Kad miegas būtų saldesnis

Receptai gerinti sveikatai ir ne tik, kosmetinės kaukės ir kt.

Moderatorius: Lilina

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Kad miegas būtų saldesnis

Standartinė Lilina » 28 Bir 2007, 13:39

Nemažai kas skundžiasi nemigą šiais laikais. Gal kas žino kokiu įmantrybiu ką galima būtų išgert ar kuom apsitept kad miegas būtų saldus?

Aš asmeniškai labai gerai miegu, kai esu nevalgius visą dieną. Kai anksčiau praktikavai vienos dienos badavimą, tai miegas paskui nakty būdavo neišpasakytai ramus ir gylus, atsibusdavau alkana ir išsimiegojusi. Dar stiklinė šilto pieno labai migdo. Bent jau anksčiau taip būdavo. Dabar ne praktikuoju.

avinuke

Standartinė avinuke » 28 Bir 2007, 14:12

apsitept kad saldu butu? MEDUM Paveikslėlis
o jei rimtai, tai zinau, kad pries miega nereikia prisivalgyt. ir patariama kambari issivedint.
kas del visisko nevalgymo, tai niekaip neuzmigciau tusciu skrandziu Paveikslėlis

avinuke

Standartinė avinuke » 28 Bir 2007, 14:18

radau keleta patarimu ;)
PATARIMAI, jei esi nemigos auka:
1. Negali užmigti — nekankink organizmo, atsikelk, dirbk arba skaityk tol, kol apims snaudulys.
2. Atpalaiduok visus raumenis ir pamėgink „uždaryti“ mintis.
3. Sporto salėje dirbk tiek, kad nebeliktų šansų „neišsijungti“ iš nuovargio.
4. Seksas — puiki atsipalaidavimo priemonė.

avinuke

Standartinė avinuke » 28 Bir 2007, 14:33

Mažos gudrybės:
·kai kuriems žmonėms naktį sumažėja gliukozės kiekis kraujyje, todėl jie prabunda. Šalia lovos pasidėkite lėkštelę su džiovintais vaisiais (razinomis, slyvomis, papajomis ar ananasais) ir prabudę kelis suvalgykite. Po to greitai užmigsite, nes kraujyje padaugės gliukozės ir nurims vegetatyvinė nervų sistema;
žiniuonių teigimu, 3–4 minutes pasėdėję šalto vandens vonioje greičiau užmigsite;
Kaukazo gydytojai kankinamiems nemigos žmonėms pataria prieš miegą išgerti dvi stiklines šviežio ožkos pieno;
rusų liaudies medicina teigia, kad šviežių daržovių ir vaisių dieta yra natūrali priemonė nuo ilgalaikės nemigos;
prieš miegą įkvėpkite valerijono tinktūros – miegas bus geresnis;
išgerkite stiklinę melisos ar čiobrelių arbatos su šaukšteliu medaus;
sunkiai užmiegate dėl fizinio nuovargio, padarykite šiltas voneles kojoms.

avinuke

Standartinė avinuke » 28 Bir 2007, 14:34

Jei naktį dažnai vartotės ir blaškotės, o pabudę ryte jaučiatės nepailsėję, gali būti kalta kasdienė mityba. Tai vyksta dėl šių priežasčių:

valgote mažai angliavandenių turinčio maisto, – be reikalo, nes angliavandeniuose esančios aminorūgštys ramina centrinę nervų sistemą;
valgiaraštyje trūksta mineralų – kalcio, magnio ir geležies. Šioms mineralinėms medžiagoms taip pat būdingas raminamasis poveikis. Dėl jų stygiaus dažniau naktį nubundama;
prieš miegą suvalgote daug baltymų turinčio maisto. Baltymai (proteinai) skatina budrumą;
vakare prisivalgote arba nevalgote net lengvos vakarienės: alkis ir „urzgiantis“ pilvas trukdo ramiai ilsėtis, o sunkaus maisto prikimštas skandis yra priverstas „dirbti“, tad nukenčia ir miego kokybė. Vakarienę valgykite 3–4 valandas prieš miegą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 14:36

Visus būdus bandžiau, tik ketvirtasis pasiteisina ligi šiol :wink:

