Italų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Vas 2008, 11:38

Tikri itališki makaronai – tagliatelle su vištiena ir grietinėlės padažu

Vienai porcijai pagaminti jums reikės:

1 vištos krūtinėlės, be kaulų ir odos,
1 šaukšto sviesto,
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų svogūnų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
10 lapelių supjaustytų špinatų,
100 g grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį,
80g makaronų taljetelle.

Pirmiausiai išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. (1: 10). Nepervirkite – jie turi būti truputį kietoki viduje. Italai tai vadina ,,al dente“ – jaučiama kandant. Nupilkite vandenį, o makaronus apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus ir permaišykite.

Įkaitinkite alyvų aliejų. Iš anksto apibartytą juodaisiais pipirais, druska vištienos krūtinėlę apkepinkite iš abiejų pusių. Čia taip pat nevertėtų persistengti. Mėsa turi būti minkšta ir švelni. Padėkite apkeptą krūtinėlę ant lėkštės.

Po to toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai tik svogūnai įgaus rusvą spalvą, įpilkite grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol užvirs. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintus špinatus. Kaitinkite keletą minučių, nuolatos atsargiai pamaišant mentele, kad nesutrintumėte makaronų.

Kai pastebėsite, kad padažas prilimpa prie makaronų – patiekalas paruoštas. Taljetelle reikia dėti į lėkštes, šalia paukštienos krūtinėlės ir apibarstyti tarkuotu ,,Parmezano“ sūriu.

Kartu patiekite daugiau tarkuoto sūrio ir ką tik sumaltus pipirus. Patiekalas patiekiamas karštas.

Skanaus!

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 23 Vas 2008, 11:55

Dėkui, Tutsi. :) Labai geras receptas, būtinai išmėginsiu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Vas 2008, 12:01

Siesta rašė:Pavadinimas labai gražiai skamba. :) Ramune, gal galėtum įdėt receptą, nes man neatidaro to psl., nesuprantu kodėl, gal kompas susteikavo ...
Jau už mane tutsi pasistengė :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Vas 2008, 12:02

aga,as tave pavadavau :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Vas 2008, 19:15

Ok tu, kol susiruošiau įdėti, jau pagelbėjot ;)
Būna ir man kartais kad iš nuorodos Delfis neatsidaro. :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 13:04

Kaprio salotos "Insalata Caprese"

4 dideli pomidorai supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais
450 g šviežio mozzarella sūrio, supjaustyto 0,5 cm storio gabaliukais
0,3 puodelio šviežių baziliko lapų
4 šaukštai alyvų aliejaus (extra virgin)
druskos
maltų juodųjų pipirų
0,25 puodelio alyvuogių
Didelėje lėkštėje sudėkite pomidorų ir mozzarella gabaliukus bei baziliko lapelius, keisdami ir perklodami sluoksnius.
Pašlakstykite alyvų aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais (pagal skonį).
Papuoškite alyvuogėmis.

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 02 Geg 2008, 14:52

TIRAMISU

Itališkas desertas, kilęs iš Toskanos regiono Sienos miesto. Buvo pagamintas Cosimo de'Medici III (1642- 1723) apsilankymo proga ir jam taip patiko, kad jis tokio deserto idėją nusivežė į Florenciją. Tuo metu Florencija buvo intelektualų miestas, su daugybe atvykėlių. Šį desertą ypač pamėgo anglų bendruomenės nariai, tad jis ir buvo pavadintas "Zuppa Inglese" (angliška sriuba). Tiramisu pavadinimą jis gavo tik 20 amžiuje- 1960-ųjų gale ar net 1970-siais metais restorane Le Beccherie Treviso, Italijoje, mat jie pirmieji panaudojo ekspreso kavą šitame deserte. Pats pavadinimas pažodžiui reiškia "pakylėk mane" (matyt čia dėl ekspreso kavos poveikio).
  • kavos mirkalas:
  • 1-1/2 puodelio ekspreso kavos
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • kremas:
  • 4 kiaušinių tryniai
  • ½ puodelio (100g.) cukraus
  • ½ puodelio Marsalos ar Madeiros (vynas)
  • 450 g. maskarponės sūrio
  • 1 puodelio grietinėlės (36%)
  • pagrindas:
  • 285 g. biskvitinių sausainių (damų piršteliai) (~40 vnt.)
  • 2 v.š. nesaldintos, natūralios kakavos
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ant verdančio vandens vonelės maišant, kol pradės kilti burbuliukai. Nukaitus išplakti su plaktuvu iki standžių putų. Išplakti grietinėlę. Kiaušinių masę sumaišyti su maskarponės sūriu bei Marsalos vynu. Į gautą masę įmaišyti plaktą grietinėlę. Biskvitinius sausainius trumpam pamerkti į kavą ir iškloti pasirinktos formos dugną. (galima nemirkyti, o sulaistyti). Sausainius aptepti paruoštu kiaušinių ir maskarponės kremu. Pakartotinai klojame sausainių bei kremo sluoksnius. Apibarstome kakavos milteliais. Brandiname 3 valandas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 16:20

Itališka kiauliena

450 g kiaulienos be kaulų
2 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 saliero lapkotis
1 morka
115 g šviežių grybų
1,5 stiklinės konservuotų arba žalių pomidorų
83 ml sauso raudonojo vyno
2 šaukštai džiovintų rozmarinų
0,25 šaukštelio peletrūnų
druskos,pipirų
Mėsą supjaustyti kubeliais ir pabarstyti pipirais.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi vis apverčiant pakepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Tuomet perdėti į lėkštę.Į keptuvę sudėti pjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytą česnaką, smulkiai pjaustytą saliero lapkotį ir rupiai sutarkuotą morką. Maišant kepinti 5 minutes.Po to sudėti kepintą mėsą ir pomidorus.Išmaišyti, uždengti ir troškinti 15 minučių.Grybus nuplauti, nusausinti ir perpjauti išilgai kotelių. Sudėti į troškinamą mėsą. Palengva išmaišyti ir pagal skonį pasūdyti.Tinka su brokoliais ar troškintais aguročiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 18:51

Ryžiai sicilietiškai

1 stiklinė ryžių
250 g šampinjonų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 šaukštai petražolių
aliejaus
maltų džiūvėsėlių
pipirų
druskos
Užvirinti 3 stiklines vandens, suberti ryžius ir 10 min. pavirti. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad išbrinktų.Karštuose riebaluose pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol pagels. Sudėti supjaustytus šampinjonus ir kepti 15 min.Tada ryžius išmaišyti su šampinjonais, kiaušinių tryniais, susmulkintais česnakais, petražolėmis, įberti druskos, pipirų.Iš šio faršo suformuoti rutuliukus, pavolioti džiūvėsėliuose, plaktuose baltymuose ir vėl džiūvėsėliuose.Rutuliukus kepti dideliame riebalų kiekyje, kol pagels.
Iškepusius rutuliukus išgriebti kiaurasamčiu, o tuose pačiuose riebaluose pakepinti likusius svogūnus.Patiekiant, ryžių rutuliukus sudėti ant keptų svogūnų.

Skelbti atsakymą