Konkursas "... krės,krės- varškės.."
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
aciu... meginsiu... gal net sendien
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
sekmes,tikrai patiks jei megsti saldiny sury...Tutsi rašė:aciu... meginsiu... gal net sendien
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Medutis su varškės kremu
80 g cukraus,
100 g medaus dirbtinio,
100 g margarino Vilnius arba EVE,
2 maži kiaušinai,
1 arb. saukštelis nugesintos sodos,
cinamonas,gvazdikeliai,
miltu pagal tirštumą ( apie 250 g).kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo.
Kremui:
450 ml plakamosios giretinėlės,
200 g varškės,
2 šaukštai cukraus (kas mėgsta saldžiai galima ir daugiau),
pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos citrinos odelės.
Cukrų, medų, margariną ir prieskonius sudėti į puodą ir užvirti. Į pravėsusią masę dėti kiaušinius, nugesintą sodą ir miltus. Supilti į formą ir kepti apie 30-40 min, pagaliuku patikrinti ar iškepęs. Kai biskvitas atvėsta supjaustyti į trys dalis.
Varškę gerai išsukti su citrinos sultimis ir tarkuota odele. Šaltą grietinėlę išplakti su cukrumi ir sumaišyti su varške ir pertepti supjaustytą medaus biskvitą. Padėti per nakti, kad susigertu ir ryte puošti.
Puošmui:
½ st. gliukozės miltelių
vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti)
1 v.š. želatinos granulių (naudoju „Klingai“)
~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker"
2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus
1 v.š. glicerino
Išvirti sirupą taip:
visą gliukozę suberti į nedidelį indą ir pastatyti ant kaitlentės.
Užpilti ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradėti intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę – bet taip ir turi būti.
Kai indas įkaista, įpilti dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva „gliukozės balutė“: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišyti būtent tą „balutę“, po truputį leisdžiant „balutei“ plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du.
Mažintiu ugnį, leisti sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau „susiriš.
Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek „pailsėti“ maistinėje plėvelėje.
o tada su ta mse galima puošti ir lipdyti, kas patinka.
Pjūvį, jei įdomu įdėsiu vėliau
80 g cukraus,
100 g medaus dirbtinio,
100 g margarino Vilnius arba EVE,
2 maži kiaušinai,
1 arb. saukštelis nugesintos sodos,
cinamonas,gvazdikeliai,
miltu pagal tirštumą ( apie 250 g).kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo.
Kremui:
450 ml plakamosios giretinėlės,
200 g varškės,
2 šaukštai cukraus (kas mėgsta saldžiai galima ir daugiau),
pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos citrinos odelės.
Cukrų, medų, margariną ir prieskonius sudėti į puodą ir užvirti. Į pravėsusią masę dėti kiaušinius, nugesintą sodą ir miltus. Supilti į formą ir kepti apie 30-40 min, pagaliuku patikrinti ar iškepęs. Kai biskvitas atvėsta supjaustyti į trys dalis.
Varškę gerai išsukti su citrinos sultimis ir tarkuota odele. Šaltą grietinėlę išplakti su cukrumi ir sumaišyti su varške ir pertepti supjaustytą medaus biskvitą. Padėti per nakti, kad susigertu ir ryte puošti.
Puošmui:
½ st. gliukozės miltelių
vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti)
1 v.š. želatinos granulių (naudoju „Klingai“)
~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker"
2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus
1 v.š. glicerino
Išvirti sirupą taip:
visą gliukozę suberti į nedidelį indą ir pastatyti ant kaitlentės.
Užpilti ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradėti intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę – bet taip ir turi būti.
Kai indas įkaista, įpilti dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva „gliukozės balutė“: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišyti būtent tą „balutę“, po truputį leisdžiant „balutei“ plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du.
Mažintiu ugnį, leisti sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau „susiriš.
Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek „pailsėti“ maistinėje plėvelėje.
o tada su ta mse galima puošti ir lipdyti, kas patinka.
Pjūvį, jei įdomu įdėsiu vėliau
- Prikabinti failai
-
- pjūvis :)
- DSCN2852 m.JPG (44.42 KiB) Peržiūrėta 7972 karus(ų)
-
- IMGA0348m.JPG (47.43 KiB) Peržiūrėta 8044 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
O viespateliau, koks grozis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
ir butinai parodyk,kaip atrodo prapjautas.... cekava labai Toki torta , su varskiniu pertepimu teko nesenai ragauti Man labai patiko
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
na va... PAGAMINAU ausrines suri Tik kadangi neradau namuose nei aguoneles, bus mano suris be aguonu.
