Kepsniai ant groteliu
Moderatorius: vitele
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Kepsniai ant groteliu
Patiko man kuom mano uošviai mus vaišina. Pasakom aišku iš anksto kad ateisim. Tai jie mėsos nuperka. Jie turi elektrinių grotelių. Tai kai jau būnam pas juos, kiaulienos ir vištienos pjausnius dosniai apibarsto prieskoniais ir apkepa ant tų groteliu. Dar pomidorų papjausto prie mėsos. Skanu ir labai greitai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Kepsniai ant groteliu
Ačiū už idėją. O tai pas uošvius visą vasarą, kada benuvažiuotum į sodą, vis šašlykus ryti reikia. Pabaigoj vasaros pradėjau vien ryžius lesioti, kaip višta. Kitai metais pradėsim kepsnių kepti. :Lilina rašė:Patiko man kuom mano uošviai mus vaišina. Pasakom aišku iš anksto kad ateisim. Tai jie mėsos nuperka. Jie turi elektrinių grotelių. Tai kai jau būnam pas juos, kiaulienos ir vištienos pjausnius dosniai apibarsto prieskoniais ir apkepa ant tų groteliu. Dar pomidorų papjausto prie mėsos. Skanu ir labai greitai.
ANT ŽARIJŲ PAKEPINTI TOFU VĖRINUKAI
350g. tofu sūrio,
raudonosios paprikos ankštis,
pluoštelis svogšnų laiškų.
MARINATUI:
4šaukštai šviežiais spaustų citronų sulčių,
šauštas sojų padažo,
šaukštas alyvų aliejaus,
sugrūsta česnako skiltelė,
šaukštas susmulkintų prieskoninių žalumynų,
žiubsnelis maltų juodųjų pipirų.
Paruošti marinatą:visus jam skirtus produktus sumaišyti Tofu sūrį išimti iš pakuotės ir nesmulkintą užpilti marinatu. Uždengti ir palikti 1-2 val. Marinuotą sūrį supjaustyti stambokais kubeliais Papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais, svogūnų laiškus- 4-5cm. ilgio gabaliukais ir pramaišiui su tofu kubeliais suverti ant medinių iešmelių vėrinukus vartant ir apšlakstant marinatu kepti 5-8min.
350g. tofu sūrio,
raudonosios paprikos ankštis,
pluoštelis svogšnų laiškų.
MARINATUI:
4šaukštai šviežiais spaustų citronų sulčių,
šauštas sojų padažo,
šaukštas alyvų aliejaus,
sugrūsta česnako skiltelė,
šaukštas susmulkintų prieskoninių žalumynų,
žiubsnelis maltų juodųjų pipirų.
Paruošti marinatą:visus jam skirtus produktus sumaišyti Tofu sūrį išimti iš pakuotės ir nesmulkintą užpilti marinatu. Uždengti ir palikti 1-2 val. Marinuotą sūrį supjaustyti stambokais kubeliais Papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais, svogūnų laiškus- 4-5cm. ilgio gabaliukais ir pramaišiui su tofu kubeliais suverti ant medinių iešmelių vėrinukus vartant ir apšlakstant marinatu kepti 5-8min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Labai skaniai skaitosi. Bet mano vyrui pritrūktų pagrindinio gyvenimo "varikliuko" - mėsosAnonymous rašė:ANT ŽARIJŲ PAKEPINTI TOFU VĖRINUKAI
350g. tofu sūrio,
raudonosios paprikos ankštis,
pluoštelis svogšnų laiškų.
MARINATUI:
4šaukštai šviežiais spaustų citronų sulčių,
šauštas sojų padažo,
šaukštas alyvų aliejaus,
sugrūsta česnako skiltelė,
šaukštas susmulkintų prieskoninių žalumynų,
žiubsnelis maltų juodųjų pipirų.
Paruošti marinatą:visus jam skirtus produktus sumaišyti Tofu sūrį išimti iš pakuotės ir nesmulkintą užpilti marinatu. Uždengti ir palikti 1-2 val. Marinuotą sūrį supjaustyti stambokais kubeliais Papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais, svogūnų laiškus- 4-5cm. ilgio gabaliukais ir pramaišiui su tofu kubeliais suverti ant medinių iešmelių vėrinukus vartant ir apšlakstant marinatu kepti 5-8min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Na, aš Kėdainiuose tiksliai nerasiu , bet Kauno HYPERMAXIMOJ esu mačiusi prie šūrių. Labai gražioj dėžutėjLilina rašė:Kas čia per tofu sūris??? Dar yra tofu varškė... Matau kad per kitas laidas šituos dalykus intensyviai deda į patiekalus, o kas tai yra? Aš nežinau. Gal paaiškinsit kur juos galima nusipirkti Bent jau tam kad pažiūrėti kaip jie atrodo.
IKI prie sūrių tikrai yra, tokia dėžutė popierine, ant kurios mėlynai užrašyta kažkasRamunė rašė:Na, aš Kėdainiuose tiksliai nerasiu , bet Kauno HYPERMAXIMOJ esu mačiusi prie šūrių. Labai gražioj dėžutėjLilina rašė:Kas čia per tofu sūris??? Dar yra tofu varškė... Matau kad per kitas laidas šituos dalykus intensyviai deda į patiekalus, o kas tai yra? Aš nežinau. Gal paaiškinsit kur juos galima nusipirkti Bent jau tam kad pažiūrėti kaip jie atrodo.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 13 Kov 2007, 17:14, redaguota 1 kartą(us).
