Šis tas apie silkutę
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šis tas apie silkutę
Rudeninė silkė yra skanesnė už pavasarinę, nes rudenį jos mėsoje yra maksimalus kiekis riebiųjų rūgščių ( per 20% ), saugančių nuo širdies ligų, ji geriau sūdosi ir sugeria tik reikiamą kiekį druskos.
Klausimėlis : kaip atskirti
Klausimėlis : kaip atskirti
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maždaug 10 g svorio silkės gabaliuke yra nemažai baltymų ( 1,80 g), riebalų (1,95 g), kurių dauguma - polinesočiosios rūgštys omega-3, mažinančios cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugančios nuo aterosklerozės.
Omega-3 rūgščių kiekiu silkė nenusileidžia lašišai ar unguriui, silkėje yra daug fosforo, kalcio, magnio, jodo, seleno ir cinko.
Omega-3 rūgščių kiekiu silkė nenusileidžia lašišai ar unguriui, silkėje yra daug fosforo, kalcio, magnio, jodo, seleno ir cinko.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Silkėje esančios naudingosios medžiagos padeda organizmui kovoti su stresu, stiprina nervų sistemą, imunitetą, gerina fizinę bei psichinę būklę, saugo ląsteles nuo kenksmingų oksidantų;
Silkę rekomenduojama valgyti, jei kamuoja migrena ar nuovargis;
Silpnai sūdytą silkę galima valgyti nusilpusiems žmonėms ir vaikamsnes ji gerina apetitą; tinka ligoniams, kurių skysčių bei druskų apykaita yra sutrikusi.
Silkę rekomenduojama valgyti, jei kamuoja migrena ar nuovargis;
Silpnai sūdytą silkę galima valgyti nusilpusiems žmonėms ir vaikamsnes ji gerina apetitą; tinka ligoniams, kurių skysčių bei druskų apykaita yra sutrikusi.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Iš istorijos
IKi 15 amžiaus dėl nemalonaus kvapo bei kartaus skonio silkė buvo laikoma niekam tikusia žuvimi - ją atiduodavo elgetoms ir raupsuotiesiems. Tačiau kartą vienas olandų žvejys, prieš sūdydamas, pašalino žiaunas. Taip paruošta silkė tiesiog tirpo burnoj - ji buvo riebi ir maloniai kvepėjo. Taip ir prasidėjo ligi šiol nesibaigiantis silkių bumas ne tik Olandijoje, bet ir visoje Europoje.
IKi 15 amžiaus dėl nemalonaus kvapo bei kartaus skonio silkė buvo laikoma niekam tikusia žuvimi - ją atiduodavo elgetoms ir raupsuotiesiems. Tačiau kartą vienas olandų žvejys, prieš sūdydamas, pašalino žiaunas. Taip paruošta silkė tiesiog tirpo burnoj - ji buvo riebi ir maloniai kvepėjo. Taip ir prasidėjo ligi šiol nesibaigiantis silkių bumas ne tik Olandijoje, bet ir visoje Europoje.
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Re: Šis tas apie silkutę
Pabandyti paklaustiRamunė rašė:Rudeninė silkė yra skanesnė už pavasarinę, nes rudenį jos mėsoje yra maksimalus kiekis riebiųjų rūgščių ( per 20% ), saugančių nuo širdies ligų, ji geriau sūdosi ir sugeria tik reikiamą kiekį druskos.
Klausimėlis : kaip atskirti
O gal tos rudeninės silkės riebesnės Vis gi žiemai ruošiasi
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
Šis tas apie silkutę
Nežinau kaip jūs, bet aš žuvį, silkutę labai labai mėgstau. Niekad neperku jau paruoštos silkės, perku visad silkes sūdytas. Jas išvalau, pamirkinu parūgštintame vandenyje, po to į plastikinį indelį guldau silkės puseles, pjaustau svogūno, barstau matos kalendros, pipiriuko, užlašinu aliejuko, ir taip susluoksniuoju visas, kiek turiu. Tada pasidarau tokį užpilą: vanduo, citrinos rūgštelė, cukrus. Užpilu paruoštas silkes, ir į šaldytuvą. Tada bet kada paimi gabaliuką ir ruoši ją su kuo patinka. Skanu silkutė, svogūnas, grietinė ir su karštom bulvėm... mmmmmmmmmmmm...
Ramunė rašė:Iš istorijos
IKi 15 amžiaus dėl nemalonaus kvapo bei kartaus skonio silkė buvo laikoma niekam tikusia žuvimi - ją atiduodavo elgetoms ir raupsuotiesiems. Tačiau kartą vienas olandų žvejys, prieš sūdydamas, pašalino žiaunas. Taip paruošta silkė tiesiog tirpo burnoj - ji buvo riebi ir maloniai kvepėjo. Taip ir prasidėjo ligi šiol nesibaigiantis silkių bumas ne tik Olandijoje, bet ir visoje Europoje.
