prašomTutsi rašė:NEATSISAKYCIAU mazo gabalelio
Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
einu pieno isipilsiu- pasaugok, kad kas nenusvilptu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
aš irgi nesu šiaip raugintų kopūstų megėja, bet sudėtis kaip tik įdomi.Tutsi rašė: na silkes pasteto sudetis, neviliojanti kam tie rauginti kopustai
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Super atrodo,Erikiux, Ruginukai tikrai adventiški!
O kas liečia raugintus kopūstus,tai Pyp recepte jų irgi yra.Aš dar gal ir kokį grybuką įmaišyčiau
Bravo,mergicos!
O kas liečia raugintus kopūstus,tai Pyp recepte jų irgi yra.Aš dar gal ir kokį grybuką įmaišyčiau
Bravo,mergicos!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Šaunuolė, Erikiux Labai įdomus patiekalas.
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
eikit sau kokios grozybes ir skonybes
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Manasis skanėstas. Aš jau jį kelis metus kepu ir vežu tėvams prieš pat Kalėdas, kurie jį labai mėgsta ir prapjauna per Kūčias. Jis be kiaušinių, pieno produktų ir jokių riebalų. Skaniausias nors kelias dienas pastovėjęs, bet šiandien neiškentus vis dėl to prapjoviau, kad vidų parodyčiau ir kepiau per pus mažesnį, nes cukatų tik pusė kiekio teturėjau.
Medaus ir riešutų pyragas
300 g riešutų (naudoju migdolus, graikiškus, lazdyno)
225 g cukatų;
1 a.š. prieskonių kepiniams (cinamono, imbiero, muskato, gvazdikėlių);
150 g miltų;
125 g cukraus pudros;
3 v.š. vandens;
150 g medaus.
Riešutus supilti į kepimo skardą ir pakepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pradės ruduot. Pasmulkinti, sumaišyti su miltais, prieskoniais, cukatomis. Cukrų (vieną šaukštą pasilikti pabarstymui), vandenį ir medų sudėti į puodą ir pakaitinti, kol medus ištirps ir pradės kilti burbuliukai. Išjungus po truputį maišant supilti riešutų ir miltų mišinį. Gerai išmaišius sukrėsti į 20 cm skersmens kepimo formą ir kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.. Atvėsinti. Pabarstyti cukraus pudra. Skaniausias nors kelias dienas pastovėjęs.
Medaus ir riešutų pyragas
300 g riešutų (naudoju migdolus, graikiškus, lazdyno)
225 g cukatų;
1 a.š. prieskonių kepiniams (cinamono, imbiero, muskato, gvazdikėlių);
150 g miltų;
125 g cukraus pudros;
3 v.š. vandens;
150 g medaus.
Riešutus supilti į kepimo skardą ir pakepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pradės ruduot. Pasmulkinti, sumaišyti su miltais, prieskoniais, cukatomis. Cukrų (vieną šaukštą pasilikti pabarstymui), vandenį ir medų sudėti į puodą ir pakaitinti, kol medus ištirps ir pradės kilti burbuliukai. Išjungus po truputį maišant supilti riešutų ir miltų mišinį. Gerai išmaišius sukrėsti į 20 cm skersmens kepimo formą ir kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.. Atvėsinti. Pabarstyti cukraus pudra. Skaniausias nors kelias dienas pastovėjęs.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 06 Lap 2009, 18:48, redaguota 1 kartą(us).
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
labai jauciu, kad bus isbandytas kaledoms
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Kepk nors savaitė iki Kalėdų, kad spėtų pabręst
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ahaForelle rašė:Kepk nors savaitė iki Kalėdų, kad spėtų pabręst
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Kepsiu ir as sita skanuoli Kucioms Tik teks didesnej formoj kept, nes neuzteks po to visiem
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Išsikepkit, nepasigailėsit. O aš kepu dvigubai didesnėje formoje, tik dabar nenulėkiau cukatų nusipirkt, teko Irmutės formele pasinaudot
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
O kiekiai surasyti Irmutes formai ar tai didesniai?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Didesnei, parašyta, kad 20 cm skermens formaiangeliuke rašė:O kiekiai surasyti Irmutes formai ar tai didesniai?
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
man nespetu subrest,ta pacia diena butu suvartotas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nė vienas pyragas pas mane namie ir nesubrendo Bet yra kas subrandina ir paskui atvažiavus gaunu gabalėlįDora rašė:man nespetu subrest,ta pacia diena butu suvartotas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Man tai labai panasus Forelles pyragas i Panforte (italiska Kaledu pyraga). Tik ten dar sokolado deda.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Man atrodo, kad čia viena iš jo atmainų. Šokoladinį esu valgius, man patiko, bet tik vienai, nes jis ir kartumo priduoda, dar be šokolado ir kakavos miltelių nemažai dedamaŽivilė rašė:Man tai labai panasus Forelles pyragas i Panforte (italiska Kaledu pyraga). Tik ten dar sokolado deda.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
saunuoles seimininkes!!!! kaip gardu negaliu nusedeti
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Na, tada pabandysiu as ta pyraga Tavo, nes Panforte tai tikrai planavau KaledomsForelle rašė:Man atrodo, kad čia viena iš jo atmainų. Šokoladinį esu valgius, man patiko, bet tik vienai, nes jis ir kartumo priduoda, dar be šokolado ir kakavos miltelių nemažai dedamaŽivilė rašė:Man tai labai panasus Forelles pyragas i Panforte (italiska Kaledu pyraga). Tik ten dar sokolado deda.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Tai gali ir šokoladinį išbandyti, jeigu žinai, kad kitiems patiksŽivilė rašė: Na, tada pabandysiu as ta pyraga Tavo, nes Panforte tai tikrai planavau Kaledoms
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Vau,koks gardumynas, skanumynas O kiek laiko orkaitėje kepti?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Forelle, užbėgai man už akių, norėjau labai panašią duonelę pateikti...Forelle rašė:Išsikepkit, nepasigailėsit. O aš kepu dvigubai didesnėje formoje, tik dabar nenulėkiau cukatų nusipirkt, teko Irmutės formele pasinaudot
Na, dabar teks tai ką kito sumeistrauti - turiu dar idėjų.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Ups neįrašiau 30 minučių.erikiux rašė:Vau,koks gardumynas, skanumynas O kiek laiko orkaitėje kepti?
