Estų virtuvė
Neįmantrūs estų patiekalai turėtų sužavėti mėgstančius sveiką gyvenimo būdą, ypač tuos, kurie laikosi dietos ar norėtų be kančių atsikratyti antsvorio.
Kalbant apie kulinarinės kultūros įtakas, žinoma Estijoje dominuoja Skandinaviška virtuvė ir jos kultūra. Tai reiškia, kad beveik viskas yra iš žuvies ir kiaulienos.
Įdomu pastebėti, kad net šiandien dar įvairiuose rankraščiuose ir archyvuose estai aktyviai ieško ir atranda kelių šimtmečių senumo patiekalų receptų, o restoranai tarpusavyje net varžosi, kuris sugebės atkurti įdomesnius senuosius Talino virtuvės valgius.
Kalbant apie kulinarinės kultūros įtakas, žinoma Estijoje dominuoja Skandinaviška virtuvė ir jos kultūra. Tai reiškia, kad beveik viskas yra iš žuvies ir kiaulienos.
Įdomu pastebėti, kad net šiandien dar įvairiuose rankraščiuose ir archyvuose estai aktyviai ieško ir atranda kelių šimtmečių senumo patiekalų receptų, o restoranai tarpusavyje net varžosi, kuris sugebės atkurti įdomesnius senuosius Talino virtuvės valgius.
Turiu knygą, joje yra šis receptas, gal prieš 5 ar 6 metus dariau - Estiškas apkepas: 700g kiaulienos be kaulo, 700g raugintų kopūstų, 100g miežinių kruopų, 2 svogūnai, šaukštelis cukraus, pipirų, druskos. Kruopas pavirinti vandenyje su druska (bet išvirti ne iki galo ) Smulkiai supjaustyti svogūnus ir sumaišyti su kopūstais, suberti cukrų. Mėsą supjaustyti kubeliais. Į skardą dėti sluoksniais : pakaitomis kupūstai, mėsa, paskaninti druska ir pipirais, kruops. Kepti orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena estiškai
8 vištienos šlaunelių,
4 bulvių,
2 morkų,
2 nedidelių burokėlių,
200 g grietinėlės,
1 šaukšto sviesto,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.
Šlauneles pasūdyti, užberti juodaisiais pipirais ir kepti keptuvėje apie 15 minučių ant vidutinio stiprumo ugnies. Bulves, morkas ir burokėlius nuskusti, supjaustyti smulkiais griežinėliais ir kepti keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies apie 10 minučių.
Keptuvėje pakaitinti sviestą, supilti į jį grietinėlę, pagardinus druska ir juodaisiais pipirais, pakaitinti padažą porą minučių.
Vištienos šlauneles ir daržoves sudėti į lėkštę, mėsą galima apipilti padažu.
8 vištienos šlaunelių,
4 bulvių,
2 morkų,
2 nedidelių burokėlių,
200 g grietinėlės,
1 šaukšto sviesto,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.
Šlauneles pasūdyti, užberti juodaisiais pipirais ir kepti keptuvėje apie 15 minučių ant vidutinio stiprumo ugnies. Bulves, morkas ir burokėlius nuskusti, supjaustyti smulkiais griežinėliais ir kepti keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies apie 10 minučių.
Keptuvėje pakaitinti sviestą, supilti į jį grietinėlę, pagardinus druska ir juodaisiais pipirais, pakaitinti padažą porą minučių.
Vištienos šlauneles ir daržoves sudėti į lėkštę, mėsą galima apipilti padažu.