Kepsniai ant groteliu
Moderatorius: vitele
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įvyniotas ungurys
Grilyje keptas ungurys
1 šviežias ungurys
1 citrinos sultys
druskos
augalinio aliejaus
Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.
Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.
Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).
Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.
Grilyje keptas ungurys
1 šviežias ungurys
1 citrinos sultys
druskos
augalinio aliejaus
Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.
Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.
Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).
Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.
Aš kolkas tik vieną kartą valgiau avienos šašlyką ir man labai patiko. Charčio iš avienos tai nuolat verdu, jei tik randu avienos kulniukų nupirkt, nes jie pigiausi. Pačiai avienos šašlyko pasigaminti tai nelabai ranka pakyla, nes mėsa brangoka.tutsi rašė:valgiau sestadieni avienos saslyka,tiesa pasakius....man tai smirda O dar sako,kad tikras šašlas tik avienos
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sojų varškės kepsniai ant iešmo
2 svogūnai,
cukinija (apie 300 g),
raudonoji paprika,
16 mažų pievagrybių,
16 vynuoginių pomidorų,
250 g kietos sojų varškės,
8 šaukštai alyvų aliejaus,
2 šaukšteliai druskos.
Svogūnus nulupame ir supjaustome į aštuonias dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome apskritais gabalėliais.
Papriką nuplauname, išvalome ir supjaustome keturkampiais gabalėliais.
Nuplauname ir nuvalome pievagrybius bei pomidorus.
Sojų varškę supjaustome 2-3 cm dydžio kubeliais. Ant šašlyko iešmo pakaitomis mauname daržoves ir sojų varškės kubelius, kad kepsnys būtų margas. Paskui patepame aliejumi ir apibarstome druska. Kepdami ant grotelių vartome, kad visi šonai parustų.
2 svogūnai,
cukinija (apie 300 g),
raudonoji paprika,
16 mažų pievagrybių,
16 vynuoginių pomidorų,
250 g kietos sojų varškės,
8 šaukštai alyvų aliejaus,
2 šaukšteliai druskos.
Svogūnus nulupame ir supjaustome į aštuonias dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome apskritais gabalėliais.
Papriką nuplauname, išvalome ir supjaustome keturkampiais gabalėliais.
Nuplauname ir nuvalome pievagrybius bei pomidorus.
Sojų varškę supjaustome 2-3 cm dydžio kubeliais. Ant šašlyko iešmo pakaitomis mauname daržoves ir sojų varškės kubelius, kad kepsnys būtų margas. Paskui patepame aliejumi ir apibarstome druska. Kepdami ant grotelių vartome, kad visi šonai parustų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Imbiero kamuoliukai
250 g faršo ,2 kiaušiniai,
2 šaukštai trupintų džiūvėsėlių,
1 citrina, 2 šaukšteliai kario
druskos, pipirų,
marinuotas imbiero gumbelis,
3 šaukštai aliejaus .
Faršas sumaišomas su kiaušiniais, trupintais džiūvėsėliais, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, kario milteliais, druska ir pipirais ir iš visko suminkoma puri masė.
Imbiero gumbelis labai smulkiai sukapojamas ir įminkomas į tešlą.
Drėgnomis rankomis iš faršo formuojami stalo teniso dydžio kamuoliukai ir pavoliojami aliejuje.
Mėsos kamuoliukai kepami nelabai karštame grilyje ant grotelių apie 5 minutes.
250 g faršo ,2 kiaušiniai,
2 šaukštai trupintų džiūvėsėlių,
1 citrina, 2 šaukšteliai kario
druskos, pipirų,
marinuotas imbiero gumbelis,
3 šaukštai aliejaus .
Faršas sumaišomas su kiaušiniais, trupintais džiūvėsėliais, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, kario milteliais, druska ir pipirais ir iš visko suminkoma puri masė.
Imbiero gumbelis labai smulkiai sukapojamas ir įminkomas į tešlą.
Drėgnomis rankomis iš faršo formuojami stalo teniso dydžio kamuoliukai ir pavoliojami aliejuje.
Mėsos kamuoliukai kepami nelabai karštame grilyje ant grotelių apie 5 minutes.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kai nieko nesinori...
cukinijos - 2 vnt.,
fermentinis sūris - 150 g,
4 lapai folijos,
žiupsnelis druskos,
prieskonių.
Cukinijos perpjaunamos pusiau išilgai ir padruskinamos bei pagardinamos prieskoniais. Grežinėliais supjaustomas sūris ir sudedamas ant cukinijų. ( Jei yra nepataisomų mėsėdžių, galima uždėt kumpio ar dešros prieš dedant sūri). Viskas įvyniojama į foliją. Dedama į žarijas ir kepama 10 -15 min. Puikūs lengvi pietūs gamtoje, kai labai karšta ir nesinori nieko sunkaus. (Taip pat tinka garnyrams ar užkandai prie alaus).
cukinijos - 2 vnt.,
fermentinis sūris - 150 g,
4 lapai folijos,
žiupsnelis druskos,
prieskonių.
