Kepsniai ant groteliu

Kuo vaišinate netikėtus svečius? Kaip surandate išeitį iš padėties?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 10:29

Butent, kad labai geras prieskoniuas, o liezuvis - nesvarbu koks :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 02 Bir 2007, 18:41

Nebeišbandžiau šito recepto :cry: valgėm iš kiaulienos padarytus šašlykus...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2007, 18:57

Hazel rašė:Nebeišbandžiau šito recepto :cry: valgėm iš kiaulienos padarytus šašlykus...
Tik žalių nesuvalgyk :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Bir 2007, 17:31

Vakar kepėm šašlykus. Atradau dar vieną garnyrą prie jų : konservuoti persikaiPaveikslėlis Musų kompanijai patiko, gal išbandysit kada nors ir jūs :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Bir 2007, 17:43

Ramunė rašė:Vakar kepėm šašlykus. Atradau dar vieną garnyrą prie jų : konservuoti persikaiPaveikslėlis Musų kompanijai patiko, gal išbandysit kada nors ir jūs :wink:
isbandyta,ir persikai,ir ananasai,ir vaisiu kokteilis.Nepatiko tik tiems,kurie nevalgo mesos su dziovintais vaisiais :wink: KA JIE ISMANO APIE SKANIUS DALYKUS Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Bir 2007, 17:49

Paveikslėlis Išbandysiu ir ananasus. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Bir 2007, 17:50

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Vakar kepėm šašlykus. Atradau dar vieną garnyrą prie jų : konservuoti persikaiPaveikslėlis Musų kompanijai patiko, gal išbandysit kada nors ir jūs :wink:
:wink: KA JIE ISMANO APIE SKANIUS DALYKUS Paveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 14:49

Radau keletą neblogų šašlykų receptų.

http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=13570375

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 15:16

valgiau sestadieni avienos saslyka,tiesa pasakius....man tai smirda 078 O dar sako,kad tikras šašlas tik avienos :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 18:55

Įvyniotas ungurys
Grilyje keptas ungurys

1 šviežias ungurys
1 citrinos sultys
druskos
augalinio aliejaus

Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.
Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.
Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).
Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 27 Bir 2007, 19:21

tutsi rašė:valgiau sestadieni avienos saslyka,tiesa pasakius....man tai smirda 078 O dar sako,kad tikras šašlas tik avienos :merg2:
Aš kolkas tik vieną kartą valgiau avienos šašlyką ir man labai patiko. Charčio iš avienos tai nuolat verdu, jei tik randu avienos kulniukų nupirkt, nes jie pigiausi. Pačiai avienos šašlyko pasigaminti tai nelabai ranka pakyla, nes mėsa brangoka. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 19:35

Aš irgi nieko prieš avieną neturiu. Tik, kaip sako mano anyta, ją reikia mokėti paruošti. Ir labai blogai, kai pakliūna pagyvenusių avių ( o ypač avinų) mėsa. Prakaitu labai atsiduoda. :evil:
pati nerizikuoju gamint, bet valgau su malonumuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 11:28

Sojų varškės kepsniai ant iešmo

2 svogūnai,
cukinija (apie 300 g),
raudonoji paprika,
16 mažų pievagrybių,
16 vynuoginių pomidorų,
250 g kietos sojų varškės,
8 šaukštai alyvų aliejaus,
2 šaukšteliai druskos.

Svogūnus nulupame ir supjaustome į aštuonias dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome apskritais gabalėliais.
Papriką nuplauname, išvalome ir supjaustome keturkampiais gabalėliais.
Nuplauname ir nuvalome pievagrybius bei pomidorus.
Sojų varškę supjaustome 2-3 cm dydžio kubeliais. Ant šašlyko iešmo pakaitomis mauname daržoves ir sojų varškės kubelius, kad kepsnys būtų margas. Paskui patepame aliejumi ir apibarstome druska. Kepdami ant grotelių vartome, kad visi šonai parustų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 13:22

Imbiero kamuoliukai

250 g faršo ,2 kiaušiniai,
2 šaukštai trupintų džiūvėsėlių,
1 citrina, 2 šaukšteliai kario
druskos, pipirų,
marinuotas imbiero gumbelis,
3 šaukštai aliejaus .

Faršas sumaišomas su kiaušiniais, trupintais džiūvėsėliais, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, kario milteliais, druska ir pipirais ir iš visko suminkoma puri masė.
Imbiero gumbelis labai smulkiai sukapojamas ir įminkomas į tešlą.
Drėgnomis rankomis iš faršo formuojami stalo teniso dydžio kamuoliukai ir pavoliojami aliejuje.
Mėsos kamuoliukai kepami nelabai karštame grilyje ant grotelių apie 5 minutes.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Lie 2007, 12:28

Kai nieko nesinori...

cukinijos - 2 vnt.,
fermentinis sūris - 150 g,
4 lapai folijos,
žiupsnelis druskos,
prieskonių.

