Ar dažnai darote cepelinus?
Ar dažnai darote cepelinus?
Man tai juos pagaminti baisiai daug laiko užima, tai mes juos darome ypač retai Gal porą kartų per metus
O jūs dažnai pasiaukojate tokiam žygdarbiui
O jūs dažnai pasiaukojate tokiam žygdarbiui
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka
Seneka
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Aš tai jų išvis nedarau, nes atsiranda tevai ir anytos, kurie juos daro reguliariai. Tai kaip pagaminti cepelinus žinau tik teoriškai. Aš jau geriau ką nors mandraus, neragauto nebandyto padarau Aišku būna kad tenka tik man vienai ir valgyti
O kepti cepelinai man pasirode nerealiai sunkus patiekalas skrandžiu. Šiaip tai skanu, bet padariau vieną kartą, gal už metų dar kartą padarysiu...Virti cepelinai man priimtinesni
O kepti cepelinai man pasirode nerealiai sunkus patiekalas skrandžiu. Šiaip tai skanu, bet padariau vieną kartą, gal už metų dar kartą padarysiu...Virti cepelinai man priimtinesni
- viovioleta
- Naujokas
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 20 Lap 2006, 19:31
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
Anksciau darydavau bent pora kartu per menesi,dabar kai atsirado kompiuteris,kai radau si puslapi,norisi dazniau daryti kazka naujo,eksperimentuoti .Seimyna jau ta pastebejo,tai prisiminiau,kad cepelinus jau senokai dariau. Pazadu pasitaisyti,tuo labiau,kad man jie kazkaip ganetinai greitai pasidaro,jei is vakaro bulves nusiskutu.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Aš manau, kad namie daryti yra kitokie nei pirktiniaiade rašė:Virtu bulvių cepelinai kažkokie netikroviški ir man primena mokyklos virtuvę
Bandžiau kažkada padaryti namie bulvinius kukulius. Tai skonis gavosi lygiai toks pat kaip ir pirktinių. Tai nutariau, kad pačiai jų daryti neapsimoka.
O mokyklose atsimenu virtų bulvių cepelinų įdaras kažkoks keistas budavo...kaip jie ten tą mėsą sumalą??? Kad skonis neaiškus koks....
Man apsimoka juos daryti. Kai susiruošiu daryti juos, tai darau gana nemažai. Pavalgom tą dieną, o kitus į maišelius - ir į šaldymo kamerą. Parbėgi iš darbo, kukulius arba capus iš kameros - prašau vakarieniauti. Greita ir patoguLilina rašė:Aš manau, kad namie daryti yra kitokie nei pirktiniaiade rašė:Virtu bulvių cepelinai kažkokie netikroviški ir man primena mokyklos virtuvę
Bandžiau kažkada padaryti namie bulvinius kukulius. Tai skonis gavosi lygiai toks pat kaip ir pirktinių. Tai nutariau, kad pačiai jų daryti neapsimoka.
O mokyklose atsimenu virtų bulvių cepelinų įdaras kažkoks keistas budavo...kaip jie ten tą mėsą sumalą??? Kad skonis neaiškus koks....
