Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
"Šventiniai kepiniai be glitimo"
Tikslas - kepiniai be kvietinių miltų tinkantys šventėms.
Konkursas vyksta iki sausio 10 d.
Prizus įsteigė Žolynų namai http://www.zolynunamai.lt ir Kepiniai be glitimo https://www.facebook.com/KepiniaiBeGlitimo ir dar vienas mūsų puslapio gerbėjas
I vietos prizas - knyga "Kepiniai be glitimo" ir "Ivano" arbata (Žolynų namai) II vietos prizas - Arbata "Vasara III" ir arbata "Žolynų žvaigždės" (Žolynų namai) III vietos prizas siurprizas 250 g Ispaniško šalavijo-Chia seklų
Tikslas - kepiniai be kvietinių miltų tinkantys šventėms.
Konkursas vyksta iki sausio 10 d.
Prizus įsteigė Žolynų namai http://www.zolynunamai.lt ir Kepiniai be glitimo https://www.facebook.com/KepiniaiBeGlitimo ir dar vienas mūsų puslapio gerbėjas
I vietos prizas - knyga "Kepiniai be glitimo" ir "Ivano" arbata (Žolynų namai) II vietos prizas - Arbata "Vasara III" ir arbata "Žolynų žvaigždės" (Žolynų namai) III vietos prizas siurprizas 250 g Ispaniško šalavijo-Chia seklų
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
O cia tai konkursas, turiu pora receptuku, butinai dalyvausiu
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
o as dar kolkas neturiu zalio supratimo kas tai? Man dar reik pasirinkt daugiau info
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Idomu bus .....
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
OOo cia jau Danute gali prasisukt
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Nu nezinau, ar as cia i tema busiu, bet bandysiu atidaryti konkursa su
Sokoladiniais kokosiniais sausainiais - aprasymas visas ant nuotrauku. Pamirsau tik paminet, kad pagamintus sausainukus dekit i saldymo kamera, kol gaminsit sokoladini glaista. O glaistui pagamint visus produktus tiesiog gerai issukit. Pries tai reiketu persijoti kakavos miltelius, jeigu jie i tokius gumuliukus, kaip pas mane susoke
Labai skanus ir sotus, as sukirtau viena, nu maniskiui 4 tilpo Situos as gaminu tom dienom, kai noriu kazko, bet nezinau ko
Sokoladiniais kokosiniais sausainiais - aprasymas visas ant nuotrauku. Pamirsau tik paminet, kad pagamintus sausainukus dekit i saldymo kamera, kol gaminsit sokoladini glaista. O glaistui pagamint visus produktus tiesiog gerai issukit. Pries tai reiketu persijoti kakavos miltelius, jeigu jie i tokius gumuliukus, kaip pas mane susoke
Labai skanus ir sotus, as sukirtau viena, nu maniskiui 4 tilpo Situos as gaminu tom dienom, kai noriu kazko, bet nezinau ko
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Mmmmm,kaip grazu.
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Pabandžiau ir aš.....
ŠOKOLADINIS VARŠKĖS PYRAGAS
200 gr varškės,
2 kiaušiniai,
100 gr juodojo šokolado,
50 gr grietinėlės,
100 gr medaus,
50 gr grikių miltų,
graikinių riešutų apibarstymui
1.Riešutus sumalti.
2.Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje.
3.Kiaušinius ir medų išplakti.
4.Sumaišyti visus produktus.
5.Masę dėti i formelę ,pabarstyti riešutais ir kepti 170-180 laipsnių 30 min.
(receptas paimtas is bonerka.ru)
ŠOKOLADINIS VARŠKĖS PYRAGAS
200 gr varškės,
2 kiaušiniai,
100 gr juodojo šokolado,
50 gr grietinėlės,
100 gr medaus,
50 gr grikių miltų,
graikinių riešutų apibarstymui
1.Riešutus sumalti.
2.Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje.