Cukinijos perpjaunamos pusiau išilgai ir padruskinamos bei pagardinamos prieskoniais. Grežinėliais supjaustomas sūris ir sudedamas ant cukinijų. ( Jei yra nepataisomų mėsėdžių, galima uždėt kumpio ar dešros prieš dedant sūri). Viskas įvyniojama į foliją. Dedama į žarijas ir kepama 10 -15 min. Puikūs lengvi pietūs gamtoje, kai labai karšta ir nesinori nieko sunkaus. (Taip pat tinka garnyrams ar užkandai prie alaus).

avinuke

Standartinė avinuke » 09 Lie 2007, 10:27

cia prie tu paciu saslyku imesiu ir savo :) gal dar nebuvo tokio :)
Prikabinti failai
CIMG1721_resize.jpg
mesa supjaustom, papreskoniuojam, dedam 4 sutarkuotus svogunus.mesa isspaudom su tais svogunais ir paliekam minimum 1 valandai. tada uzpilam alu. ir dar palaikom.
labai minksta mesyte gaunasi ;)
CIMG1721_resize.jpg (29.92 KiB) Peržiūrėta 4700 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2007, 10:54

kai ruosiu sasla i gamta,tai irgi visada su tarkuotais svogunais darau,bet ne su alum,o su citrinom :wink: nors as ir namie ne prastesnius iskepu :merg2:
Prikabinti failai
HPIM0975.jpg
HPIM0975.jpg (46.65 KiB) Peržiūrėta 4691 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 21:13

Vaisių šašlykai

1,5 stiklinės gabalėliais supjaustyto ananaso (šviežio arba iš indelio),
1 stiklinė vynuogių , 1 apelsinas, 1 didelis bananas,
3 šaukštai aštraus kečupo, 1 šaukštas sviesto.

apelsiną nulupti, suskirstyti skiltelėmis.Nuluptą bananą supjaustyti storais ritinėliais.Verti ant iešmelių paeiliui: vynuoges, ananaso, banano gabalus ir apelsino skilteles.Mažame dubenėlyje išmaišyti kečupą su išlydytu sviestu ir aptepti juo šašlykus.Kepti grilyje kartkartėmis tepant sviestu su kečupu, kol įgaus aukso spalvą.Patiekti su anksčiau paruoštu abrikosų padažu.

Abrikosų padažas

0,3 stiklinės tirštos, rūgščios grietinės,
0,3 stiklinės abrikosų džemo,
1 šaukštas aštraus kečupo.

džemą truputį pašildyti ir pertrinti per sietelį.
Dubenėlyje išmaišyti grietinę, aštrų kečupą ir pertrintą džemą

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 22:21

dzemas su keciupu :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 07:54

Taip, labai skanu ir nieko keisto :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 10:11

na daug ko teko ragauti,bet sito dar ne Paveikslėlis O as stebiuosi,kad mazylis blynus lietinius su keciupu valgo :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 10:13

Abrikosų džemas yra gan specifinio skonio, jie nelabai saldus, toks gal, sakyčiau, į kartumą...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 10:20

NIEKADA NEPASTEBEJAU,KAD JIS KARSTELEJES,MAN LABAI SKANUS :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 11:04

Aš nesakau, kad neskanus, man jis irgi labai patinka, bet kartumo lengvo turi. Nebent ne apie tą patį kalbam :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 12:19

apie ta pati :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 12:25

Tai tada čia panašiai kaip tau su majonezu : saldus ir tiek.... :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 12:41

nu ka padarysi,jeigu jis man saldus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 12:50

Tai ir man tas džemas turi kažkokį prieskonį įdomų - ir tiekPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 17:46

Grilyje keptos bulvės su įvairiais įdarais

4 vidutinio dydžio bulvės.

Bulves nuplauname ir nusausiname. Kiekvieną bulvę suvyniojame į foliją ir kepame 30 - 50 minučių (atsižvelgdami į dydį), kol tampa minkštos. Išvyniojame. Visas bulves įpjauname kryžmai. Pjūvio vietą kiek praplečiame, o bulvės vidų truputėlį pamaigome šakute. Į pjūvio vietą dedame česnakinio ar kitokio sviesto arba kito paruošto įdaro.


Įdarai
Česnakinis sviestas. 100 g minkšto sviesto, 3 skiltelės česnako, šaukštas susmulkintų žalumynų, druskos.

Česnaką smulkiai supjaustome, sumaišome su žalumynais, sviestu, pasūdome.

Grietinė su žalumynais. 250 g grietinės, po šaukštą smulkiai supjaustytų petražolių, svogūnų laiškų, krapų, mėtų, druskos, maltų pipirų.

Visus komponentus sumaišome.

Vištienos įdaras. šaukštas aliejaus, 20 g sviesto, svogūnas, skiltelė česnako, 3 šaukšteliai kario, 160 g virtos arba keptos vištienos filė, šaukštas miltų, obuolys, 65 ml vištienos sultinio, druskos, maltų pipirų.

Pakaitiname sviestą su aliejumi. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, sudedame į karštus riebalus, apibarstome kariu ir kepiname minutę. Sudedame mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir griežinėliais supjaustytą obuolį. Kepame maišydami 2 minutes. Maišydami suberiame miltus, supilame sultinį, užviriname. Pasūdome, pagardiname pipirais.

Česnakinis sūris. 4 skiltelės česnako, 2 svogūnai, 65 g grietinėlės, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, 20 g sviesto, druskos, pipirų, 100 g kumpio, žalumynų papuošti.

Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, minutę pakepiname svieste, suberiame mažais kubeliais supjaustytą kumpį, supilame grietinėlę. Pagardiname pipirais, pasūdome. Suberiame sūrį ir išmaišome. Įdarą dedame į karštas bulves. Papuošiame žalumynais.

Bolonietiškas įdaras. šaukštas aliejaus, svogūnas, šaukštas džiovintų susmulkintų žalumynų, skiltelė česnako, 250 g jautienos faršo, 125 g pomidorų padažo, 2 šaukštai pomidorų pastos, 2 šaukštai acto su bazilikais, šaukštas susmulkintų bazilikų.

Aliejų pakaitiname. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, džiovintus žalumynus, grūstą česnaką ir minutę pakepiname. Tada įdedame faršą ir maišydami pakepiname 3-4 minutes. Sudedame pomidorų pastą ir padažą, supilame actą ir patroškiname 3-4 minutes. Suberiame bazilikus.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 19 Lie 2007, 18:59

Labai skanu dešrelės, apvyniotos šonine ir iškeptos ant laužo. ;)

Skelbti atsakymą