Graikų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Graikų virtuvė
Dolma - balandėliai
Vynuogių lapai,
miltai,
kiaušinis,
citrina,
j. pipirai, druska, alyvuogių aliejus.
Įdaras :
faršas, prieskoniai, ryžiai, kiaušinis. Įdarą paruošiame kaip ir balandėliams, tik ryžių dedame daugiau.
Vynuogių lapus užpilame šaltu vandeniu su druska ir palaikome 15 min.
Tada susukame balandėlius ir kepame keptuvėje. Įpusėjus kepti įpilame pusę stiklinės mėgstamo sultinio.
Padažas :
Kiaušinį išplakame, įberiame druskos, pipirų, įspaudžiame citrinos sulčių, įdedame 2 šaukštus miltų, įpilame vandens, gerai išplakame ir supilame ant balandėlių. Užviriname ir patroškiname 3 min.
Vynuogių lapai,
miltai,
kiaušinis,
citrina,
j. pipirai, druska, alyvuogių aliejus.
Įdaras :
faršas, prieskoniai, ryžiai, kiaušinis. Įdarą paruošiame kaip ir balandėliams, tik ryžių dedame daugiau.
Vynuogių lapus užpilame šaltu vandeniu su druska ir palaikome 15 min.
Tada susukame balandėlius ir kepame keptuvėje. Įpusėjus kepti įpilame pusę stiklinės mėgstamo sultinio.
Padažas :
Kiaušinį išplakame, įberiame druskos, pipirų, įspaudžiame citrinos sulčių, įdedame 2 šaukštus miltų, įpilame vandens, gerai išplakame ir supilame ant balandėlių. Užviriname ir patroškiname 3 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
SALOTOS
Agurkas, paprika,
pomidorai,
petražolės,
krapai, salota, citrina, j. ir ž. alyvuogės, "Fetos" sūris, svogūnas ( raudonas ar baltas ),
aliejus, druska, raudonėlis.
Agurkas - skiltelėmis,
svogūnas - pusžiedžiais,
pomidoras - pusžiedžiais,
paprika - šiaudeliais.
Į lėkštę :salotos lapai, sluoksniuojame daržoves. Ant jų Fetos sūris, alyvuogės.
Užpilas : aliejus, pusės citrinos sultys, raudonėlis, druska, cukrus.
Puošiame petražolėmis ir krapais.
Agurkas, paprika,
pomidorai,
petražolės,
krapai, salota, citrina, j. ir ž. alyvuogės, "Fetos" sūris, svogūnas ( raudonas ar baltas ),
aliejus, druska, raudonėlis.
Agurkas - skiltelėmis,
svogūnas - pusžiedžiais,
pomidoras - pusžiedžiais,
paprika - šiaudeliais.
Į lėkštę :salotos lapai, sluoksniuojame daržoves. Ant jų Fetos sūris, alyvuogės.
Užpilas : aliejus, pusės citrinos sultys, raudonėlis, druska, cukrus.
Puošiame petražolėmis ir krapais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salamisa - graikiškai kepta žuvis
Sterko filė,
bulvės, agurkas,
j. alyvuogės, paprika,
raudonas svogūnas, citrina,
petražolės, česnakas,
pomidoras, j. pipirai,
aliejus, prieskoniai žuviai,
baltas sausas vynas.
Žuvį įtrinam prieskoniais, j. pipirais, pašlakstom citrinos sultimis. Kepame grilyje arba ant grotelių.
Paprika - kvadratėliais,
Pomidoras - nuluptas, skiltelėmis,
agurkas - lazdelėmis,
česnakas - griežinėliais,
svogūnas - skiltelėmis.
Į keptuvę pilame aliejaus. Dedame svogūną, česnaką, po kiek laiko - papriką.Apkepiname. Sudedame pomidorą ir agurką,pilame balto sauso vyno, prieskonių druskos, citrinos sulčių, petražolių, alyvuogių.
Sterko filė,
bulvės, agurkas,
j. alyvuogės, paprika,
raudonas svogūnas, citrina,
petražolės, česnakas,
pomidoras, j. pipirai,
aliejus, prieskoniai žuviai,
baltas sausas vynas.
Žuvį įtrinam prieskoniais, j. pipirais, pašlakstom citrinos sultimis. Kepame grilyje arba ant grotelių.
Paprika - kvadratėliais,
Pomidoras - nuluptas, skiltelėmis,
agurkas - lazdelėmis,
česnakas - griežinėliais,
svogūnas - skiltelėmis.
Į keptuvę pilame aliejaus. Dedame svogūną, česnaką, po kiek laiko - papriką.Apkepiname. Sudedame pomidorą ir agurką,pilame balto sauso vyno, prieskonių druskos, citrinos sulčių, petražolių, alyvuogių.
Sūriu kimšti pomidorai
Druska ( pagal skonį)
Kiaušiniai (4 vnt.)
Paprikos (saldžiosios) (1 valg. šaukšt.)
Pipirai (juodieji) ( pagal skonį)
Pomidorai (8 vnt.)
Sūris (100 gr.)
Svogūnai (2 vnt.)
Pomidorus nuplauti, nupjauti viršų, išskobti vidų ir apversti, kad ištekėtų sultys. Svogūnųs apkepinti ant vidutinės ugnies. Pomidorus sudėti į keptuvą. Kiaušinius, sūrį, svogūnų laiškus gerai suplakti, paskaninti druska,paprikomis (trintomis). Įdaryti pomidorus ir pridengti nupjauta viršūne. Keptuvą pašauti į orkaitę ir iškepti. Į stalą tiekti keptuve.
Druska ( pagal skonį)
Kiaušiniai (4 vnt.)
Paprikos (saldžiosios) (1 valg. šaukšt.)
Pipirai (juodieji) ( pagal skonį)
Pomidorai (8 vnt.)
Sūris (100 gr.)
Svogūnai (2 vnt.)
Pomidorus nuplauti, nupjauti viršų, išskobti vidų ir apversti, kad ištekėtų sultys. Svogūnųs apkepinti ant vidutinės ugnies. Pomidorus sudėti į keptuvą. Kiaušinius, sūrį, svogūnų laiškus gerai suplakti, paskaninti druska,paprikomis (trintomis). Įdaryti pomidorus ir pridengti nupjauta viršūne. Keptuvą pašauti į orkaitę ir iškepti. Į stalą tiekti keptuve.