Graikų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 10:08

tik neistrinkite,bukit malonios,nes as bandysiu :evil: Man tinka ir patinka tas vertimas, ACIU :geles:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Bir 2007, 13:03

Atsiprašau, nenorėjau nieko įžeisti. Aš tik pastebėjau kad nieko neužsiminta apie kukurūzų miltus, tai ir papildžiau, vis tiek vėliau ar anksčiau būtų iškilęs toks klausimas, kai tarp ingredientų yra, o kur naudoti neaišku.
O dėl rakės, tai aš pirmiau jau sneiau ja domėjausi, kai buvau gavusi dovanų buteliuką. Tai sakau, gal kas turi, tai gali pilti jos.
Dar kartą atsiprašau

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 14:19

viskas gerai,gyvenkime draugiskai kolektyvas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 19:00

Pikantiška menkė pomidorų ir česnakų padaže

1 skardinė pjaustytų marinuotų pomidorų,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
2 šaukšteliai česnakinės druskos,
2 šaukšteliai alyvų aliejaus,
truputis maltų juodųjų pipirų,
700g menkės filė.

Stikliniame inde (tinkamame kepti orkaitėje) sumaišykite pomidorus, citrinų sultis, česnakinę druską, alyvų aliejų ir pipirus. Ant šio mišinio sudėkite menkės filė (vienu sluoksniu) ir ant viršaus pašlakstykite pomidorų mišiniu. Kepti penkiolika minučių orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 19:00

Graikiškos vištienos salotos

3 puodeliai pjaustytos virtos vištienos,
2 nulupti ir smulkiai pjaustyti agurkai,
1 puodelis pjaustyto fetos sūrio,
2/3 puodelio pjaustytų juodųjų alyvų,
1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių,
1 puodelis majonezo,
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako,
1/2 puodelio paprasto neriebaus jogurto,
1 šaukštas kapotų šviežių peletrūnų,
1 galvutė pjaustytų salotų lapų.

Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, agurkus, fetos sūrį, alyvas ir petražoles. Kitame inde sumaišykite majonezą, česnaką, jogurtą ir peletrūnus. Gautą masę sumaišykite su vištienos mišiniu ir viską užpilkite ant salotų lapų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 19:02

kaip skanu jauciu :hubba: :luks:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 09 Rgp 2007, 00:47

Tutsi, ar bandei pasigaminti filo tešlą?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Rgp 2007, 09:01

daida rašė:Tutsi, ar bandei pasigaminti filo tešlą?
ne dar,neturiu kada :merg2: Laiko trukumas,o jei laiko yra sveikata neleidzia :evil:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 21 Rgp 2007, 14:49

Dariau pyragą iš plonosios (filo) tešlos :merg2: Tai pyragas visai skanus buvo, tik gal kiek tešla per storai buvo iškočiotą. Receptas tikrai geras :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgp 2007, 15:31

o pagal kuri recepta darei,pagal ta,kur verstas is anglu kalbos :merg2: :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 23 Rgp 2007, 14:21

Taip, pagal tą kur verstas, nors radau dar kelis rusų kalba, bet jie labai panašūs :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 16:15

kai atves orai ir neturesiu ka veikti pameginsiu :P

skaniai.lt
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43

Pyragėliai su špinatais, graikiniais riešutais ir feta sūriu

Standartinė skaniai.lt » 25 Rgp 2007, 10:05

Sveikos,

Vaakr dejau recepta, bet kazkur dingo. Tai kartoju. Vienas mano daznu graikisku patiekalu
Graikiški pyragėliai su špinatais, graikiniais riešutais ir feta sūriu
Kai kurios proceduros labai detalios, nes pas mane bloge lankosi nemazai naujoku :D

6 pyragėliai (pagrindinis patiekalas 2 asmenims arba užkandis 3 asmenims)
3 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (10×20 cm)
100 gr špinatų
100 gr feta tipo minkšto sūrio
40 gr trintuve susmulkintų graikinių riešutų
1 svogūnas
Žiupsnelis muskato riešuto
Alyvų aliejaus
Druskos
Išplakto kiaušinio pyragėlių aptepimui
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite špinatus. Špinatus reikia tik panardinti į verdantį vandenį 2-3 minutėms. Išimkite, gerai nusunkite ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną . Apkepkite jį aliejuje, kol gabaliukai pasidarys permatomi ir įgaus gelsvą spalvą. Į dubenį sudėkite špinatus, suberkite susmulkintus riešutus, įdėkite fetą, svogūnus ir muskatą. Visą masę pertrinkite ir išmaišykite šakute. Jei ji gavosi sausoka, įpilkite šiek tiek aliejaus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei popieriaus kraštai riečiasi, suglamžykite jį. Ant popieriaus sudėkite lakštus ir leiskite jiems sušilti iki kol taps lankstūs. Perpjaukite kiekvieną jų į dvi dalis. Jei tai darote pirmą kartą, įdarą padalinkite bent jau į dvi dalis, kad visi pyragėliai jo gautų po lygiai. Paimkite lakšto puselę į savo delną. Ji jūsų delne turi gulėti, kaip rombas t.y. vienas jo kampas žiūrėti į didįjį pirštą, kitas – į delno vidurį. Paimkite 1/6 įdaro ir įdėkite i lakšto vidurį. Pirštais šiek tiek paskirstykite masę į kairę ir dešinę. Lakštą lenkite pusiau, kol jo kraštai priartės vienas prie kito. Aš asmeniškai lakšto kraštus užspaudžiu pirštais judesiu panašiu į gnybimą, tačiau perlenktą lakštą su įdaru galima pasidėti ant stalo ir uždaryti su šakute (kokius 0,5cm į lakšto gylį) perbraukiant per viršutinio ir apatinio lakštų kraštus. Padėkite visus pyragėlius ant skardos. Patepkite jų viršutinę dalį plaktu kiaušiniu. Tada patiekalas gražiai apkeps. Viską pašaukite į 180C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Iš esmės įdare nėra žalių produktų, todėl kepate pačią tešlą. Į ją ir orientuokitės kepdami. Kai pyragėliai pakils ir gražiai apskrus – jie iškepę. Rekomenduoju valgyti šiltus.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgp 2007, 09:20

