Manau, kad turėtų būti nemažai. Nors, kita vertus, su alkoholiu - sako užmuša ten visą blogįAndron rašė:Ką tik Verslo Žiniose perskaičiau, kad per šventes dukart padidėjo pusgaminių pardavimai
Tiesa, apsinuodijimų statistikos dar nemačiau
Pusgaminiai
Moderatorius: zivicib
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Arba, esant tokiems pardavimams, tos salotos nesuspėtų teisiog sugęsti (jeigu būtų gaminamos iš švežių produktų ).Ramunė rašė:Manau, kad turėtų būti nemažai. Nors, kita vertus, su alkoholiu - sako užmuša ten visą blogįAndron rašė:Ką tik Verslo Žiniose perskaičiau, kad per šventes dukart padidėjo pusgaminių pardavimai
Tiesa, apsinuodijimų statistikos dar nemačiau
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
JEIGU BŪTŲ Gal ir nesugestų, bet girdėjau, kad jos gaminamos iš tų daržovių, kurios yra nukainuotos, arba jau ir ten nebetinka. taip ir išdurinėja mus, vargšus...Andron rašė:Arba, esant tokiems pardavimams, tos salotos nesuspėtų teisiog sugęsti (jeigu būtų gaminamos iš švežių produktų ).Ramunė rašė:Manau, kad turėtų būti nemažai. Nors, kita vertus, su alkoholiu - sako užmuša ten visą blogįAndron rašė:Ką tik Verslo Žiniose perskaičiau, kad per šventes dukart padidėjo pusgaminių pardavimai
Tiesa, apsinuodijimų statistikos dar nemačiau
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Arba kitas variantas:guest rašė:matau cia visi apie maista tai as anekdota va toky:
kalbasi dvi muses:
-zinai,sako,vakar tai bajeris buvo.edu suda ir radau plauka,tai vos neapsivemiau :DDD
- Tik nedėkit svogūną į šudą, nes iš burnos smirdės...
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Na, mes irgi kartais tokius burokėlius perkame. Atrodo, kad jie verdami ir pakuojami visai kitur..Anonymous rašė:Na as irgi pries pusgminius. Nors nieks ir nedirba tuose cehuose, bet ka pati pasigaminu, tai jau tiksliai zinau. Tiesa kartais nusiperku kulinarijos skyriuje (ne prekybos centre) virtu burokeliu su lupenom, tokiu - tik is puodo. Tai tiek tu pusgaminiu mano seimai ir tenka Lepinu
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš irgi taip darau. Tinka viskam : ir salotom, ir sriubai, ir šaltibarščiams, ir vieni. O gal kas turit burokėlių rauginimo receptą? Kiek bandžiau iš knygų - nieko doro, bet valgyt iš bėdos galima...silsta rašė:O aš burokėlių prisimarinuoju dar rudenį. Man iš kaimo atveža tokių nedidelių kašutę, išsiverdu, o ir obuolių sulčių jau būna, tai labai greitas virimas, greitas vekavimas su obuolių sultimis ir džiaugsmo būna visai žiemai ir dar pavasariui....
Aš burokėlius rauginu taip: išverdu, nulupu, turiu tokią puodynėlę, nei didelę nei mažą, į ją sudedu gabaliukais (puselėm, jei nedidelės) supjaustytus burokėlius, užpilu pasūdytu vandenuku ir būtinai juodos ruginės duonos plutelę geroką. Ant spintelės palaikau kokias tris dienas, tada, kol nešalta, nešu į balkoną, o kai jau būna šalčio, į šaldytuvą. Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalėdoms paįvairinti maistui, anyta buvo nupirkusi iš IKI keptos žuvies. Vyro brolis kirto, net ausys lapnojo ( jo žmona valgyt ruošia per metines šventes ), o mes abu - vieną žuvytę pasidalijom ( juk nedėsi atgal prakąstos ). Visai be skonio, lyg būtų iš kartono padaryta.
Čia turbūt, kaip Lilina rašė, perplauta ir išskalauta buvo
Čia turbūt, kaip Lilina rašė, perplauta ir išskalauta buvo
pusgaminiai
Tai va.Dar mums patinka is Mantingos sluoksniuotos teslos toks kepinelis-
supjaustai ta tesla juostelem,graziai apvynioji desrele -ir -iskepi.Bet turbut daznai ta darot.
supjaustai ta tesla juostelem,graziai apvynioji desrele -ir -iskepi.Bet turbut daznai ta darot.
Re: pusgaminiai
Ne dažnai, bet darom, tikrai skanuAIRENE rašė:Tai va.Dar mums patinka is Mantingos sluoksniuotos teslos toks kepinelis-
supjaustai ta tesla juostelem,graziai apvynioji desrele -ir -iskepi.Bet turbut daznai ta darot.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: pusgaminiai
Darom, tik tešlą namuose darau, pati. Man skaniauAIRENE rašė:Tai va.Dar mums patinka is Mantingos sluoksniuotos teslos toks kepinelis-
supjaustai ta tesla juostelem,graziai apvynioji desrele -ir -iskepi.Bet turbut daznai ta darot.
