Meksikietiška virtuvė
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Meksikietiška virtuvė
sita virtuve pamirsom
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA
250 g jautienos,
5 alyvuogės, galima ir be
pusė galvutės svogūno,
3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
druskos, pipirų,
raudonėlių, laurų lapų,
aitriosios paprikos miltelių.
Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.
250 g jautienos,
5 alyvuogės, galima ir be
pusė galvutės svogūno,
3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
druskos, pipirų,
raudonėlių, laurų lapų,
aitriosios paprikos miltelių.
Mėsą išverdame įbėrę pipirų, įmetę laurų lapų. Atvėsiname ir sumalame mėsmale. Į sultinį, kuriame virė mėsa, įpilame stiklinę virinto vandens. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidorų tyrę, dar pakaitiname. Sudedame maltą mėsą, pakepiname 3-4 minutes. Visą masę sudedame į sultinį, įberiame raudonėlio, sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pakaitiname. Tiekiame užbėrę tarkuoto sūrio.
Galiu pasiūlyti "Chili con carne" iš Texas kaubojų virtuvės.Gal amerikonkos turi tikrą receptą.Čia europietiškas variantas:
50g šonines, 1 svogunas, 1 paprika, 250g faršo, 2pomidorai ar šaukštas pom.košės, taukų kepimui, druskos, pipiro, lauro lapo, čili padažo (dašio, raudonėlio- jei po ranka).Na ir aišku virtos pupelės.
Šoninės kubiukus pakepinti+svogunu kubiukus - pakepinti+paprikos (be sėklų) gabaliukus+faršą- vartant kepti, kol paruduos+ pomidorus+vandens+pupeles+ prieskonius - pusvalandį patroškinti.
Supaprastintas variantas - pupelės iš skardinės, Maggi pokelis "chili con carne" :
faršą pakepinti, užpilti vandeniu, suberti prieskonius iš pokelio, pavirti 5 min., sukratyti pupeles, užvirinti - skanaus.Taip pas mus daro studentai.Arba vietoj faršo susipiausto sosiskų, pasišildo pupeles, suberia pokelį
50g šonines, 1 svogunas, 1 paprika, 250g faršo, 2pomidorai ar šaukštas pom.košės, taukų kepimui, druskos, pipiro, lauro lapo, čili padažo (dašio, raudonėlio- jei po ranka).Na ir aišku virtos pupelės.
Šoninės kubiukus pakepinti+svogunu kubiukus - pakepinti+paprikos (be sėklų) gabaliukus+faršą- vartant kepti, kol paruduos+ pomidorus+vandens+pupeles+ prieskonius - pusvalandį patroškinti.
Supaprastintas variantas - pupelės iš skardinės, Maggi pokelis "chili con carne" :
faršą pakepinti, užpilti vandeniu, suberti prieskonius iš pokelio, pavirti 5 min., sukratyti pupeles, užvirinti - skanaus.Taip pas mus daro studentai.Arba vietoj faršo susipiausto sosiskų, pasišildo pupeles, suberia pokelį
Paskutinį kartą redagavo Hazel 21 Geg 2008, 18:50, redaguota 1 kartą(us).
Ačiū už receptą. Šiandien jį padariau pietums. Tiesa, dėjau daugiau pomidorų padažo.Galiu pasiūlyti "Chili con carne" iš Texas kaubojų virtuvės.Gal amerikonkos turi tikrą receptą.Čia europietiškas variantas:
50g šonines, 1 svogunas, 1 paprika, 250g faršo, 2pomidorai ar šaukštas pom.košės, taukų kepimui, druskos, pipiro, lauro lapo, čili padažo (dašio, raudonėlio- jei po ranka).Na ir aišku virtos pupelės.
Šoninės kubiukus pakepinti+svogunu kubiukus - pakepinti+paprikos (be sėklų) gabaliukus+faršą- vartant kepti, kol paruduos+ pomidorus+vandens+pupeles+ prieskonius - pusvalandį patroškinti.
Supaprastintas variantas - pupelės iš skardinės, Maggi pokelis "chili con carne" :
faršą pakepinti, užpilti vandeniu, suberti prieskonius iš pokelio, pavirti 5 min., sukratyti pupeles, užvirinti - skanaus.Taip pas mus daro studentai.Arba vietoj faršo susipiausto sosiskų, pasišildo pupeles, suberia pokelį
Paskutinį kartą redagavo Ligita 21 Geg 2008, 18:52, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Meksikietiškas guliašas
2 vištienos krūtinėlės,
saldžioji paprika,
indelis ananasų,
česnakas,
3 šaukštai pomidorų padažo.
Vištieną ištrinti su prieskoniais ir supjaustyti juostelėmis. Papriką - juostelėmis, ananasus - gabaliukais.
