Moliūgas ant mūsų stalo

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė pyp » 04 Lap 2011, 14:45

Moliūgų džemas su šonine

1,5 kg moliūgo
500 g cukraus
0,5 stiklinės vandens
100 g šalto rūkymo šoninės (turi būti ir raumenuko ir lašinuko)
0,5 šaukštelio druskos
Maltų kvapiųjų pipirų
Maltų juodųjų pipirų
Maltu lauro lapų
Malto muškato riešuto

Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.
Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, prieskonius ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.
Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą ir pakepintą šoninę (su visais riebaliukais, kurie išsiskyrė kepant) ir virkite dar ~15 minučių.
Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.
Prikabinti failai
DSCN1565.jpg
DSCN1565.jpg (96.23 KiB) Peržiūrėta 9176 karus(ų)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė pyp » 04 Lap 2011, 14:47

Moliūgų ir sūrio pyragas

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
450 g kubeliais pjaustyto moliūgo
330 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys sumaišytas su 1šaukšteliu vandens (tešlai patepti)
200 g tarkuoto rūkyto čederio (dėjau rūkytą Džiugą)
4 smulkinti šalavijo lapeliai (ir dar keli papuošimui)
jūros druskos, šviežiai maltų pipirų

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite moliūgus ir 5 minutes pakepkite ant silpnos ugnies.
Tešlą atšildykite. Išvyniokite (kadangi tešlos buvo 500 g, tai išvyniojus, tiesiog nupjoviau galą, kad būtų apie 330g ir viskas). Aštriu peiliu aplinkui pažymėkite 1 cm pločio kraštelį, bet iki galo tešlos neįpjaukite. Patepkite kraštelį trynio ir vandens mišiniu. Vidurį subadykite šakute.
Suberkite ant tešlos (bet ne ant kraštelių) pusę sūrio, ant viršaus sudėkite moliūgų gabaliukus. Pabarstykite smulkintu šalaviju, druska pipirais.
Kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Užberkite ant viršaus likusį sūrį ir kepkite dar ~5 minutes, arba kol sūris išsilydys. Papuoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
Labai skanu su natūraliu jogurtu pagardintu smulkintu česnaku, druska ir žolelėmis.
Prikabinti failai
IMG_0006.jpg
IMG_0006.jpg (67.49 KiB) Peržiūrėta 9171 karus(ų)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė daida » 04 Lap 2011, 14:48

Kažin šitas džemas su šonine, tai kokio skonio? Jei tepti ant duonos tai tik su arbata :roll:
Pyp, vos ne paskutinės dienos laukei 038 labai įdomūs tavo receptukai :idea:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Nicole » 04 Lap 2011, 14:49

Labas,Pyp,seniai matyta prazuvele 031 Idomiu receptuku atnesei 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė pyp » 04 Lap 2011, 14:50

Saldžiasūrio skonio ir juntama šonine....nebūtinai jį tepti tik ant duonos....tinka prie vištienos arba kiaulienos vyniotinų kaip padažas, galima valgyti su blynais ir pan. ;)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė pyp » 04 Lap 2011, 14:51

Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut ;) Smagu, kad mane prisiminėt!

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė sinsan » 04 Lap 2011, 14:55

pyp, man prasom gabaleli, nu tiksliau visa gabala pyrago 064 :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė daida » 04 Lap 2011, 14:59

pyp rašė:Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut ;) Smagu, kad mane prisiminėt!
Kaip tave pamirši, kažkada būvai aktyvi dalyvė :idea: Smagu, kad bent retkarčiais užsuki :geles:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė pyp » 04 Lap 2011, 15:13

daida rašė:
pyp rašė:Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut ;) Smagu, kad mane prisiminėt!
Kaip tave pamirši, kažkada būvai aktyvi dalyvė :idea: Smagu, kad bent retkarčiais užsuki :geles:
Dabar po truputį gyvenimas nusistovi, tai bandysiu užsukti dažniau ;)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė sinsan » 04 Lap 2011, 15:14

vakar dienos eksperimentas
Plokščia moliūgų duona
150 g. Moliūgų minkštimo,
2.5 stiklinės kvietinių miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis druskos,
3 šaukštai tarkuoto parmezano (naudojau žementalį)
1 kiaušinis,
0,5 šaukštelio cukraus,
2 šaukštai pomidorų pastos,
30 g. sviesto,
3 šaukštai pieno
moliūgų sėklų.

Moliūgą smulkiai sutarkuokite.
Miltus išmaišykite su kepimo milteliais, cukrum ir druska.
Į indą sudėkite moliūgą, miltų mišinį, sūrį, išplaktą kiaušinį, pieną ir pastą. Kad tešla neliptų, apsišlakstykite rankas aliejumi. Išminkykite tešlą.
Suformuokite kepaliuką.
Apdėkite moliūgų sėklomis ir sviesto gabaliukais arba tiesiog ištepkite ištirpintu sviestu.
Kepkite 200° C orkaitėje 25-30 minučių.
Labai skanu ir šilta, ir atvėsusi duonelė su naminiu sviestu. Skanaus
Prikabinti failai
HPIM3882.JPG
HPIM3882.JPG (167.96 KiB) Peržiūrėta 9156 karus(ų)
HPIM3883.JPG
HPIM3883.JPG (166.9 KiB) Peržiūrėta 9156 karus(ų)
HPIM3884.JPG
HPIM3884.JPG (117.78 KiB) Peržiūrėta 9156 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Ramunė » 04 Lap 2011, 15:25

O Jurgi šventas.............. :hubba: :hubba: :hubba: Duok riekelę, kąąąąą :merg2:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė sinsan » 04 Lap 2011, 15:37

