Imbieras virtuvėje ir ant palangės

Visokie įdomūs faktai virtuvės pasaulyje.
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Imbieras virtuvėje ir ant palangės

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 15:52

Imbiero tėvynė - Pietryčių Azija ir Vakarų India, bet natūraliose augavietėse jis jau išnykęs. Auginamas tropinėse ir subtropinėse Kinijos, Japonijos, Vietnamo, Vakarų Afrikos, Brazilijos, Jamaikos srityse. Indijoje užauginama apie 50% pasaulinio imbiero derliaus.

Tikrasis imbieras yra žolinis daugiametis augalas stambiais ir šakotais šakniastiebiais, 1 - 1,5 metro aukščio stiebais.Žiedai oranžiniai, panašūs į varpas.

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 29 Lap 2006, 15:58

O kas augina imbierą ant palangės :?: :shock:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 15:58

Imbieras lengvai prisitaiko ir gali augti įvairiomis klimatinėmis sąlygomis. Namuose taip pat nesunku jį užsiauginti.
Reikia šviežios šaknies 2,5 - 5 cm gabalėlį pasodinti į purią derlingą žemę ir labai greitai pasirodys pirmieji lapeliai. Jie yra dideli, sudėtiniai, panašūs į palmių lapus. Gegužės mėnesį imbierą galima persodinti į lysvę.Mėgsta drėgmę. Šakniastiebiai kasami vėlų rudenį, kai nudžiūva lapai. Per žiemą laikomi vėsiai ( rūsyje, drėgname smėlyje arba šaldytuve, maišelyje, suvynioti į drėgną popierių. Vasarį vėl sodinti į vazoną...ir vėl iš naujo... 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 16:04

Patiekalams skaninti ir medicinoje naudojamos imbiero šaknys. Pagal paruošimo būdą jis skirstomas į juodąjį ir baltąjį.
Imbieras gerina virškinimą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Imbiero ir pipirmėtės, juodojo šeivamedžio žiedų ir kraujažolės arbata malšina stiprius pilvo skausmus.
Imbieras rekomenduojamas, kaip stimuliuojanti, prakaitavimą skatinanti, atsikosėjimą lengvinanti, nuskausminamoji priemonė, votims gydyti. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 16:08

Andron rašė:O kas augina imbierą ant palangės :?: :shock:
Jei norim užsiauginti patys, reikia auginti ant palangės iki gegužės antrosios pusės. Imbierų vegetacija ilga, todėl pasodinti į lysvė jie nesuspėja užauginti derliaus :idea:

Jei norim auginti namuose, kaip augaliuką, ant palangės negalėsim, nes reikia didelio vazono. Bet lapai laaabai gražūs. :P Ir mėgsta, kai juos purški :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 16:12

Kulinarijoje naudojami malonaus aitraus kvapo ir aštraus skonio imbiero milteliai. Jais gardina silkę ir kiaulieną, jūros gėrybes. Imbieras suteikia malonų kvapą žuvienei, avienos ir vištienos sultiniams. Kinų kulinarai jo deda į koldūnus ir troškintus kukulius su įdaru.Imbieru galima pagardinti marinatus,marinuoti melionus, agurkus. :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 16:16

Imbieras naudojamas ir konditerijoje. Juo aromatizuoja sausainius, meduolius, pyragus, saldainių įdarus, melionų uogienę. Kinijoje iš imbiero šaknų verdama uogienė, gaminami cukatai.Imbieru galima paskaninti gėrimus ( kriaušių ir melionų kompotai, medaus gėrimai, arbatos. 116

Vienai patiekalo porcijai pagardinti reikia 0,2 - 0,5 gramo imbiero. Į mėsos ir žuvies patiekalus jis beriamas likus 20 min. iki gaminimo pabaigos, o į saldžius patiekalus - likus 5 minutėms. 043

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 29 Lap 2006, 16:24

Ramunė rašė:Imbieras naudojamas ir konditerijoje. Juo aromatizuoja sausainius, meduolius, pyragus, saldainių įdarus, melionų uogienę. Kinijoje iš imbiero šaknų verdama uogienė, gaminami cukatai.Imbieru galima paskaninti gėrimus ( kriaušių ir melionų kompotai, medaus gėrimai, arbatos. 116

