Prancūzų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prancūzų virtuvė
Prancūzų virtuvė - labai racionali ir nebrangi. Daugelį patiekalų galima pritaikyti ir mūsų stalui.
PRANCŪZIŠKA SRIUBA
2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
2 - 4 šaukštai balto vyno,
2 stiklinės vištienos sultinio,
1 šaukštas kapotų krapų ir laiškinio česnako,
grūstų j. pipirų.
Svogūną supjaustome kubeliais ir troškiname svieste, kol suminkštės. Supilame vyną ir sultinį ir verdame apie 10 min. ant silpnos ugnies.
Prieš patiekiant apibarstome žalumynais.
Valgome su skrebučiais, pagardintais sūriu.
PRANCŪZIŠKA SRIUBA
2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
2 - 4 šaukštai balto vyno,
2 stiklinės vištienos sultinio,
1 šaukštas kapotų krapų ir laiškinio česnako,
grūstų j. pipirų.
Svogūną supjaustome kubeliais ir troškiname svieste, kol suminkštės. Supilame vyną ir sultinį ir verdame apie 10 min. ant silpnos ugnies.
Prieš patiekiant apibarstome žalumynais.
Valgome su skrebučiais, pagardintais sūriu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Provanso skrebučiai su sūriu
125 g majonezo,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių,
50 g tarkuoto Žermentalio sūrio,
2 skiltelės česnako,
truputis uoginės paprikos,
500 g prancūziško batono.
Garstyčias, majonezą, pomidorų tyrę, sūrį sumaišome, įspaudžiame česnaką, išplakame iki kremo konsistencijos, pagardiname maltomis uoginėmis paprikomis. Batoną pjaustome plonomis riekelėmis ir aptepame kremu. Kepame, kol gražiai pagels.
Tinka prie alaus, vyno ar sultinio.
125 g majonezo,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių,
50 g tarkuoto Žermentalio sūrio,
2 skiltelės česnako,
truputis uoginės paprikos,
500 g prancūziško batono.
Garstyčias, majonezą, pomidorų tyrę, sūrį sumaišome, įspaudžiame česnaką, išplakame iki kremo konsistencijos, pagardiname maltomis uoginėmis paprikomis. Batoną pjaustome plonomis riekelėmis ir aptepame kremu. Kepame, kol gražiai pagels.
Tinka prie alaus, vyno ar sultinio.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0317.jpg (45.84 KiB) Peržiūrėta 11583 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prancūziškas sumuštinis
3 virti kaiušiniai,
1 prancūziškas batonas,
50 g majonezo,
salotų lapų,
1 morka, 1 svogūnas, 1 ryšelis ridikėlių,
150 g šaldytų žirnelių,
100 g salierų lapkočių,
250 g rūkytos dešros,
150 gvirtos dešros,
100 g Žementalio sūrio.
Užpilas :
2 šaukštai acto, 1 šaukštelis druskos, pusė šaukštelio j. pipirų ir saldžiųjų pipirų,
po 3 šaukštus aliejaus ir grietinės.
Batoną perpjauti išilgai pusiau.Morką, svogūną, dešrą, sūrį supjaustyti šiaudeliais, salierų lapkočius, svogūną ir ridikėlius - griežinėliais. Padaryti užpilą ir viską sumaišyti.
Kaiušonius supjaustyti į 8 dalis.
Batono puseles iškloto salotų lapais, užkrėsti įdaro, apdėti kiaušinių gabaliukais.
Puošiame žirneliais ir žalumynais.
3 virti kaiušiniai,
1 prancūziškas batonas,
50 g majonezo,
salotų lapų,
1 morka, 1 svogūnas, 1 ryšelis ridikėlių,
150 g šaldytų žirnelių,
100 g salierų lapkočių,
250 g rūkytos dešros,
150 gvirtos dešros,
100 g Žementalio sūrio.
Užpilas :
2 šaukštai acto, 1 šaukštelis druskos, pusė šaukštelio j. pipirų ir saldžiųjų pipirų,
po 3 šaukštus aliejaus ir grietinės.
Batoną perpjauti išilgai pusiau.Morką, svogūną, dešrą, sūrį supjaustyti šiaudeliais, salierų lapkočius, svogūną ir ridikėlius - griežinėliais. Padaryti užpilą ir viską sumaišyti.
Kaiušonius supjaustyti į 8 dalis.
Batono puseles iškloto salotų lapais, užkrėsti įdaro, apdėti kiaušinių gabaliukais.