Vištieną kepti gilesnėje keptuvėje, suberti smulkintą česnaką, ananasus, papriką,pomidorų padažą ir ananasų sulčių, Kepti apie 10 min.
Garnyras :virtus ryžius sumaišyti su kubeliais pjaustyta paprika, įberti kukurūzų ir žirnelių. Pasūdyti.
2 vištienos krūtinėlės,
saldžioji paprika,
indelis ananasų,
česnakas,
3 šaukštai pomidorų padažo.
Vištieną ištrinti su prieskoniais ir supjaustyti juostelėmis. Papriką - juostelėmis, ananasus - gabaliukais.
Vištieną kepti gilesnėje keptuvėje, suberti smulkintą česnaką, ananasus, papriką,pomidorų padažą ir ananasų sulčių, Kepti apie 10 min.
Garnyras :virtus ryžius sumaišyti su kubeliais pjaustyta paprika, įberti kukurūzų ir žirnelių. Pasūdyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Meksikietiškas omletas
10 kiaušinių,
150 g sviesto,
150 g grybų,
150 g raudonosios paprikos,
200 g pomidorų,
150 g pomidorų padažo.
Pomidorus nulupti, išimti sėklas.
Grybus, papriką ir pomidorus supjaustyti ir apkepinti svieste. Pusę garnyro sumaišyti su plaktais kiaušiniais ir kepti omletus. O likusias daržoves dėti ant pusės omleto ir perlenkti pusiau. pagardinti pomidorų padažu.
10 kiaušinių,
150 g sviesto,
150 g grybų,
150 g raudonosios paprikos,
200 g pomidorų,
150 g pomidorų padažo.
Pomidorus nulupti, išimti sėklas.
Grybus, papriką ir pomidorus supjaustyti ir apkepinti svieste. Pusę garnyro sumaišyti su plaktais kiaušiniais ir kepti omletus. O likusias daržoves dėti ant pusės omleto ir perlenkti pusiau. pagardinti pomidorų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
BURITTO
Tai labai populiari meksikietiška užkanda, kurios pagrindas - didelė, maždaug 25 - 30 cm skersmens kvietinė tortilja. Pas mus buritto dažnai lyginamas su mėsainiu ar dešrainiu.
Tradicinį buritto ruošiant su malta mėsa reikia nepagailėti aštrių meksikietiškų prieskonių ir aitriosios paprikos.
Jei ruošiant buritto liko tortiljos, ji atstos lietinius.
Tai labai populiari meksikietiška užkanda, kurios pagrindas - didelė, maždaug 25 - 30 cm skersmens kvietinė tortilja. Pas mus buritto dažnai lyginamas su mėsainiu ar dešrainiu.
Tradicinį buritto ruošiant su malta mėsa reikia nepagailėti aštrių meksikietiškų prieskonių ir aitriosios paprikos.
Jei ruošiant buritto liko tortiljos, ji atstos lietinius.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
VEGETARINIS BURITTO
Susmulkinti svogūną, keletą virtų pievagrybių, pomidorą, keletą skiltelių česnako ir pakepinti gilioje keptuvėje. Tada sudėti pusę stiklinės konservuotų raudonųjų araba juodųjų pupelių, 2 šaukštus tarkuotų morkų, smulkintą aitriąją papriką, pusę stiklinės virtų ryžių, kelis smulkintus jepeno pipirus, saują razinų ir 100 g tarkuoto sūrio. Įberti druskos, cinamono,j.pipirų, įdėti 2-3 šaukštus grietinės ir patrosškinti keles minutes.Įdarą sudėti ant tortiljų, suskti į ritinėlius ir kelioms minutėms pašauti į karštą orkaitę.
Susmulkinti svogūną, keletą virtų pievagrybių, pomidorą, keletą skiltelių česnako ir pakepinti gilioje keptuvėje. Tada sudėti pusę stiklinės konservuotų raudonųjų araba juodųjų pupelių, 2 šaukštus tarkuotų morkų, smulkintą aitriąją papriką, pusę stiklinės virtų ryžių, kelis smulkintus jepeno pipirus, saują razinų ir 100 g tarkuoto sūrio. Įberti druskos, cinamono,j.pipirų, įdėti 2-3 šaukštus grietinės ir patrosškinti keles minutes.Įdarą sudėti ant tortiljų, suskti į ritinėlius ir kelioms minutėms pašauti į karštą orkaitę.
Keli meksikietiški patiekalai: http://web.mac.com/mmarunas/iWeb/Arunas ... 78A91.html
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Man patiko tik galėtų daugiau receptukų būti, bet gal dar pasipildysLigita rašė:Keli meksikietiški patiekalai: http://web.mac.com/mmarunas/iWeb/Arunas ... 78A91.html