3.Kiaušinius ir medų išplakti.
4.Sumaišyti visus produktus.
5.Masę dėti i formelę ,pabarstyti riešutais ir kepti 170-180 laipsnių 30 min.
(receptas paimtas is bonerka.ru)
- Prikabinti failai
-
- 12.Šokoladinis varškės pyragas be glitimo (1).JPG (83.13 KiB) Peržiūrėta 9686 karus(ų)
-
- 12.Šokoladinis varškės pyragas be glitimo (2).JPG (45 KiB) Peržiūrėta 9686 karus(ų)
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Nu super abu recepciukai
Sandruca, ar nesijaucia labai tas kokoso aliejus?
Pas Guti tai varske turbut tokia, kur pjaustyti galima, ar ne? Ne tokia, kaip pas mus - vos ne jogurtas
Sandruca, ar nesijaucia labai tas kokoso aliejus?
Pas Guti tai varske turbut tokia, kur pjaustyti galima, ar ne? Ne tokia, kaip pas mus - vos ne jogurtas
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Darom baliu, Guciuk - as pas tave su sausainiais tavo tortuko ragaut tuoj atleksiu
Danut, aliejus visai nesijaucia, netgi labai tinka... As tik pagalvojau, kad jeigu kas labai medaus nemegstat, dekit saukstu maziau, nes jo skonis glaiste tai labai jauciasi
Danut, aliejus visai nesijaucia, netgi labai tinka... As tik pagalvojau, kad jeigu kas labai medaus nemegstat, dekit saukstu maziau, nes jo skonis glaiste tai labai jauciasi
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Varske taip,pas mus ne skysta,o dar as perku visad liesa,tai sausoka buna.Juk mes nenorim tu kaloriju
Sandruca,super pasiulymas Tuoj dengiu stala Laukiu
Sandruca,super pasiulymas Tuoj dengiu stala Laukiu
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Teks prasisukti ir po siuos receptukus,bet man dar nieko nesako nei organinis medus,nei kakava...
Guciuk,o grikius pati malei ar yra tokiu pirkti?
Guciuk,o grikius pati malei ar yra tokiu pirkti?
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Pas mus grikių miltų yra parduotuvėj Bet manau,kad nėra problemos ir susimalti
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Keliu temuke i virsu ir vaisinu Sokoladiniu pyragu
1. Ikaitinkite orkaite 160C.
2. I dubeneli dedam 1/2 puodelio istirpinto kokosu aliejaus, 1/4 puodelio kakavos milteliu, 3 kiausinius ir viska mikseriu ismaisom iki vientisos mases. Idedam puse puodelio medaus, 1arb. s. vaniles esencijos, 1/2 puodelio kokosu miltu, ziupsneli druskos ir vel viska gerai ismaisom.
3. Atsargiai imaisom 1/3 puodelio sukapotu graikisku riesutu ir 1/3 puodelio sokolado gabaliuku.
Kepimo inda isklojam kepimo popierium, sudedam tesla, sauksto pagalba islyginam ir kepam apie 30 min. Atvesinam ant groteliu ir tik tada pjaustom ir skanaujam
1. Ikaitinkite orkaite 160C.
2. I dubeneli dedam 1/2 puodelio istirpinto kokosu aliejaus, 1/4 puodelio kakavos milteliu, 3 kiausinius ir viska mikseriu ismaisom iki vientisos mases. Idedam puse puodelio medaus, 1arb. s. vaniles esencijos, 1/2 puodelio kokosu miltu, ziupsneli druskos ir vel viska gerai ismaisom.
3. Atsargiai imaisom 1/3 puodelio sukapotu graikisku riesutu ir 1/3 puodelio sokolado gabaliuku.
Kepimo inda isklojam kepimo popierium, sudedam tesla, sauksto pagalba islyginam ir kepam apie 30 min. Atvesinam ant groteliu ir tik tada pjaustom ir skanaujam
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Skanumelis ......