Ramunė rašė:O Jurgi šventas.............. :hubba: :hubba: :hubba: Duok riekelę, kąąąąą :merg2:
prasom i svecius, dar like galiukas kepaliuko, jei iki vakaro suspesi tai gausi ir dvi riekutes :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Nicole » 04 Lap 2011, 15:46

Dabar labai noreciau paragaut Pyp dzemo su sonine ant tavo duonutes,Sinsan :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
gutiss
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1080
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pliusai: 76

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė gutiss » 04 Lap 2011, 18:46

Nicole,jungiuosi i degustacijos vakareli 038 038 038 Viskas laabai skaniai ir graziai atrodo 038 038 038
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Ramunė » 04 Lap 2011, 19:26

Moliūgų džemas su šonine

Šitą tai tikrai bandysiu 038 038

O aš išsimainiau su kaimyne didelį savo moliūgą į du mažesnius ir padariau dar vieną patiekalą. Jei tik pavyks, atnešiu paragaut. :P

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Isia » 04 Lap 2011, 20:14

o mano moliūgas balkone pupso, visi 16 kg.. nesumastau kaip ji sugadinti.. o jau ir laiko nebėra :?

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Danute » 04 Lap 2011, 21:23

Oi kiek cia visko! 038 :hubba:
Jungiuos prie degustatoriu! :valg:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Ramunė » 04 Lap 2011, 22:35

Vištiena įdarytas moliūgas

Reikės :
Moliūgo,
vištienos krūtinėlės,
Paprikos,
Morkos,
Konservuotų ananasų,
Bulvių ( galima keisti apvirtais ryžiais),
Svogūno,
Pipirų,druskos, vištienos prieskonių.

Moliūgui nuimame „keputytę“, gražiai išskobiame, papipriname, padruskiname ir paliekame keletui valandų. Vištieną supjaustome gabaliukais, pamarinuojame su grūstais pipirais ir vištienos prieskoniais.
Papriką supjaustome šiaudeliais, svogūną – kubeliais, morkas sutarkuojame.
Keptuvėje apkepiname vištieną ir daržoves, įdedame bulvių gabaliukų ir konservuotų ananasų. Imame moliūgą, jei yra skysčio – išpilame. Visą troškinuką pilame į moliūgą ir kepame orkaitėje apie 1.30 min. Jei moliūgas didesnis – ilgiau. Aš kepiau konvekcinėje 45 minutes.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Nicole » 04 Lap 2011, 22:49

Saunuole,Ramuniuk! 038 038 038 As irgi buvau pasiruosus panasiai daryt pagal viena is siu receptu-
http://www.chefkoch.de/rezepte/97015120 ... erbis.html
http://www.chefkoch.de/rezepte/12725105 ... erbis.html
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Ramunė » 04 Lap 2011, 22:50

Labai gražūs :P
Ir skanu baisiai. Ypač pats "troškintuvas" :wink:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Nicole » 04 Lap 2011, 23:40

Aga,ten irgi raso,kad labai skanu valgant vis pagremzti tos "mesytes" nuo moliugo sieneliu 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Tutsi » 04 Lap 2011, 23:42

imu vidu be sieneliu :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Ramunė » 05 Lap 2011, 06:13

O tai sieneles kam palikti :shock: Nieks nebnor :roll:

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė juuurate » 05 Lap 2011, 09:52

Kaip skaniai čia :hubba: :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Ramunė » 05 Lap 2011, 10:21

Iš tikrųjų labai skanu, Jūtate, :P Ilgai ruošiausi gamint, bet labai džiaugiuosi, kad prisiruošiau 038 ir dar gaminsiu ne kartą :D

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė ram-une » 05 Lap 2011, 11:24

va čia tai bent gardėsis, Ramunėle :hubba:

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Cukinija » 05 Lap 2011, 17:08

Nors forume apsilankau retai, gavusi pranešimą apie konkursą nusprendžiau sudalyvauti, nes šį rudenį gaminau originalius saldainius. Taigi:

Tamsūs pikantiški moliūgo saldainiai
1 kg prinokusiu moliūgo
½ kg cukraus
½ šaukšto citrinos rūgšties
muskato riešuto, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, kadagio uogų (nedėjau), cinamono, imbiero, kmynų
spanguolių ir aronijos sulčių (pyliau tik aronijos)

Iš moliūgo išimti sėklas, nulupti žievę, supjaustyti gabalėliais ir, užbėrus cukrumi, palaikyti per naktį. Iš sulčių išgriebti moliūgus, sultis su prieskoniais užvirinti ir vėl dar karštas užpilti ant moliūgų. Palaikius 10-12 valandų virti ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Paskui moliūgus išgriebti, nuvarvinti ir džiovinti (tam naudojau nekarštą orkaitę).

Išties pikantiška ir skanu! Gamindama antrą kartą, moliūgų kiekį padvigubinau, o cukraus pyliau maždaug 0,6 g - užteko.

Paveikslėlis

Šaltinis: sena knygutė "Saldainiai"

Vartotojo avataras
Amberr
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 484
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
Pliusai: 6
Miestas: Klaipeda
Susisiekti:

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Amberr » 05 Lap 2011, 17:15

kaip grazu :wink: ir visai nepanasu i moliuga :shock: 038

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Cukinija » 05 Lap 2011, 17:31

Aha. Galima apgaudinėti svečius. 8)

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: Moliūgas ant mūsų stalo

Standartinė Danute » 05 Lap 2011, 18:43

Kokie idomus saldainiai :shock: ir spalva kokia grazi!

O del Ramunes idaryto moliugo tai viskas - eisiu pirkti vel moliuga!
Jau laaabai viliojanciai atrodo!
Paveikslėlis

Užrakinta