Kepsniai ant groteliu
Moderatorius: vitele
MEDUMI APTEPTI LAŠIŠŲ DIDKEPSNIAI
4 lašišų filė gabalai (po 150 - 200g)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
šaukštas acto
4 skiltelės česnako
Medų, garstyčias,actą ir sugrūstus česnakus sumaišyti. Šia mase aptepti žuvį ir 2 val palaikyti kambario temperatūroje. Ant vidutinio karštumo žarijų kepti po3-5min kiekviena puselę
4 lašišų filė gabalai (po 150 - 200g)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
šaukštas acto
4 skiltelės česnako
Medų, garstyčias,actą ir sugrūstus česnakus sumaišyti. Šia mase aptepti žuvį ir 2 val palaikyti kambario temperatūroje. Ant vidutinio karštumo žarijų kepti po3-5min kiekviena puselę
Nusipirkau žurnalą, gale tiks receptukas įdėtas, sakau reikia parašyti:
SKUMBRĖS SU AGRASTŲ PADAŽU (skamba kvailokai )
4 šviežios skumbrės
25g sviesto
druskos, pipirų,
Padažui:
400g agrastų (vasarą atakuosiu kaimynų krūmelį, kad nereikėtų pirkti )
25g cukraus
25g sviesto
Išdarinėti žuvis, aptepti lydytu sviestu ir ant vidutinio karštumo žarijų kepti po 8 min kiekvieną pusę. Paruošti padažą: gilesniame indelyje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, agrastus ir užvirinti. Paskui indelį patraukti į šoną (čia karštis mažesnis),kaitinti 15min (kol agrastai suminkštės, bet nevirs koše) na nezinau pabandysiu, nors cia didelis ? ar skanu...
SKUMBRĖS SU AGRASTŲ PADAŽU (skamba kvailokai )
4 šviežios skumbrės
25g sviesto
druskos, pipirų,
Padažui:
400g agrastų (vasarą atakuosiu kaimynų krūmelį, kad nereikėtų pirkti )
25g cukraus
25g sviesto
Išdarinėti žuvis, aptepti lydytu sviestu ir ant vidutinio karštumo žarijų kepti po 8 min kiekvieną pusę. Paruošti padažą: gilesniame indelyje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, agrastus ir užvirinti. Paskui indelį patraukti į šoną (čia karštis mažesnis),kaitinti 15min (kol agrastai suminkštės, bet nevirs koše) na nezinau pabandysiu, nors cia didelis ? ar skanu...
Vištienos ir persikų vėrinukai
600g vištų krūtinėlių (be kaulų)
8 persikai
Marinatui:
3 šaukštai aliejaus, 100ml balto sauso vyno,šaukštas vermuto, šaukštas sojų padažo,2 skiltelės česnako(sugrūsti),0.5 šaukštelio imbierų miltelių, keli laurų lapeliai.
Marinatui skirtus produktus sumaišyti, juo užpilti kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val palaikyti šaldytuve. Persikus supjaustyti ketvirčiais ir pramaišiui su vištiena suverti ant iešmelių. kepti ant vidutinio karštumo žarijų 10-15 min retkarčiais pavartant ir apšlakstant marinatu
600g vištų krūtinėlių (be kaulų)
8 persikai
Marinatui:
3 šaukštai aliejaus, 100ml balto sauso vyno,šaukštas vermuto, šaukštas sojų padažo,2 skiltelės česnako(sugrūsti),0.5 šaukštelio imbierų miltelių, keli laurų lapeliai.
Marinatui skirtus produktus sumaišyti, juo užpilti kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val palaikyti šaldytuve. Persikus supjaustyti ketvirčiais ir pramaišiui su vištiena suverti ant iešmelių. kepti ant vidutinio karštumo žarijų 10-15 min retkarčiais pavartant ir apšlakstant marinatu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Hazel rašė:MEDUMI APTEPTI LAŠIŠŲ DIDKEPSNIAI
4 lašišų filė gabalai (po 150 - 200g)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
šaukštas acto
4 skiltelės česnako
Medų, garstyčias,actą ir sugrūstus česnakus sumaišyti. Šia mase aptepti žuvį ir 2 val palaikyti kambario temperatūroje. Ant vidutinio karštumo žarijų kepti po3-5min kiekviena puselę
Vaisių vėrinukai
kadangi stengiuosi sveikai maitintis, kai tėvai kepa šašlykus, pasidarau vaisių ar daržovių vėrinukus vietoj mėsos
Ananasas;
2 bananai;
200g. braškių;
šaukštas sviesto;
šaukštas medaus.
Ananasą nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Bananus, nulupus, irgi supjaustyti storais griežinėliais. At iešmo verti braškes, ananasą ir bananus.
Ištirpinti sviestą, į jį dėti medų ir palaukti, kol medus suskystės. Šituo padažu apipilti vaisius ir kepti ant žarijų.
kadangi stengiuosi sveikai maitintis, kai tėvai kepa šašlykus, pasidarau vaisių ar daržovių vėrinukus vietoj mėsos
Ananasas;
2 bananai;
200g. braškių;
šaukštas sviesto;
šaukštas medaus.
Ananasą nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Bananus, nulupus, irgi supjaustyti storais griežinėliais. At iešmo verti braškes, ananasą ir bananus.
