Greiti ir skanūs - sumuštiniai

Kuo vaišinate netikėtus svečius? Kaip surandate išeitį iš padėties?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
keptuke
Naujokas
Pranešimai: 15
Užsiregistravo: 01 Bal 2008, 16:39
Pliusai: 0
Miestas: Klaipėda

Standartinė keptuke » 03 Bal 2008, 19:08

Čia taip netyčia, dar nesu įvaldžius šiu puslapių meno :hypno:
Viskas teisingai supainiota.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bal 2008, 19:43

nieko tokio,visoms pakliuna :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2008, 13:15

.Masės sumušti­niams

I. 100 g virtos veršienos, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukšte­lis paruoštų garstyčių, smulkintų petražolių, krapų lapelių, maltų juodųjų pi­pirų, druskos.
Mėsą ir kiaušinius 2-3 kartus permalkite mėsmale, šiltoje vietoje palaikyki­te sviestą, kad jį galėtumėte iki vientisos masės nesunkiai išsukti su kitais in­gredientais. Atvėsinkite šaldytuve.

II. 100 g sviesto, 1,5 šaukšto džiovintų grybų miltelių, maltų juodųjų pipi­rų, druskos. Džiovintus grybus smulkiai sumalkite arba sutrinkite, užpilkite trupučiu sūdyto vandens, statykite ant mažos ugnies ir šiek tiek pakaitinki­te. Gautą tirštą masę šiek tiek atvėsinkite ir išsukite su kambario temperatū­ros sviestu bei kitais prieskoniais. Atvėsinkite šaldytuve.

III. Po 400 g sviesto ir vištienos krūtinėlės, 2 šaukštai smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, šaukštas trintų graikinių riešutų, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Krūtinėlę supjaustykite didokais gabalėliais, apkepinkite keptuvėje su tru­pučiu sviesto, sudėkite į puodelį, įpilkite truputį vandens arba sultinio ir ant mažos ugnies patroškinkite. Kai mėsa atvės, ją dukart permalkite, į vieną in­dą sudėkite visus recepte nurodytus produktus, išsukite iki vientisos masės, pertrinkite per sietelį. Atvėsinkite šaldytuve.

IV. 200 g silkės filė, vidutinio dydžio svogūno galvutė, 100 g smulkiai tar­kuoto fermentinio sūrio, žalumynų – pagal skonį.Iš silkės filė išrinkite kaulus ir sumalkite kartu su svogūnu. Šią masę išsuki­te su tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais. Atvėsinkite šaldytuve.

V. 100 g fermentinio sūrio, kietai virtas kiaušinis, 8 graikinių riešutų bran­duoliai, majonezo, maltų juodųjų pipirų, smulkintų petražolių, krapų lapelių, svogūnų laiškų.
Fermentinį sūrį ir kiaušinį sutarkuokite burokine trintuve, riešutus sukapo­kite ir sumaišykite su žalumynais, majonezu. Ši masė labai tinka ant duonos riekelės uždėjus susmulkintų salotos lapų.

VI. 250 g riebios varškės, po šaukštą pieno ir grietinėlės, cukrinta imbiero šaknis, kelios cukrintos vyš­nios, 3 šaukštai medaus.
Varškę iki vientisos masės išsukite su pienu ir suplakta grietinėle. Labai smulkiai supjaustykite imbierą bei vyšnias ir kartu su medumi sudėkite į varš­kę. Ši masė labai dera ant javainių.

VII. 250 g riebios varškės, 3 šaukštai pie­no, svogūnų laiškų, krapų, petražolių, česnako skiltelė, nedidelė svogūno gal­vutė, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Varškę ir pieną išsukite iki vientisos masės. Česnaką ir svogūną smulkiai sutarkuokite, o nuplautus žalumynus apdžiovinkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į varškės masę. Ją pasūdykite, įberkite pipirų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2008, 13:17

Karšti sumuštiniai

Duoną karštiems sumuštiniams galite apkepinti keptuvėje su sviestu arba įdarą ar produktus dėti ant neapkeptų riekelių.

• Su virtos mėsos faršu. 400 g virtos jautienos, svogūnas, kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, tarkuoto fermentinio sūrio, sviesto, maltų juodųjų pipirų, smulkintų žalumynų, druskos.
Mėsą su svogūnu sumalkite ir pakepinkite ant sviesto. Kai masė atvės, įmuškite kiaušinį, dėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišyki­te. Masę tepkite ant baltos sumuštinių duonos, apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite į formą ir šaukite orkaitėn. Kai sūris išsilydys, sumuštinius išimkite. Tiekdamos į stalą juos apibarstykite smulkintais žalumynais.