P.S. čia iš Avinukės patarimų keturių punktų :lol:
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 08 Lie 2007, 22:28, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 14:50

Jei kamuoja nemiga

1. 20 gr. krapų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 10 min. pakaitinti verdančio vandens vonelėje, atvėsinti ir vartoti po 1/2 stiklinės 30 min. prieš miegą.
2. 1 valg. šaukštą džiovintų krapų užpilti 1 stikline vandens ir pavirti. Ant kaktos uždėti šiame nuovire suvilgytą servetėlę.
3. Kiekvieną vakarą suvartoti po 1 valg. šaukštą medaus, ištirpinto stiklinėje šilto vandens.
4. 50 gr. raudonėlio žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. 15 min. pakaitinti verdančio vandens vonelėje, 45 min. palaukti, perkošti ir gautu antpilu keletą kartų per dieną suvilgyti galvą bei kaktą. Ši procedūra numalšina ir galvos skausmą.
5. 1 valg. šaukštą pelyno žiedų užpilti 50 ml. degtinės ir 8 dienas palaukti. Vartoti po 15-20 lašų 3 kartus per dieną, 15 min. prieš valgį.
6. 10 apynio spurgų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 1 val. palaukti, perkošti ir vartoti po 1 valg. šaukštą 4 kartus per dieną.
7. 1 arbat. šaukštelį aguonų sutrinti ir užpilti 1 stikline verdančio pieno. Palaikius 15 min., išgerti vienu kartu prieš miegą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 14:50

8. 2 arbat. šaukštelius mėtų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir palaikyti termose. 300 gr. tokio nuoviro išgerti per dieną, 100 gr. tokio nuoviro galima dėti kaip kompresą ant kaktos.
9. 1 stiklinę šilto pieno su medumi išgerti nakčiai.
10. Imti lygiomis dalimis apynių spurgų, rozmarino lapų, jonažolės bei melisos žolės ir valerijonų šaknų. 2 valg. šaukštus mišinio užpilti 1 stikline verdančio vandens, 15 min. palaukti, perkošti ir išgerti per dieną. Keletą dienų pavartoję šį mišinį, vėl normaliai miegosite.
11. Imti 1 arbatinį šaukštelį krapų sėklų arba žolės ir užpilti 300 ml. verdančio vandens. Laikyti 1,5 val. Perkošti ir gerti po 100 ml. 3 kartus per dieną prieš valgį.
12. 2 arbatinius šaukštelius susmulkintos ropės užpilti stikline verdančio vandens ir virti 10-15 min. Gerti po 1 stiklinę prieš miegą. Reikiamą efektą pasieksite tada, kai gersite po stiklinę pakaitintų ropės sulčių. Jas galite gerti su medumi.
13. Miegas bus gilus, jei kas vakarą pauostysite valerijono lašų. Vieną nosies pusę užspausti ir su kita įkvėpti. Tą patį daryti su kita šnerve.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 14:57

Keletas patarimų, kaip prisišaukti miegelį

* Vakarais, prieš miegą, labai naudinga pasivaikščioti, ypač su šunimi.

* Pastebėta, kad lengviau užmiegama ir kiečiau miegama gulint ant drobinės paklodės. Ji ypač praverčia karštą vasarą, nes maloniai vėsina kūną. Žiemą labiau tiktų vilnonis (ypač tamsiai raudonos spalvos) audinys, kuris kūną šildo.

*Teigiama, kad užmigti padeda ametistas. Rekomenduojama žiedą su juo prieš miegą užsimauti ant kairės rankos bevardžio piršto.

*Sušilus kūnui lengviau užmigti, todėl būtų labai naudinga prieš miegą kojas pamirkyti šiltoje vonelėje. Jeigu miegamajame šaltoka, reikia nosį pridengti ir ramiai pakvėpuoti, kad sušiltų nosies sritis, refleksiškai pagerinanti miegą. Galima iš pradžių pagulėti nusiklojus, kad kūnas atvėstų, o po to - storai užsikloti, kad jį staiga užplūstų maloni šiluma.

*Labai naudinga prieš miegą išgerti stiklinę šilto pieno arba vandens su šaukšteliu medaus.