Va, koks man gavosi.....
Skonis geras, bet kita karta desiu daug maziau zelatino... koki 1 ar 1,5 sauksto. Nes cia man jo ryskiai per daug
Va, koks man gavosi.....
Skonis geras, bet kita karta desiu daug maziau zelatino... koki 1 ar 1,5 sauksto. Nes cia man jo ryskiai per daug
- Prikabinti failai
-
- DSC00329.JPG (112.46 KiB) Peržiūrėta 8024 karus(ų)
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
siulau dar silta obuoliu-varskes pyraga
Teslai reikes 1 kiausinio, 100g kambario temp. sviesto, puses saukstelio kepimo milteliu, 100g cukraus, apie 300g miltu. Sviesta isukam su cukrumi, imusam kiausini, suberiam miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir uzminkom tesla. Gaunasi labai minksta, 'svelni' tesla. Isklojam kepimo formos dugna ir sieneles ir dedam i saldytuva, kol darysim idara.........
Idarui reikes apie 300g varskes ( arba tiek kiek turit ), apie 2 valgomu saukstu grietines, 2 kiausiniu, puse stiklines cukraus ( jei megstat saldziai, dedat daugiau, jei ne-maziau ), sauksto krakmolo, sauksto citrinos sulciu, sauksto cinamono ir obuoliu ( cia jau kiek norit, as dejau 3 ). Is visu produktu padarom vientisa mase ir tada sudedam tarkuotus obuolius, dar karta ismaisom ir supilam ant teslos....dadam i ikaitinta orkaite ir kepam apie valanda..... skanaus
Teslai reikes 1 kiausinio, 100g kambario temp. sviesto, puses saukstelio kepimo milteliu, 100g cukraus, apie 300g miltu. Sviesta isukam su cukrumi, imusam kiausini, suberiam miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir uzminkom tesla. Gaunasi labai minksta, 'svelni' tesla. Isklojam kepimo formos dugna ir sieneles ir dedam i saldytuva, kol darysim idara.........
Idarui reikes apie 300g varskes ( arba tiek kiek turit ), apie 2 valgomu saukstu grietines, 2 kiausiniu, puse stiklines cukraus ( jei megstat saldziai, dedat daugiau, jei ne-maziau ), sauksto krakmolo, sauksto citrinos sulciu, sauksto cinamono ir obuoliu ( cia jau kiek norit, as dejau 3 ). Is visu produktu padarom vientisa mase ir tada sudedam tarkuotus obuolius, dar karta ismaisom ir supilam ant teslos....dadam i ikaitinta orkaite ir kepam apie valanda..... skanaus
- Prikabinti failai
-
- SANY0367.JPG (86.87 KiB) Peržiūrėta 8017 karus(ų)
-
- SANY0370.JPG (82.9 KiB) Peržiūrėta 8017 karus(ų)
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Kefyro ir varskes desertukas su svieziomis avietemis
Reikes 1 ltr kefyro
2 pok riebios varskes
3v/s zalatino
cukraus pagal skoni
gaidelis sausainiu (jei norite) zalatina isbrinkinti,istirpdinti.Kefyra,varske cukru sutrinti blenderiu,supilti zelatina ir gerai ismaisius supilti i formas.Sausainius deti pagal jusu fantazija(galite ir nedeti)
Reikes 1 ltr kefyro
2 pok riebios varskes
3v/s zalatino
cukraus pagal skoni
gaidelis sausainiu (jei norite) zalatina isbrinkinti,istirpdinti.Kefyra,varske cukru sutrinti blenderiu,supilti zelatina ir gerai ismaisius supilti i formas.Sausainius deti pagal jusu fantazija(galite ir nedeti)
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Skanumynu
Manau,kad bandysiu ir Sandruccos pyraga,ir Raskos deserta,o su suriu ,tai abejoju,ar man gautusi..............O gal???
Manau,kad bandysiu ir Sandruccos pyraga,ir Raskos deserta,o su suriu ,tai abejoju,ar man gautusi..............O gal???
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
o man ne per daug,nes kambario temperaturoj jis atsileidzia ir buna nei per minkstas,nei per kietas...kai desi maziau iseis kose kaip pastoves...Tutsi rašė:na va... PAGAMINAU ausrines suri Tik kadangi neradau namuose nei aguoneles, bus mano suris be aguonu.
Va, koks man gavosi.....