Cukinijos perpjaunamos pusiau išilgai ir padruskinamos bei pagardinamos prieskoniais. Grežinėliais supjaustomas sūris ir sudedamas ant cukinijų. ( Jei yra nepataisomų mėsėdžių, galima uždėt kumpio ar dešros prieš dedant sūri). Viskas įvyniojama į foliją. Dedama į žarijas ir kepama 10 -15 min. Puikūs lengvi pietūs gamtoje, kai labai karšta ir nesinori nieko sunkaus. (Taip pat tinka garnyrams ar užkandai prie alaus).
cia prie tu paciu saslyku imesiu ir savo gal dar nebuvo tokio
- Prikabinti failai
-
- mesa supjaustom, papreskoniuojam, dedam 4 sutarkuotus svogunus.mesa isspaudom su tais svogunais ir paliekam minimum 1 valandai. tada uzpilam alu. ir dar palaikom.
labai minksta mesyte gaunasi ;) - CIMG1721_resize.jpg (29.92 KiB) Peržiūrėta 8063 karus(ų)
- mesa supjaustom, papreskoniuojam, dedam 4 sutarkuotus svogunus.mesa isspaudom su tais svogunais ir paliekam minimum 1 valandai. tada uzpilam alu. ir dar palaikom.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vaisių šašlykai
1,5 stiklinės gabalėliais supjaustyto ananaso (šviežio arba iš indelio),
1 stiklinė vynuogių , 1 apelsinas, 1 didelis bananas,
3 šaukštai aštraus kečupo, 1 šaukštas sviesto.
apelsiną nulupti, suskirstyti skiltelėmis.Nuluptą bananą supjaustyti storais ritinėliais.Verti ant iešmelių paeiliui: vynuoges, ananaso, banano gabalus ir apelsino skilteles.Mažame dubenėlyje išmaišyti kečupą su išlydytu sviestu ir aptepti juo šašlykus.Kepti grilyje kartkartėmis tepant sviestu su kečupu, kol įgaus aukso spalvą.Patiekti su anksčiau paruoštu abrikosų padažu.
Abrikosų padažas
0,3 stiklinės tirštos, rūgščios grietinės,
0,3 stiklinės abrikosų džemo,
1 šaukštas aštraus kečupo.
džemą truputį pašildyti ir pertrinti per sietelį.
Dubenėlyje išmaišyti grietinę, aštrų kečupą ir pertrintą džemą
1,5 stiklinės gabalėliais supjaustyto ananaso (šviežio arba iš indelio),
1 stiklinė vynuogių , 1 apelsinas, 1 didelis bananas,
3 šaukštai aštraus kečupo, 1 šaukštas sviesto.
apelsiną nulupti, suskirstyti skiltelėmis.Nuluptą bananą supjaustyti storais ritinėliais.Verti ant iešmelių paeiliui: vynuoges, ananaso, banano gabalus ir apelsino skilteles.Mažame dubenėlyje išmaišyti kečupą su išlydytu sviestu ir aptepti juo šašlykus.Kepti grilyje kartkartėmis tepant sviestu su kečupu, kol įgaus aukso spalvą.Patiekti su anksčiau paruoštu abrikosų padažu.
Abrikosų padažas
0,3 stiklinės tirštos, rūgščios grietinės,
0,3 stiklinės abrikosų džemo,
1 šaukštas aštraus kečupo.
džemą truputį pašildyti ir pertrinti per sietelį.
Dubenėlyje išmaišyti grietinę, aštrų kečupą ir pertrintą džemą
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grilyje keptos bulvės su įvairiais įdarais
4 vidutinio dydžio bulvės.
Bulves nuplauname ir nusausiname. Kiekvieną bulvę suvyniojame į foliją ir kepame 30 - 50 minučių (atsižvelgdami į dydį), kol tampa minkštos. Išvyniojame. Visas bulves įpjauname kryžmai. Pjūvio vietą kiek praplečiame, o bulvės vidų truputėlį pamaigome šakute. Į pjūvio vietą dedame česnakinio ar kitokio sviesto arba kito paruošto įdaro.
Įdarai
Česnakinis sviestas. 100 g minkšto sviesto, 3 skiltelės česnako, šaukštas susmulkintų žalumynų, druskos.
Česnaką smulkiai supjaustome, sumaišome su žalumynais, sviestu, pasūdome.
