MAŽAI KALORIJŲ TURINČIO MAISTO RECEPTAI
Moderatorius: Lilina
Itališki skrebučiai su riešutais (2porcijos)
6 riekelių baltos duonos, 1 šaukšto alyvų aliejaus, 125g pomidorų, 5 juodųjų alyvuogių be kauliukų, 1 skiltelės česnako, 40g graikinių riešutų, po vieną šaukštą smulkintų petražolių bei baziliko lapelių, 1 šaukštelio pomidorų pastos, druskos, pipirų.
Duoną apkepkite įkaitintame aliejuje. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Riešutus pakepinkite be riebalų, atvėsinkite, susmulkinkite. Alyvuoges perpjaukite pusiau. Pomidorus sumaišykite su puse riešutų, žolelėmis, pomidorų pasta, česnakais ir alyvuogėmis. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų. Aptepkite duonos riekeles ir pabarstykite likusiais riešutais.
Porcijoje: 320 kcal; 23g riebalų; 22g angliavandenių; 7g baltymų.Šaltinis: „Liekna ir graži“.
6 riekelių baltos duonos, 1 šaukšto alyvų aliejaus, 125g pomidorų, 5 juodųjų alyvuogių be kauliukų, 1 skiltelės česnako, 40g graikinių riešutų, po vieną šaukštą smulkintų petražolių bei baziliko lapelių, 1 šaukštelio pomidorų pastos, druskos, pipirų.
Duoną apkepkite įkaitintame aliejuje. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Riešutus pakepinkite be riebalų, atvėsinkite, susmulkinkite. Alyvuoges perpjaukite pusiau. Pomidorus sumaišykite su puse riešutų, žolelėmis, pomidorų pasta, česnakais ir alyvuogėmis. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų. Aptepkite duonos riekeles ir pabarstykite likusiais riešutais.
Porcijoje: 320 kcal; 23g riebalų; 22g angliavandenių; 7g baltymų.Šaltinis: „Liekna ir graži“.
Paskutinį kartą redagavo Ligita 09 Lie 2007, 11:09, redaguota 1 kartą(us).
Parašyk, ar pavyko.Ramunė rašė:Skanu turi būti. Tik dabar namuose - žemės riešutų manija Kai nusipirksiu graikinius, pabandysiu
O aš atėjus laikui darysiu šitą(receptas iš to pačio žurnalo.):
Keptas bananas su abrikosų skonio varške (1 porcija)
4 džiovintų abrikosų, 2 šaukštų apelsinų sulčių, 1 banano, šaukštelio sviesto ir medaus, 100g varškės, 75g natūralaus jogurto, šaukštelio citrinų sulčių.
Abrikosus susmulkinkite, apipilkite apelsinų sultimis. Bananus nulupkite, išilgai perpjaukite pusiau. Keptuvėje ištirpdykite sviestą. Įdėkite bananą, apšlakstykite medumi ir 4min pakepinkite. Kelis kartus apverskite. Varškę gerai išmaišykite su jogurtu, įmaišykite abrikosus ir jų skystį. Sudėkite į lėkštę, šalia padėkite bananą ir apšlakstykite citrinų sultimis.
Porcijoje yra: 360 kcal, 17g baltymų, 5 g riebalų, 55g angliavandenių.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
idomus patiekaliukasLigita rašė:Parašyk, ar pavyko.Ramunė rašė:Skanu turi būti. Tik dabar namuose - žemės riešutų manija Kai nusipirksiu graikinius, pabandysiu
O aš atėjus laikui darysiu šitą(receptas iš to pačio žurnalo.):
Keptas bananas su abrikosų skonio varške (1 porcija)
4 džiovintų abrikosų, 2 šaukštų apelsinų sulčių, 1 banano, šaukštelio sviesto ir medaus, 100g varškės, 75g natūralaus jogurto, šaukštelio citrinų sulčių.
Abrikosus susmulkinkite, apipilkite apelsinų sultimis. Bananus nulupkite, išilgai perpjaukite pusiau. Keptuvėje ištirpdykite sviestą. Įdėkite bananą, apšlakstykite medumi ir 4min pakepinkite. Kelis kartus apverskite. Varškę gerai išmaišykite su jogurtu, įmaišykite abrikosus ir jų skystį. Sudėkite į lėkštę, šalia padėkite bananą ir apšlakstykite citrinų sultimis.
Porcijoje yra: 360 kcal, 17g baltymų, 5 g riebalų, 55g angliavandenių.
Spalvingas ryžių patiekalas : 2 valg. šaukštai alyvų aliejaus, 1 smulkiai supjaustytas svogūnas, 1 grūsta česnako skiltelė, arb. šaukštelis šviežiai tarkuoto imbiero, porcija virtų rudųjų ryžių, 1 tarkuota morka, 2 smulkiai supjaustyti nedideli pomidorai, pusė tarkuoto pipiro, 2 valg šaukštai žirnelių, 1 valg šaukštas saulėgrąžų sėklų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkit svogūną, imbierą, česnaką, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite likusius produktus. Dar kelias min pakepinkite.
Paskutinį kartą redagavo Ligita 31 Lie 2007, 15:57, redaguota 1 kartą(us).
Vegetariški balandėliai. Didelis garbanotas kopūstas, arbatinis šaukštelis kmynų sėklų, 15 gramų sviesto ar alyvuogių aliejaus, 75 g virtų ryžių, 2 valgomieji šaukštai razinų, 200g virtų pupelių, druskos, pipirų, 500g pomidorų padažo. Nuo kopūsto galvos nuimkite didelius lapus (aš ėmiau šešis, nes dariau ne tik sau, bet ir vyrui bei dukrai), juos apvirkite, kad suminkštėtų. Supjaustykite ketvirtadalį kopūsto galvos. Aliejuje ar svieste kepinkite pjaustytą kopūstą su kmynų sėklomis. Tada suberkite ryžius, virtas pupeles ir razinas. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite ryžių mišinio. Suvyniokite lapus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, apipilkite pomidorų padažu ir kepkite.