Įdomiausio Užgavienių patiekalo konkursas

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 23 Sau 2007, 17:29

Šiuos blynus jau kelinti metai kepu vaikams į mokyklą ir savo bendradarbiams per užgavėnes pavaišinti.

Reikia paprastos blynų tešlos, tik gal šiek tiek tirštesnės.

Paprastų vaflių, mėsos faršo, varškės, obuolienės ar bet kokios tirštesnės uogienės, galima ir kelių rūšių.

Vienus vaflius sutepame mėsos faršu ir supjaustome juostelėmis,kitus vaflius sutepame varškės įdaru pagardintu pagal savo skonį ir fantaziją ir supjaustom trikampėliais, kitus sutepam su uogiene, kitus su kitokia uogiene. Svarbiausia skirtingai supjaustyti kad žinotumėt kas su kuo. Suteptus šiek tiek palaikom kad suminkštėtų.
Pamirkom blynų tešloje ir kepame aliejuje. Gauname daug skirtingų skanių blynų. Blynus su saldžiu įdaru dar pabarstau cukraus pudra. Galima prisigalvoti įvairių įdarų.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

konkursai ir viktorinos

Standartinė AIRENE » 23 Sau 2007, 17:57

Skaniai isivaizduoju!!! :valg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Sau 2007, 18:09

Su mėsa kepu, tipo čeburekai būna :lol: O su uogiene reikės pabandyti. Turėtų būti :luks:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

konkursai ir viktorinos

Standartinė AIRENE » 23 Sau 2007, 18:23

Tiksliai,jau rasei--,,tipo ceburekai" :D Man tas vaflis idomus,nesu bandzius.Butinai gaminsiu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Sau 2007, 18:34

Jeigu vafliai ploni, galima ir kelis sluoksnius sudėti. Tada "pasipūtę" labiau būna :wink: Būtinai pabandyk, jie skanu ir šilti, ir šalti. O be to labai gerai, kai faršo nėra daug. :?

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

konkursai ir viktorinos

Standartinė AIRENE » 23 Sau 2007, 18:39

As kaip prisimenu ,ka mama ir mociute kepdavo per uzgavenes,tai manes nezavi :roll: .Tik vienas dalykas,kas tikrai gereiau buvo-tai kepimas tikroje krosnyje.Sese turi zidini,gero meistro padaryta,tai ,kai iskepa ka,skirtumas ohoho1

Grapyy
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 23 Sau 2007, 20:22
Pliusai: 1

Standartinė Grapyy » 23 Sau 2007, 20:32

Riestainiai "Burtų lazdelė"
500g varškės
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis sodos
5kupini šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukraus

Į varškę suberkite druską, cukrų, sodą, įmuškite kiaušinį ir pamažu maišydami ir berdami miltus suminkykite vientisą tešlą. Imkite ją gabaliukais, kočiokite voleliais ir formuokite! Kepkite juos įkaitintame aliejuje . Jei paragavę norėsite jų šiek tiek saldesnių, galite apibarstyti cukraus pudra. Skanaus! :cook1:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 23 Sau 2007, 21:04

Nepatariu su mėsa daryti kelių sluoksnių nes sunkiau perkepa.
Pakanka ir vieno.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Sau 2007, 21:48

janrri rašė:Nepatariu su mėsa daryti kelių sluoksnių nes sunkiau perkepa.
Pakanka ir vieno.
Sutinku, kad pakanka ir vieno :lol: Bet, jei vafliai ploni, perkepa ir du mėsos sluoksniai. Kepiau ir ne kartą. :lol:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 23 Sau 2007, 23:36

Prisiminiau kad dar kepiau šiuos blynus iš talerių (tokie maži, apvalūs vafliukai, būna maišeliuose ir sveremų), gaunasi labai gražūs maži , visi vienodi blyneliai.

Svarbiausia niekas nesupranta kaip į vidų patenka įdaras.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Sau 2007, 12:50

Mintis :luks: O talerių būna nesūrių? Nes kiek ragavau, vis sūrūs būdavo.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 24 Sau 2007, 15:34

Būna. Aš perku arbatinius.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Sau 2007, 15:40

Dėkui. :aciu1: Ieškosiu ir aš :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 24 Sau 2007, 15:44

janrri rašė:Būna. Aš perku arbatinius.
Dar yra bananiniai :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Sau 2007, 20:38

MIELINIAI BULVIŲ BLYNELIAI

Bulves sutarkuojam ir apsunkiam. Tada užpilam stikline verdančio pieno ir išmaišome. Įmušame 2 kiaušinių trynius ir supilame šiltame vandenyje ištrintas mieles, truputuką pasūdom ir paliekam, kol pakils ( maždaug 30 -40 minučių ). Tada supilam išplaktus baltymus, atsargiai išmaišome, jei reikia, pridedame dar druskytės ir kepame blynelius.
Prie jų tinka spirgučiai, grietinė, varškės ir grietinės dažinys. Į dažinį aš dar įspaudžiu česnako.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 29 Sau 2007, 15:38

Blynai su žuvimi

Pirmiausia užsimaišom tešlą kaip paprastiems blynams, dedam druskos ir vegetos nepagailim.

