Kalėdinio patiekalo konkursas

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:00

Sikė su grybais
2 silkės,
300 g marinuotų grybų,
0,5 stiklinės smulkintų svogūnų,
2 pomidorai,
3 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
0,5 stiklinės grietinės,
3 šaukštai citrinos sulčių,
druskos, pipirų.


Silkę išdarinėti ir nuplauti, supjaustyti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Ant viršaus sudėti supjaustytus grybus, svogūnus, griežinėliais pjaustytus pomidorus, svogūnų laiškus. Citrinos sultis išmaišyti su prieskoniais ir apipilti silkę. Viską papuošti grietinės kauburėliais.

Marinuotos silkės vyno padaže
8 marinuotos silkės, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų lapelių, 4 šaukštai vyno, 2 šaukštai garstyčių, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas aliejaus, 4 šaukštai vandens, 1 arbatinisa šaukštelis acto, druskos, pipirų.


Silkės pabarstomos krapais, susukamos, sudedamos į pusdubenį ir užpilamos padažu. Padažui vynas išplakamas su garstyčiomis, aliejumi ir vandeniu, įpilama pagal skonį acto, suberiamas cukrus, pipirai.

Silkė su troškintomis daržovėmis
4 - 6 silkės, 6 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 3 šaukštai pomidorų tyrės, 1 morka, 1 salieras, 1 poras, acto, cukraus, 1 lauro lapelis, raudonųjų pipirų, svogūnų laiškų.

Svogūnai supjaustomi griežinėliais, daržovės stambiai sutarkuojamos. Aliejuje pakepinus svogūnus sudedamos daržovės ir patroškinamos, kol suminkštėja. Į daržoves supilama pomidorų tyrė, 1 stiklinė vandens, acto pagal skonį, įberiama truputis cukraus, sudedami prieskoniai ir pavirinama. Silkės nulupamos, kaulai išimami, supjaustomos. Atšaldytos daržovės užpilamos ant pusdubenyje sudėtos silkės. Apibarstomos smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.


Silkė pomidorų padaže
4 silkės,4 svogūnai, 1 stiklinė pomidorų tyrės, 1 stiklinė aliejaus, druskos, cukraus

Silkės nulupamos, išėmus kaulus supjaustomos ir sudedamos į pailgą dubenį. Supjautyti griežinėliais svogūnai pakepami aliejuje, sudedama pomidorų tyrė, įpilamas 1 šaukštas karšto vandens , įberiama pipirų, cukraus ir užvirinama. Atšaldytu padažu užpilamos paruoštos silkės. Papuošiama petražolių lapeliais.

Silkės lietiniai

Tešlai:
4 kiaušiniai
500 g miltų
5 stiklinės pieno
druskos
Įdarui:
2 virti kiaušiniai
500 g silkės filė
2 svogūnai
10 šaukštų konservuotų žaliųjų žirnelių
aliejaus

Iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos paruošti tešlą ir iškepti plonus lietinukus.
Svogųną smulkiai supjaustyti ir pakepti ant aliejaus. Silkę ir kiaušinius supjaustyti ir sumaišyti su svogūnais. Paruoštą įdarą dėti ant blynelių, suvynioti ir paskrudinti ant aliejaus. Tada blynelius dėti į lėkšte, papuošti žirneliais, pridėti dar kitokių daržovių. Skanaus!

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:03

Pyragėliai su grybais
0,5 l virtų įvairių grybų (tinka sūdyti, džiovinti),
2 svogūnai,
druskos, pipirų,
aliejaus kepimui,
1 kg sluoksniuotos šaldytos tešlos,
1 kiaušinis pyragėliams aptepti,
sezamo sėklų pyragėliams pabarstyti.

Virtus grybus kartu su susmulkintu svogūnu apkepame keptuvėje su aliejumi, įdedame druskos, pipirų. Atvėsusius grybus sumalame mėsmale. Iš sluoksniuotos tešlos išspaudžiame apskritimus. Pyragėlių kraštus aptepame kiaušinio plakiniu, į vidurį įdedame įdaro, sulenkiame, užspaudžiame šakute, aptepame kiaušinio plakiniu viršų, pabarstome sezamo sėklomis ir iškepame
orkaitėje.