Žurnale radau receptą, dar neišbandytas, parašykit ką manot, ar verta bandyti
DUONOS ŠAŠLYKAI
25g.mielių,
3.5-4st. miltų,
šaukštas aliejaus,
350ml šiltoko vandens,
šaukštelis druskos,
rūkytos šoninės griežinėlių
Mieles sumaišyti su vandeniu, druska, aliejumi ir miltais. Užminkyti tešlą, ją uždengti ir palaikyti 40min. Iš pakilusios tešlos suvolioti volelius ir supjaustyti gabalėliais. Juos pramaišiui su šoninės kvadratėliais verti ant medinių iešmelių. Kepti 3-4min ant nelabai karštų žarijų.
DUONOS ŠAŠLYKAI
25g.mielių,
3.5-4st. miltų,
šaukštas aliejaus,
350ml šiltoko vandens,
šaukštelis druskos,
rūkytos šoninės griežinėlių
Mieles sumaišyti su vandeniu, druska, aliejumi ir miltais. Užminkyti tešlą, ją uždengti ir palaikyti 40min. Iš pakilusios tešlos suvolioti volelius ir supjaustyti gabalėliais. Juos pramaišiui su šoninės kvadratėliais verti ant medinių iešmelių. Kepti 3-4min ant nelabai karštų žarijų.
Vištienos kepsnys su vaisiais
Patiekalui reikės:
250 g vištienos krūtinėlės
MARINATUI
vištienos prieskonių
aliejaus, medaus, citrinų sulčių
ĮDARUI
30 g fetos sūrio
30 g parmezano sūrio
10 g natūralaus jogurto
PADAŽUI
20 g braškių
20 g medaus
10 g likerio
GARNYRUI
100 g obuolių
100 g kriaušių
50 g vynuogių
Vištienos krūtinėlė įtrinama paruoštu marinatu. Į įpjautą „kišenę“ dedama įdaro ir kepama ant grotelių. Garnyrui perpjauti pusiau obuoliai ir kriaušės apkepami ant grotelių. Padažui braškės pakaitinamos su medumi, įpilamas šlakelis likerio, kaitinama, kol nugaruoja.
Patiekalui reikės:
250 g vištienos krūtinėlės
MARINATUI
vištienos prieskonių
aliejaus, medaus, citrinų sulčių
ĮDARUI
30 g fetos sūrio
30 g parmezano sūrio
10 g natūralaus jogurto
PADAŽUI
20 g braškių
20 g medaus
10 g likerio
GARNYRUI
100 g obuolių
100 g kriaušių
50 g vynuogių
Vištienos krūtinėlė įtrinama paruoštu marinatu. Į įpjautą „kišenę“ dedama įdaro ir kepama ant grotelių. Garnyrui perpjauti pusiau obuoliai ir kriaušės apkepami ant grotelių. Padažui braškės pakaitinamos su medumi, įpilamas šlakelis likerio, kaitinama, kol nugaruoja.
Laužo kepsnys, įdarytas sūriu ir kumpiu
100 g kiaulienos nugarinės
50 g šaltai rūkyto kumpio
40 g fermentinio sūrio
"Santa Maria" rytietiško marinato
50 g kepsnių prieskonių "Vegeta Twist"
400 g raikytos Palangos duonos
Imame storiau atpjautą nugarinės gabalą, įpjauname jį per vidurį (padarome kišenėlę). Atpjauname ploną tokio pat dydžio rūkytos mėsos ir sūrio gabalą, įdedame į kišenėlę, kurios vidų ištriname "Santa Maria" prieskoniais- taip suformuojame kepsnį. Viršų patepame "Vegeta Twist" kepsnių prieskoniais. Paruoštą gaminį galima šiek tiek pamarinuoti. Įdedame į grotelių vidų ir vartydami kepame aukštoje temperatūroje. Svarbu, kad kepsnys įgautų geltoną spalvą:po to jį reikia kepti ne ilgiau kaip 2-3 min. Kumpis kepsniui suteikia aromato, o fermentinis sūris- pikantiško skonio, be to, kepsnys niekada nebus sausas. Prie šio kepsnio ant grotelių galima kartu išsikepti ir daržovių: baklažanų, pomidorų, cukinijos, paprikų, jas palaistant aliejaus, sojų padažo bei citrinos sulčių mišiniu.
100 g kiaulienos nugarinės
50 g šaltai rūkyto kumpio
40 g fermentinio sūrio
"Santa Maria" rytietiško marinato
50 g kepsnių prieskonių "Vegeta Twist"
400 g raikytos Palangos duonos
Imame storiau atpjautą nugarinės gabalą, įpjauname jį per vidurį (padarome kišenėlę). Atpjauname ploną tokio pat dydžio rūkytos mėsos ir sūrio gabalą, įdedame į kišenėlę, kurios vidų ištriname "Santa Maria" prieskoniais- taip suformuojame kepsnį. Viršų patepame "Vegeta Twist" kepsnių prieskoniais. Paruoštą gaminį galima šiek tiek pamarinuoti. Įdedame į grotelių vidų ir vartydami kepame aukštoje temperatūroje. Svarbu, kad kepsnys įgautų geltoną spalvą:po to jį reikia kepti ne ilgiau kaip 2-3 min. Kumpis kepsniui suteikia aromato, o fermentinis sūris- pikantiško skonio, be to, kepsnys niekada nebus sausas. Prie šio kepsnio ant grotelių galima kartu išsikepti ir daržovių: baklažanų, pomidorų, cukinijos, paprikų, jas palaistant aliejaus, sojų padažo bei citrinos sulčių mišiniu.
- Prikabinti failai
-
- 1087475956.jpg (40.69 KiB) Peržiūrėta 12784 karus(ų)