Paskui susipjaustom žuvį (JŪROS LYDEKOS FILE) juostelėm. Dedam susmulkintą česnaką, druskytę, BŪTINAI žolelių prieskonių mišinio žuvims, vegetos, pipiriukų, bet prieskonių tai taip nepagailim, ir visus prieskonius gerai ismaišom su žuvimi. Ir tik tada jau žuvį paruoštą dedame i blynų tešlą. Pritarkuojam fermentinio rokiškio sūrio nemažai ir dedame kmynų, taip pat negailėdami. Viską labai gerai ismaišome.
Kepame ikaitintame aliejuje po gabaliuką žuvies į šaukštą.
:roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Sau 2007, 17:14

Būtinai kepsiu :cook3: Neteko ne tik ragauti, bet ir girdėti tokių blynų :?

Žuvytė, kiek suprantu, žalia, ne rūkyta ar kepta :oops:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 29 Sau 2007, 17:38

Tik žalia. :lol: Labai skanūs blynai. Tikrai patiks. :bis:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 30 Sau 2007, 12:06

Šis receptas mėgstantiems grikių kruopas. Pati aš jų nekepiau, tik ragavau pas draugę. Gal kam nors ir patiks.

Lietiniai blynai su grikiais

Prisikepti lietinių.

Grikius išvirti, įdėti truputį sviesto, virtą smulkiai supjaustytą kiausinį.
Šį įdarą susukti į lietinius.
Pries valgant apkepti keptuveje.
Valgyti su giretine.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2007, 12:42

Kartais verdu grikių košę, lieka, vadinasi kepsim...

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 30 Sau 2007, 15:36

Vakar dariau tokius lietinius. Na, gal tiks ir konkursui mano lietiniai :?:

LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS

Puse gūžės nedidelės Pekino salotos,
poras, morka apvirta, paprika raudona arba geltona, 2-3 medžiotojų dešrelės, aliejus, vegeta.

Kepinat iš pradžių dešreles supjaustytas smulkiai, supjaustytą poro tik baltąją dalį ir tada papriką, supjaustytą smulkiai morką ir pabaigoje pekino kopūstą įdedate ir dangčiu uždengiate kad šiek tiek pasitroškintu, vėliau atidengiat, kad skystis išgaruotų. Įdedate vegetos ir įdarą įvyniojate į lietinius blynus.

Valgote su grietine arba pasidarote padažiuką iš grietinės, majonezo ir kečupo.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 30 Sau 2007, 18:28

Varau daryt :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2007, 19:25

Lilina rašė:Varau daryt :P
Nu ir kaip :?: :cook3: sudėtinga :?: :valg: procedūra - nepakartojama :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2007, 19:27

silsta rašė:LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS


Kepinat iš pradžių dešreles supjaustytas smulkiai, supjaustytą poro tik baltąją dalį ir tada papriką, supjaustytą smulkiai morką ir pabaigoje pekino kopūstą įdedate ir dangčiu uždengiate kad šiek tiek pasitroškintu, vėliau atidengiat, kad skystis išgaruotų. Įdedate vegetos ir įdarą įvyniojate į lietinius blynus.
O ar įdaras nebus "palaidas" ? Ar nereikėtų kokio sūrio įtarkuot?

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 31 Sau 2007, 09:18

Ramunė rašė:
silsta rašė:LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS


Kepinat iš pradžių dešreles supjaustytas smulkiai, supjaustytą poro tik baltąją dalį ir tada papriką, supjaustytą smulkiai morką ir pabaigoje pekino kopūstą įdedate ir dangčiu uždengiate kad šiek tiek pasitroškintu, vėliau atidengiat, kad skystis išgaruotų. Įdedate vegetos ir įdarą įvyniojate į lietinius blynus.
O ar įdaras nebus "palaidas" ? Ar nereikėtų kokio sūrio įtarkuot?

Nebus palaidas. Aš jau gal porą kartų kepiau, vieną kartą su dešrelėm, kitą - vien su daržovėm. Mums tik su daržovėm labiau patinka :idea:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Sau 2007, 10:16

Silsta, skaitai mano mintis :) Su dešrelėm buvay padarius :P Tik nesupratom su kokiu padažu juos valgyt, su grietinė ar su ketchupu....

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 31 Sau 2007, 10:35

Lilina rašė:Silsta, skaitai mano mintis :) Su dešrelėm buvay padarius :P Tik nesupratom su kokiu padažu juos valgyt, su grietinė ar su ketchupu....

Čia jau reikia patiems atrast, su kuo skaniau. Man tai su kečupu :oops:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 31 Sau 2007, 11:54

Aš kartais visą pienišką dešrelę įsuku į lietinį. :lol:


Ar kas bandėt lietinius kepti iš malsenos mišinio lietiniams :?:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Sau 2007, 12:57

Lietinius nebandžiau, bet bulvinius blynus-bandžiau...toks įspudis, kad į blynų tešlą įdėta šiektiek tarkuotų bulvių ....neskanu. Pica bandžiau iš malsenos tešlos daryt...biški kietokas padas gaunasi. O keksą kai dariau - tai skaniai gavosi. Manau kad lietinių tešla turi būti visai nebloga, ten gi nereikia nieko keliančio, nei mielių nei sodos.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

konkursai ir viktorinos

Standartinė AIRENE » 31 Sau 2007, 13:18

As irgi bandziau.Grynai toks netikes skonis.Esu bandeles kepus is tu ,,radicines daniskos".Tai patiko.O keksai neblogi,bet ,mano nuomone,kaina vistiek per didele- neverta skonio.

Užrakinta