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:07

Kalėdinė eglutė1 pokelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
1/3 stiklinės paruošto vanilinio pudingo ar šiaip kokio nors kremo (pvz. plaktos grietinėlės, ar saldžios varškytės..)
1/3 stiklinės pašildyto medaus
Žalias cukrus papuošimui (čia pagal originalų receptą, bet manau gali būti bet kas pabarstymui, parduotuvėse pilna visokių spalvotų papuošimų)
8 avietės ar vyšnios ar kitos uogos papuošimui (gali būti iš uogienės)

Atšildyti tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200C. Iš tešlos išpjauti 3 dydžių žvaigždes (4 kartus, kad gautųsi 4 eglutės), dėti ant kepimo popieriaus, kepti 10 min. ar kol bus iškepę.
Kad padaryti eglutes, ant kiekvienos žvaigždės dėti po šaukštą pudingo ir klijuoti vieną ant kito. Palaistyti medum, pabarstyti papuošimais, bei dėti uogeles. Skanių ir gražių Kalėdų.
Paveikslėlis

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:10

Pasiulysiu issikepti musu seimos megstamiausia kaledini pyraga - darbo truputi yra, bet gal kurios megstat ka naujo seimynai pagaminti per sventes.
Tikrai labai skanus, neiprasto, nenusibodusio skonio!
400 g aguonu
3/4 stiklines pieno
250 g sviesto ar margarino
300 g cukraus pudros
6 kiausiniai
100 g dziuveseliu
galima skaldytu riesutu, migdolu, kvapu

Kremas
kondensuotas pienas
sviestas

1. Aguonas nuplauti, ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli (as jei netingiu sumalu 3 kartus)
2. Trynius istrinti su cukraus pudra iki purumo.
3. Suseti i kiausinius sviesta ir sukti kol pasidarys vientisa mase (visos turim mikserius)
4. I mase suberti maltas aguona, dziuveselius ir jei dedat migdolus, smulkinus riesutus.
5. Atsargiai ismaisyti ir kepti apie 1 val 200 laipsniu temperaturoje.

Krema darau is virto kondensuoto pieno, issuku su gabaleliu svieto - pyraga pertepu per puse, apgalistau sonus ir uzbarstau baltom kokoso drozlem. Galima sugalvoti kitoki pertepima, cia jau kieno koks skonis ir fantazija.

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:13

Skruzdėlynas
paplotėliams reikia:
500 gr. miltų
300 gr. cukraus
300 gr. sviesto
10 kiaušinių
pakelio van. cukraus
2 st. tirštos uogienės
Peino glajui:
200 gr. cukraus
200 ml pieno
pakelio van.cukraus


1.išsukti sviestą
2. į sviestą mušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. šaukštą persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai
3. suberti van. cukrų
4. užminkyti tešlą ir padėti šaldytuvan 2 - 3 val. kad sustingtų
5. iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dydžio (nuo mažiausio iki didžiausio) paplotėlių (kuo ploniau iškočiosite, tuo bus trapiau)
6. iškočiotų paplotėlių kraštus galima apipjaustyti figūriniu ratuku ar išpjaustyti trikampiukais ar pan.
7. kepti paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 200 laipsnių t- tūroje
8. paplotėlius atšaldyti sakrdoje ant kurios kepė, po to sudėti vieną ant kito nuo didžiausio iki mažiausio, pertepant tiršta uogiene.
9. pieną su cukrumu glajui virinti uždengtame puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia
10. suberti van. cukrų
11. atšaldytą glajų išsukti iki purumo
12. "eglutę" apipilti glajumi, kad nutekėtų per paplotėlių kraštus.
13. galima apibarstyti kokoso drožlėmis, aguonomis ra cukraus pudra

paplotėlius labai plonai lengva iškočioti, jei kočėlą apsuksite lininiu audeklu

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:15

Šveicariškas riešutų pyragasTešlai:
350 g miltų,
400 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.

Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.

Skanaus!

