlė, bet parašyta - rusiškų tautų valgiaiLilina rašė:Nemanau kad paprika - rusiškas produktas. Ji mano mama vadina "Bolgarskij perec"
O dėl bulvių-manau kad netrūksta. Aš pupelių sriubą darau be bulviu, o su perlinėm kruopom. Man pačios pupelės turi gana "bulvišką" skonį.