Įdomiausio Užgavienių patiekalo konkursas
Šiuos blynus jau kelinti metai kepu vaikams į mokyklą ir savo bendradarbiams per užgavėnes pavaišinti.
Reikia paprastos blynų tešlos, tik gal šiek tiek tirštesnės.
Paprastų vaflių, mėsos faršo, varškės, obuolienės ar bet kokios tirštesnės uogienės, galima ir kelių rūšių.
Vienus vaflius sutepame mėsos faršu ir supjaustome juostelėmis,kitus vaflius sutepame varškės įdaru pagardintu pagal savo skonį ir fantaziją ir supjaustom trikampėliais, kitus sutepam su uogiene, kitus su kitokia uogiene. Svarbiausia skirtingai supjaustyti kad žinotumėt kas su kuo. Suteptus šiek tiek palaikom kad suminkštėtų.
Pamirkom blynų tešloje ir kepame aliejuje. Gauname daug skirtingų skanių blynų. Blynus su saldžiu įdaru dar pabarstau cukraus pudra. Galima prisigalvoti įvairių įdarų.
Reikia paprastos blynų tešlos, tik gal šiek tiek tirštesnės.
Paprastų vaflių, mėsos faršo, varškės, obuolienės ar bet kokios tirštesnės uogienės, galima ir kelių rūšių.
Vienus vaflius sutepame mėsos faršu ir supjaustome juostelėmis,kitus vaflius sutepame varškės įdaru pagardintu pagal savo skonį ir fantaziją ir supjaustom trikampėliais, kitus sutepam su uogiene, kitus su kitokia uogiene. Svarbiausia skirtingai supjaustyti kad žinotumėt kas su kuo. Suteptus šiek tiek palaikom kad suminkštėtų.
Pamirkom blynų tešloje ir kepame aliejuje. Gauname daug skirtingų skanių blynų. Blynus su saldžiu įdaru dar pabarstau cukraus pudra. Galima prisigalvoti įvairių įdarų.
konkursai ir viktorinos
Skaniai isivaizduoju!!!
konkursai ir viktorinos
Tiksliai,jau rasei--,,tipo ceburekai" Man tas vaflis idomus,nesu bandzius.Butinai gaminsiu.
konkursai ir viktorinos
As kaip prisimenu ,ka mama ir mociute kepdavo per uzgavenes,tai manes nezavi .Tik vienas dalykas,kas tikrai gereiau buvo-tai kepimas tikroje krosnyje.Sese turi zidini,gero meistro padaryta,tai ,kai iskepa ka,skirtumas ohoho1
Riestainiai "Burtų lazdelė"
500g varškės
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis sodos
5kupini šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukraus
Į varškę suberkite druską, cukrų, sodą, įmuškite kiaušinį ir pamažu maišydami ir berdami miltus suminkykite vientisą tešlą. Imkite ją gabaliukais, kočiokite voleliais ir formuokite! Kepkite juos įkaitintame aliejuje . Jei paragavę norėsite jų šiek tiek saldesnių, galite apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
500g varškės
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis sodos
5kupini šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukraus
Į varškę suberkite druską, cukrų, sodą, įmuškite kiaušinį ir pamažu maišydami ir berdami miltus suminkykite vientisą tešlą. Imkite ją gabaliukais, kočiokite voleliais ir formuokite! Kepkite juos įkaitintame aliejuje . Jei paragavę norėsite jų šiek tiek saldesnių, galite apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
MIELINIAI BULVIŲ BLYNELIAI
Bulves sutarkuojam ir apsunkiam. Tada užpilam stikline verdančio pieno ir išmaišome. Įmušame 2 kiaušinių trynius ir supilame šiltame vandenyje ištrintas mieles, truputuką pasūdom ir paliekam, kol pakils ( maždaug 30 -40 minučių ). Tada supilam išplaktus baltymus, atsargiai išmaišome, jei reikia, pridedame dar druskytės ir kepame blynelius.
Prie jų tinka spirgučiai, grietinė, varškės ir grietinės dažinys. Į dažinį aš dar įspaudžiu česnako.
Bulves sutarkuojam ir apsunkiam. Tada užpilam stikline verdančio pieno ir išmaišome. Įmušame 2 kiaušinių trynius ir supilame šiltame vandenyje ištrintas mieles, truputuką pasūdom ir paliekam, kol pakils ( maždaug 30 -40 minučių ). Tada supilam išplaktus baltymus, atsargiai išmaišome, jei reikia, pridedame dar druskytės ir kepame blynelius.
Prie jų tinka spirgučiai, grietinė, varškės ir grietinės dažinys. Į dažinį aš dar įspaudžiu česnako.
Blynai su žuvimi
Pirmiausia užsimaišom tešlą kaip paprastiems blynams, dedam druskos ir vegetos nepagailim.
Paskui susipjaustom žuvį (JŪROS LYDEKOS FILE) juostelėm. Dedam susmulkintą česnaką, druskytę, BŪTINAI žolelių prieskonių mišinio žuvims, vegetos, pipiriukų, bet prieskonių tai taip nepagailim, ir visus prieskonius gerai ismaišom su žuvimi. Ir tik tada jau žuvį paruoštą dedame i blynų tešlą. Pritarkuojam fermentinio rokiškio sūrio nemažai ir dedame kmynų, taip pat negailėdami. Viską labai gerai ismaišome.