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:19

Imbieriniai namukai
Tešlai:
225g miltų, dar truputis pabarstyti žiupsnis druskos;
1 arbat. š. kepimo miltelių;
2 arbat. š. malto imbiero;
½ arbat. š. malto cinamono;
125g. nesūdyto kambario temp. sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais;
100g smulkaus cukraus;
2 valg. š. tamsaus sirupo;
1 nedidelis kiaušinis.

Puošybai:
50 g cukraus pudros;
maždaug 2 arbat. š. vandens arba citrinų sulčių;
2-3 lašai valgomųjų dažų (nebūtinai);
šokolado barstukų ir saldainukų (nebūtinai).

Į dubenį per sietelį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną. Taip reikės daryti minkant ne vien šitą tešlą. Pirštų galais įtrinkite sviestą, kad tešla pasidarytų panaši į trupinius. Suberkite cukrų, įpilkite tamsaus sirupo ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, kad tešla gerai suliptų.

1. Miltais pabarstykite lentelę, išverskite ant jos imbierinę tešlą ir gerai rankomis išminkykite, kad pasidarytų vientisa. Suformavę tešlos rutulį, įkiškite į polietileninį maišelį ir maždaug pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
2. Kol tešla šąla, pasidarykite namelio trafaretą. Ant balto kieto kartono nubraižykite 20x10 cm dydžio stačiakampį ir jį iškirpkite. Pamatuokite ir pažymėkite, kur vienos iš trumpųjų kraštinių vidurys. Pamatuokite ir pažymėkite po 7.5 cm nuo viršaus ilgosios kraštinės. Šiuos taškus sujunkite su viršutinės kraštinės viduriu. Nukirpkite pagal šias linijas ir turėsite stogą.
3. Išimkite tešlą. Lentelę dar pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
4. Uždėkite ant tešlos trafaretą ir peilio galu išpjaukite namukus.
5. Atsargiai mentele pakelkite namukus ir sudėkite į skardą atokiau vienas nuo kito.
6. Kepamosiomis formelėmis iš likusios tešlos išspauskite žvaigždučių, širdelių, etc. Suimkite tešlos likučius, suspauskite į gniužulą ir pabarstę lentelę miltais vėl iškočiokite tokio pat storio lakštą. Iešmu kiekvienos figūrėlės viršuje padarykite skylutę.sudėkite figūrėles ant skardos.
7. Imbierinius tešlainius kepkite 12-15 min. Traukite kai skaisčiai paruduos, žiūrėkite, kad nepatamsėtų kraštai. Ištraukite skardą iš orkaitės ir palikite ataušti.
8. Mentele figūrėles perkelkite ant švarios lentelės.
9. Į dubenėlį per sietelį suberkite cukraus pudrą. Įpilkite tiek vandens arba citrinų sulčių, kad išmaišius pasidarytų standi masė. Jei norite dėti valgomųjų dažų, padalykite masę į 2 –3 dalis ir įlašinkite po lašą dažų. Gerai išmaišykite, kad nusidažytų vienodai.
10. Į konditerinį maišelį įstatykite paprastą snapelį, įkrėskite glajaus ir ant namukų išvedžiokite detales.
11. Šokoladinius ar kitokius barstukus priklijuokite trupučiu glajaus.
12. Įstatykite žvaigždutės formos snapelį ir nutaškuokite glajumi žvaigždeles, širdeles ir etc. kai glajus sukietės, įverkite kaspinėlius, kad būtų galima kabinti ant eglutės.

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:23

Kalėdų pyragas
130 ml šilto pieno,
35 g. cukraus,
1 gabalėlis šviežių mielių (40 g),
450 g miltų (būtinai persijoti) ,
5 tryniai,
135 g sviesto (kambario temperatūros, gabalėliais) ,
druskos,
80 g razinų,
70 g skrudintų migdolų lapelių,
50 g citronato (smulkiai kapoto) ,
50 g oranžado (smulkiai kapoto) ,
pusės citrinos žievelė,
1 arb. š. vanilinio cukraus,
1 arb. š. kvapniųjų pipirų,
100 g skysto sviesto aptepti,
100 g cukraus pudros.