Skonis geras, bet kita karta desiu daug maziau zelatino... koki 1 ar 1,5 sauksto. Nes cia man jo ryskiai per daug
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Sandruca,raska butinai isbandysiu jusu receptukus
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
VARSKINIAI KEKSIUKAI
Reikes:
200 gr varskes,
200 gr cukraus,
200 gr miltu,
3 kiausiniai,
150 gr sviesto ar margarino,
1 arb saukst.kepimo milteliu,
Imaisymui galima beleka,
as siuo atveju dejau razinu.
Minksta sviesta,kiausinius ir cukru issukti.Sudeti kitus produktus,gerai ismaisyti ir kepti ikaitintoje iki 180 laipsniu orkaiteje apie 15 min.
Skanaus
Reikes:
200 gr varskes,
200 gr cukraus,
200 gr miltu,
3 kiausiniai,
150 gr sviesto ar margarino,
1 arb saukst.kepimo milteliu,
Imaisymui galima beleka,
as siuo atveju dejau razinu.
Minksta sviesta,kiausinius ir cukru issukti.Sudeti kitus produktus,gerai ismaisyti ir kepti ikaitintoje iki 180 laipsniu orkaiteje apie 15 min.
Skanaus
- Prikabinti failai
-
- 605c39c8580483f1d129c7829443d087644.JPG (71.91 KiB) Peržiūrėta 7960 karus(ų)
-
- 5902ac75e7a16684120d1529222f2675234.JPG (57.15 KiB) Peržiūrėta 7960 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo gutiss 22 Geg 2011, 18:31, redaguota 1 kartą(us).
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Skanus Tik as visada i varskinius dedu vanilinio cukraus arba vaniles. Tiesiog varske irt vaniles skonis man neatskiriami
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Varškės ir slyvų tortas
Reikės :
150 g sausainių,
50 g sviesto,
500 ml. grietinėlės,
4 trynių,
150 g cukraus,
12 g želatinos,
50 ml. vandens ( želatinai),
200 g džiovintų slyvų,
4 šaukštai cukraus varškei, truputėlis vandens į varškę ( apie 3 šaukštus ),
400 g varškės,
1 nubrauktas šaukštas krakmolo,
šaukšto vanilinio cukraus.
Slyvas užpilame vandeniu, želatiną taip pat užpilame ir paliekame brinkti. Sausainius susmulkiname kombainu, ištirpiname sviestą, sumaišome su sausainių miltais ir sudedame į formą. Gerai paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Kremas :
4 trynius sumaišome su 150 g cukraus ir plakame iki putų, tada pilame šaukštą krakmolo ir gerai išmaišome. Grietinėlę pilame į puodą ir kaitiname ant mažos ugnies, bet neužviriname. Kiaušinių plakinį pilame į grietinėlę, labai gerai išmaišome ir vėl dedame ant viryklės. Kaitinam ir nuolat maišom, kol kremas gausis kisieliaus tirštumo. Atidedam šonan ir imamės varškės.
Varškę sutarkuojame, sumalame ( kaip kam patogiau ), įpilame keletą šaukštų vandens ( jei pirktinė, ko gero, nereikės, ji pakankamai šlapia ), dedame 4 šaukštus cukraus ir šaukštą vanilinio cukraus. Gerai išsukame varškę ir pilame kiaušinių- grietinėlės kremą, gerai išmaišome. Išiimame sausainių pagrindą iš šaldytuvo. Slyvas supjaustome juostelėmis ir beriame ant pagrindo. Tada pilame varškės kremą. Išlyginame paviršių ir dedame šaldytuvan 4-5 valandom.
Išsamiau tortai-pyragai/varsk-slyv-tortas-t9843.html
Reikės :
150 g sausainių,
50 g sviesto,
500 ml. grietinėlės,
4 trynių,
150 g cukraus,
12 g želatinos,
50 ml. vandens ( želatinai),
200 g džiovintų slyvų,
4 šaukštai cukraus varškei, truputėlis vandens į varškę ( apie 3 šaukštus ),
400 g varškės,
1 nubrauktas šaukštas krakmolo,
šaukšto vanilinio cukraus.
Slyvas užpilame vandeniu, želatiną taip pat užpilame ir paliekame brinkti. Sausainius susmulkiname kombainu, ištirpiname sviestą, sumaišome su sausainių miltais ir sudedame į formą. Gerai paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Kremas :
4 trynius sumaišome su 150 g cukraus ir plakame iki putų, tada pilame šaukštą krakmolo ir gerai išmaišome. Grietinėlę pilame į puodą ir kaitiname ant mažos ugnies, bet neužviriname. Kiaušinių plakinį pilame į grietinėlę, labai gerai išmaišome ir vėl dedame ant viryklės. Kaitinam ir nuolat maišom, kol kremas gausis kisieliaus tirštumo. Atidedam šonan ir imamės varškės.