*Jeigu visiškai neima miegas, galima pabandyti skaičiuoti atgaline seka nuo 100 iki 1, įsivaizduojant, kaip lėtai nutrinami ant lentos užrašyti skaičiai.

*Jeigu užmigti trukdo neramios mintys, reikia visą dėmesį sutelkti į kvėpavimą, o kvėpuoti lėtai ir ramiai. Tai padeda užsimiršti, ramina ir didina mieguistumą.

*Jeigu nemalonumų tiek daug, kad neįmanoma taip lengvai juos pamiršti, reikia pabandyti medituoti, įsivaizduojant atskiras savo kūno dalis: kaip kiekviena iš jų sušyla, atsipalaiduoja, suglemba. Tokiu būdu ilgainiui sušyla bei atsipalaiduoja visas kūnas, jį pamažu apima malonus tingulys ir snaudulys.

*Atsipalaiduoti ir apsnūsti būtų lengviau prieš miegą pagulėjus šiltoje vonioje, ypač su jūros druska.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 14:59

Miegamasis

Miegamajame turi būti ramu ir tamsu. Jame neturi būti jokių dirgiklių - augalų, gyvūnų.
Kad oras jame būtų pakankamai gaivus, reikia prieš miegą išvėdinti, o nakčiai palikti pravirą orlaidę. Tik gyvenant netoli gatvės arba kokios nors pramonės įmonės geriau miegoti uždarius langą.
Užuolaidų bet kuriuo atveju geriau nepraskleisti, nes pro langą sklindanti nuolatinė šviesa gali trukdyti užmigti, o pasitaikantys jos blyksniai gali naktį pažadinti.
Retsykiais naudinga miegamąjį pasmilkyti. Religingam žmogui dera jame pastatyti šventintą statulėlę.

Pasiruošimas miegui

Jeigu dažnai kamuoja nemiga, reikia specialiai susikurti pasiruošimo miegui ritualą. Pavyzdžiui, vakare bent pusvalandį lėtai pasivaikščioti; parėjus namo išvėdinti miegamąjį; po to pagulėti šiltoje vonioje ar bent palįsti po šiltu dušu. Visą tą laiką reikia vengti nemalonių minčių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 15:02

Lova

Nuo seno buvo žinoma, kad nakties poilsiui reikia skirti pačią geriausią vietą savo namuose. Todėl kitados į naują namą pirmiausia būdavo įleidžiama katė ir stebima, kur ji susirangys pamiegoti. Ten būdavo pastatoma lova. Tokiai nuomonei neprieštarauja ir mokslininkai. Jų manymu, katė visada pasirenka geriausią zoną. O jeigu ji būna priversta būti blogoje, tai guli atmerkusi akis.
Lovos negalima statyti galvūgaliu į kampą (ypač betoninį), nes kampai pasisavina energiją ir kartu trukdo žmogui gerai išsimiegoti. Geriausia vieną lovos šoną priglausti prie sienos - tuomet joje gulėdamas žmogus jaučiasi “saugesnis”.
Čiužinys neturi būti nei labai minkštas, nei per daug kietas; pagalvė - neaukšta, kad netrikdytų kraujotakos ir neiškreiptų stuburo. Galima vietoje pagalvės po kaklu pakišti volelį.
Jeigu miegamajame šalta, prieš miegą patalą galima specialiai pašildyti šildykle, kad būtų lengviau užmigti. Jei kamuoja nemiga, naudinga po galva pasidėti pagalvėlę, prikimštą aromatingų augalų.

Drabužiai

Kuo ploniau apsirengęs žmogus miega, tuo geriau išsimiega. Todėl ir vyrams, ir moterims rekomenduojama miegoti apsivilkus ne pižamą, o plonus naktinius marškinius, visiškai nevaržančius kūno. Net ploniausia juose esanti gumelė naktį gali sutrikdyti kraujotaką.
Geriausia vilkėti marškinius, pasiūtus ir natūralios medžiagos - medvilnės, lino. Jie geriau sugeria prakaitą ir neįsielektrina taip, kaip sintetiniai.