1. Pieną su cukrumi, sutrupintomis mielėmis ir 5 šaukštais miltų sumaišyti, apdengti folija ir leisti 20 min pakilti šiltoje vietoje.
2. Sudėti likusius miltus ir trynius ir suminkyti tešlą. Įminkyti sviestą ir įberti žiupsnelį druskos. Tešlą uždengti ir leisti kilti apie 2 val., kol padvigubės. Razinas užmerkti rome.
3. Išmirkytas razinas, migdolus, citronadą ir oranžadą, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų įmaišyti į tešlą mediniu šaukštu.
4. Tešlą ant miltuoto paviršiaus rankomis suminkyti, palikti „pailsėti“ ir suformuoti pyragą. Dėti į sviestuotą ir miltuotą skardą ir palikti 30 min.
5. Kepti 60 min., 170 laipsnių temperatūroje. Žiūrėti, kad nesudegtų viršus.
6. Išimti, tepti teptuku skystą sviestą. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra ir kvapniaisiais pipirais.

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:25

Meduolis su alumi ir medum
500 g. miltų
3 kiaušiniai
250 g. medaus
100 g. margarino
250 g. cukraus
2/3 stiklinės šviesaus alaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis muskato riešuto arba cinamono
skardinukė sutirštinto pieno arba kremo "Rududu"

Margariną ištrinti su puse cukraus ir kiaušiniais. Į ištrintą masę sudėti ištirpintą medų, supilti alų, likusį cukrų, miltus. Išmaišyti, suberti kepimo miltelius, prieskonius. Formą iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, kepti orkaitėje 40 min.
Iškeptą perpjauti per pusę, aptepti virtu sutirštintu pienu arba kremu "Rududu"

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 14:26

Šafrano pyragas šv. Kalėdų šventei

Tešlai:
150 g sviesto arba margarino,
500 ml pieno,
50 g mielių,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
150 ml cukraus,
1 g šafrano (brangus, bet reikia nedaug),
1200-1400 ml kvietinių miltų.

Įdarui:
100 g sviesto,
100 ml razinų,
40 g cukatų,
100 ml apelsinų marmelado.

Viršui patepti:
1 kiaušinis

Riebalus išlydome puode, supilame pieną ir pašildome iki kūno temperatūros. Įtrupiname mieles, įberiame druskos, cukraus ir susmulkinto šafrano, miltų (dalį miltų paliekame kočiojimui) ir užminkome tešlą. Išminkome tąsią tešlą, uždengiame lininiu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje maždaug 45 minutėms, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar sykį perminkome, išverčiame ant stalo ir padalijame į dvi dalis. Iš abiejų dalių iškočiojame du 60х25 cm dydžio lakštus, aptepame sviestu ir uždedame įdaro. Jeigu apelsinų marmeladą bus sunku tolygiai užtepti ant tešlos, galima jį dėti mažais gabalėliais.
Iškočiotą tešlą suraitome ir, sujungę galus, padedame ant kepimo skardos. Riestainį maždaug kas 1 cm įpjauname imituodami pynutę. Pjūvių keteras suapvaliname, nes kepant jos gali pridegti. Pyragą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 30-40 minučių, kad pakiltų. Po to aptepame kiaušiniu ir kepame 175°C orkaitėje 20-25 minutes.
Atvėsiname ant grotelių uždengtą rankšluosčiu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: KALEDINIO PATIEKALO KONKURSAS

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 14:49

AIRENE rašė:KIMSTA VISTIENOS KRUTINELE a la Beata
(ar dabar jau nesisaipysit is pavadinimo?)
Produktai

mes taigi ne iš piktumo, daugiau dėl neturėjimo, ką veikti :geles:

O receptas tikrai neblogas :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 19:34

PERSIKAI, ĮDARYTI PAUKŠTIENA

Paukštienos paštetas,
brendis,
vynuogės,
konservuoti persikai ( gali būti kriaušių ar obuolių puselės )

Paštetą išsukame, įpilame šlakelį brendžio, vėl sukame iki purumo. Tada sukrečiame į konditerinį švirkštą ir pripildome vaisių puseles. Puošiame vynuogėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 19:44

ĮDARYTOS PAPAJOS

2 papajos,
200 g parūkytos šoninės,
100g pievagrybių ( mažų ),
100g fermentinio sūrio,
2 pomidorų,
1 svogūno,
aliejas, maltų pipiriukų, druskos.