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Skanumelis tai tikrai,bent jau taip atrodo bet man dar vis aukstasis pilotazas
Noriu tos antros vietos,nors nusisauk,bet esu totali profane siam reikale
Noriu tos antros vietos,nors nusisauk,bet esu totali profane siam reikale
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Tikrai skaniai atrodo!
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
vaje kaip cia skanu
uzsuku seile pavarvinu ir apiat valgyt uzsimanau nu sakes
uzsuku seile pavarvinu ir apiat valgyt uzsimanau nu sakes
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
AVIŽINIAI SAUSAINIAI
Kai norisi jau privalgius ko nors pakramsnoti, tokie sausainukai, kaip tik
apie 300 g avižinių dribsnių
apie 500 ml pasukų ( galima naudoti kefyrą)
2 obuoliai
cinamono
žiupsnelis gesintos sodos
2 v.š. medaus (galima daugiau, jie norit saldžiau)
džiovintais vaisiai ( spanguolės, abrikosai), lazdyno riešutai ( galima dėti visokius vaisius ir riešutus)
- Avižinius dribsnius ir kokoso drožles užpilti pasukomis, permaišyti ir palikti 1 val. Turi gautis ne skysta, košės konsistencijos masė.
- nuluptus obuolius sutarkuoti burokine tarka
- suberiam vaisius, riešutus, dedam medų, sodą ir viską išmaišom . Iš gautos masės šlapiomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, lengvai suplojam ir dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepti iki 180-200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.
Kai norisi jau privalgius ko nors pakramsnoti, tokie sausainukai, kaip tik
apie 300 g avižinių dribsnių
apie 500 ml pasukų ( galima naudoti kefyrą)
2 obuoliai
cinamono
žiupsnelis gesintos sodos
2 v.š. medaus (galima daugiau, jie norit saldžiau)
džiovintais vaisiai ( spanguolės, abrikosai), lazdyno riešutai ( galima dėti visokius vaisius ir riešutus)
- Avižinius dribsnius ir kokoso drožles užpilti pasukomis, permaišyti ir palikti 1 val. Turi gautis ne skysta, košės konsistencijos masė.
- nuluptus obuolius sutarkuoti burokine tarka
- suberiam vaisius, riešutus, dedam medų, sodą ir viską išmaišom . Iš gautos masės šlapiomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, lengvai suplojam ir dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepti iki 180-200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Jamu jei dar liko!
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Geras receptelis
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Grikių miltų keksiukai
1,5 stiklinės grikių miltų
2 a. š. cinamono
druskos
gesintos sodos
1 ,5 tarkuotų morkų
¾ stiklinės medaus
1 trintas bananas
½ stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3 v. š. linų sėmenų su 9 v. š. karšto vandens
razinų (pagal skonį)
Pagaminimo metodas:
Įkaitinti orkaitę iki 350 laipsnių C. Pasiruošti keksiukų formeles.
Į didelį indą sudėti grikių miltus, cinamoną, druską, sodą, kepimo miltelius, morkas ir viską gerai išmaišyti.
Kitame inde sumaišyti medų su trintu bananu, saulėgrąžų aliejumi ir linų sėmenis su karštu vandeniu mišiniu.
Šlapius ingredientus sudėti į sausus ingredientus ir viską gerai išmaišyti. Jei yra poreikis įdėti razinų.
Tešlą supilti į formeles ir kepti apie 25 min. Kuomet iškeps išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Apibarstyti su cukraus pudra.
Tiesą sakant, skonis mėgėjams, man nelabai patiko
1,5 stiklinės grikių miltų
2 a. š. cinamono
druskos
gesintos sodos
1 ,5 tarkuotų morkų
¾ stiklinės medaus
1 trintas bananas
½ stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3 v. š. linų sėmenų su 9 v. š. karšto vandens
razinų (pagal skonį)
Pagaminimo metodas:
Įkaitinti orkaitę iki 350 laipsnių C. Pasiruošti keksiukų formeles.