Puošiame žirneliais ir žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prancūzai mėgsta mėsą, suvartoja jos labai daug,. Daugiausia tai veršiena ir jautiena. Ji dažniaussiai būna kepama ant grotelių arba keptuvėje. Patiekalai nėra sudėtingi ar ilgai ruošiami.
Prancūziška veršiena su riešutų sviestu
750 g veršienos išpjovos,
50 g lazdyno riešutų,
50 g minkšto sviesto,
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų,
2 šaukštai ištirpinto sviesto.
Aštriu peiliu nupjaustyti plėves ir supjaustyti mėsą gabaliukais ( kaip karbonadui).
Riešutus susmulkinti kavamale ar smulkintuvu, ištrinti su sveistu, druska ir pipirais. Tolygiai aptepti mėsą.
Sunkioje keptuvėje įkaitinti sviestą, kai suputos, dėti mėsą ir apkepti iš abiejų pusių. Apkeptą mėsą 10 min. palaikyti karštai. Likusį sviestą užvirinti su šlakeliu vandens, pasūdyti ir užpilti ant mėsos.
Tinka : skrebutis, apkeptos bulvės.
Prancūziška veršiena su riešutų sviestu
750 g veršienos išpjovos,
50 g lazdyno riešutų,
50 g minkšto sviesto,
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų,
2 šaukštai ištirpinto sviesto.
Aštriu peiliu nupjaustyti plėves ir supjaustyti mėsą gabaliukais ( kaip karbonadui).
Riešutus susmulkinti kavamale ar smulkintuvu, ištrinti su sveistu, druska ir pipirais. Tolygiai aptepti mėsą.
Sunkioje keptuvėje įkaitinti sviestą, kai suputos, dėti mėsą ir apkepti iš abiejų pusių. Apkeptą mėsą 10 min. palaikyti karštai. Likusį sviestą užvirinti su šlakeliu vandens, pasūdyti ir užpilti ant mėsos.
Tinka : skrebutis, apkeptos bulvės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prancūziškas antrekotas
1 kg jautienos antrekoto su kaulu,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
4 šaukštai raudono vyno,
1 šaukštelis česnakų druskos,
1 šaukštelis smulkintų čiobrelių.
Mėsą aptepti aliejumi ir uždengus palaikyti keletą valandų. Keletą kartų apversti.
Vyną sumaišyti asu druska, čiobreliais ir uždengus palikti kelioms valandoms.Paruoštu marinatu užpilti mėsą ir marinuoti parą šaltai vis pavartant. Paskui dar 6 val kambario temperatūroje.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, dėti nusausintą mėsą ir 45 min, apkepti iš visų pusių. Galima kepti ir ant grotelių. Tada mėsą reikia laistyti marinatu ir dažnai vartyti.
Tinka :
apskrudinta balta duona,pomidorai, salotos, agurkas.
1 kg jautienos antrekoto su kaulu,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
4 šaukštai raudono vyno,
1 šaukštelis česnakų druskos,
1 šaukštelis smulkintų čiobrelių.
Mėsą aptepti aliejumi ir uždengus palaikyti keletą valandų. Keletą kartų apversti.
Vyną sumaišyti asu druska, čiobreliais ir uždengus palikti kelioms valandoms.Paruoštu marinatu užpilti mėsą ir marinuoti parą šaltai vis pavartant. Paskui dar 6 val kambario temperatūroje.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, dėti nusausintą mėsą ir 45 min, apkepti iš visų pusių. Galima kepti ir ant grotelių. Tada mėsą reikia laistyti marinatu ir dažnai vartyti.
Tinka :
apskrudinta balta duona,pomidorai, salotos, agurkas.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Prancūziška svogūnų sriuba
500g svogūnų
50g sviesto
3 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
1 litro jautienos sultinio
druskos, pipirų
batono
tarkuoto Gruyere (ar panašaus) sūrio
Karts nuo karto pamaišant kepkite supjaustytus svogūnus svieste ant vidutinės-žemos ugnies, kol svogūnai gražiai apskrus, maždaug 30-45 minučių. Kai svogūnai iškeps, sumeskite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepkite dar 1-2 minutes.
Supilkite sultinį ir virkite 20 minučių, kol svogūnai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Orkaitėje pakepinkite batono riekeles, kol apskrus. Įpilkite sriubos į karščiui atsparų dubenį ar lėkštę. Ant viršaus uždėkite batono riekelę, užbarstykite tarkuoto sūrio ir pakiškite po gerai įkaitusiu griliumi, kad sūris ištirptų. Skanaus!