Kūno padėtis

Pastebėta, kad žmogui gulint ant grindų, ilgainiui jo kūnas savaime atsiduria reikiamoje padėtyje: padidėjus energijai - palei magnetines linijas, o susilpnėjus - skersai jų. Nors paprastai patariama miegoti atsigulus galva į šiaurę, bet geriausia, matyt, būtų gulėti pakankamai plačioje lovoje, kad miegant kūnas pats galėtų “pakoreguoti” savo padėtį.
Geriausia gulėti ant dešiniojo šono, po skruostu pakišus suglaustas plaštakas. Būnant tokioje padėtyje, nesuspaudžiami inkstai ir širdis, be to, organizme vienodai pasiskirsto energija.
Gulint ant nugaros, pasunkėja kvėpavimas, todėl organizmui stinga deguonies, o ilgainiui galima įprasti knarkti.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Bir 2007, 22:22

Na, panos, ir patarimu prirašėt :shock: ...
Kai kuriuos galiu pakomentuoti ;)

Patiko man tas reikalas, kad katę prieš statant lovą įsileisti. Pati kadangi esu architektė, projektuojant zonuoji namą ir įsivaizduoju kaip įsileidžia į gatavą būstą šeimininkai katę ir atsigula ji tarkim ne numatytam miegamajam , o kokioje vonioje :laugh: Bo musiškė katė atsimenu mėgo vonioje pasėdėti ramybėje nuo visų 8)

Dėl minčių nuteikinėjimo-labai geras dalykas. Būdama paauglė svajoti mėgau arba pergyventi kas ką pasakė ir neužmigdavau ilgai. Tai atradau autogeninę treniruotę. Ten save įtikinėji, kad kojos šiltos, kad kūnas sunkus, kad galva tuščia ir šiluma visame kūne...ir užmiegi po to. Tai įsitreniravus ant tiek buvau, kad tik pasakau sau kad mano dešine ranka sunki, o mastant apie kairę-nulūždavau. :P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Bir 2007, 22:28

Dabar kai jau visai neišeina minčių atpalaiduoti, įkalų porą valerjono tablečių ir knygą paskaitau. Tada nulūžti. Kolkas padeda.

Dar tikras dalykas, kad negali užmigti kai kojos šaltos. Man kai šalta-nesimiega. Bet šita taisyklė negalioja mano vyrui. Jis kai aukštas tai kojos pastoviai kyša iš po kaldros. Ta taip ir miega visą gyvenimą neuždengtom kojom :shock:

avinuke

Standartinė avinuke » 29 Bir 2007, 08:12

na as tai ziema miegu su vilnonem kojinem :roll: nes irgi neuzmiegu su ledinem kojom :)
o kas del knygos skaitymo... jei idomia skaitau, tai galiu sedet nors ir iki paryciu, bet va tik pasiimk kokia moksline-po 15 min akys merkiasi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 19:50

Miego žolės

Išbandėte viską, kad netektų iki paryčių spoksoti į lubas nesudedant bluosto. Ir nepagalvojote, kad žolelės gali būti puikus vaistas nuo bemiegių naktų.
Turbūt kiekvienam yra tekę ištarti: "Šiąnakt nė akių nesumerkiau..." Retas žmogus visą gyvenimą miega it kūdikis. Manoma, kad apie trečdalis europiečių kenčia nuo miego sutrikimų. O skaičiuoti avis nėra taip jau įdomu. Todėl iš tiesų verta pagalvoti apie gydomuosius augalus. Jie veiksmingi ir neturi jokio šalutinio poveikio. Tačiau su jais reikia šiek tiek kantrybės, nes teigiamas efektas paprastai pajuntamas tik po trijų keturių dienų.
Daugelį migdomųjų žolelių galima nusipirkti supakuotų kaip arbatžolės. Taip pat galite rasti iš jų pagamintų maisto papildų. O jei trokštate iš tiesų prisiliesti prie gamtos, kai kurių galite prisirinkti patys.

