Italų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
PASTA SU JŪROS GĖRYBĖMIS IR ŠPINATAIS
Tigrinių krevečių,
paprastų krevečių,
geldelių,
juodųjų alyvuogių,
baltojo svogūno,
5 skiltelių česnako,
vyšninių pomidorų,
karšto rūkymo šoninės,
mažas indelis pomidorų savo sultyse be odelės,
stambių makaronų,
aliejas, baziliko, keleto lapų špinatų,
druskos.
Makarnus verdame pasūdytame vandenyje.
Tigrines krevetes apkepame. Tame pat aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą šoninę, svogūno ir česnako kubelius. Sudededame krevetes ( abejas ), alyvuoges, pomidorus, geldeles,trintus pomidorus savo sultyse, baziliką ir špinatus. Pakepiname apie 3 min. ir dedame į nusunktus makaronus, Visaką gerai išmaišome.
Tigrinių krevečių,
paprastų krevečių,
geldelių,
juodųjų alyvuogių,
baltojo svogūno,
5 skiltelių česnako,
vyšninių pomidorų,
karšto rūkymo šoninės,
mažas indelis pomidorų savo sultyse be odelės,
stambių makaronų,
aliejas, baziliko, keleto lapų špinatų,
druskos.
Makarnus verdame pasūdytame vandenyje.
Tigrines krevetes apkepame. Tame pat aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą šoninę, svogūno ir česnako kubelius. Sudededame krevetes ( abejas ), alyvuoges, pomidorus, geldeles,trintus pomidorus savo sultyse, baziliką ir špinatus. Pakepiname apie 3 min. ir dedame į nusunktus makaronus, Visaką gerai išmaišome.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
PANCANELA - BALTOS ITALIŠKOS DUONOS SALOTOS
1 itališkos duonos kepalėlis,
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
6 pomidorai,
geltona paprika,
pusė ilgo agurko,
raudonas svogūnas,
sauja baziliko lapų.
Užpilas:
4-5 šaukštai aliejaus,, 2 šaukštai raudonojo vyno acto,
šaukštelis cukraus,druskos, j. pipirų.
Duoną supjaustyti kubeliais, sukapoti česnaką. Viską sudėti ant popieriumi ištiestos skardos, užpilti aliejaus ir skrudinti apie 10 min. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, papriką - gabaliukais. nuluptą agurką ir svogūną - griežinėliais. Susmulkinti baziliko lapus. Paruošti užpilą.
Dideliame dubenyje sumaišyti duoną, daržoves ir užpilą. Galima patiekti, kaip užkandą arba kaip salotas prie mėsos.
1 itališkos duonos kepalėlis,
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
6 pomidorai,
geltona paprika,
pusė ilgo agurko,
raudonas svogūnas,
sauja baziliko lapų.
Užpilas:
4-5 šaukštai aliejaus,, 2 šaukštai raudonojo vyno acto,
šaukštelis cukraus,druskos, j. pipirų.
Duoną supjaustyti kubeliais, sukapoti česnaką. Viską sudėti ant popieriumi ištiestos skardos, užpilti aliejaus ir skrudinti apie 10 min. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, papriką - gabaliukais. nuluptą agurką ir svogūną - griežinėliais. Susmulkinti baziliko lapus. Paruošti užpilą.
Dideliame dubenyje sumaišyti duoną, daržoves ir užpilą. Galima patiekti, kaip užkandą arba kaip salotas prie mėsos.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Smagurių pasta su šparagais ir krevetėmis
500 g šviežių šparagų,
400 g spagečių,
200 g lukštentų krevečių,
druskos,j. pipirų,
1 šaukųtas alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukštai citrinos sulčių,
po 200 ml balto vyno ir daržovių sultinio.
Šparagus nuplauti, nuvalyti, stiebų viršūnėles nupjauti, stiebus perpjauti išilgai per pusę ir supjaustyti įstrižais gabalėliais.
Makaronus virti pasūdytame vandenyje, likus 3 min. sudėti šparagus.
Aliejuje apkepinti krevetes, suberti petražoles,citrinos žievelę,sultis,vyną, sultinį, užvirinti ir suberti prieskonius.