Vienai patiekalo porcijai pagardinti reikia 0,2 - 0,5 gramo imbiero. Į mėsos ir žuvies patiekalus jis beriamas likus 20 min. iki gaminimo pabaigos, o į saldžius patiekalus - likus 5 minutėms. 043
Parduotuvėse yra labai skanūs Skonio ir kvapo gamybos imbieriniai sausainiai :hubba: Rekomenduoju paragauti :luks:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 16:25

Ragavau, tikrai :hubba:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 29 Lap 2006, 16:36

Ramunė rašė:Kulinarijoje naudojami malonaus aitraus kvapo ir aštraus skonio imbiero milteliai. Jais gardina silkę ir kiaulieną, jūros gėrybes. Imbieras suteikia malonų kvapą žuvienei, avienos ir vištienos sultiniams. Kinų kulinarai jo deda į koldūnus ir troškintus kukulius su įdaru.Imbieru galima pagardinti marinatus,marinuoti melionus, agurkus. :luks:
Japonai dar valgo imbierą su sušiu.
Prikabinti failai
imbir.jpg
Štai tokia konservuoto imbiero rožytė
imbir.jpg (4.67 KiB) Peržiūrėta 11380 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 16:55

Skaičiau, kad yra ir marinuojamas imbieras. Tik neatkreipiau dėmesio, ar pas mus jau yra :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 19:34

DVASIAI IR SIELAI GYDYTI

Imbieras veikia visus audinius ir virškinimo bei kvėpavimo sistemą. Jis yra dedamas į Ajurvedos tradicinis vaistažolių mišinius, skirtus svoriui mažinti, nutukimui, hipertonijai, vidurių užkietėjimui gydyti. Mažina potraukį saldumynams :idea:

Imbieras yra puikus prieskonis, kuris padeda žmogui, kai jis nori išsilaisvinti nuo jį slegiančių rūpesčių. Jis malšina nerimą. Kai nesibaigiantys rūpesčiai pradeda žmogų persekioti ir sapnuose, rekomenduojamas imbieras. Juo galima pasitikėti. :P

Geroji imbiero energija suteikia ramybę mintims, praskaidrina sąmonę, nuramina nervus. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 19:38

Persišaldžius ar sergant gripu į 100 - 200 ml karšto vandens įdėti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir "ant peilio" galo( iki 0,5 g) imbiero miltelių, viską stropiai išmaišyti ir gerti kuo šiltesnį. Vietoj vandens galima naudoti juodąją arba žaliąją arbatą. 030
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 29 Lap 2006, 19:45, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 19:40

Kai skauda skrandį, pykina kas dieną išgerti po 0,5 puodelio imbiero arbatos ir nuolat maistą paskaninti imbieru. Tam pačiam tikslui galima vartoti ir imbiero miltelius su medumi. :valg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 19:42

Padidėjus nervingumui, reikia gerti po imbiero arbatą arba jo tinktūrą. Imbierą galima gerti ir su kakava. :roll:
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 29 Lap 2006, 19:45, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 19:44

Norint išsivalyti organizmą nuo šlakų , reikia 1 arbatinį šaukštelį susmulkinto imbiero užpilti 1 litru vandens, pavirinti 20 minučių ant silpnos ugnies, perkošti ir išgerti per 20 valandas.Galima paskaninti trupučiu citrinos sulčių. 116

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 20:04

Dar radau :!:

Esant migrenai reikia labai smulkiai supjaustiti arba sutrinti imbierą, sumaišyti su vandeniu ir tą košelę tepti ant smilkinių. :mrgreen:

Imbiero arbatėlės mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina odos būklę. :bis:

Pati paprasčiausia arbata :

Imbiero šaknį supjaustyti, suberti į arbatinuką, užplikyti ir, palaikius 10 minučių, gerti. Jei reikia, galima gardinti medumi ar citrinos sultimis. :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 20:06