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
o assiaip tai niekados nedarau cepelinu, nes man truputi problematiska. nera tam laiko. vienitele laisva diena treciadienis, tada buna daug kitu darbu, tai i banka, tai i poliklinik, tai ziurek i kokia parduotuve, kuri toli... tai i pliaza ir dar kita problem man su kaikuriais produktais ne kas. NEra ispanijoje grietines!!! reikia vaziuoti toliausiai vien del greitines, o kas per cepelinai be padaziuko su grietine, svogunaisi ir lasinukais parukytais. beje ir rukytu lainiu sunku rasti taip ir kenciu be cepelinu istisus metus, kol nenuvaziuoju tevu ir seneliu aplankyti. tai jie tik del manes tomis dienomis daro cepelinus
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Aš pati cepelinus darau porą kartų per mėnesį, bet šeima gal norėtų ir dažniau. Darau cepelinus su mėsa ir kitą puodą su varške. Į varškę (varškę perku sausą "Žemaitijos pieno" kur po 1kg tokios plytos) dedu kiaušinio, cinamono ir cukraus. Kaip bebūtų keista, man tokie cepelinai su saldžiu įdaru labiau patinka, negu kad su druska ir su kmynais. O mano dukrytė tai tokius cepelinus kasdien ir po keturis suvalgytų . Tik ant tokių cepelinų ji prašo užpilti padažo be spirgučių, bet to pačio kur mes pilamės ant mėsiškų cepelinų. O ir mudu su vyru, desertui užmetame po vieną su varške
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Visko teko ragauti, bet cepelinų su saldžiu įdaru . bet skonis - asmeninis kiekvieno reikalas...Eli rašė:Aš pati cepelinus darau porą kartų per mėnesį, bet šeima gal norėtų ir dažniau. Darau cepelinus su mėsa ir kitą puodą su varške. Į varškę (varškę perku sausą "Žemaitijos pieno" kur po 1kg tokios plytos) dedu kiaušinio, cinamono ir cukraus. Kaip bebūtų keista, man tokie cepelinai su saldžiu įdaru labiau patinka, negu kad su druska ir su kmynais. O mano dukrytė tai tokius cepelinus kasdien ir po keturis suvalgytų . Tik ant tokių cepelinų ji prašo užpilti padažo be spirgučių, bet to pačio kur mes pilamės ant mėsiškų cepelinų. O ir mudu su vyru, desertui užmetame po vieną su varške
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Na nežinauRamunė rašė:Skonis - dalykas rimtas. Kai kas mėgsta saldžią makaronų sriubą, bandžiau - oooiiidaida rašė:Gal ir nieko cepelinai su saldžiu įdaru, mano vyras bulvinius blynus su cukrum valgo ir jam skanu, bet man tai ne
Bet, kiekvienam savo...
Vaikystėje pastoviai makaronų pienišką saldinausi
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
Na , kad dar jus labiau nustebinčiau, tai dar vieną cepelinų įdarą žinau , su prisiminimais iš vaikystės.
vieną kartą , kai buvau maža mergaičiukė, pas mus paviešėti atvažiavo močiutė. Mamos nebuvo namuose, lygtai ligoninėje gulėjo. Ji sugalvojo mums (keturiems vaikams) ką nors skanaus pagaminti Ir išvirė cepelinus su trintų aguonų su cukrumi įdaru Ir dabar, praėjus daugiau negu 30 metų aš dar žinau tą skonį, ir karts nuo karto su savo sesėm susitikę prisimenam močiutės cepelinus, bet gaminti nė viena negaminome. O mūsų mama, jai dabar jau 80 metų, negali patikėti, sako kad mes gal prisigalvojom tokią nesamonę , nes pati ji niekada tokių nėra ragavusi.
Taigi kaip sako rusai "Na vkus i cviet tovariščiej niet"
O su saldžia varške, kaip lietiniams blyneliams, būtinai pabandykite, ypač vaikams, kuriuos pavaišinu, labai patinka
vieną kartą , kai buvau maža mergaičiukė, pas mus paviešėti atvažiavo močiutė. Mamos nebuvo namuose, lygtai ligoninėje gulėjo. Ji sugalvojo mums (keturiems vaikams) ką nors skanaus pagaminti Ir išvirė cepelinus su trintų aguonų su cukrumi įdaru Ir dabar, praėjus daugiau negu 30 metų aš dar žinau tą skonį, ir karts nuo karto su savo sesėm susitikę prisimenam močiutės cepelinus, bet gaminti nė viena negaminome. O mūsų mama, jai dabar jau 80 metų, negali patikėti, sako kad mes gal prisigalvojom tokią nesamonę , nes pati ji niekada tokių nėra ragavusi.
Taigi kaip sako rusai "Na vkus i cviet tovariščiej niet"
O su saldžia varške, kaip lietiniams blyneliams, būtinai pabandykite, ypač vaikams, kuriuos pavaišinu, labai patinka
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Nu šito tai niekaip nesuprantu, bulviniai blynai su uogiene arba su cukrum Atsimenu mokykloje bulvinius blynus parduodavo tik su cukrum, tai aš tą cukrų nukratydavau ir vienus suvalgydavau. Bandžiau prašyt kad vietoj sukraus greitinę idetų...."nepriklauso" aiškindavosilsta rašė: Bulviniai blynai mums skaniausia su obuoliene...Skanumėlis, pabandykit