Ištirpinti sviestą, į jį dėti medų ir palaukti, kol medus suskystės. Šituo padažu apipilti vaisius ir kepti ant žarijų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mėsa ant kepsninės
600 g minkštos jautienos,
1 virtas ar rūkytas jautienos liežuvis,
100 g rūkytų ar sūdytų lašinių,
4 stiklinės balto sauso vyno,
2 svogūnai, citrina, j. pipirai, druska.
Marinatui :
citrinos sultys, vynas, smulkiai pjaustytas svogūnas.
Mėsą supjaustyti porcijomis, pasūdyti, papipirinti ir marinuoti 4 - 6 val. Liežuvį ir lašinukus supjaustyti plonomis juostelėmis.
Ant kiekvieno jautienos gabalo uždėti lašinukų ir liežuvių, susukti ir mauti ant iešmelio. Kepti 25 - 30 min.
600 g minkštos jautienos,
1 virtas ar rūkytas jautienos liežuvis,
100 g rūkytų ar sūdytų lašinių,
4 stiklinės balto sauso vyno,
2 svogūnai, citrina, j. pipirai, druska.
Marinatui :
citrinos sultys, vynas, smulkiai pjaustytas svogūnas.
Mėsą supjaustyti porcijomis, pasūdyti, papipirinti ir marinuoti 4 - 6 val. Liežuvį ir lašinukus supjaustyti plonomis juostelėmis.
Ant kiekvieno jautienos gabalo uždėti lašinukų ir liežuvių, susukti ir mauti ant iešmelio. Kepti 25 - 30 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lašišos kepsnys
4 lašišos gabalėliai,
1 svogūnas, 1 česnako skiltelė,
4 džiovinti kalendros lapelliai,
citrina, petražolių,
alyvuogių aliejaus,j. pipirų, druskos,
po pusę šaukštelio paprikos ir kmynų.
Svogūnus, česnaką, kalendrą ir petražoles smulkiai sukapoti, įpilti aliejaus, citrinos, druskos, pipirų, paprikos ir kmynų. Lašišą pamarinuoti. Folijos gabalus sutepti aliejumi, dėti kepsniukus ir kepti apie 15 min.
4 lašišos gabalėliai,
1 svogūnas, 1 česnako skiltelė,
4 džiovinti kalendros lapelliai,
citrina, petražolių,
alyvuogių aliejaus,j. pipirų, druskos,
po pusę šaukštelio paprikos ir kmynų.
Svogūnus, česnaką, kalendrą ir petražoles smulkiai sukapoti, įpilti aliejaus, citrinos, druskos, pipirų, paprikos ir kmynų. Lašišą pamarinuoti. Folijos gabalus sutepti aliejumi, dėti kepsniukus ir kepti apie 15 min.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
kodel kanapeRamunė rašė:Kanapė su vynuogėmis
200 g minkšto sūrio,
200 g sūrio,
8 maž-i pomidoriukai,
vynuogių.
Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Ant smeigtukų pakaitomis verti sūrį, vynuoges ir pomidorus.
Valgome su sėlenų duona ar riekele. Galima pakaitinti ant laužo.
Labai skanu prie kepsnio ar šašlyko Išbandyta
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Suktinukai
400 g kiaulienos nugarinės,
ievagrybių arba miško grybų galvučių,
prieskonių, druskos, aliejaus.
Nugarinę supjaustyti juostelėmis, pamušti, pabarstyti prieskoniais ir druska, palaikyti apie pusvalandį, Grybų galvutes apvirti ( pievagrybių nereikia). Ant juostelių dėti grybų galvutes ir susuktri. Mauti ant medinių iešmelių. Kepti grilyje, kepsninėje ar ant laužo. Galima ir orkaitėje.
Labai tinka padažas:
majonezas, pomidorų padažas, mažas svogūniukas arba svogūnlaiškiai, krapai. Jei teikia, įberti druskytės.
400 g kiaulienos nugarinės,
ievagrybių arba miško grybų galvučių,
prieskonių, druskos, aliejaus.
Nugarinę supjaustyti juostelėmis, pamušti, pabarstyti prieskoniais ir druska, palaikyti apie pusvalandį, Grybų galvutes apvirti ( pievagrybių nereikia). Ant juostelių dėti grybų galvutes ir susuktri. Mauti ant medinių iešmelių. Kepti grilyje, kepsninėje ar ant laužo. Galima ir orkaitėje.
Labai tinka padažas:
majonezas, pomidorų padažas, mažas svogūniukas arba svogūnlaiškiai, krapai. Jei teikia, įberti druskytės.
norejau paklausti, ar skanu?Ramunė rašė:Mėsa ant kepsninės
600 g minkštos jautienos,
1 virtas ar rūkytas jautienos liežuvis,
100 g rūkytų ar sūdytų lašinių,
4 stiklinės balto sauso vyno,
2 svogūnai, citrina, j. pipirai, druska.
Marinatui :
citrinos sultys, vynas, smulkiai pjaustytas svogūnas.
Mėsą supjaustyti porcijomis, pasūdyti, papipirinti ir marinuoti 4 - 6 val. Liežuvį ir lašinukus supjaustyti plonomis juostelėmis.
Ant kiekvieno jautienos gabalo uždėti lašinukų ir liežuvių, susukti ir mauti ant iešmelio. Kepti 25 - 30 min.
ketinam si savaitgali su draugais praleisti laika gamtoje, o jie labiausiai vertina jautiena