Gudobelės
Manoma, kad spygliuotu gudobelės šakų vainiku prieš mirtį buvo karūnuotas pats Jėzus Kristus. Todėl nuo seno sakoma, kad šiam krūmui negali pakenkti nei žaibas, nei velnias. Kalbant paprasčiau, gudobelės turi flavanoidų panašiai kaip ir pušų sakai. Jų antioksidacinės savybės padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Šio augalo arbata veikia atpalaiduojamai, padeda išvengti spazmų ir reguliuoja širdies ritmą. Ji ypač rekomenduojamas streso, nerimo atvejais. Gudobelės žiedų arbata padės užmigti. Tereikia šaukštą augalo žiedų užpilti karštu vandeniu ir palaikyti maždaug dešimt minučių.

Liepų žiedai
Tai tikrų tikriausia klasika. Ne veltui liepžiedžių arbatą gerdavo dar mūsų prosenelės - ji turi įvairiausių teigiamų savybių. Liepžiedžiai atpalaiduoja, ramina ir padeda užmigti, be to, malšina raumenų skausmus ir kitus nemalonius peršalimo simptomus. Tik atsargiai, parduotuvėje liepos žiedų nesumaišykite su žieve. Pastaroji skatina skysčių šalinimą iš organizmo.
Kad pasigamintumėte liepžiedžių arbatos, puodelyje karštu vandeniu užplikykite 3-5 žiedus. Po maždaug 5 minučių išgerkite arbatos ir - saldžių sapnų!

Kryžiažiedės
Už savo vardą ši šiltųjų kraštų gėlė turi būti dėkinga jėzuitų vienuoliams misionieriams. Kryžiažiedės kuokeliai, lapeliai ir žiedlapiai jiems priminė nukryžiavimą. Peru ji vadinama penkių žaizdų gėle. Tradiciškai vartojamos kaip vaistas nuo depresijos ir nemigos, o Vokietijoje yra oficialiai pripažintos raminančiomis. Iš šių gėlių paruošta arbata padės pasinerti į miegą. Tereikia džiovintus kryžiažiedžių lapelius bei žiedlapius sudėti į šaltą vandenį, palaukti kol užvirs ir pavirti dar apie dvi minutes. Vienam puodeliui skysčio turi tekti po šaukštą žolelių.

Valerijonai
Nepaisant keisto jų šaknų kvapo, valerijonai kaip vaistas naudojami jau nuo amžių pradžios. Viduramžiais jie buvo laikomi tiesiog panacėja - vaistu nuo visų ligų. Dabar valerijonai vis dar naudojami stresui, nervingumui malšinti, padeda nuraminti organizmą ir užmigti. Valerijonų ekstrakto yra ne viename migdomajame preparate.
Kad pasigamintumėte migdančios valerijonų arbatos, džiovintų valerijonų berkite į šaltą vandenį, užvirkite ir palikite burbuliuoti dar 3-4 minutes. Jų turi būti maždaug po šaukštą vienam puodeliui skysčio.

Žolelės padeda užmigti, kai esate susinervinę, kenčiate stresą ar neapleidžia įkyrios mintys, bet nemiga dar nekamuoja kasnakt. Jei užmigti negalite nuolat ir be rimtos priežasties, teks ieškoti rimtesnės pagalbos.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Lie 2007, 23:29

avinuke rašė:na as tai ziema miegu su vilnonem kojinem :roll: nes irgi neuzmiegu su ledinem kojom :)
o kas del knygos skaitymo... jei idomia skaitau, tai galiu sedet nors ir iki paryciu, bet va tik pasiimk kokia moksline-po 15 min akys merkiasi Paveikslėlis
Mano pirma ir paskutine knyga prie kurios užmigau, filosofinė - berods "Sofijos pasaulis". Reikėjo ruoštis atsimenu filosofijos egzamenui, nu taip saldžiai ne prie vienos knygos ne miegojau. Gal reikia pradėt praktikuoti, kaip užmigimo priemonė. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Lie 2007, 06:29