Nejaugi visų sūdytų silkių su galvomis pašalintos žiaunos
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Matyt kad ne. Nes burnoj netirpstasilsta rašė:Ramunė rašė:Iš istorijos
IKi 15 amžiaus dėl nemalonaus kvapo bei kartaus skonio silkė buvo laikoma niekam tikusia žuvimi - ją atiduodavo elgetoms ir raupsuotiesiems. Tačiau kartą vienas olandų žvejys, prieš sūdydamas, pašalino žiaunas. Taip paruošta silkė tiesiog tirpo burnoj - ji buvo riebi ir maloniai kvepėjo. Taip ir prasidėjo ligi šiol nesibaigiantis silkių bumas ne tik Olandijoje, bet ir visoje Europoje.
Nejaugi visų sūdytų silkių su galvomis pašalintos žiaunos
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Šis tas apie silkutę
Receptuks Nuo šiol sūdysiu patisilsta rašė:Nežinau kaip jūs, bet aš žuvį, silkutę labai labai mėgstau. Niekad neperku jau paruoštos silkės, perku visad silkes sūdytas. Jas išvalau, pamirkinu parūgštintame vandenyje, po to į plastikinį indelį guldau silkės puseles, pjaustau svogūno, barstau matos kalendros, pipiriuko, užlašinu aliejuko, ir taip susluoksniuoju visas, kiek turiu. Tada pasidarau tokį užpilą: vanduo, citrinos rūgštelė, cukrus. Užpilu paruoštas silkes, ir į šaldytuvą. Tada bet kada paimi gabaliuką ir ruoši ją su kuo patinka. Skanu silkutė, svogūnas, grietinė ir su karštom bulvėm... mmmmmmmmmmmm...
Jei iš silkių nebūtų pašalintos žiaunos, jos būtų karčiosAndron rašė:Matyt kad ne. Nes burnoj netirpstasilsta rašė:Ramunė rašė:Iš istorijos
IKi 15 amžiaus dėl nemalonaus kvapo bei kartaus skonio silkė buvo laikoma niekam tikusia žuvimi - ją atiduodavo elgetoms ir raupsuotiesiems. Tačiau kartą vienas olandų žvejys, prieš sūdydamas, pašalino žiaunas. Taip paruošta silkė tiesiog tirpo burnoj - ji buvo riebi ir maloniai kvepėjo. Taip ir prasidėjo ligi šiol nesibaigiantis silkių bumas ne tik Olandijoje, bet ir visoje Europoje.
Nejaugi visų sūdytų silkių su galvomis pašalintos žiaunos
Labai skanu ir mums silkė su cinamonu, tik ją reikia paruošti prieš dieną, kai bus valgoma. Aš pakepu svogūniuką ant aliejaus, tada į indelį sluoskniuoju: svogūnas, silkė gabaliukais, cinamonas, svogūnas, silkė, cinamonas.... Cinamono dedu nemažai. Pastovi kokią dieną, o tada skonis neapsakytas. PabandykLilina rašė:Įdimus derinys....ir skanu?ade rašė:O aš tai labai mėgstu silke su cinamonu
Mes viską darom taip pat tik svogūno nekepinam ir ruošiam prieš kokią porą valandųsilsta rašė:Labai skanu ir mums silkė su cinamonu, tik ją reikia paruošti prieš dieną, kai bus valgoma. Aš pakepu svogūniuką ant aliejaus, tada į indelį sluoskniuoju: svogūnas, silkė gabaliukais, cinamonas, svogūnas, silkė, cinamonas.... Cinamono dedu nemažai. Pastovi kokią dieną, o tada skonis neapsakytas. PabandykLilina rašė:Įdimus derinys....ir skanu?ade rašė:O aš tai labai mėgstu silke su cinamonu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prisiminiau vieną neblogą receptuką su silke :
Išverdam kiaušinį, perpjaunam per pusę, ant jo dedam susuktą silkės puselę, puošiam puse pomidoro( ar ketvirtuku- priklausomai nuodydžio ). Viską persmeigiame smeigtuku ar dantų krapštuku. Valgom su majonezu ar grietine. Labai gražiai atrodo tarp salotinių patalėlių... O be to dar ir skanu
Išverdam kiaušinį, perpjaunam per pusę, ant jo dedam susuktą silkės puselę, puošiam puse pomidoro( ar ketvirtuku- priklausomai nuodydžio ). Viską persmeigiame smeigtuku ar dantų krapštuku. Valgom su majonezu ar grietine. Labai gražiai atrodo tarp salotinių patalėlių... O be to dar ir skanu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Ramunė rašė:Prisiminiau vieną neblogą receptuką su silke :
Išverdam kiaušinį, perpjaunam per pusę, ant jo dedam susuktą silkės puselę, puošiam puse pomidoro( ar ketvirtuku- priklausomai nuodydžio ). Viską persmeigiame smeigtuku ar dantų krapštuku. Valgom su majonezu ar grietine. Labai gražiai atrodo tarp salotinių patalėlių... O be to dar ir skanu