Makaronus nukošti ir sudėti į keptuvę ant krevečių su padažu. Viską išmaišyti.
500 g šviežių šparagų,
400 g spagečių,
200 g lukštentų krevečių,
druskos,j. pipirų,
1 šaukųtas alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukštai citrinos sulčių,
po 200 ml balto vyno ir daržovių sultinio.
Šparagus nuplauti, nuvalyti, stiebų viršūnėles nupjauti, stiebus perpjauti išilgai per pusę ir supjaustyti įstrižais gabalėliais.
Makaronus virti pasūdytame vandenyje, likus 3 min. sudėti šparagus.
Aliejuje apkepinti krevetes, suberti petražoles,citrinos žievelę,sultis,vyną, sultinį, užvirinti ir suberti prieskonius.
Makaronus nukošti ir sudėti į keptuvę ant krevečių su padažu. Viską išmaišyti.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (15.03 KiB) Peržiūrėta 9002 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Itališka svogūnų sriuba
1 kg svogūnų ( geriau raudonieji),
2 morkos,
3 petražolių stiebai,
100 ml alyvų aliejaus,
1 l mėsos sultinio,
300 g baltos duonos,
100 g tarkuoto parmezano,druskos, pipirų,
4 kiaušiniai ( nebūtina).
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas supjaustyti smulkiai.Puode su aliejumi troškinti ant silpnos ugnies apie valandą, vis pamaišant.Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti, įberti pipirų.
Batoną supjaustyti riekelėmis, paskrudinti alyvuogių aliejuje, įdėti po riekelę ar keletą į dubenį ir užpilti sriuba. Užberti sūrio.
1 kg svogūnų ( geriau raudonieji),
2 morkos,
3 petražolių stiebai,
100 ml alyvų aliejaus,
1 l mėsos sultinio,
300 g baltos duonos,
100 g tarkuoto parmezano,druskos, pipirų,
4 kiaušiniai ( nebūtina).
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas supjaustyti smulkiai.Puode su aliejumi troškinti ant silpnos ugnies apie valandą, vis pamaišant.Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti, įberti pipirų.
Batoną supjaustyti riekelėmis, paskrudinti alyvuogių aliejuje, įdėti po riekelę ar keletą į dubenį ir užpilti sriuba. Užberti sūrio.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (11.31 KiB) Peržiūrėta 8998 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
na sito recepto,tai niekada neismeginsiu,nes baisiai nemegstu svogunu tokiais kiekiaisRamunė rašė:Itališka svogūnų sriuba
1 kg svogūnų ( geriau raudonieji),
2 morkos,
3 petražolių stiebai,
100 ml alyvų aliejaus,
1 l mėsos sultinio,
300 g baltos duonos,
100 g tarkuoto parmezano,druskos, pipirų,
4 kiaušiniai ( nebūtina).
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas supjaustyti smulkiai.Puode su aliejumi troškinti ant silpnos ugnies apie valandą, vis pamaišant.Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti, įberti pipirų.
Batoną supjaustyti riekelėmis, paskrudinti alyvuogių aliejuje, įdėti po riekelę ar keletą į dubenį ir užpilti sriuba. Užberti sūrio.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šaltas itališkas užkandis
250 g makaronų ( ragelių),
druskos, laiškinių česnakų,
1 šaukštas aliejaus,
560 g kons. žaliųjų žirnelių,
8 kons. kukurūzų burbuolės,
8 griežinėliai kumpio ( 150 g),
majonezo su prieskoniais,
aštraus čigoniško padažo.
makaronus išvirti, perlieti šaltu vandeniu.Suberti nuvarvintus žirnelius, sumaišyti su čigonišku padažu ir sukrėsti į lėkštę.
Burbuoles susukti į apteptus majonezu kumpio griežinėliusir sudėti ant makaronų. Puošti majoneo roželėmis ir pjaustytais laiškiniai česnakais.
Čigoniškas padažas:
pomidorų tyrė, paprikų gabaliukai, svogūnai, actas, druska, j. pipirai.