Papajas nulupam, perpjaunam per pusė ir išskobiam.
Svogūną supjaustom kubeliais ir kepinam aliejuje, po kiek laiko sudedam supjaustytą šoninę, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, nuluptus ir supjaustytus pomidotus, pusę kubeliais supjaustyto sūrio.Viską kepiname, pasūdome, papipiriname. Kai viskas gražiai apkepa, pridedame papajų puseles, dedame į orkaitę ir kepame 10 - 15 min. Prieš baigiant kepti, užberiame tarkuoto sūrio.

( Galima daryti ir avokadą, tik reikia pašlakstyti citrina ir kepti ne ilgiau 10 minučių )
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 21 Gru 2006, 19:55, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 19:53

BLYNELIŲ TORTAS SU LAŠIŠA

Blyneliai

Kaiušinis,
pienas,
miltai, cukrus,druska.
Užmaišome tešlą ir iškepame lietinius blynelius.

Įdaras

Lašiša, majonezas,
avokada,citrina,
lydytas sūrelis,
grietinė,
krapai,
mėtų lapeliai.

Avokadą nulupti, susmulkinti, apšlakstyti citrinos sultimis. Dėti į mikserį. Dar sudėti sūrelį, majonezo, greitinės, druskytės, įberti daug krapų, 4 mėtų lapelius.Viską suplakti.
Sūdytą lašišą nulupti, supjaustyti smulkiais šiaudeliais ir sudėti į įdarą. Tada tepti ant blynelių ir dėti vieną ant kito, kaip torčiuką.Viršutinis sluoksnis turi būti įdaro. Puošiame mėtų lapeliais, gėlytėmis iš lašišos, pomidoro ( pagal galimybes ir fantaziją ). Dedame į šaldytuvą ir palaikome kokias 6 valandas ( aš darau iš vakaro ) . Valgome su pomidorais ir citrina.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 20:05

JAUTIENOS SUKTINUKAI SU LIEŽUVIU

Jautienos išpjova,
šparaginės pupelės( apvirtos ),
šoninė,
virtas liežuvis,
obuolys, spanguolės,
sojų padažas, grietinėlė,
baltas sausas vynas, salotos ( papuošimui ).

Filė supjaustome kaip karbonadui, pamušame, paprieskoniuojame. Šoninę pjaustome plonais gabalėliais, truputį mažesniais nei mėsa. Liežuvį - juostelėmis.
Ant mėsos dedame gabalėlį šoninės, liežuvio keletą juostelių ir porą - tris šparagines pupeles. Susukame, persmeigiame ir apkepame keptuvėje. Baigiame kepti ( 15 min ) orkaitėje.

Garnyras :

Obuolį supjaustome riekelėmis, apkepiname svieste, dedame spanguolių, sojų padažo ir balto sauso vyno ir nedaug grietinėlės.

Valgome su žaliomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 20:19

Gal ir nemandagu, bet :oops:

Aš maniau, kad konkursui pateikti patiekalai turi būti pačių išbandyti, pakoreguoti ir t.t. O pasirodo, galima nupyškinti viską pažodžiui iš Delfio svetainės. :shock: 018

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 21 Gru 2006, 22:08

aš irgi pritariu,nes daug ką noriu išbandyti bet bijau kad nesigaus ir nemanau kad visi parašyti receptai išbandyti :|

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 22:30

Mūsų forumas skirtas šeimininkėms, o ne nurašinėtojoms. Todėl manau, kad dauguma mūsų tikrai sąžiningai rašo. Aš vis bandau patiekalus, tai neteko apsigauti. Taip, kad drąsiau bandyk :!:

Ingrida
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 26 Lap 2006, 09:13
Pliusai: 5
Miestas: Kelmė

Standartinė Ingrida » 21 Gru 2006, 23:34

Gal mano patiekaliukai ir nesudėtingi, bet aš tai irgi būtinai juos išbandau prieš čia rašydama, kad kartais kokios nesąmonės neparašyčiau.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Gru 2006, 00:01

As irgi uz tai ,kad jokiu nurasinejimu nebutu.ir ,kad patiekali,kuriuos siulom,produktai butu realus-kokiu visos galim lengvai nusipirkt,be to,galvoti ir apie gaminimo laika.Juk kiekvienai jis brangus.

