Maisto spalva ir mūsų sveikata

Visokie įdomūs faktai virtuvės pasaulyje.
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Rgp 2007, 18:05

as irgi taip manau,viskas su saiku :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Rgp 2007, 22:27

Atsakykit man, panos. Kai perki šaldytas šparaginės pupelės, jos būna ryškiai žalios. Pas mano mama sodė, jos būna šviesiai žalios, o paskui staigiai geltonuoja. Tos ryškios žalumos kaip parduotuvėse - nepasieka...tai kaip tokias žalias prekybcentruose padaro??? :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Rgp 2007, 08:45

Šparagines pupeles auginu jau daug metų. Jos būna 2 spalvų : geltonos ir žalios. Forma vie noda, o skonis - truputį skiriasi : geltonos švelnesnės, jos labiau salotoms tinka, žalios - troškiniams, aštresnėms sriuboms. :lol:
O parduotuvėse jos tokios ryškios nuo purškalų, kaip ir obuolių raudonis - nenatūralu. Jei perki - plauk po karštoku vandeniu kokias 5-8 min, kad nuplauti chemikaliukus ( nors sako, kad jie nekenksmingi, bet... :roll: )

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 07:42

as tai jei jau perku,tai tik turgelyje pas bobules,vis naturalesnes :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 09:06

Aš taip pat turguj, jei prireikia arba kaiman varau ieškot pas babulkas. Vis tiek gaunu :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Rgs 2007, 09:51

jo...tavo tiesa, Ramunė. Ilgiau pavirus, tas gražiai žalias pupelės, jos tampa gelsvesnės :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 09:55

Aš šiemet buvau sojos pupelių pasisėjusi, su ankštimis - viau, nepatiko. O be ankščių - kaip ir šparaginės. Gal maistingumas skiriasi, mbet skonis - tip-top :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 11:24

kitais metais ir as sparagines liepsiu seti,kad nereiketu pirkti :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Rgs 2007, 11:27

Kad su jom atsargiai reikia. Mano mama pradžioj nuskina šviežias, dar neprinokusias, tai jos skanios, nežinau kam, bet dalį palieka. Paskui tą antrą dalį nuskina kai jau tipo proniko, ir toks š juos valgyt :evil: nes tada tame kevale atsiranda kietu nekramtomu siūlų, o mama aišku neišmeta, gaila ... ir man vis brunka sušaldytas :evil: :evil: :evil: Tenka išmesti man.... ir ko iš karto nenuskina :?: :?: :?: :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 11:35

mamos yra mamos :merg2: Gal kai mes pasensim dar "gudresnes" busim :roll: :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 13:26

Aš darau paprasčiau : šparaginės noksta nevienodai, tai kas antrą dieną ir nuskinu panokusias pupeles ( bet ne visiškai prinokusias). Tada arba marinuoju arba šaldau. :? Jokių siūlų, jokių kietų pupų viduje. Pernokusios jos kietos ir nebeskanios būna :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Kov 2008, 17:50

Kaip vartoti vaisius

Vaisiai, riešutai, žalios daržovės ir šakniavaisiai sudaro puikiai derantį mitybos valgiaraštį.
Vaisiai - tikras malonumas, juos valgyti sveika ir skanu. Tačiau juos reikia valgyti atskirai nuo kitų produktų ar patiekalų.
Vaisių negalima valgyti ir tarpuose tarp valgymo, nes tai reiškia, kad jie atsidurs skrandyje, kai ten dar virškinamas anksčiau patekęs maistas. Taip bus sutrikdytas virškinimas. Vaisiai ir vaisių rūgštys nepalankiai veikia skrandžio sultis, ardo pepsiną ir sumažina jo sekreciją. Todėl geriausia juos vartoti iki pagrindinio valgymo likus 20-30 minučių. Per tą laiką jie suspėja patekti į plonąsias žarnas ir būna suvirškinti.
Taip pat patariama saldžius ir labai rūgščius vaisius valgyti atskirai. Cukrus, medus ir kiti saldumynai ypač netinkami vartoti su greipfrutais.
Teisingai suderintas vaisių valgiaraštis labai tinkamas valgis pusryčiams. Nerekomenduojama vaisių saldinti cukrumi ar fruktoze. Pusryčiams galite derinti šiuos vaisius:
1. Vyšnios, abrikosai, slyvos.
2. Persikai, abrikosai.
3. Obuoliai, vynuogės.
Pavasarį ir vasarą pusryčiams galite pasiruošti vaisių salotų iš sezoninių vaisių: slyvų, abrikosų, vyšnių, trešnių, pridėję žalių salotų lapų ar salierų.

Skelbti atsakymą