Jei dar liko neperskaityt puslapių, naudokis patirtimi :wink:

avinuke

Standartinė avinuke » 20 Lie 2007, 08:52

Lilina rašė:
avinuke rašė:na as tai ziema miegu su vilnonem kojinem :roll: nes irgi neuzmiegu su ledinem kojom :)
o kas del knygos skaitymo... jei idomia skaitau, tai galiu sedet nors ir iki paryciu, bet va tik pasiimk kokia moksline-po 15 min akys merkiasi Paveikslėlis
Mano pirma ir paskutine knyga prie kurios užmigau, filosofinė - berods "Sofijos pasaulis". Reikėjo ruoštis atsimenu filosofijos egzamenui, nu taip saldžiai ne prie vienos knygos ne miegojau. Gal reikia pradėt praktikuoti, kaip užmigimo priemonė. :roll:
drasiai ;)
beje, dar turiu patarima kaip geriau miegot. cia is savo patirties. pradejau keltis siek tiek anksciau ir pabegioju rytais. vakarop dar siek tiek pasportuoju, tai jau taip gerai uzmiegu... ir miegelis labai geras buna Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Lie 2007, 09:11

avinuke rašė:
Lilina rašė:
avinuke rašė:na as tai ziema miegu su vilnonem kojinem :roll: nes irgi neuzmiegu su ledinem kojom :)
o kas del knygos skaitymo... jei idomia skaitau, tai galiu sedet nors ir iki paryciu, bet va tik pasiimk kokia moksline-po 15 min akys merkiasi Paveikslėlis
Mano pirma ir paskutine knyga prie kurios užmigau, filosofinė - berods "Sofijos pasaulis". Reikėjo ruoštis atsimenu filosofijos egzamenui, nu taip saldžiai ne prie vienos knygos ne miegojau. Gal reikia pradėt praktikuoti, kaip užmigimo priemonė. :roll:
drasiai ;)
beje, dar turiu patarima kaip geriau miegot. cia is savo patirties. pradejau keltis siek tiek anksciau ir pabegioju rytais. vakarop dar siek tiek pasportuoju, tai jau taip gerai uzmiegu... ir miegelis labai geras buna Paveikslėlis
Nu man sunku dabar su sportu, lakstydama iš paskos savo dukros, tai nusikalu, bet čia ne tas sportas kuris jegu suteikia ir žvalumoPaveikslėlis...apie rimtesni sporta galiu tik po kokiu metu svajoti, kai i darželi pradės eiti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Lie 2007, 09:19

O aš po namus, apie šunis ir daržus vaikščiodama. Geriau nei koks nors ten bėgiojimas pavaikščiot su žolepjove :lol: O žiemą su savo sobaka - pabėgioju stadione, nes kartais judesio pritrūksta. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Lie 2007, 09:42

o kaip as noreciau pabegioti :merg2:

avinuke

Standartinė avinuke » 20 Lie 2007, 11:25

nerealiai smagu ryte begiot... dar ramu, tylu, triuksmo nera. oras gaivus gaivus...
ir begi kiek nori, lengvai, o ne per prievarta.
paskui energijos ir zvalumo visai dienai gauni. man super :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Lie 2007, 13:57

labai gerai nakciai isgerti melysos ir metu arbatos :wink: tikrai gerai miegasi :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Lie 2007, 15:51

Ir miegasi, ir su varškyte labai skanuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Lie 2007, 16:56

Ramunė rašė:Ir miegasi, ir su varškyte labai skanuPaveikslėlis
aha,as ir virtynius,kai darau su bulvemis-dedu :P Labai skanu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Spa 2007, 16:18

Tšš... Reikia pamiegoti
Ina Muchlia, "Lietuvos žinių" žurnalas "Gyvenimas gražus"
2007 spalio mėn. 19 d. 10:05

Rudenį jaučiamės itin išsekę. Reti saulės spinduliai dar teikia šiek tiek energijos, bet jos nepakanka. Pats metas trumpai numigti!
Ispanai neįsivaizduoja savo gyvenimo be siestos, italai - be "riposo", prancūzai - be "sieste". Šiltuose kraštuose trumpas miegas po pietų jau seniai tapo tradicija. O mes vis dirbame, skubame, kol galiausiai nustembame: "Kodėl aš taip pavargau?" Geriau neklauskite, o skirkite sau bent 15-30 minučių per dieną. Juk reikia visai nedaug, kad būtume žvalūs ir kupini jėgų bei naujų minčių.