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 22 Gru 2006, 00:36

Negražu, Geneira :twisted: 018
Šveicariškas pyragas yra čia
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=3260418
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

redas
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 22 Gru 2006, 00:53

y

Standartinė redas » 22 Gru 2006, 02:29

fiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Gru 2006, 09:45

Ir dar daug kitų ( imbieriniai namukai, šafrano pyragas, kalėdinis pyragas...) yra Delfyje . 018 :evil:
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 22 Gru 2006, 19:56, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Gru 2006, 14:38

Kada rezultatai bus :) Jau laukiam...konkursas gi ligtai iki 20 dienos vyksta ;)

redas
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 22 Gru 2006, 00:53

K

Standartinė redas » 22 Gru 2006, 14:46

Kaledine antis

Jums reikes:
2-3kg antis
100g minksto sviesto
sauja petrazoliu(be koteliu)
sauja salaviju lapeliu
1 arb.s. druskos
1 arb.s. pipiru
2 valg.s alyvuogiu aliejaus

Patiekalo uzbaigimui:
1kg bulviu(geriau miltingesnes)
1 arb.s. druskos
1 arb.s. pipiru
2 valg s anties tauku
ciobrelio sakeliu

Ikaitinti orkaite 230 C. Paruosti anti, nuplauti ir nusausint. Atlaisvint odele ties krutine nuo mesos(tik nenupjauti). Sumaisyti sviesta su smulkintom petrazolem ir salaviju, tada viska sudeti i kugini maiseli ir ipurksti anciai po oda. Istepti anti aliejum pabarstyti druska pipirais ideti i metaline skarda ir kepti 1.5 val. Tikrinti, ismeigti iesma i storiausia anties vieta, is kiaurymes turi pasirodyti skaidrios sultys reiskia iskepus. Kepta anti perkelti i lekste ir leisti "pailseti" ~10 min pries pjaustant.

Norint tiekti anties skonio padaza. Siulau i skarda kurioj buvo antis ipilti 500ml vandens uzdeti ant liepsnos ir virint kol visi aromatai susigers tada nugreibt visus riebalus esancius pavirsiuj. Perkosti i puoda ir nuvirint 1/3 skyscio. Norint tirstesnio padazo galima ideti 1-2 arbt.s kukuruzu krakmolo. Koreguoti skoni su prieskoniais ir tiekti su mesa.

Bulves, nuskusti perpjauti per puse ir virti pasudytame vandeny, kol suminkstes bet nepervirs. Sudeti i skarda apibarstyti druska pipirais apkaisyti ciobreliais ideti anties taukus ir likus 30 min iki anties kepimo pabaigos ideti i orkaite, kepti kol graziai apskrus.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 22 Gru 2006, 15:24

Lilina rašė:Kada rezultatai bus :) Jau laukiam...konkursas gi ligtai iki 20 dienos vyksta ;)
Iki 22 dienos 8)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 22 Gru 2006, 16:10

daida rašė:
Lilina rašė:Kada rezultatai bus :) Jau laukiam...konkursas gi ligtai iki 20 dienos vyksta ;)
Iki 22 dienos 8)
Laimėtojus paskelbsime iškart po Kalėdų :bis:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 22 Gru 2006, 16:42

Kai tik koks konkursas, tai ir konkurencija cia pat 075 . As tai net nedrisau savo recepto deti, kai cia tokia situacija :!:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 22 Gru 2006, 17:51

Eli rašė:Kai tik koks konkursas, tai ir konkurencija cia pat 075 . As tai net nedrisau savo recepto deti, kai cia tokia situacija :!:
Bet yra gi ir papildomi prizai nuo Darbštuolės :wink:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Gru 2006, 18:10

o i koki skyreli deti patiekaliuku receptus ne sventinius,o siaip,laiko patikrintus,ir tikrus savo(na,mamos paveldetus-) kai kuriuos)?

Užrakinta