Kepame ikaitintame aliejuje po gabaliuką žuvies į šaukštą.
Pirmiausia užsimaišom tešlą kaip paprastiems blynams, dedam druskos ir vegetos nepagailim.
Paskui susipjaustom žuvį (JŪROS LYDEKOS FILE) juostelėm. Dedam susmulkintą česnaką, druskytę, BŪTINAI žolelių prieskonių mišinio žuvims, vegetos, pipiriukų, bet prieskonių tai taip nepagailim, ir visus prieskonius gerai ismaišom su žuvimi. Ir tik tada jau žuvį paruoštą dedame i blynų tešlą. Pritarkuojam fermentinio rokiškio sūrio nemažai ir dedame kmynų, taip pat negailėdami. Viską labai gerai ismaišome.
Kepame ikaitintame aliejuje po gabaliuką žuvies į šaukštą.
Šis receptas mėgstantiems grikių kruopas. Pati aš jų nekepiau, tik ragavau pas draugę. Gal kam nors ir patiks.
Lietiniai blynai su grikiais
Prisikepti lietinių.
Grikius išvirti, įdėti truputį sviesto, virtą smulkiai supjaustytą kiausinį.
Šį įdarą susukti į lietinius.
Pries valgant apkepti keptuveje.
Valgyti su giretine.
Lietiniai blynai su grikiais
Prisikepti lietinių.
Grikius išvirti, įdėti truputį sviesto, virtą smulkiai supjaustytą kiausinį.
Šį įdarą susukti į lietinius.
Pries valgant apkepti keptuveje.
Valgyti su giretine.
Vakar dariau tokius lietinius. Na, gal tiks ir konkursui mano lietiniai
LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS
Puse gūžės nedidelės Pekino salotos,
poras, morka apvirta, paprika raudona arba geltona, 2-3 medžiotojų dešrelės, aliejus, vegeta.
Kepinat iš pradžių dešreles supjaustytas smulkiai, supjaustytą poro tik baltąją dalį ir tada papriką, supjaustytą smulkiai morką ir pabaigoje pekino kopūstą įdedate ir dangčiu uždengiate kad šiek tiek pasitroškintu, vėliau atidengiat, kad skystis išgaruotų. Įdedate vegetos ir įdarą įvyniojate į lietinius blynus.
Valgote su grietine arba pasidarote padažiuką iš grietinės, majonezo ir kečupo.
LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS
Puse gūžės nedidelės Pekino salotos,
poras, morka apvirta, paprika raudona arba geltona, 2-3 medžiotojų dešrelės, aliejus, vegeta.
Kepinat iš pradžių dešreles supjaustytas smulkiai, supjaustytą poro tik baltąją dalį ir tada papriką, supjaustytą smulkiai morką ir pabaigoje pekino kopūstą įdedate ir dangčiu uždengiate kad šiek tiek pasitroškintu, vėliau atidengiat, kad skystis išgaruotų. Įdedate vegetos ir įdarą įvyniojate į lietinius blynus.
Valgote su grietine arba pasidarote padažiuką iš grietinės, majonezo ir kečupo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
O ar įdaras nebus "palaidas" ? Ar nereikėtų kokio sūrio įtarkuot?silsta rašė:LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS
Kepinat iš pradžių dešreles supjaustytas smulkiai, supjaustytą poro tik baltąją dalį ir tada papriką, supjaustytą smulkiai morką ir pabaigoje pekino kopūstą įdedate ir dangčiu uždengiate kad šiek tiek pasitroškintu, vėliau atidengiat, kad skystis išgaruotų. Įdedate vegetos ir įdarą įvyniojate į lietinius blynus.
Ramunė rašė:O ar įdaras nebus "palaidas" ? Ar nereikėtų kokio sūrio įtarkuot?silsta rašė:LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS
Kepinat iš pradžių dešreles supjaustytas smulkiai, supjaustytą poro tik baltąją dalį ir tada papriką, supjaustytą smulkiai morką ir pabaigoje pekino kopūstą įdedate ir dangčiu uždengiate kad šiek tiek pasitroškintu, vėliau atidengiat, kad skystis išgaruotų. Įdedate vegetos ir įdarą įvyniojate į lietinius blynus.
Nebus palaidas. Aš jau gal porą kartų kepiau, vieną kartą su dešrelėm, kitą - vien su daržovėm. Mums tik su daržovėm labiau patinka
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Lietinius nebandžiau, bet bulvinius blynus-bandžiau...toks įspudis, kad į blynų tešlą įdėta šiektiek tarkuotų bulvių ....neskanu. Pica bandžiau iš malsenos tešlos daryt...biški kietokas padas gaunasi. O keksą kai dariau - tai skaniai gavosi. Manau kad lietinių tešla turi būti visai nebloga, ten gi nereikia nieko keliančio, nei mielių nei sodos.
konkursai ir viktorinos
As irgi bandziau.Grynai toks netikes skonis.Esu bandeles kepus is tu ,,radicines daniskos".Tai patiko.O keksai neblogi,bet ,mano nuomone,kaina vistiek per didele- neverta skonio.