Tikroji šokolado istorija
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai:1175
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai:0
- Miestas:Vilnius
- Susisiekti:
Sophie D. Coe, Michael D. Coe
Tikroji šokolado istorija
Iš anglų kalbos vertė Kristina Gudelytė
ISBN 978-5-420-01629-9
Leidimo metai: 2007
Įrišimas: minkštas
Puslapių skaičius: 280
Formatas: 155x237
Kaina knygynuose: 30 Lt
Užsisakant intenetu: 24 Lt
Knygoje archeologiniu, botaniniu ir socialiniu ekonominiu aspektu atskleidžiama stebėtinai ilga ir intriguojanti „dievų maisto“ istorija, prasidedanti Meksikos džiunglėse maždaug prieš 4000 metų. Vėliau šokoladas, actekų naudotas kaip valiuta, per Ispaniją pasiekė ir Europos krantus bei greitai tapo mėgstamiausiu aristokratų gėrimu. XIX a. dėl industrializacijos ir masinės gamybos šis gėrimas prarado jį gaubusią mistinę aurą... Kol mūsų laikais buvo iš naujo įvertintas.
„Tikroji šokolado istorija“, kurią parašė antropologė, maisto istorikė Sofija Ko ir jos vyras, antropologijos profesorius emeritas Maiklas Ko, sužavėjo daugybę saldumynų mėgėjų ne tik įdomios ir patikimos informacijos gausa, bet ir sklandžiu pasakojimu, patraukliomis iliustracijomis.
Dovana smalsiems gurmanams!
Trumpa ištrauka:
„Laikausi šokoladinės dietos, kuriai, man regis, turėčiau būti dėkinga dėl savo sveikatos. Tiesa, nevartoju jo be proto ar apdairumo. Atrodytų, kad mano temperamento žmogui apskritai ne itin derėtų jį vartoti. Tačiau jis toks mielas ir skanus. Ruošiu jį namuose, todėl jis niekuo negali man pakenkti. Neretai pagalvoju, kad jei man tektų laimė dar kartą jus pamatyti, aš priversčiau jus nuolatos jį vartoti ir jūs prisipažintumėte, kad sveikatai negali būti nieko geresnio. Tai tikra šokolado panegirika! Nepamirškite, kad šiuo metu esu Ispanijoje, tad pokalbis su jumis – kone vienintelis mano malonumas."
Iš Marie de Villars, Prancūzijos ambasadoriaus žmonos, laiško draugui, 1680.
Tikroji šokolado istorija
Iš anglų kalbos vertė Kristina Gudelytė
ISBN 978-5-420-01629-9
Leidimo metai: 2007
Įrišimas: minkštas
Puslapių skaičius: 280
Formatas: 155x237
Kaina knygynuose: 30 Lt
Užsisakant intenetu: 24 Lt
Knygoje archeologiniu, botaniniu ir socialiniu ekonominiu aspektu atskleidžiama stebėtinai ilga ir intriguojanti „dievų maisto“ istorija, prasidedanti Meksikos džiunglėse maždaug prieš 4000 metų. Vėliau šokoladas, actekų naudotas kaip valiuta, per Ispaniją pasiekė ir Europos krantus bei greitai tapo mėgstamiausiu aristokratų gėrimu. XIX a. dėl industrializacijos ir masinės gamybos šis gėrimas prarado jį gaubusią mistinę aurą... Kol mūsų laikais buvo iš naujo įvertintas.
„Tikroji šokolado istorija“, kurią parašė antropologė, maisto istorikė Sofija Ko ir jos vyras, antropologijos profesorius emeritas Maiklas Ko, sužavėjo daugybę saldumynų mėgėjų ne tik įdomios ir patikimos informacijos gausa, bet ir sklandžiu pasakojimu, patraukliomis iliustracijomis.
Dovana smalsiems gurmanams!
Trumpa ištrauka:
„Laikausi šokoladinės dietos, kuriai, man regis, turėčiau būti dėkinga dėl savo sveikatos. Tiesa, nevartoju jo be proto ar apdairumo. Atrodytų, kad mano temperamento žmogui apskritai ne itin derėtų jį vartoti. Tačiau jis toks mielas ir skanus. Ruošiu jį namuose, todėl jis niekuo negali man pakenkti. Neretai pagalvoju, kad jei man tektų laimė dar kartą jus pamatyti, aš priversčiau jus nuolatos jį vartoti ir jūs prisipažintumėte, kad sveikatai negali būti nieko geresnio. Tai tikra šokolado panegirika! Nepamirškite, kad šiuo metu esu Ispanijoje, tad pokalbis su jumis – kone vienintelis mano malonumas."
Iš Marie de Villars, Prancūzijos ambasadoriaus žmonos, laiško draugui, 1680.
- Prikabinti failai
-
- mintis_sokoladas.JPG (49.27KiB)Peržiūrėta 12484 karus(ų)
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai:1525
- Užsiregistravo:16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai:7
- Miestas:Kaunas
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai:1525
- Užsiregistravo:16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai:7
- Miestas:Kaunas