La Major, tikrai manau rasi ką iškept. Gal dar ir netokių gardumynų pateiksi
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
BULVIŲ PYRAGAS SU ARBATOS-ROMO DREBUČIAIS
Bulvių pyragui reikės:
300g nedidelių, miltingų bulvių
150 g miltinio cukraus
5 kiaušinių
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio romo
25 g manų kruopų
sviesto, džiuvėsėlių
miltinio cukraus pabarstymui
Bulves išvirti, nulupti, sugrūsti, uždengti rankšluostėliu ir atvėsinti (tai geriausia padaryti iš vakaro).
Miltinį cukrų, trynius, citinos žievelę, druską ir romą gerai išsukti. Suberti manų kruopas, sudėti grūstas bulves ir gerai išmaišyti (geriausia kombaine)
Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiuvėsėliais ir atšaldyti.
Baltymus išplakti iki standumo, įmaišyti į paruoštą tešlą. Sukrėsti viską į formą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Prieš baigiant kepti, pyragą uždengti kepimo popieriumi, kad neapsviltų.
Arbatos-romo drebučiams reikės:
4 šaukštelių arbatžolių(aš naudojau žalią arbatą)
20 g želatinos
2 kiaušinių trynių
100 g cukraus
6 šaukštai apelsinų sulčių
2 šaukštai romo
Arbatžoles užplikyti 1/4 l verdančio vandens Po 4 min perkošti Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir apelsinų sultimis. Supilti romą ir arbatą. Supilti ištirpdytą želatiną. Indą įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir apie 10 min pakaitinti pamaišant. Po to atvėsinti. Pradėjus stingti, vis kartas nuo karto paplakti. Jei nėra laiko laukti kol sustings, galima jau sustingusius drabučius suplakti mikseriu, kad gautųsi kaip putėsiai.
Originaliame recepte dar patariama, pradėjus stingti, įmaišyti plaktos grietinėlės(200 ml), kad gautųsi kremas, o ne drebučiai.
Pyragą pabarstome cukraus pudra, užpurškiame drebučius, papuošiame spanguolėmis. Skanaus!
Bulvių pyragui reikės:
300g nedidelių, miltingų bulvių
150 g miltinio cukraus
5 kiaušinių
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio romo
25 g manų kruopų
sviesto, džiuvėsėlių
miltinio cukraus pabarstymui
Bulves išvirti, nulupti, sugrūsti, uždengti rankšluostėliu ir atvėsinti (tai geriausia padaryti iš vakaro).
Miltinį cukrų, trynius, citinos žievelę, druską ir romą gerai išsukti. Suberti manų kruopas, sudėti grūstas bulves ir gerai išmaišyti (geriausia kombaine)
Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiuvėsėliais ir atšaldyti.
Baltymus išplakti iki standumo, įmaišyti į paruoštą tešlą. Sukrėsti viską į formą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Prieš baigiant kepti, pyragą uždengti kepimo popieriumi, kad neapsviltų.
Arbatos-romo drebučiams reikės:
4 šaukštelių arbatžolių(aš naudojau žalią arbatą)
20 g želatinos
2 kiaušinių trynių
100 g cukraus
6 šaukštai apelsinų sulčių
2 šaukštai romo
Arbatžoles užplikyti 1/4 l verdančio vandens Po 4 min perkošti Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir apelsinų sultimis. Supilti romą ir arbatą. Supilti ištirpdytą želatiną. Indą įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir apie 10 min pakaitinti pamaišant. Po to atvėsinti. Pradėjus stingti, vis kartas nuo karto paplakti. Jei nėra laiko laukti kol sustings, galima jau sustingusius drabučius suplakti mikseriu, kad gautųsi kaip putėsiai.
Originaliame recepte dar patariama, pradėjus stingti, įmaišyti plaktos grietinėlės(200 ml), kad gautųsi kremas, o ne drebučiai.
Pyragą pabarstome cukraus pudra, užpurškiame drebučius, papuošiame spanguolėmis. Skanaus!
- Prikabinti failai
-
- Picture 070.jpg (42.41 KiB) Peržiūrėta 6167 karus(ų)
-
- Vaikams pyragą galima patiekti su šaldytomis trintomis braškėmis
- Picture 072.jpg (40.97 KiB) Peržiūrėta 6167 karus(ų)
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
idomus,saunuole erikiux