Labai tinka atšaldytas alus.
250 g makaronų ( ragelių),
druskos, laiškinių česnakų,
1 šaukštas aliejaus,
560 g kons. žaliųjų žirnelių,
8 kons. kukurūzų burbuolės,
8 griežinėliai kumpio ( 150 g),
majonezo su prieskoniais,
aštraus čigoniško padažo.
makaronus išvirti, perlieti šaltu vandeniu.Suberti nuvarvintus žirnelius, sumaišyti su čigonišku padažu ir sukrėsti į lėkštę.
Burbuoles susukti į apteptus majonezu kumpio griežinėliusir sudėti ant makaronų. Puošti majoneo roželėmis ir pjaustytais laiškiniai česnakais.
Čigoniškas padažas:
pomidorų tyrė, paprikų gabaliukai, svogūnai, actas, druska, j. pipirai.
Labai tinka atšaldytas alus.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0318.jpg (46.89 KiB) Peržiūrėta 8990 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena “Milaneze” su pomidorų padažu
100 g džiūvėsėlių;
1 citrinos žievelė;
50 g tarkuoto šviežio parmezano;
1 šaukštas raudonėlio;
1 plaktas vidutinio dydžio kiaušinis;
4 vištos krūtinėlės be kaulų ir odos;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažas:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
400 g smulkintų konservuotų pomidorų su česnakais;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Sumaišykite džiūvėsius, citrinos žievelę, parmezaną, raudonėlį ir prieskonius. Supilkite mišinį į didelę lėkštę. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį.
Sudėkite vištos krūtinėles tarp dviejų pergamento lapų ir išdaužykite iki 1 cm storio. Apvoliokite gabalėlius kiaušinyje, po to džiūvėsiuose. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir iš kiekvienos pusės apkepkite vištienos gabalėlius.
Pomidorų padažui puode pašildykite aliejų ir jame apkepkite svogūnus, kol šie suminkštės. Supilkite pomidorus iš skardinės ir pakaitinkite 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
100 g džiūvėsėlių;
1 citrinos žievelė;
50 g tarkuoto šviežio parmezano;
1 šaukštas raudonėlio;
1 plaktas vidutinio dydžio kiaušinis;
4 vištos krūtinėlės be kaulų ir odos;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažas:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
400 g smulkintų konservuotų pomidorų su česnakais;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Sumaišykite džiūvėsius, citrinos žievelę, parmezaną, raudonėlį ir prieskonius. Supilkite mišinį į didelę lėkštę. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį.
Sudėkite vištos krūtinėles tarp dviejų pergamento lapų ir išdaužykite iki 1 cm storio. Apvoliokite gabalėlius kiaušinyje, po to džiūvėsiuose. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir iš kiekvienos pusės apkepkite vištienos gabalėlius.
Pomidorų padažui puode pašildykite aliejų ir jame apkepkite svogūnus, kol šie suminkštės. Supilkite pomidorus iš skardinės ir pakaitinkite 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištos šlaunelės su alyvuogėmis
8 skiltelės nelupto česnako;
30 ml citrinos sulčių;
1 šaukštas smulkinto čiobrelio;
alyvuogių aliejaus;
1 smulkintas geltonas arba raudonas pipiras;
8 vištos kulšelės;
185 g juodųjų alyvuogių.
Nulupkite ir susmulkinkite 2 skilteles česnako, sumaišykite jį su citrinos sultimis, žolelėmis, aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Pipirus ir likusius česnakus sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę 10 minučių. Į indą sudėkite vištos kulšeles, sumaišykite ir užpilkite paruoštą padažą. Kepkite apie 25 minutes, paskutinėms 10 minučių sudėkite alyvuoges.
Patiekite su šviežiomis bulvėmis, paskrudintomis alyvuogių aliejuje.
8 skiltelės nelupto česnako;
30 ml citrinos sulčių;
1 šaukštas smulkinto čiobrelio;
alyvuogių aliejaus;
1 smulkintas geltonas arba raudonas pipiras;
8 vištos kulšelės;
185 g juodųjų alyvuogių.
