Greiti ir skanūs - sumuštiniai

Kuo vaišinate netikėtus svečius? Kaip surandate išeitį iš padėties?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 16 Gru 2006, 21:43

gal vietoj alyvuogių galima ką nors kitą dėti, nes nemėgstu aš jų

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 29 Gru 2006, 09:37

Vakar užgriuvo svečias, tai išsisukau pavaišindama sumuštiniais, bet labai labai jau neblogais. Prieš dieną Maximoj buvau pirkusi lašišos šviežios gabaliuką (akcijinė kaina 14.99 Lt), užsūdžiau, papipirinau, supjausčiau plonom juostelėm, susluoksniavau indelyje. Vakar padariau sumuštinukus, tai galima per neatsargumą pirštus suvalgyt kartu su sumuštiniu... :luks: :luks: :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 10:26

Lašiša :luks: . Turėjo būti labai jau skanu :hubba:
O aš vakar dariau sumuštinius su karšto rūkymo kapitono filė ir avižine riekele. Bandžiau ir su sviestu, ir su majonezu. Irgi :luks: :luks: Tik su majonezu dar labiau :luks:

Svečias

Standartinė Svečias » 29 Gru 2006, 10:52

Lilina rašė:Toli man iki Megos važiuoti, bet prie progos reikės užsukti.
Lavašo kiekvienoj didesnėj IKI yra. Duonos skyriuj. Bent jau Vilniuj :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Gru 2006, 00:04

Šios dienos "Brigitoj" buvo 2 receptėliai netikėtiems svečiams. Man jie visai patiko, gal ir jūs pabandysit, o ypač šitą :

Į stalą patiekiame tiesiog gerą gabalą "Brie" sūrio. Dar galima pridėti šviežių kriaušių ar obuolių ir krekerių. Tik nepamirškite, kad šį sūrį reikia pjaustyti kaip tortą - nevalia nupjauti smailiagalio :!: Tuomet kiekvienas svečias gaus po dalelę skaniausio viduriuko. Šis sūris puikiai tiks prie svečių atsinešto vyno.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Gru 2006, 00:10

Abrikosų užkandėlė

Reikės:

5 nedidelių riestainių, perpjautų perpus,
50g fermentinio sūrio, smulkiai sutarkuoto,
25g džiovintų abrikosų, smulkiai sukapotų,
1 šaukštelio garstyčių.

Įkaitinkite keptuvą, iš abiejų pusių jame paskrudinkite riestainius( barankytes ). Dubenėlyje sumaišykite sūrį, abrikosus ir garstyčias, įberkite pipiriukų ir patepkite šia mase riestainius, palikdama per vidurį skylę. Tada dėkite ant kepimo skardos ir orkaitėje kepkite apie 2 minutes, kol gražiai pageltonuos ir ims burbuliuoti. Bus dar skaniau, jei ruošite kartu su svečiais.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 31 Gru 2006, 00:58

Ramunė rašė:Šios dienos "Brigitoj" buvo 2 receptėliai netikėtiems svečiams. Man jie visai patiko, gal ir jūs pabandysit, o ypač šitą :

Į stalą patiekiame tiesiog gerą gabalą "Brie" sūrio. Dar galima pridėti šviežių kriaušių ar obuolių ir krekerių. Tik nepamirškite, kad šį sūrį reikia pjaustyti kaip tortą - nevalia nupjauti smailiagalio :!: Tuomet kiekvienas svečias gaus po dalelę skaniausio viduriuko. Šis sūris puikiai tiks prie svečių atsinešto vyno.
:lol: :luks:

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 02 Sau 2007, 12:48

silsta rašė:Vakar užgriuvo svečias, tai išsisukau pavaišindama sumuštiniais, bet labai labai jau neblogais. Prieš dieną Maximoj buvau pirkusi lašišos šviežios gabaliuką (akcijinė kaina 14.99 Lt), užsūdžiau, papipirinau, supjausčiau plonom juostelėm, susluoksniavau indelyje. Vakar padariau sumuštinukus, tai galima per neatsargumą pirštus suvalgyt kartu su sumuštiniu... :luks: :luks: :luks:
Aš viską dariau panašiai kaip jūs, tik kai supjausčiau labai plonai, tai pabarsčiau pipiriukais, sulaisčiau citrinos sultimis, o ant viršaus užbarsčiau smulkintų pistacijų ir ant batono su sviestuku. :lol: Ir labai gražiai atrodo ir pirštai apkramtyti :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Sau 2007, 15:05