o kaip galejo dingti :shock:

skaniai.lt
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43

Standartinė skaniai.lt » 27 Rgp 2007, 21:32

kaip i vandeni. Jau buvau ir patalpines ir perziurejes 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgp 2007, 08:29

gal daugiau nedings :merg2: :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2007, 20:23

Graikų pyragas

2 stiklinės miltų,
4 kiaušiniai, 150 g sviesto,
1,25 stiklinės cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
vanilės aliejaus,
100 g pieniško arba desertinio šokolado,
migdolų.

Sviestą ištrinti iki baltumo. Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Rgs 2007, 10:26

turbut skanu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Rgs 2007, 19:14

Skaitosi neblogai, bet nebandžiau, todėl patylėsiu :twisted:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 08:41

GRAIKIŠKA VIŠTIENA

2 didelių cukinijų, supjaustytų griežinėliais
300g kokteilinių pomidoriukų (čia turbūt apie vynuoginius kalba)
keleto šakelių raudonėlių ar čiobrelių
2 šaukštai alyvų aliejaus
4 vištos krūtinėlių
75g susmulkintų špinatų
16 juodųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau
100g sutrupintos fetos
2 šaukštų paspragintų kedro riešutų
1 skiltelė sutrinto česnako
citrinų sulčių

Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Į kepimo formą sudėkite cukinijas, raudonėlius ir pomidorus bei pašlakstykite aliejumi. Vištos krūtinėles įpjaukite horizontaliai, kad susidarytų kišenė, tik neperpjaukite perpus. Likusius ingredientus sumaišykite su šlakeliu alyvų aliejaus ir pabarstykite prieskoniais. Po ketvirtadalį įdaro kimškite į vištų krūtinėles. Susekite pagaliukais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite iš abiejų pusių vištieną. Išėmusi iš keptuvės dėkite vištieną ant daržovių ir kepkite orkaitėje 25 min. Patiekite su žaliomis salotomis ir duona.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 30 Rgs 2007, 10:57

Tutsi rašė:o kaip galejo dingti :shock:
Pas mane irgi vieną kartą buvo dingė :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Rgs 2007, 11:55

sendien ir as gaminsiu vistiena su graikiskais prieskoniais,nezinau kas gausis :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 04 Spa 2007, 13:16

GRAIKIŠKAS ŠPINATŲ PYRAGAS

300g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1kg špinatų
1l vandens
1 šaukštelis druskos
ryšelis svogūnėlių su laiškais
1 česnako skiltelė
50g sviesto
ant peilio galo druskos ir baltųjų pipirų
žiubsnelis tarkuoto muskato riešuto
200g ožkos sūrio
4 kiaušiniai
5 šaukštai džiūvėsėlių
1 kiaušinio trynys aptepimui

Tešla laikoma kambario temperatūroje, kol atsileidžia. Špinatai perrenkami ir nuplaunami. Sūdytas vanduo užvirinamas, špinatai jame pavirinami 4 min, paskui nuvarvinami ir stambiai supjaustomi. Česnakas ir svogūnėliai nulupami, susmulkinami ir pakepinami ištirpintame svieste. Paskui sudedami špinatai ir prieskoniai. Sūris supjaustomas kubeliais, kiaušiniai paplakami ir kartu su džiūvėsėliais bei sūriu įmaišomi į špinatus. Orkaitė įkaitinama iki 200C. Skarda perliejama šaltu vandeniu. Tešla labai plonai iškočiojama, išpjaunami stačiakampiai lakštai. Trys iš jų įklojami į skardą taip, kad lakštų kraštai būtų nukatę nuo skardos kraštų. Ant lakštų sukrečiamas įdaras, tešlos kraštai užlenkiami ant jo ir uždedami likusieji stačiakampiai. Viršutinis tešlos sluoksnis subadomas, aptepamas plaktu tryniu. Kepama orkaitėje 50min.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 14 Spa 2007, 19:56

Neprinokę dar graikiniai riešutai, pas mus užauginti :)
Prikabinti failai
fot 004.jpg
fot 004.jpg (47.56 KiB) Peržiūrėta 9616 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Spa 2007, 12:38

ir pas mus uzauga :shock:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 15 Spa 2007, 12:45

Tutsi rašė:ir pas mus uzauga :shock:
Tik kažin ar prinoksta :merg2:
Lauksim 8)

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 15 Spa 2007, 13:08

Ramunė rašė:Svarbu viską paruoštPaveikslėlis

kaip vaikai sako: tu, mama, paruošk stalą, o paskui eik pasivaikščioti su tėveliu visai paraiPaveikslėlis
geri vaikai ir mamyte nebloga :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Spa 2007, 13:54

o as tai sake pati blogiausia :oops:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 15 Spa 2007, 14:06

Tik taip sako Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Spa 2007, 14:46

tai kodel tada taip sako,zinai kaip skaudu :(

Skelbti atsakymą