tiksliai,taip ir bunaRamunė rašė:Svarbu viską paruošt
kaip vaikai sako: tu, mama, paruošk stalą, o paskui eik pasivaikščioti su tėveliu visai parai
Graikų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Svogūnų tzatziki
"Tzaziki –tradicinis graikiškas padažas.
400 ml natūralaus jogurto,
1 skiltelės česnako,
pusės citrinos sulčių,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 arb. šaukštelio rudojo cukraus,
druskos, maltų pipirų.
Jogurtą išmaišykite su smulkiai supjaustyta arba išspausta česnako skiltele, aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi, druska ir pipirais, kol masė taps vientisa kaip kremas.
Svogūną supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir įmaišykite į paruoštą masę. Prieš patiekdami gerai atšaldykite.
"Tzaziki –tradicinis graikiškas padažas.
400 ml natūralaus jogurto,
1 skiltelės česnako,
pusės citrinos sulčių,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 arb. šaukštelio rudojo cukraus,
druskos, maltų pipirų.
Jogurtą išmaišykite su smulkiai supjaustyta arba išspausta česnako skiltele, aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi, druska ir pipirais, kol masė taps vientisa kaip kremas.
Svogūną supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir įmaišykite į paruoštą masę. Prieš patiekdami gerai atšaldykite.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Matyt blogai ieškojai. Angliškai phyllo pastry. arba filo, fillotutsi rašė:vakar kaip tik verciau neta del tos teslos,bet konkreciai taip ir neradau Jei ka atkasiu pasakysiu
Štai kokį receptą radau jai pasigaminti. Nors kai per televizorių rodė kaip ją gamina, tai aukštas pilotažas. Specialius miltus naudoja su tam tikrai priedais.
flour 400 gm
salt 1 tsp
warm water 125 ml
olive oil 2 tbs
cornflour sq
How to make filo pastry
Sift flour and salt into bowl
Gradually add the water to make a stiff dough (use more or less of the water as required)
Place a little oil on hands and knead the dough on a work surface, gradually work in all the oil this way until a smooth, elastic dough is achieved
Roll the dough in a little more oil and place in a bowl, cover with a damp cloth, and allow to stand in a warm place for approximately 2 hours to rest
Scale the dough down into 10 parts and roll to 1/4-inch thickness on a pastry board lightly dusted with cornstarch
Cover with a cloth and allow to relax for 10 minutes
Cover a table work bench with a smooth, clean cloth and lift rolled dough onto it
Putting your hands, palms down under the dough, gently stretch the dough with the back of hands, working around the table until the dough is stretched and as thin as tissue paper and approximately 35 x 35cm square
Cut the filo pastry into required shapes and use immediately or store under a damp cloth
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Pagal kitą šaltinį:
INGREDIENTS:
8 cups of all-purpose flour
2 teaspoons of raki (or white vinegar)
2 teaspoons of extra virgin olive oil
juice of 1 lemon
1 1/4 - 1 1/3 cups of hot water
flour for work surface and hands
PREPARATION:
Note: The key to the recipe is hot water.
Combine all ingredients in a large bowl and mix by hand until it holds together. On a floured surface, knead by hand for 10-15 minutes until soft and malleable, with a smooth feel.
Wrap in plastic wrap and refrigerate overnight before using.
Unused phyllo can be kept in the refrigerator, in air-tight wrapping, for up to 10 days after making.
Yield: approximately 2 1/4 pounds
INGREDIENTS:
8 cups of all-purpose flour
2 teaspoons of raki (or white vinegar)
2 teaspoons of extra virgin olive oil
juice of 1 lemon
1 1/4 - 1 1/3 cups of hot water
flour for work surface and hands
PREPARATION:
Note: The key to the recipe is hot water.
Combine all ingredients in a large bowl and mix by hand until it holds together. On a floured surface, knead by hand for 10-15 minutes until soft and malleable, with a smooth feel.
Wrap in plastic wrap and refrigerate overnight before using.
Unused phyllo can be kept in the refrigerator, in air-tight wrapping, for up to 10 days after making.