Grietinė su žalumynais. 250 g grietinės, po šaukštą smulkiai supjaustytų petražolių, svogūnų laiškų, krapų, mėtų, druskos, maltų pipirų.
Visus komponentus sumaišome.
Vištienos įdaras. šaukštas aliejaus, 20 g sviesto, svogūnas, skiltelė česnako, 3 šaukšteliai kario, 160 g virtos arba keptos vištienos filė, šaukštas miltų, obuolys, 65 ml vištienos sultinio, druskos, maltų pipirų.
Pakaitiname sviestą su aliejumi. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, sudedame į karštus riebalus, apibarstome kariu ir kepiname minutę. Sudedame mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir griežinėliais supjaustytą obuolį. Kepame maišydami 2 minutes. Maišydami suberiame miltus, supilame sultinį, užviriname. Pasūdome, pagardiname pipirais.
Česnakinis sūris. 4 skiltelės česnako, 2 svogūnai, 65 g grietinėlės, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, 20 g sviesto, druskos, pipirų, 100 g kumpio, žalumynų papuošti.
Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, minutę pakepiname svieste, suberiame mažais kubeliais supjaustytą kumpį, supilame grietinėlę. Pagardiname pipirais, pasūdome. Suberiame sūrį ir išmaišome. Įdarą dedame į karštas bulves. Papuošiame žalumynais.
Bolonietiškas įdaras. šaukštas aliejaus, svogūnas, šaukštas džiovintų susmulkintų žalumynų, skiltelė česnako, 250 g jautienos faršo, 125 g pomidorų padažo, 2 šaukštai pomidorų pastos, 2 šaukštai acto su bazilikais, šaukštas susmulkintų bazilikų.
Aliejų pakaitiname. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, džiovintus žalumynus, grūstą česnaką ir minutę pakepiname. Tada įdedame faršą ir maišydami pakepiname 3-4 minutes. Sudedame pomidorų pastą ir padažą, supilame actą ir patroškiname 3-4 minutes. Suberiame bazilikus.
4 vidutinio dydžio bulvės.
Bulves nuplauname ir nusausiname. Kiekvieną bulvę suvyniojame į foliją ir kepame 30 - 50 minučių (atsižvelgdami į dydį), kol tampa minkštos. Išvyniojame. Visas bulves įpjauname kryžmai. Pjūvio vietą kiek praplečiame, o bulvės vidų truputėlį pamaigome šakute. Į pjūvio vietą dedame česnakinio ar kitokio sviesto arba kito paruošto įdaro.
Įdarai
Česnakinis sviestas. 100 g minkšto sviesto, 3 skiltelės česnako, šaukštas susmulkintų žalumynų, druskos.
Česnaką smulkiai supjaustome, sumaišome su žalumynais, sviestu, pasūdome.
Grietinė su žalumynais. 250 g grietinės, po šaukštą smulkiai supjaustytų petražolių, svogūnų laiškų, krapų, mėtų, druskos, maltų pipirų.
Visus komponentus sumaišome.
Vištienos įdaras. šaukštas aliejaus, 20 g sviesto, svogūnas, skiltelė česnako, 3 šaukšteliai kario, 160 g virtos arba keptos vištienos filė, šaukštas miltų, obuolys, 65 ml vištienos sultinio, druskos, maltų pipirų.
Pakaitiname sviestą su aliejumi. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, sudedame į karštus riebalus, apibarstome kariu ir kepiname minutę. Sudedame mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir griežinėliais supjaustytą obuolį. Kepame maišydami 2 minutes. Maišydami suberiame miltus, supilame sultinį, užviriname. Pasūdome, pagardiname pipirais.
Česnakinis sūris. 4 skiltelės česnako, 2 svogūnai, 65 g grietinėlės, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, 20 g sviesto, druskos, pipirų, 100 g kumpio, žalumynų papuošti.
Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, minutę pakepiname svieste, suberiame mažais kubeliais supjaustytą kumpį, supilame grietinėlę. Pagardiname pipirais, pasūdome. Suberiame sūrį ir išmaišome. Įdarą dedame į karštas bulves. Papuošiame žalumynais.
Bolonietiškas įdaras. šaukštas aliejaus, svogūnas, šaukštas džiovintų susmulkintų žalumynų, skiltelė česnako, 250 g jautienos faršo, 125 g pomidorų padažo, 2 šaukštai pomidorų pastos, 2 šaukštai acto su bazilikais, šaukštas susmulkintų bazilikų.
Aliejų pakaitiname. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, džiovintus žalumynus, grūstą česnaką ir minutę pakepiname. Tada įdedame faršą ir maišydami pakepiname 3-4 minutes. Sudedame pomidorų pastą ir padažą, supilame actą ir patroškiname 3-4 minutes. Suberiame bazilikus.