pusgaminiai
Va sitoj srity tai silpna esu.Beveik neperku pusgaminiu Taip sakant nesinaudoju pazanga.Kazkaip pati darau.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar vienas prašymas : gal kokį receptėlį įdomesnį su raugintais burokėliais. Aš žinau tik vieną : sutarkuoti ir su grietine, ar aliejumi... Negausu, ar ne Būsiu dėkingasilsta rašė:Aš burokėlius rauginu taip: išverdu, nulupu, turiu tokią puodynėlę, nei didelę nei mažą, į ją sudedu gabaliukais (puselėm, jei nedidelės) supjaustytus burokėlius, užpilu pasūdytu vandenuku ir būtinai juodos ruginės duonos plutelę geroką. Ant spintelės palaikau kokias tris dienas, tada, kol nešalta, nešu į balkoną, o kai jau būna šalčio, į šaldytuvą. Skanaus
Marinuoti burokėliai su grietine Mes visada su majonezu arba aliejumi darome. Dar kartais įpjaunu marinuotų agurkelių ir žirnelių.Ramunė rašė:Dar vienas prašymas : gal kokį receptėlį įdomesnį su raugintais burokėliais. Aš žinau tik vieną : sutarkuoti ir su grietine, ar aliejumi... Negausu, ar ne Būsiu dėkinga
Arba dar marinuotus tarkuotus burokėlius sumaišau su susmulkintais raugintais kopūstais
Pažadėjau receptukų su raugintais burokėliais Ramunei:
BUROKĖLIŲ SALOTOS: 200 g raugintų burokėlių, 1-2 svogūnai, 3 kietai išvirti kiaušiniai, 1 raugintas agurkas, 3 šaukštai majonezo, žalių petražolių, 2 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų, druskos, pipirų. Burokėlius, kiaušinius ir agurką supjaustyti smulkiais kubeliais. Sudėti į salotinę, pabarstyti druska ir pipirais. Įpilti 2-3 šaukštus majonezo ir išmaišyti.
Pabarstyti sukapotomis petražolėmis bei pakaitintomis keptuvėje saulėgrąžomis.
BUROKĖLIŲ SALOTOS: 3 rauginti burokėliai, virti 1 virta morka, 1 obuolys, 1 svogūnas, 1 stiklinė marinuotų pievagrybių, 4 šaukštai majonezo, druska, pipirai. Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuojame burokine trintuve. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir per pusę perpjautus pievagrybius. Salotas užpilame majonezu, paskaniname druska bei pipirais ir gerai išmaišome. Puošiame pievagrybių puselėmis ir petražolėmis. Galima dėti sluoksniais, labai gražiai atrodo.
3 rauginti burokėliai, dėžutė smulkintų ananasų, 6-8 maži konservuoti agurkai, 1 virto kiaušinio trynys papuošimui, 100-150 g majonezo, 50 g ananasų sirupo, druskos, cukraus, . Burokėlius supjaustome kubeliais, sudedame ananasų gabaliukus, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilame majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais. Sudedame į salotinę, puošiame likusiu ananasu, sutrupintu kiaušinio tryniu bei supjaustytais mažais agurkėliais.
BUROKĖLIŲ SALOTOS: 200 g raugintų burokėlių, 1-2 svogūnai, 3 kietai išvirti kiaušiniai, 1 raugintas agurkas, 3 šaukštai majonezo, žalių petražolių, 2 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų, druskos, pipirų. Burokėlius, kiaušinius ir agurką supjaustyti smulkiais kubeliais. Sudėti į salotinę, pabarstyti druska ir pipirais. Įpilti 2-3 šaukštus majonezo ir išmaišyti.
Pabarstyti sukapotomis petražolėmis bei pakaitintomis keptuvėje saulėgrąžomis.
BUROKĖLIŲ SALOTOS: 3 rauginti burokėliai, virti 1 virta morka, 1 obuolys, 1 svogūnas, 1 stiklinė marinuotų pievagrybių, 4 šaukštai majonezo, druska, pipirai. Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuojame burokine trintuve. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir per pusę perpjautus pievagrybius. Salotas užpilame majonezu, paskaniname druska bei pipirais ir gerai išmaišome. Puošiame pievagrybių puselėmis ir petražolėmis. Galima dėti sluoksniais, labai gražiai atrodo.
3 rauginti burokėliai, dėžutė smulkintų ananasų, 6-8 maži konservuoti agurkai, 1 virto kiaušinio trynys papuošimui, 100-150 g majonezo, 50 g ananasų sirupo, druskos, cukraus, . Burokėlius supjaustome kubeliais, sudedame ananasų gabaliukus, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilame majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais. Sudedame į salotinę, puošiame likusiu ananasu, sutrupintu kiaušinio tryniu bei supjaustytais mažais agurkėliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Na, jau kaip Po švenčių valgyti tai nesinori, o čia tokie skanumynai, kad tikrai bus Eisiu rūsyje kratą daryti, turi būti visokių pirktų skarbonkių su vaisiais
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 03 Sau 2007, 10:16, redaguota 1 kartą(us).
O jei į tą mišrainę pabandyti įdėti pupelių Man tai labai skanudaida rašė:Marinuoti burokėliai su grietine Mes visada su majonezu arba aliejumi darome. Dar kartais įpjaunu marinuotų agurkelių ir žirnelių.Ramunė rašė:Dar vienas prašymas : gal kokį receptėlį įdomesnį su raugintais burokėliais. Aš žinau tik vieną : sutarkuoti ir su grietine, ar aliejumi... Negausu, ar ne Būsiu dėkinga
Arba dar marinuotus tarkuotus burokėlius sumaišau su susmulkintais raugintais kopūstais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Čia nesaldi mišrainė. Ji truputį rūgštoka gaunasi. Bet tikrai skani. Šiaip man paprasti burokėliai susižavėjimo nekelia, pavasarį daugiau kaip pusę rudeninio derliaus tekdavo išmesti. Bet rauginti - labai skanu. O dar tie Silstos receptėliaiLilina rašė:O man kažkaip per šventės visokios saldžios mišrainės su ananasais susižavėjimo nesukėlė...ješkojau tradicinės baltos mišrainės, tai pas anytą jos negavau, tai nors pas mamą atsivalgiau