Nulupkite ir susmulkinkite 2 skilteles česnako, sumaišykite jį su citrinos sultimis, žolelėmis, aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Pipirus ir likusius česnakus sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę 10 minučių. Į indą sudėkite vištos kulšeles, sumaišykite ir užpilkite paruoštą padažą. Kepkite apie 25 minutes, paskutinėms 10 minučių sudėkite alyvuoges.
Patiekite su šviežiomis bulvėmis, paskrudintomis alyvuogių aliejuje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Itališka daržovių sriuba
500 g Savojos kopūstų,
250 g aguročių,250 g morkų,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
1,5 l daržovių sultinio,
100 g makaronų,
400 g konservuotų baltųjų pupelių,
Pesto padažo.
Savojos kopūstus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Aguročius nuplaukite, morkas nuvalykite ir nuplaukite. Daržoves supjaustykite. Dideliame puode su storomis sienelėmis įkaitinkite alyvuogių aliejų ir, nuolat maišydami, jame apkepinkite daržoves. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilkite daržovių sultiniu, užvirinkite ir virkite penkiolika minučių ant silpnos ugnies.Suberkite į sriubą makaronus ir virkite tol, kol šie išvirs. Po to konservuotas baltąsias pupeles nuvarvinkite sietelyje ir suberkite į sriubą. Užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Išvirusią sriubą išpilstykite į lėkštes ir patiekite su pesto padažu.
500 g Savojos kopūstų,
250 g aguročių,250 g morkų,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
1,5 l daržovių sultinio,
100 g makaronų,
400 g konservuotų baltųjų pupelių,
Pesto padažo.
Savojos kopūstus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Aguročius nuplaukite, morkas nuvalykite ir nuplaukite. Daržoves supjaustykite. Dideliame puode su storomis sienelėmis įkaitinkite alyvuogių aliejų ir, nuolat maišydami, jame apkepinkite daržoves. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilkite daržovių sultiniu, užvirinkite ir virkite penkiolika minučių ant silpnos ugnies.Suberkite į sriubą makaronus ir virkite tol, kol šie išvirs. Po to konservuotas baltąsias pupeles nuvarvinkite sietelyje ir suberkite į sriubą. Užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Išvirusią sriubą išpilstykite į lėkštes ir patiekite su pesto padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Itališkas omletas su daržovėmis
63 ml alyvų aliejaus,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 maža tarkuota morka,
1 maža tarkuota (turėtų būti jauna, žalia luobele) cukinija,
250 ml tarkuoto moliūgo,
85 ml pjaustyto mažais kubeliais fermentinio sūrio,
pusė arbatinio šaukštelio druskos,
pusė arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų,
5 kiaušiniai.
Supilti 2 šaukštus aliejaus į įkaitintą keptuvę ir apkepinti supjaustytą svogūną. Po to dėti kitas tarkuotas daržoves: morkas, cukiniją ir moliūgą. Troškinti jas dar apie 3 minutes. Apkepusias daržoves suversti į dubenį ir leisti kiek atvėsti. Tuomet sudėti į daržoves sūrio gabaliukus, suberti druską, pipirus ir viską išmaišyti. Tada į šią masę supilti ir įmaišyti plaktus kiaušinius.
Įkaitinti likusį aliejų keptuvėje ir supilti omleto masę. Išlyginti ir kepti 3-5 min. Jei omleto viršuje susikaupia neiškepusios kiaušinio masės, reikia palenkti keptuvę taip, kad skystas kiaušinis per omleto kraštą subėgtų į dugną. Taip kartoti ir toliau kepti tol, kol omletas apkeps. Jei norite, kad omleto viršus būtų labiau apskrudęs, reikėtų jį trumpam pašauti į orkaitę. Patiekti į stalą karštą, supjaustyti ir valgyti. Galima paskaninti žalumynais. Tiks vegetarams.
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=2886624
63 ml alyvų aliejaus,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 maža tarkuota morka,
1 maža tarkuota (turėtų būti jauna, žalia luobele) cukinija,
250 ml tarkuoto moliūgo,
85 ml pjaustyto mažais kubeliais fermentinio sūrio,
pusė arbatinio šaukštelio druskos,
pusė arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų,
5 kiaušiniai.
