Kepimo ypatumai sergant
Moderatorius: Lilina
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kepimo ypatumai sergant
Jua seniai žinojau, kad kai sergi ir skauda galvą, geriau reikia gulėt. Bet šiandien nusprendžiau šeimyną (o gal daugiau save) palepinti. Vieną kartą jau nepavykę, nes sudeginau, antrą kartą kepami ruginiai sausainiai. Tešlą paruošiau be jokių problemų, kad išvengt ilgo laikymo šaldytuve, paruošti sausainiai buvo sudėti į šaldiklį. Užmiršau, bet kai atsiminiau greit pašoviau į orkaitę. Aišku, jau be reikalo. Kilo atvira liepsna, pradėjo kilt dūmai. Taigi, likom be sausainių ir smirdinčia virtuve. Bet rankų nenuleidžiu, jau kas kas, o mielinės bandelės tikrai išeis ir tešlą duonkepė minkys, turėsiu daug laiko. Tik pieno radau nedaug, bet nusprendžiau, jog užteks bandelių ir iš pusės normos, rytoj isikepsim daugiau. Šiaip visada prasidėjus maišymui užmetu akį kaip atrodo tešla, šiandien pažiūrėjau tik po pirmo kildinimo, tešla atrodė keista ir kieta. Greit permečiau galvoje kame bėda ir dingtelėjo, kad kiaušinio taip ir neįdėjau. Įmušiau kiaušinį, suminkiau, tipo bus gerai. Išminkyta tešla tikrai atrodė neblogai. Liko uždėt įdarą, susukt ir į orkaitę. Pamiršus kad darau iš pusės normos, įdarą uždrėbiau kaip visada. Susukti sekėsi sunkiai, pjaustant įdaras tiesiog tiško per kraštus. Dar pamiršus atšildyt uogas, sudėjau šaldytas, kol kilo bandelės, jos tirpo, skyrėsi skystis. Vistiek nusprendžiau, kad dar kažkas gali pavykti. Iškepė beformės, bet vistiek skaniai kvepiančios bandelės. Dar šiltą griebiau, atkandau, iškart nusikeikiau ir tuo pat metu paspringau - bandelės buvo visai nesaldžios. Pasirodo dalindama cukrų pusiau, kai reikėjo įdėti, tą pusę dar padalinau pusiau. Vyras paragavęs pareiškė: - Visai kaip valgyklinės o ten tikrai becukres daro, tik ant viršaus užbarsto dėl vaizdo.
Taigi, skaudančia galva geriau į virtuvę neit, net ir įprastas patiekalas gali virsti katastrofa.
Prašom pasivaišinti paskutiniuoju šedevru
Taigi, skaudančia galva geriau į virtuvę neit, net ir įprastas patiekalas gali virsti katastrofa.
Prašom pasivaišinti paskutiniuoju šedevru
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepimo ypatumai sergant
nesekmiu lavina Gerai, kad as ir neinu, kai nesekasi kas nors
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Kepimo ypatumai sergant
bet vaizdelis neblogas bandeliu
Re: Kepimo ypatumai sergant
jei man skaudancia galva ar kai nesveikuoju reik i virtuve tai tik kazka greito padarau ir viskas, kitaip irgi - nesekmes prasideda
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepimo ypatumai sergant
Bet kartais ir su skaudančia galva norisi kažko skanaus Kitą kartą jau tikrai neisiu į virtuę, jau ir šiandien svarstau ar kept kažką skanaus ar ne, visgi sloga didelė, nosis užsikišusi, vos prakvėpuoju, vadinasi smegenys pakankamai deguonies negauna, vėl galiu kokią nesąmonę gaut arba namus sudegint
Dora, nėra labai jau tos bandelės gražios (net viršų pamiršau aptept) ir skonis kaip batono, tik reikalą pataiso, rikotos įdaras, kuris yra saldus
Dora, nėra labai jau tos bandelės gražios (net viršų pamiršau aptept) ir skonis kaip batono, tik reikalą pataiso, rikotos įdaras, kuris yra saldus
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
Re: Kepimo ypatumai sergant
labai jau primena mano situacija. Man ana savaite sloga milziniska buvo, kad net buvau praradus dziaugsma kvepuot per nosi. Buvau alkana, o pasiulytu sumustiniu nenorejau, tai sumasciau bulvyciu issikepti. Ir gavos kad visi labai skaniais pavalge, o man paciai vos bloga nuo savo bulvikiu nepasidare, jau taip neskanu buvo
Love is in the air
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepimo ypatumai sergant
Kad su ta sloga, tai net skonis visko prastas. Nieko, šiandien jau truputį geriau, jau ir rankos niežti kažką iškept, bet gal susilaikysiu, o gal ir ne
Re: Kepimo ypatumai sergant
man buvo, kad visai per nosi keleta dienu negalejau net kveptelt, tada visai nejauciau skonio, galejau ir paprikas valgyt, nes nei surumo, nei kartumo nejauciau