• Su omletu. 3 kiaušiniai, po 3 šaukštus grietinėlės ir sviesto, svogūnas, pusė saldžiosios paprikos, 2 pomidorai, lydyto sūrio, maltų juodųjų pipirų, druskos, smulkintų žalumynų.
Svogūną ir papriką susmulkinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir mai­šydamos kepinkite svieste, kol suminkštės. Ant daržovių užpilkite su grieti­nėle išplaktus kiaušinius. Keptuvę uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies kepkite. Kai kiaušinienė iškeps, supjaustykite į 6 ar 8 lygias dalis. Duonos rie­keles aptepkite lydytu sūriu, dėkite omletą, ploną griežinėlį pomidoro, api­barstykite smulkintais žalumynais.

• Su sūriu. 200 g fermentinio sūrio, plonai suraikyto rūkyto kumpio, po pusę raudonos ir žalios paprikos.Baltos sumuštinių duonos riekeles perpjaukite pusiau ir apkepinkite svies­te. Kai riekelės pravės, ant jų dėkite po ploną kumpio griežinėlį, o ant jo – sūrio griežinėlį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir laikykite, kol sūris išsilydys, bet neparus. Sumuštinius dėkite į padėklą ar didelę lėkštę, o juos papuoškite la­bai plonomis juostelėmis supjaustytomis paprikomis.

• Plakinys su kiaušiniais, svogūnu ir sūriu batono riekelėse. Norimas kiekis batono riekelių, 4 kiaušiniai, 2 dideli svogūnai, panašus kiekis stambiai tar­kuoto fermentinio sūrio, smulkintų žalumynų.
Iš batono riekelių išpjaukite minkštimą (šiek tiek jo pakraščiuose palikite). Kiaušinius gerai išplakite. Į juos sudėkite smulkintus svogūnus ir stambiai tarkuotą fermentinį sūrį. Į keptuvę su sviestu dėkite tuščiavidures batono riekeles, pilkite į jų vidų kiaušinių masę ir iš abiejų pusių apkepkite. Patiekite su pomidorų padažu arba žaliomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:17

Sluoksniuoti sumuštiniai

200 g varškės, 4 šaukštai grietinės,
šaukštelis aštriųjų garstyčių,
kiaušinio trynys, 1/5 šaukštelio pomidorų tyrės,
šaukštas kapotų petražolių ir krapų,
200 g forminės baltos duonos,
truputis kario, maltų saldžiųjų paprikų,
tarkuotų muskatų, druskos,
maltų pipirų, keli lašeliai citrinų sulčių.
Pertrintą varškę išsukite su grietine, sumaišykite su druska ir pipirais ir padalykite į 4 dalis.
Baltam sluoksniui: varškę sumaišykite su garstyčiomis.
Geltonam sluoksniui: varškę sumaišykite su kariu ir virtu kiaušinio tryniu.
Raudonam sluoksniui: varškę sumaišykite su pomidorų tyre ir maltomis saldžiosiomis paprikomis.
Žaliam sluoksniui: varškę sumaišykite su žalumynais, citrinų sultimis ir žiupsneliu tarkuotų muskatų.
Kiekvieną riekelę aptepkite skirtingos spalvos varškės mase. Riekeles sudėkite vieną ant kitos, uždenkite lentele ir truputį prispauskite. Dvi valandas palaikykite šaltoje vietoje, paskui supjaustykite įvairiomis formomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2008, 18:20

Sumuštiniai su sėmenimis

8 batono riekutės, sviesto, 100 g sėmenų.

Sausoje keptuvėje nuolat maišydamos gerai paskrudinkite linų sėklas. Skrudinkite atsargiai - kaitinamos sėmenys šaudo! Šiek tiek atvėsinkite. Batono riekutes užtepkite sviestu ir sviestuota puse dėkite ant sėmenų, kad gausiai apliptų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2008, 18:21

Karšti sumuštiniai su grybais

4 riekės batono, 30 g sviesto arba margarino,
50 g fermentinio sūrio, 200 g grybų,
mažas svogūnas, 2 kiaušiniai,
aliejaus kepti, druskos, maltų pipirų.

Virtus grybus ir svogūną pasmulkinkite ir kiek pakepkite su sviestu, gardinkite druska, pipirais. Į atvėsintą masę įsukite kiaušinius, sutarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Tada peiliu išpjaukite batono riekių vidurį, palikite maždaug piršto pločio kraštus. Taip paruoštas riekes dėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir į kiekvieną įkrėskite grybų masės. Palaukite, kol apkeps, ir apverskite.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 20 Bir 2008, 19:01

"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas. Taigi reikės:
duonos
sūrio
krapų (nemažai)
pomidorų padažo (iš stiklainiuko)

Duoną pakepame (galima aliejuje, galima orkaitėje, galima skrudintuve). Sūrį sutarkuojame, krapus susmulkiname ir sumaišome su pomidorų padažu. Užtepame ant duonos ir skanaus!