Yield: approximately 2 1/4 pounds
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Man abudu aiškūs bet atrodo, kad pirmas yra tikroviškesnis nei antras. Gal dėl actotutsi rašė:apie tave AISKU,nesvarbu kuri,svarbu kaip ta tesla gaminti Pati paskaiciusi nuspreskRamunė rašė:Aš riešutus labiau mėgstu, nei siemkes. O gal čia ne apie manetutsi rašė:taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba
Kurį verst
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sift flour and salt into bowl
Gradually add the water to make a stiff dough (use more or less of the water as required)
Place a little oil on hands and knead the dough on a work surface, gradually work in all the oil this way until a smooth, elastic dough is achieved
Roll the dough in a little more oil and place in a bowl, cover with a damp cloth, and allow to stand in a warm place for approximately 2 hours to rest
Scale the dough down into 10 parts and roll to 1/4-inch thickness on a pastry board lightly dusted with cornstarch
Cover with a cloth and allow to relax for 10 minutes
Cover a table work bench with a smooth, clean cloth and lift rolled dough onto it
Putting your hands, palms down under the dough, gently stretch the dough with the back of hands, working around the table until the dough is stretched and as thin as tissue paper and approximately 35 x 35cm square
Cut the filo pastry into required shapes and use immediately or store under a damp cloth[/quote]
Gradually add the water to make a stiff dough (use more or less of the water as required)
Place a little oil on hands and knead the dough on a work surface, gradually work in all the oil this way until a smooth, elastic dough is achieved
Roll the dough in a little more oil and place in a bowl, cover with a damp cloth, and allow to stand in a warm place for approximately 2 hours to rest
Scale the dough down into 10 parts and roll to 1/4-inch thickness on a pastry board lightly dusted with cornstarch
Cover with a cloth and allow to relax for 10 minutes
Cover a table work bench with a smooth, clean cloth and lift rolled dough onto it
Putting your hands, palms down under the dough, gently stretch the dough with the back of hands, working around the table until the dough is stretched and as thin as tissue paper and approximately 35 x 35cm square
Cut the filo pastry into required shapes and use immediately or store under a damp cloth[/quote]
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 22 Bir 2007, 09:59, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
8 puodeliai universalių miltų,
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),
2 šaukšteliai extra alyv. aliejaus,
1 citrinos sultys,
1 ir 1/4 - 1 1/3 puodelio karšto vandens,
miltai stalo paviršiui barstyti ir rankoms pasitepti.
recepto pagrindas ( vinis ) yra karštas vanduo.
Visus ingriedientus sudėti į dubenį ir išmaišyti iki vientisumo ranka. Ant miltais pabarstytio paviršiaus minkyti 10 - 15 min., kol tešla taps tąsi ir lengvai formuojama, be jokių gumulėlių.
Susukti į plėvelę ir laikyti šaltai per nakktį prieš naudojant.
Likusią nesunaudotą tešlą galima laikyti užšaldytą ne ilgiau 10 dienų po padarymo.
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),
2 šaukšteliai extra alyv. aliejaus,
1 citrinos sultys,
1 ir 1/4 - 1 1/3 puodelio karšto vandens,
miltai stalo paviršiui barstyti ir rankoms pasitepti.
recepto pagrindas ( vinis ) yra karštas vanduo.
Visus ingriedientus sudėti į dubenį ir išmaišyti iki vientisumo ranka. Ant miltais pabarstytio paviršiaus minkyti 10 - 15 min., kol tešla taps tąsi ir lengvai formuojama, be jokių gumulėlių.
Susukti į plėvelę ir laikyti šaltai per nakktį prieš naudojant.
Likusią nesunaudotą tešlą galima laikyti užšaldytą ne ilgiau 10 dienų po padarymo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Taip, vieną eilutę praleidau, pasirodo. Bet pakankamai sudėtinga taip versti, nes nesusipratau pirmojo atsispausdinti. Gal ir suklydau. Labai atsiprašau.Forelle rašė:Pamiršote paminėti, kad kukurūzų arba ryžių miltai naudojami pabarstymui (per teliką taip ir rodė, kad tešlos sluoksnius barsto kukurūzų miltais) ir kad reikia iškočioti labai plonai apie 5 mm storio.Ramunė rašė:
kukurūzų arba ryžių miltų puodelis.
ei mergyyyyyyyyynos,jus is tos kojos sendien is lovos islipote o rakija,tai grynas samagonas,ir tokio brudo as i jokia tesla nedeciau,va actas kitas reikalas
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 22 Bir 2007, 10:07, redaguota 1 kartą(us).