Supilti 2 šaukštus aliejaus į įkaitintą keptuvę ir apkepinti supjaustytą svogūną. Po to dėti kitas tarkuotas daržoves: morkas, cukiniją ir moliūgą. Troškinti jas dar apie 3 minutes. Apkepusias daržoves suversti į dubenį ir leisti kiek atvėsti. Tuomet sudėti į daržoves sūrio gabaliukus, suberti druską, pipirus ir viską išmaišyti. Tada į šią masę supilti ir įmaišyti plaktus kiaušinius.
Įkaitinti likusį aliejų keptuvėje ir supilti omleto masę. Išlyginti ir kepti 3-5 min. Jei omleto viršuje susikaupia neiškepusios kiaušinio masės, reikia palenkti keptuvę taip, kad skystas kiaušinis per omleto kraštą subėgtų į dugną. Taip kartoti ir toliau kepti tol, kol omletas apkeps. Jei norite, kad omleto viršus būtų labiau apskrudęs, reikėtų jį trumpam pašauti į orkaitę. Patiekti į stalą karštą, supjaustyti ir valgyti. Galima paskaninti žalumynais. Tiks vegetarams.
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=2886624
Sename žurnale radau Ignazio Rosa siūlomus patiekalus:
"Spaghetti al Rombo“. Spagečius virti 6 minutes, į vandenį įpylus šaukštelį alyvuogių aliejaus, kad makaronai nesuliptų. Padažui aliejuje su trupučiu vandens trumpai patroškinti česnakus, kaparius, juostelėmis pjaustytą plekšnės filė, įdėti kelis vynuoginius pomidorus, įpilti balto sauso vyno. Šiek tiek pakaitinus įberti druskos, pipirų, petražolių, įpilti pomidorų padažo bei kelis lašelius „Tabasco“ padažo. Subėrus spagečius palaukti, kol patiekalas užvirs, tada dėti ė lėkštes ir patiekti.
„Pennette Siciliana“. Vamzdelio formos makaronus virti 9 minutes. Padažui naudojamus baklažanus pirmiausia reikia supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose ir apkepinti alyvuogių aliejuje. Po to į keptuvę berti susmulkintus česnakus ir įpilti pomidorų padažo, pagaminto iš pertrintų ir pakaitintų su prieskoniais savo sultyse konservuotų pomidorų. Padažą kaitinti kelias minutes. Į jį suberti nusunktus makaronus, kubeliais pjaustytą sūrį „Mozzarella“. Kai jis pradeda lydytis, patiekalą galima dėti į lėkštę, apibarstyti permezano sūrio drožlėmis bei žalumynais.
"Spaghetti al Rombo“. Spagečius virti 6 minutes, į vandenį įpylus šaukštelį alyvuogių aliejaus, kad makaronai nesuliptų. Padažui aliejuje su trupučiu vandens trumpai patroškinti česnakus, kaparius, juostelėmis pjaustytą plekšnės filė, įdėti kelis vynuoginius pomidorus, įpilti balto sauso vyno. Šiek tiek pakaitinus įberti druskos, pipirų, petražolių, įpilti pomidorų padažo bei kelis lašelius „Tabasco“ padažo. Subėrus spagečius palaukti, kol patiekalas užvirs, tada dėti ė lėkštes ir patiekti.
„Pennette Siciliana“. Vamzdelio formos makaronus virti 9 minutes. Padažui naudojamus baklažanus pirmiausia reikia supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose ir apkepinti alyvuogių aliejuje. Po to į keptuvę berti susmulkintus česnakus ir įpilti pomidorų padažo, pagaminto iš pertrintų ir pakaitintų su prieskoniais savo sultyse konservuotų pomidorų. Padažą kaitinti kelias minutes. Į jį suberti nusunktus makaronus, kubeliais pjaustytą sūrį „Mozzarella“. Kai jis pradeda lydytis, patiekalą galima dėti į lėkštę, apibarstyti permezano sūrio drožlėmis bei žalumynais.