Ispanu virtuvé
ISPANIŠKOS AGURKŲ IR POMIDORŲ SALOTOS
500g šviežių agurkų
500g pomidorų
1-2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
šaukštas acto
pipirų, druskos
šaukštas tarkuotų krienų
skiltelė česnako
Salotinę ištrinti česnaku. Pomidorus ir agurkus plonais griežinėliais supjaustyti ir sluoksniais sudėti į dubenį, kiekvieną sluoksnį pabarstant smulkiai supjaustytais svogūnais. Daržovių nemaišyti. Kiekvieną sluoksnį apipilti iš aliejaus, acto, pipirų ir druskos paruoštu padažu. Salotų viršų pabarstyti tarkuotais krienais.
500g šviežių agurkų
500g pomidorų
1-2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
šaukštas acto
pipirų, druskos
šaukštas tarkuotų krienų
skiltelė česnako
Salotinę ištrinti česnaku. Pomidorus ir agurkus plonais griežinėliais supjaustyti ir sluoksniais sudėti į dubenį, kiekvieną sluoksnį pabarstant smulkiai supjaustytais svogūnais. Daržovių nemaišyti. Kiekvieną sluoksnį apipilti iš aliejaus, acto, pipirų ir druskos paruoštu padažu. Salotų viršų pabarstyti tarkuotais krienais.
Na čia portugališkas patiekaliukas, bet temos apie portugališkus valgius neradau, todėl dedų prie ispanų. Vistiek abi šalys - kaimynės. Aštrioji portugališka vištiena.4 vištų krūtinėlės be kaulų, bet su oda, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus. Marinatui-padažui: raud. Sald. Paprika, aitr. Paprika, 3 šaukštai raudonojo vyno acto, aliejaus, malt. Juod. Pipirų, druskos. Sald. Ir aitr. paprikas smulkiai supjaustykite. Gabaliukus berkite į virtuvinį kombainą, taip pat pilkite actą, aliejų, dėkite juodųjų pipirų ir druskos. Greitai išplakite. Vištų krūtinėles perpjaukite išilgai. Ant gabalėlių pilkite ¾ padažo, kruopščiai ištepkite. Marinuokite mažiausiai 10 min. Jei neskubate, marinuokite ir visą naktį. Į keptuvę pilkite aliejaus, jį įkaitinkite ir kepkite krūtinėle. Apšlakstykite likusiu padažu ir tiekite.
- Prikabinti failai
-
- P9130192.JPG (25.54 KiB) Peržiūrėta 9831 karus(ų)
Pasidalink receptu, jei skanios bus. Aš pati metai iš metų tokias pat ruošiu (kopūstai, pomidorai, agurkas, j.pipirai, majonezas, kartais paprika), todėl reikėtų atsinaujinti.Forelle rašė:Seilės tik renkasi. Bet greitai ir pas mus kulšelės iškeps, eisim valgyti. Kaip tik naujas kopūstų salotas ruošiu, pažiūrėsiu ar bus tokios skanios kaip kad sako.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Pagal tą receptą skiriasi tik kopūstų paruošimas, atseit, jie tampa traškūs ir lengvi, o visa kita dedasi savo nuožiūra.Talija rašė: Pasidalink receptu, jei skanios bus. Aš pati metai iš metų tokias pat ruošiu (kopūstai, pomidorai, agurkas, j.pipirai, majonezas, kartais paprika), todėl reikėtų atsinaujinti.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Man irgi taip būnatutsi rašė:visa laika,pas kita seimininke skaniau,negu pati paruosi Bent jau man
Kaip dariau įmečiau į salotų receptų temą:
forumas/viewtopic.php?t=5983&start=720