031 Na, kai perskaičiau savo rašliavą, tai vos nepasijutau sveikatingumo kursuose... :hypno:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Lap 2006, 20:50

Aga...profesore :) sveikos mitybos specialiste :P Bet labai idomu skaityti...ruošiuos į prekybos centrą...sučiupsiu ir imbiero šaknį kartu prie daržoviu:)))

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lap 2006, 20:55

Nu, jau pamaloninai dūšią :aciu1:
Tik parašyk, ką darei iš tos šaknies ir ar patiko :lol: Nes aš tik arbatytę esu gėrusi. Visai nieko su medučiu 030

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Lap 2006, 21:00

Aš tai imbiero milteliu (turiu biški prieskoniu) tai šiek tiek į kavą dedu verdant. Negarntuoju kad tą patį galima daryti su šviežia šaknim , gal bus per aitru :)

Vartotojo avataras
Fjora
Naujokas
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 29 Spa 2006, 20:11
Pliusai: 0
Miestas: Senieji Trakai

Standartinė Fjora » 29 Lap 2006, 22:42

Va as kai buvau isvykusi i Vokietija ir vienam bendrabutyje teko gyventi su japone, nuskilo tokia laime paragauti jos ruostos vistienos su baklazanais ir specialiai gardintos imbiero saknimi. Kai pabandziau pasigaminti gryzusi i namus, siek tiek padariau per aitru patiekala, gaila, kad nezinau tiksliu porciju kiek ko deti, bet pabandzius dar kerteli manyciau, kad reikis siek tiek maziau tos saknies idet ir turetu buti skanu :)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 30 Lap 2006, 00:22

Ramunė rašė:Skaičiau, kad yra ir marinuojamas imbieras. Tik neatkreipiau dėmesio, ar pas mus jau yra :roll:
Pas mus parduotuvėse tikrai yra ir marinuoto imbiero.
Aš arbatą geriu iš sutarkuotos imbiero šaknies ir be šio prieskonio neapsieinu kalėdoms kepdama meduolius :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Gru 2006, 17:56

Europos detoksikacijos centruose imbierinę arbatą rekomenduoja gerti prieš valgį ir prieš miegą - taip siekiama stimuliuoti ir išvalyti žarnyną.

:twisted: :P :lol: :D

Lašas imbierinio aliejaus ar paprasčiausio imbierinio užpilo karštoje vonioje nuims raumenų skausmus. :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Gru 2006, 18:06

Britai dievina imbierinį gėrimą " Ginger beer ", bet tik nedaugelis jų žino, kad jame imbiero - nė pėdsako nerasi :shock: . Jis gaminamas iš grybelio, kuris liaudiškai yra vadinamas ginger beer plant. :hypno:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Gru 2006, 18:38

O kaip daroma imbierinė arbata? Aš nuo peršalimo buvau sutarkavus imbiero, biški pasididnau sau akis be plastinės operacijos jį suvagydama...o arbata kaip daroma?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Gru 2006, 19:55

Tai mat, kiek sutaupei : plastinės operacijos pas mus brangokos :wink:

Mano kirpėja dažnai geria tą arbačiukę, (vaišino ir mane), tai ji daro paprastai : papjausto plonais griežinėliais šaknies, įmeta į arbatinuką ir užpliko. Palaiko kokias 10 -15 minučių ir geria. Sakė, jei per stipru būna, tai karštu vandenuku prasiskiedžia. Geria be nieko. O šiaip tai galima su medumi, cukrumi. :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Gru 2006, 21:20

Nu jeigu dar ir arbata tiek akis didina, tai man teks jau darytis operaciją, kad jas sumažinti :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Gru 2006, 23:13

Jei kas, tai gal citrina su česnakiuku padės sugrįžti joms į pirminę padėtį :wink: Kai gėriau, nepastebėjau pokyčių savo veide, tai gal nieko :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Gru 2006, 18:40

Šilainių turguj atsidarė nauja arbatos ir kavos krautuvėlė. Vakar pirkau žaliąją arbatą su imbieru. Skani, net labai. Rekomenduoju. :luks:

Skelbti atsakymą