Varškę sutarkuojame, sumalame ( kaip kam patogiau ), įpilame keletą šaukštų vandens ( jei pirktinė, ko gero, nereikės, ji pakankamai šlapia ), dedame 4 šaukštus cukraus ir šaukštą vanilinio cukraus. Gerai išsukame varškę ir pilame kiaušinių- grietinėlės kremą, gerai išmaišome. Išiimame sausainių pagrindą iš šaldytuvo. Slyvas supjaustome juostelėmis ir beriame ant pagrindo. Tada pilame varškės kremą. Išlyginame paviršių ir dedame šaldytuvan 4-5 valandom.
Išsamiau tortai-pyragai/varsk-slyv-tortas-t9843.html
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Dietiška duonelė su varške
200 g. liesos varškės
~12 šaukštų avižų sėlenų
~6 šaikštai kviečių sėlenų
2-3 šaukštai kukurūzų krakmolo
0,5 puodelio lieso pieno
1 kiaušinis
mielių
šiek tiek druskos
Į šiltą pieną dėti mieles ir palikti, kad pakiltų. Išplakti kiaušinį, supilti sėlenas, druską ir palikti, kad išbrinktų, kokia 15 min., jei labai labai tiršta galima šlakelį pieno įpilti. Kai sėlenos išbrinksta, į masę įtrinam varškę, sudedam pakilusias mieles. Jei tešla per kieta - įpilam dar pieno, jei per skysta - truputį sėlenų. Tešla turi būti tiršta, bet ne kočiojama. Dedame į formą ir kepame.
200 g. liesos varškės
~12 šaukštų avižų sėlenų
~6 šaikštai kviečių sėlenų
2-3 šaukštai kukurūzų krakmolo
0,5 puodelio lieso pieno
1 kiaušinis
mielių
šiek tiek druskos
Į šiltą pieną dėti mieles ir palikti, kad pakiltų. Išplakti kiaušinį, supilti sėlenas, druską ir palikti, kad išbrinktų, kokia 15 min., jei labai labai tiršta galima šlakelį pieno įpilti. Kai sėlenos išbrinksta, į masę įtrinam varškę, sudedam pakilusias mieles. Jei tešla per kieta - įpilam dar pieno, jei per skysta - truputį sėlenų. Tešla turi būti tiršta, bet ne kočiojama. Dedame į formą ir kepame.
- Prikabinti failai
-
- IMGP2157.JPG (97.33 KiB) Peržiūrėta 7933 karus(ų)
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
o sviestas buvo tiesiog minkstas ar tirpdei??? ryt vaziuosiu varskes pirkt ir keptgutiss rašė:VARSKINIAI KEKSIUKAI
Reikes:
200 gr varskes,
200 gr cukraus,
200 gr miltu,
3 kiausiniai,
1 arb saukst.kepimo milteliu,
Imaisymui galima beleka,
as siuo atveju dejau razinu.
Minksta sviesta,kiausinius ir cukru issukti.Sudeti kitus produktus,gerai ismaisyti ir kepti ikaitintoje iki 180 laipsniu orkaiteje apie 15 min.
Skanaus
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Tiesiog minkstas,Sandruca
O duonyte reikes isbandyti.Atrodo,skaniai
O duonyte reikes isbandyti.Atrodo,skaniai
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
aisku.... vadinasi jau dabar galiu isimti gabaliuka sviesto is kameros ir palikti iki rytojaus, kad atsiltu svarbiausia kad varskes butu pirktgutiss rašė:Tiesiog minkstas,Sandruca
O duonyte reikes isbandyti.Atrodo,skaniai
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
o kiek to sviesto reik det?gutiss rašė:VARSKINIAI KEKSIUKAI
Reikes:
200 gr varskes,
200 gr cukraus,
200 gr miltu,
3 kiausiniai,
1 arb saukst.kepimo milteliu,
Imaisymui galima beleka,
as siuo atveju dejau razinu.
Minksta sviesta,kiausinius ir cukru issukti.Sudeti kitus produktus,gerai ismaisyti ir kepti ikaitintoje iki 180 laipsniu orkaiteje apie 15 min.
Skanaus
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
Atsiprasau,pataisiau............
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Konkursas "... krės,krės- varškės.."
oho buciau ir konkursa praziopsojus, jau kiek groziu prideda, saunuoles mergickos, taip ir toliau