Į didelį indą sudėti grikių miltus, cinamoną, druską, sodą, kepimo miltelius, morkas ir viską gerai išmaišyti.
Kitame inde sumaišyti medų su trintu bananu, saulėgrąžų aliejumi ir linų sėmenis su karštu vandeniu mišiniu.
Šlapius ingredientus sudėti į sausus ingredientus ir viską gerai išmaišyti. Jei yra poreikis įdėti razinų.
Tešlą supilti į formeles ir kepti apie 25 min. Kuomet iškeps išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Apibarstyti su cukraus pudra.
Tiesą sakant, skonis mėgėjams, man nelabai patiko
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Duok paragauti
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Vat ir norejau klausti, kaip tau skonis? As kazkada kepiau blynus is grikiu miltu - nu neskanu buvo ir viskas Kazkaip man grikiu miltai i kepinius tai ne ne ...Arūna rašė:Grikių miltų keksiukai
1,5 stiklinės grikių miltų
2 a. š. cinamono
druskos
gesintos sodos
1 ,5 tarkuotų morkų
¾ stiklinės medaus
1 trintas bananas
½ stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3 v. š. linų sėmenų su 9 v. š. karšto vandens
razinų (pagal skonį)
Pagaminimo metodas:
Įkaitinti orkaitę iki 350 laipsnių C. Pasiruošti keksiukų formeles.
Į didelį indą sudėti grikių miltus, cinamoną, druską, sodą, kepimo miltelius, morkas ir viską gerai išmaišyti.
Kitame inde sumaišyti medų su trintu bananu, saulėgrąžų aliejumi ir linų sėmenis su karštu vandeniu mišiniu.
Šlapius ingredientus sudėti į sausus ingredientus ir viską gerai išmaišyti. Jei yra poreikis įdėti razinų.
Tešlą supilti į formeles ir kepti apie 25 min. Kuomet iškeps išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Apibarstyti su cukraus pudra.
Tiesą sakant, skonis mėgėjams, man nelabai patiko
Re: Konkursas "Šventiniai kepiniai be glitimo"
Mano valgytojams su grikiais patinka viskas O sventem buvau prakepus BANANINIŲ SAUSAINUKŲ
Reikes: Rudojo cukraus 4 valg.šaukštai.
Saulėgrąžų aliejaus 100 ml,
Malto imbiero 1 a.š.,
Druskos šiek tiek,
Saulėgrąžų saujelė,
Kukurūzų miltų 12 v.š.,
Sodos 0,5 a.š.,
Citrina,
Bananai gerai sunokę 2 vnt,
Graikinių riešutų papuošimui.
1.Bananus,cukrų,imbierą,aliejų sutrinti blenderiu.
2.Deti kukurūzų miltus,saulegrąžas.
3.Soda gesinti citrinos sultimis ir viską išmaišyti.
4.Formuoti sausainukus ,puošti graikiniu riešutu ir kepti 180 laipsniu 15 min.
Reikes: Rudojo cukraus 4 valg.šaukštai.
Saulėgrąžų aliejaus 100 ml,
Malto imbiero 1 a.š.,
Druskos šiek tiek,
Saulėgrąžų saujelė,
Kukurūzų miltų 12 v.š.,
Sodos 0,5 a.š.,
Citrina,
Bananai gerai sunokę 2 vnt,
Graikinių riešutų papuošimui.
1.Bananus,cukrų,imbierą,aliejų sutrinti blenderiu.
2.Deti kukurūzų miltus,saulegrąžas.
3.Soda gesinti citrinos sultimis ir viską išmaišyti.
4.Formuoti sausainukus ,puošti graikiniu riešutu ir kepti 180 laipsniu 15 min.
- Prikabinti failai
-
- 017.JPG (83.95 KiB) Peržiūrėta 9516 karus(ų)
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI