Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
erikiux rašė:
RUGINIAI SAUSAINIAI SU SILKĖS PAŠTETU
Ruginiai sausainiai
Reikės: 1,5-2 stiklinės ruginių miltų 100 g sviesto 3 šaukštai pieno druskos kmynų Sviestą išlydyti, atvėsinti Supilti pieną, suberti druską, kmynus, miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti norimos formos sausainius ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min
Sugalvojau dar prieš šventes skaniajam Forellės pyragui išsikepti konkurentą Jau gal prieš porą mėnesių planavau šventėms išsikepti Panforte — itališką Kalėdų pyragą. Maniškis pyragėnas Kalėdų jau, ko gero, nebesulauks, nes yra toooooks, kad į jį žiūrint susilaikyti neįmanoma. Tiems, kas mėgsta riešutų šokolado derinį — bus pats tas. Vis dėlto pyragas tinka ir Advento mitybai, ir Kūčioms. Gabalėlis tokio pyrago ir žiemos depresijos kaip nebūta Štai receptėlis
Panforte
Toks kiekis yra skirtas didesnei 26cm skersmens kepimo formai
180 g juodojo šokolado 250 g pasmulkintų lazdyno riešutų 250 g nuplikytų, taipogi smulkintų migdolų (odelę nuimti) 350 g džiovintų vaisių (galima imti razinas, jeigu mėgstam, dar geriau tinka spanguolės, vyšnios ir abrikosai) 2 a.š. cinamono 0,5-1 a.š. prieskonių meduoliams (muskatas, gvazdikėliai, kardamonas, imbieras, žodžiu, kokių keistenybių turim, tokias dedam) 140 g miltų 2 valg.š kakavos 200g cukraus 300 ml medaus (apie pusantros stiklinės)
Pirmiausia reikia pasiruošti formą. Išklojame kepimo formą kepimo popieriumi. Neblogai būtų ir kepimo popierių sviestu šiek tiek ištepti. Maža kas...
Ištirpdome šokoladą vonelėje, visiems gerai žinomoje. Priekaistuvis su vandeniu, ant jo dubenėlis su šokoladu. Ant dujinės kaitinam, kol viskas išsilydo. Atidedame į šalį.
Dideliame dubenyje sumakaluojame riešutus, džiovintus vaisius, prieskonius, miltus ir kakavą.
Toliau reikia paskystinti medų (tam naudojam savus metodus, aš įstačiau medaus stiklainėlį į indą su karštu vandeniu, kaip mat suskystėjo). Medų sumaišome su cukrumi ir statome ant viryklės. Ant vidutinės ugnies pakaitiname iki virimo. Pamakaluojam, kad greičiau cukrus ištirptų.
Sekantis veiksmas yra pilti šokoladą ir medaus-cukraus sirupą į sausų ingredientų mišinį. Na, ir makaluojam. Masė gaunasi tokia lipni ir labai skani. Piršteliais dedame šitą gėrį į formą, išlyginame ir šauname į įkaitintą iki 150C orkaitę. Pagal viską kepti reikėtų apie 40 minučių. Bet patariu pasikliauti vien tik savo intuicija arba degtuko rodmenimis, nes mano pyrago kepimas užsitęsė 1,5 val...
P.S. Riešutų ir džiov. vaisių kiekį galime drąsiai pasireguliuoti pagal save. Aišku, labai neprisieksperimentuojam. Kas mėgsta žiauriai riešutus, tai gali ir cielą puskilogramį sudėti. Žodžiu, čia kiekiai nelabai ir svarbūs, svarbiausia procesas Skanaus tiems, kas gaminsite
Na, Forelle teisi, jeigu šokoladas nelabai patinka, tai šitas pyragėnas nebus skanus, nes tarkim man tai jis primena dyyyydelį šokoladinį batonėlį Aš dėjau vos 150g šokolado ir tai jis laaaabai jautėsi. Nu man tas patinka, bet toli gražu ne vis mėgsta tai.
Sinsan, labai jau toli siųsti reikėtų Nors šiais laikais siuntiniai ir atokiausius kampelius pasiekia
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume