Viskas kas netilpo į rėmus kitų temų...
Moderatoriai: sinsan, Tutsi
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Gru 2006, 08:59
Andron rašė:Svainiai savaitgalį žaidė kažkokį keistą žaidimą, tai valgė žalią kiaušinį su uogiene
O veidų išraišką teko matyti
Įdomu būtų
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 05 Gru 2006, 15:09
Ramunė rašė:Andron rašė:Svainiai savaitgalį žaidė kažkokį keistą žaidimą, tai valgė žalią kiaušinį su uogiene
O veidų išraišką teko matyti
Įdomu būtų
Žaidimas vadinosi Drąsa ar tiesa
Jei žmogus pasako drąsa tai duodama užduotis ką nors padaryti, jei tiesa, tai kažko klausiama į kurį reikia atsakyti tiesą
Anokia ten veido išraiška, brolis mėgsta žalius kiaušinius, tik su uogiene niekada nevalgė. Pirma įsidėjo uogienės , o po to kiaušinį ir vienu mauku viską prarijo
-
bamboocha
- Dalyvis
- Pranešimai: 103
- Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
- Pliusai: 0
- Miestas: S.Trakai
Standartinė
bamboocha » 05 Gru 2006, 15:40
vat ir ne vat ir ne
jis i kiausini isidejo sauksta slyvu uogienes ir gere...kazkaip baltymas gan greit išsiėrė, o stai su tryniu privargo
uztat buvo linksma...
o stai daida valge arbatzoles....gaila nemaciau
-
zita
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
- Pliusai: 2
- Miestas: Trakai
Standartinė
zita » 09 Gru 2006, 12:30
manau kad saldumynai irgi turi turėti savo ribas o ypač kai aš jų ne megėja
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 27 Sau 2007, 12:30
silsta rašė:
Bulviniai blynai mums skaniausia su obuoliene...Skanumėlis, pabandykit
Nagi pabandžiau, pasirodo, skanu
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 27 Sau 2007, 22:09
Neturiu tiek drąsos
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 06 Vas 2007, 11:38
jus kaip blondines,visai ne i tema...prasidejo nuo cepelinu,o baigesi kiausiniu su uogiene
O man cepelinus smagu gaminti...ne tiap liap ir viskas
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 06 Vas 2007, 15:30
O man cepelinus gamint neapsimoka. Juos daro mano tevai, vyro tevai, kavinėse užvalgom...sakyčiau kaip ir nėra reikalo juos gaminti
Tiesa pasakius kaip jie daromi žinau tik teoriškai
-
janrri
- Virtuozas
- Pranešimai: 2805
- Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
- Pliusai: 389
Standartinė
janrri » 06 Vas 2007, 17:07
O man kartais patinka gaminti cepelinus. Ir tas gaminimo procesas nėra toks jau ilgas. Aš niekada nededu virtų bulvių, ir visas savo drauges išmokiau apsieiti be jų.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 06 Vas 2007, 17:49
janrri rašė:O man kartais patinka gaminti cepelinus. Ir tas gaminimo procesas nėra toks jau ilgas. Aš niekada nededu virtų bulvių, ir visas savo drauges išmokiau apsieiti be jų.
Aš irgi mėgstu cepelinus gaminti.
Kai radau čia keptus ir išbandžiau - dar dažniau gaminu. Labai būtų įdomu sužinoti, kaip ten be tų bulvių virtų apsieiti? Nes jos ir užima didesnę laiko dalį.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 06 Vas 2007, 17:52
o jei nededi virtu bulviu,jie nebuna labai kieti
As tai visada dedu
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 06 Vas 2007, 18:02
tutsi rašė:o jei nededi virtu bulviu,jie nebuna labai kieti
Tai ir man toks klausimas iškilo, juk virtas bulves ir naudojam, kad masė būtų minkštesnė.
Bet gal yra kitų būdų jai suminkštinti
Tam čia ir diskutuojam, kad pasisemt naujos patirties ir pasidalint savąja
-
janrri
- Virtuozas
- Pranešimai: 2805
- Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
- Pliusai: 389
Standartinė
janrri » 06 Vas 2007, 23:19
Tame ir visa problema, kad su tom virtom bulvėm vėjais leidžiam laiką
.
Viskas labai gerai gaunasi ir be jų. Visų pirma reikia prisiskusti daugiau bulvių nes nedėsit virtų, o antra sutarkuotas bulves reikia daug mažiau nusunkti nei paprastai. Cepelinų kietumas priklauso nuo nusunkimo. Tešla turi būti tokio minkštumo, kad galėtumėt formuoti cepeliną, ir jokiu būdu
negalima dėti papildomai jokio krakmolo, jo pilnai užtenka nuo bulvių. Nebijokit cepelinai virdami tikrai nepasileis, ir sugaišit mažiau laiko.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 07 Vas 2007, 08:37
Dėkui už patarimą
Savaitgalį reikės išbandyti, jei tinginys į svečius neužsusks
-
janrri
- Virtuozas
- Pranešimai: 2805
- Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
- Pliusai: 389
Standartinė
janrri » 07 Vas 2007, 09:46
Pas mane tas tinginys irgi dažnai užsuka. Atrodo tą padarysi, tą o gaunasi šnipštas.
-
love_killer
- Naujokas
- Pranešimai: 14
- Užsiregistravo: 09 Vas 2007, 19:05
- Pliusai: 0
- Miestas: Klaipeda
Standartinė
love_killer » 09 Vas 2007, 19:44
Cepelinų negaminu, man tai atrodo didelis vargas
Ir apskritai jų nemėgstu, greičiausiai dėl darželio įtakos
Ten darydavo neskanius ir su labai mažai mėsos. Bet šiaip aš manau, kad tai yra visiškai nevertingas ir nesuderintas maistas, vietoj jų aš geriau balandelius pasigaminu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 13 Vas 2007, 11:56
nu va,sendien as meginsiu daryti cepelinus be virtu bulviu
Idomu kaip gausis
Jei tik pavyks,niekada daugiau neuzkrausiu saves papildomu darbu virti bulves.
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 13 Vas 2007, 11:58
love_killer rašė:...Bet šiaip aš manau, kad tai yra visiškai nevertingas ir nesuderintas maistas, vietoj jų aš geriau balandelius pasigaminu
Čia yra sunkioji artilerija mūsų skrandžiui, mankšta kaip sakant. Todėl tai ir nėra kasdienis maistas
-
janrri
- Virtuozas
- Pranešimai: 2805
- Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
- Pliusai: 389
Standartinė
janrri » 14 Vas 2007, 11:26
tutsi rašė:nu va,sendien as meginsiu daryti cepelinus be virtu bulviu
Idomu kaip gausis
Jei tik pavyks,niekada daugiau neuzkrausiu saves papildomu darbu virti bulves.
Labai įdomu kaip pavyko
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 14 Vas 2007, 12:40
Pavyko super
,cepelinai buvo idialus ir isvaizda ir skoniu.Gyveni zmogus,mokiniesi,ir durnas numirsti
Dabar gaminsiu taip visada.Aciu uz patarima.
-
janrri
- Virtuozas
- Pranešimai: 2805
- Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
- Pliusai: 389
Standartinė
janrri » 14 Vas 2007, 15:35
tutsi rašė:Pavyko super
,cepelinai buvo idialus ir isvaizda ir skoniu.Gyveni zmogus,mokiniesi,ir durnas numirsti
Dabar gaminsiu taip visada.Aciu uz patarima.
Nėra už ką. Malonu kad galima pasidalinti patirtimi su kitais. Džiaugiuos kad pavyko.
-
bamboocha
- Dalyvis
- Pranešimai: 103
- Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
- Pliusai: 0
- Miestas: S.Trakai
Standartinė
bamboocha » 18 Vas 2007, 19:07
uch....aš tai išvys nemoku jų gamint
tai gerai,kad mama gamina
o ir šiaip...cepelinai nėra labai skanu
va štai koldūnai........
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 19 Vas 2007, 09:49
koldunai irgi gerai,bet vat cepelinus gaminti reiketu ismokti.Kokia seimininke jei nemoki gaminti cepelinu
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 19 Vas 2007, 11:58
Tikrai nesudėtinga. O keoti iš vis greitai ir skanu
-
vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Standartinė
vasara » 04 Lap 2007, 00:02
Ir manau,kad daugelis tų "eksperimentų"tikrai LIUX,tik aš nelabai mėgstu taip eksperimentuot su savo skrandžiu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 04 Lap 2007, 00:19
ne visi skrandziai atlaiko eksperimentus
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 04 Lap 2007, 11:17
Jeigu ne atlaiko skrandis, atlaikys šiukšliadežė arba šuo
. tik vat produktų gaila būna ....
-
vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Standartinė
vasara » 27 Lap 2007, 17:48
Bandau grąžinti prie temos
Pas mus cepelinai tikrai nėra nieko ypatinga ir labai laukiama
todėl ,kad gaminu juos gana dažnai pamainydama tai tarkuotų bulvių,tai virtų.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 27 Lap 2007, 19:19
o kaip gamini virtu bulviu
-
vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Standartinė
vasara » 28 Lap 2007, 19:06
Nuluptas bulves sumalu mėsmale ,įmušu pora kiaušinių,įberiu krakmoko.Normos nežinau ,bet maždaug penkioms vidutinėms bulvėms reikia dviejų šaukštų krakmolo.Viską gerai išminkau,turi beveik nelipti prie rankų.Įdarui dažniausiai malu "šlapkę"ir svogūną arba virtą mėsytę.Suformuoju cepelinus , apvolioju krakmole ir į puodą(Labai skanu jei į vandenį,kuriame virsi cepelinus įmesi "kubelį" arba vegetos)Aš tai verdu po kelis maždaug tiek kiek iš karto suvalgysim nes pastovėję vandenį man kažkokie ištižę pasidaro.O išverda jie per 10 min.Skanaus.