Italų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Neapolietiškas pyragas
Tešlai:
200 g miltų, 2 šaukštai aliejaus,
1/2 stiklinės šilto pieno, 15 g mielių,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
l00 g. fermentinio sūrio,
500 g. nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų,
5 dešrelės, juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų,
druskos, 1-2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai sukapotu arba tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supiaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perpjaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20-30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir paskui tučtuojau paduodamas valgyti.
Tešlai:
200 g miltų, 2 šaukštai aliejaus,
1/2 stiklinės šilto pieno, 15 g mielių,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
l00 g. fermentinio sūrio,
500 g. nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų,
5 dešrelės, juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų,
druskos, 1-2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai sukapotu arba tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supiaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perpjaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20-30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir paskui tučtuojau paduodamas valgyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Venecijietiški kukuliai
250 g. maltos mėsos,
50 g. tarkuoto sūrio,
kiaušinis, druskos,pipirų,
½ svogūno galvutės, ½ bandelės,
3 šaukštai grietinės,
½ nubraukto šaukšto kukurūzų krakmolo .
Mėsa gerai sumaišoma su sūriu, smulkiai supjaustytais svogūnais, kiaušiniu ir mirkyta, nuspausta bei sumaigyta bandele. Įberiama druskos ir pipirų. Iš gauto faršo padaromi kukuliai, kurie išverdami ½ litro pasūdyto vandens. Grietinė sumaišoma su krakmolu, supilama į pravėsintą vandenį, mišinys užvirinamas, jei reikia pasūdomas, pagardinamas pipirais bei susmulkintais prieskoniniais žalumynais ir užpilamas ant kukulių.Kukuliai patiekiami su makaronais arba ryžių koše.
250 g. maltos mėsos,
50 g. tarkuoto sūrio,
kiaušinis, druskos,pipirų,
½ svogūno galvutės, ½ bandelės,
3 šaukštai grietinės,
½ nubraukto šaukšto kukurūzų krakmolo .
Mėsa gerai sumaišoma su sūriu, smulkiai supjaustytais svogūnais, kiaušiniu ir mirkyta, nuspausta bei sumaigyta bandele. Įberiama druskos ir pipirų. Iš gauto faršo padaromi kukuliai, kurie išverdami ½ litro pasūdyto vandens. Grietinė sumaišoma su krakmolu, supilama į pravėsintą vandenį, mišinys užvirinamas, jei reikia pasūdomas, pagardinamas pipirais bei susmulkintais prieskoniniais žalumynais ir užpilamas ant kukulių.Kukuliai patiekiami su makaronais arba ryžių koše.