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:02

Pavadinimas LIUKS :!: :lol: :lol: :lol: o kaip skonis?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2008, 19:05

o gal ir visai skanus tas socialistinis patiekaliukas :wink:

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 20 Bir 2008, 19:10

Ramunė rašė:Pavadinimas LIUKS :!: :lol: :lol: :lol: o kaip skonis?
Skonis įdomus :!: Labai man jie skanūs... 060

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:11

Man rodos - reiktų kažkokio dešrigalio pasmulkinti vidun :roll: Arba bent jau pomidoriukų :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2008, 19:14

desrygalis gal ir gerai butu :D

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 20 Bir 2008, 19:25

Ramunė rašė:Man rodos - reiktų kažkokio dešrigalio pasmulkinti vidun :roll: Arba bent jau pomidoriukų :?
Patikėk, papildymai skonį tik sugadintų :wink: .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:27

Vadinasi, skanu :lol: ką gi, produktų e marios, ryt bus išbandytas tas socializmas :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 20 Bir 2008, 19:30

O aš kaip tik turiu krapų, kurie man jau džiūna, ir tomato, ir sūrio tokį neaiškų kažkur 50 g. svorio gabalėlį. Tai bus kaip tik, tik duonytės nusipirksiu. O duonytę kepint būtina? Aš keptų dalykų nelabai mėgėja esu, ypač tokių kaip duona :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:31

Skrudintuvėj, jei turi _ viens ir gatava :lol:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 20 Bir 2008, 19:39

Turiu tik sumuštininę. Ne, aš darysiu su normalia duona. Juoda.
O skrudintuvė yra geras daiktas, būtinai nusipirksiu, kai apsistosiu kur rimčiau (savo namų imitaciją pasidarysiu).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:42

Tiksliai, geras daiktas ta skrudintuvė :lol: Kai pirkom, maniau, kadbus savaitę naudojama, o paskui tik dulkes teks valyti. Bet naudojam beveik kasdien, man skaniau net su rūgpieniu paskrudinta grūdėtoji toste.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 20 Bir 2008, 19:49

Taip, ir sveikiau skrudintą duoną valgyt :!: Ir skanu, ir lengva, ir sotu tiek pat, kaip ir neskrudinta. O kepinti tai truputėlį per riebu :roll: ir sveikatingumo prasme tai visai priešingas variantas gaunasi...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:55

Be abeju, kad tu teisi. Aš dabar visiškai nebekepinu duonos, o paskrudinu, patepu česnakėliu - daug skaniau, nei kepta aliejuje. Ir sveikiau :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 01 Lie 2008, 13:28

Cukinija rašė:"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Paveikslėlis Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapais Paveikslėlis

Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 13 Lie 2008, 09:55

Sumuštiniai su virtais kiaušiniais, rūkyta vištos krūtinėle, špinatais, majonezu ir juodaisiais maltais pipirais.
Prikabinti failai
Picture 228.jpg
Su rūgelio duona.
Picture 228.jpg (43.55 KiB) Peržiūrėta 4574 karus(ų)
Picture 230.jpg
Su balta formine duona.
Picture 230.jpg (44.32 KiB) Peržiūrėta 4574 karus(ų)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 13 Lie 2008, 20:06

megstu daryt sumustinius, labai raminantis darbelis :D

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 17 Lie 2008, 16:02

pyp rašė:megstu daryt sumustinius, labai raminantis darbelis :D
Man kaiptik nepatinka prie jų knibinėtis. :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2008, 16:06

Sumuštinis - greitas reikalas ; manasis pusryčiams nieko kito ir nevalgo, tai aš užsimerkusi į skrudintuvą duoną sukišu ir sutepu tuos sumuštinukus. Viens - baigta. tada jau ir mano kava būna pasiruošusi, kad ją išgerčiau ir atsimerkčiau :wink:

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 22 Lie 2008, 19:48

merope87 rašė:Sumuštiniai su virtais kiaušiniais, rūkyta vištos krūtinėle, špinatais, majonezu ir juodaisiais maltais pipirais.
Skanučiai :hubba:

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 22 Lie 2008, 19:52

la major rašė:
Cukinija rašė:"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Paveikslėlis Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapais Paveikslėlis

Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus Paveikslėlis
Nenustebino skonis? :lol: Bet kaip supratau, patiko? :D

blondinė
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 156
Užsiregistravo: 15 Lie 2008, 21:08
Pliusai: 0
Miestas: VAKARŲ

Standartinė blondinė » 22 Lie 2008, 20:19

:D :wink: skanu :P

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 23 Lie 2008, 04:57

Cukinija rašė:
la major rašė:
Cukinija rašė:"Socialistinis realizmas"

Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Paveikslėlis Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapais Paveikslėlis

Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus Paveikslėlis
Nenustebino skonis? :lol: Bet kaip supratau, patiko? :D
Patiko :)

Skelbti atsakymą