Tai natūralu

Pastebėjote, kad po pietų merkiasi akys? Tai normalu, ypač rudenį, kai kiekviena diena tampa vis trumpesnė. Be to, mūsų organizmas pats sako, kada reikėtų nusnūsti. Visą parą kas 90 minučių mūsų smegenyse gaminamas melatoninas - svarbus hormonas, reguliuojantis biologinį laikrodį, gerinantis miego kokybę ir stimuliuojantis imuninę sistemą. Šio hormono kiekis didžiausias būna du kartus per parą - naktį nuo antros iki penktos valandos ir dieną (!) nuo 13 iki 15 valandos. Jei tik turite galimybę, klausykitės biologinių ritmų. Kai imate žiovauti ar jaučiate, kad galva tapo sunkesnė, pakanka bent 10-20 minučių prigulti ir atsipalaiduoti užmerkus akis. Ir netiesa, kad po to negalėsite užmigti naktį!

Padeda įveikti stresą

Nusnūdimas po pietų padeda įveikti stresą. Kūnas atsipalaiduoja, smegenų darbas lėtėja, širdis ima plakti ritmingai. Kartu mažėja ir kortizolio, arba vadinamojo streso hormono, kiekis organizme. Gerai išvėdinkite patalpas, patogiai išsitieskite - ir po 20 minučių įtampos kaip nebūta! Be to, graikų mokslininkų duomenimis, trumpas dienos miegas mažina galimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, o 30 minučių siesta tris kartus per savaitę 30 proc. mažina širdies priepuolio riziką.

Žadina vaizduotę
Kaip jau minėta, lengvas miegas lėtina smegenų darbą. Tai reiškia, kad mūsų sąmonė ilsisi, o pasąmonė tarytum iškyla į paviršių. Įdomiausia, kad pabudę puikiai prisimename visus regėtus vaizdus - daug geriau, nei nakties sapnus. Jei jūsų darbas susijęs su kūryba ar šiaip trūksta naujų minčių, tikrai verta pagalvoti apie siestą. Juk ne veltui didelėse japonų ir amerikiečių įmonėse darbuotojams įrengti specialūs miego ir poilsio kambariai.

Teikia energijos

Energijos mūsų organizme yra daugiau, nei mums atrodo, tik reikia mokėti ją "pažadinti". Gera naujiena - trumpas dienos miegas skatina adrenalino gamybą, todėl žmogus tampa žvalesnis. Be to, popiečio pogulis gerina atmintį ir širdies darbą. Kad gautume daugiau energijos, taip pat patartina nueiti į baseiną, pažaisti tenisą, pabėgioti arba tiesiog pasivaikščioti rudeniškame parke.

Pakelia nuotaiką
Nemanykite, kad popiečio miegas - tai laiko gaišimas ar nuolaidžiavimas sau. Visai ne! Tai būtinas poilsio metas ir puikios akimirkos, kai galite atitrūkti nuo visų problemų ir pabūti vienas. Prieš užmiegant vertėtų pagalvoti apie kokį nors laimingą įvykį ar širdžiai mielą dalyką. Ir pamatysite - visą likusią dieną jus lydės tik teigiamos mintys, o gal net savo gera nuotaika užkrėsite aplinkinius, pasinėrusius į rudens depresiją.

Kokia trukmė geriausia?

Trumpam miegui galima skirti nuo 10 iki 30 minučių, bet viskas priklauso nuo jūsų organizmo. Kai kuriems žmonėms pakanka vos 2-3 minučių norint atgauti jėgas. Ramiai atsigulkite, ištieskite rankas palei kūną ir pabandykite įsivaizduoti, kaip atsipalaiduoja kiekviena jūsų kūno dalis: rankos, kojos, galva. Kelioms sekundėms susikaupkite, kol pajusite kūno svorį. Paskui vėl atsipalaiduokite. Galvokite apie malonius dalykus, lėtai ir giliai kvėpuokite. Ir štai jums tiesia ranką miego dievas Hipnas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Spa 2007, 17:33

iskarto pasijaute,kad tamsta mokytoja parejo :luks: 041 041

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 19 Spa 2007, 17:50

nu jau tikra teisybe :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Spa 2007, 11:03

Jo, reikia aytsigriebt už praleistas dieneles. O avansai seniai pasibaigėPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Spa 2007, 11:37

mes tau premija israsysim :P

Skelbti atsakymą