:luks: :luks: :lol:

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 03 Sau 2007, 11:58

Eli rašė:
silsta rašė:Vakar užgriuvo svečias, tai išsisukau pavaišindama sumuštiniais, bet labai labai jau neblogais. Prieš dieną Maximoj buvau pirkusi lašišos šviežios gabaliuką (akcijinė kaina 14.99 Lt), užsūdžiau, papipirinau, supjausčiau plonom juostelėm, susluoksniavau indelyje. Vakar padariau sumuštinukus, tai galima per neatsargumą pirštus suvalgyt kartu su sumuštiniu... :luks: :luks: :luks:
Aš viską dariau panašiai kaip jūs, tik kai supjausčiau labai plonai, tai pabarsčiau pipiriukais, sulaisčiau citrinos sultimis, o ant viršaus užbarsčiau smulkintų pistacijų ir ant batono su sviestuku. :lol: Ir labai gražiai atrodo ir pirštai apkramtyti :!:
Dar pamiršau parašyti, kad marinuoju: 1 šaukštelis druskos, 1 cukraus, :idea:, o kai supjaustau tai tik tada citrina ir pipirais :lol:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 03 Sau 2007, 16:42

Eli rašė:Dar pamiršau parašyti, kad marinuoju: 1 šaukštelis druskos, 1 cukraus, :idea:, o kai supjaustau tai tik tada citrina ir pipirais :lol:
Aš kai marinuoju, tai dar šviežių krapų pabarstau :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 26 Sau 2007, 15:37

Va, su žuvimi radau visai neblogą receptą sumuštiniams:

SKANUMELIS IŠ ŽUVIES: 1 šalto rūkymo jūros lydeka (hekas), 3 kietai virti kiaušiniai, 2/4 dalies žalio agurko, majonezas, vegetos prieskoniai. Žuvį nuimti nuo kaulo, smulkiai sutrupinti į indą. Tada su burokine tarka sutarkuoti išvirtus kiaušinius ir užbarstyti ant žuvies. Mažais kvadratiniais gabaliukais supjaustyti agurką, tada viską pagardinti prieskoniais ir sumaišyti su majonezu (pagal skoni). Šį patiekalą galima užtepti ant mažų skrudintos duonos gabalėlių ir patiekti svečiams kaip užkandėlę...
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Sau 2007, 15:41

Aš tokius darydavau iš žuvies ar šprotų konservų. Bet šitaip, manau, daug skaniau. Reikės patikrinti :lol:

roly
Naujokas
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 04 Vas 2007, 18:41
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius

Standartinė roly » 04 Vas 2007, 19:08

Aš galiu pasiūlit :
reikės:
majonezo, salotos lapų, pomidorų, agurkų, kumpio, tousterių.
Paskrudiname tousterius, užtepame majonezo, dedame salotos lapus, ant jų kumpį, tada pomidora supjaustytą griežinėliais, ir vėl kumpį, tada galime dėti agurko grtiežinelius, saloto lapus ir majonezu užteptą tousterį.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Vas 2007, 19:14

roly rašė:, tousterių.
.
O čia kas :shock: Skrudinimo duona :?: Ar dar koks naujas daiktas :?

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 04 Vas 2007, 20:26

Ramunė rašė:
roly rašė:, tousterių.
.
O čia kas :shock: Skrudinimo duona :?: Ar dar koks naujas daiktas :?
Taip taip, kalbėkime lietuviškai :roll:
Arba nors visiems suprantama kalba :wink:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

roly
Naujokas
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 04 Vas 2007, 18:41
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius

Standartinė roly » 04 Vas 2007, 23:30

Šeimoje mes taip vadiname, bet šiaip turėjau omeny skrudinimo duoną ;>

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Vas 2007, 10:50

ar tousteris yra lietuviskas zodis :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Vas 2007, 14:47

tutsi rašė:ar tousteris yra lietuviskas zodis :hypno:

Tikrai ne :!: Toaster - skrudinduvas, skrudinimas. Tai vat, mūsų lietuvaičiams, kad tik ne lietuviškai :evil: Nors ir esu anglistė, bet siutas ima dėl tokių nesąmonių :!: :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Vas 2007, 12:47

Įdaryti TALERIAI (gal ir nevisai prie sumuštinių tinka :D ) na, bet vistiek kažkas panašaus :D
1 pak. (150 g) TALERIŲ su pelėsiniu sūriu ar prieskoniais
350 g kalakutienos faršo
100 g avižinių dribsnių
1-2 kiaušinių
1-2 šaukštelių garstyčių
vidutinio dydžio svogūno
3-4 česnakų skiltelių
pusės pakelio mėsos priekonių
200 g aliejaus

Svogūną ir česnakų skilteles smulkiai supjaustykite. Avižinius dribsnius užpilkite šiltu virintu vandeniu ir keletą minučių palaikykite, kad suminkštėtų. Visus komponentus sumaišykite - tai TALERIŲ įdaras. Ant stalo išdėstykite TALERIUS rašto koriuku į viršų ir ant kiekvieno arbatiniu šaukšteliu uždėkite pasiruošto įdaro. Tada, jau rašto koriuku į apačią - uždangstykite, prispausdami įdarą tiek, kad neištrykštų per kraštus. Pasiruoštą dalį TALERIŲ virkite aliejuje gruzdintuvėje ar keptuvėje. ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Vas 2007, 15:24

Hazel rašė:Įdaryti TALERIAI
Kad dar nuotraukytė šito patiekalo būtų ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Vas 2007, 19:20

Mano didelis storas sumuštinis
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (16.15 KiB) Peržiūrėta 6004 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Vas 2007, 19:29

net seile nutyso :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Vas 2007, 11:05

Taigi super paprasta padaryti. Paemi bulka tokia apvalia, panasiai kaip bandele už 3 kapiekas, perjauni pusiau horizontaliai, ir dedi viską ką tik sugalvoji. Aš būdama neščia ten dėdavau dėšros, salotų, sūrio, o paskui darbe užkandžiavau prie kompo su pilna burna :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Vas 2007, 12:01

o as dabar kepu duona ir pasigaminsiu superini sumustinuka su sviezia duonele :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 23 Vas 2007, 19:13

Va cia tie taleriai ;)
Prikabinti failai
1159185408.jpg
1159185408.jpg (9.48 KiB) Peržiūrėta 5985 karus(ų)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 15 Kov 2007, 16:15

Va, radau receptą labai skanių sumuštinukų, gal ir jums patiks:

paimi dvi riekutes batono,
pertepi kokia nori uogiene,
išvolioji išplaktame kiaušinyje,
išvolioji džiuvėsėliuose
ir kepi orkaitėje arba keptuvėje tol, kol apskrunda. Ant greičio ryte labai gerai ir keptuvėje. Skanaus :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 15 Kov 2007, 16:59

silsta rašė:Va, radau receptą labai skanių sumuštinukų, gal ir jums patiks:

paimi dvi riekutes batono,
pertepi kokia nori uogiene,
išvolioji išplaktame kiaušinyje,
išvolioji džiuvėsėliuose
ir kepi orkaitėje arba keptuvėje tol, kol apskrunda. Ant greičio ryte labai gerai ir keptuvėje. Skanaus :luks:
Čia jau visas pyragaitis išeina :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 15 Kov 2007, 17:04

Na va, prie kavutės ir pyragaičiai greiti gausis :!:
Aš atsinešu tokių į darbą pietums, pasišildau mikrobangėj tai mmmmmmmmmm, kaip skanu ir greita :!: :!: :!:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 16 Kov 2007, 00:22

O man labai patinka...

Batono riekeles pamirkyti vyne, paskui kiausinio plakinyje, dziuveseliuose. Ir apkepti :cook1: ant sviesto arba aliejaus. Niam niam. :hubba: Vadinasi Girti raiteliai :luks:

Skelbti atsakymą