500g svogūnų
50g sviesto
3 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
1 litro jautienos sultinio
druskos, pipirų
batono
tarkuoto Gruyere (ar panašaus) sūrio
Karts nuo karto pamaišant kepkite supjaustytus svogūnus svieste ant vidutinės-žemos ugnies, kol svogūnai gražiai apskrus, maždaug 30-45 minučių. Kai svogūnai iškeps, sumeskite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepkite dar 1-2 minutes.
Supilkite sultinį ir virkite 20 minučių, kol svogūnai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Orkaitėje pakepinkite batono riekeles, kol apskrus. Įpilkite sriubos į karščiui atsparų dubenį ar lėkštę. Ant viršaus uždėkite batono riekelę, užbarstykite tarkuoto sūrio ir pakiškite po gerai įkaitusiu griliumi, kad sūris ištirptų. Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos su kiuskiusu
Kiuskusas,
krevetės,
kons. aštuonkojai,
bre arba mocarella,
avokadas, vyšniniai pomidorai,
citrina, špinatai,
aliejus, kapariai, druska, pipirai, cukrus, raudonėlis, šviežias bazilikas..
Kiuskusą užpilti verdančiu vandeniu, įpilti aliejaus ir uždengus palikti, kol atauš.
Avokadą nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrina.
Į atvėsusi kiuskiusą beriame kubeliais pjaustytą sūrį, krevetes, nusunktus ir pasmulkintus aštuonkojus, smulkintą baziliką.
Padažas ; aliejus, cukrus, druska, citrina, raudonėlis, j. pipirai, vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę.
Salotas dedame į lėkštę, užpilame padažu. Puošiame špinatų lapais, kaparėliais, avokadu. Galima uždėti nepjaustytų krevečių ir aštuonkojų.
Salotas galima dėti ir į martinio taurę arba avokado luobą.
Kiuskusas,
krevetės,
kons. aštuonkojai,
bre arba mocarella,
avokadas, vyšniniai pomidorai,
citrina, špinatai,
aliejus, kapariai, druska, pipirai, cukrus, raudonėlis, šviežias bazilikas..
Kiuskusą užpilti verdančiu vandeniu, įpilti aliejaus ir uždengus palikti, kol atauš.
Avokadą nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrina.
Į atvėsusi kiuskiusą beriame kubeliais pjaustytą sūrį, krevetes, nusunktus ir pasmulkintus aštuonkojus, smulkintą baziliką.
Padažas ; aliejus, cukrus, druska, citrina, raudonėlis, j. pipirai, vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę.
Salotas dedame į lėkštę, užpilame padažu. Puošiame špinatų lapais, kaparėliais, avokadu. Galima uždėti nepjaustytų krevečių ir aštuonkojų.
Salotas galima dėti ir į martinio taurę arba avokado luobą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kajeno varlių kojelės
16 varlių kojelių
1 puodelis riebalų
0,5 puodelio miltų
3 puodeliai pieno
1 šaukštelis maltos paprikos
0,5 šaukštelio svogūnų miltelių
0,5 šaukštelio česnako sulčių
0,5 šaukštelio maltų kajeno pipirų
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
baltųjų pipirų
baziliko
rozamarino
druskos
Nulupkite, nuvalykite ir gerai nuplaukite varlių kojeles. Užpilkite pieno ir česnako mišiniu plastikiniame inde, padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Nusausinkite, įtrinkite paprikos milteliais, svogūnų milteliais, kajeno, juodųjų pipirų ir druskos mišiniu.
Į miltus sudėkite baltuosius pipirus, baziliką ir rozmariną.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus. Apvoliokite varlių kojeles miltų mišinyje ir kepkite iki jos taps auksinės-rudos spalvos.
16 varlių kojelių
1 puodelis riebalų
0,5 puodelio miltų
3 puodeliai pieno
1 šaukštelis maltos paprikos
0,5 šaukštelio svogūnų miltelių
0,5 šaukštelio česnako sulčių
0,5 šaukštelio maltų kajeno pipirų
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
baltųjų pipirų
baziliko
rozamarino
druskos
Nulupkite, nuvalykite ir gerai nuplaukite varlių kojeles. Užpilkite pieno ir česnako mišiniu plastikiniame inde, padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Nusausinkite, įtrinkite paprikos milteliais, svogūnų milteliais, kajeno, juodųjų pipirų ir druskos mišiniu.
Į miltus sudėkite baltuosius pipirus, baziliką ir rozmariną.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus. Apvoliokite varlių kojeles miltų mišinyje ir kepkite iki jos taps auksinės-rudos spalvos.