Užkandėlės
Moderatorius: Jacinta
Užkandėlės
Užkandėlė prie kokteilių
200gramų tark. fermentinio sūrio,
2šaukštai grietinėlės,
2šaukštai kapotų salierų,
petražolių, mažas šaukštelis maltų garstyčių.
Gerai sumaišyti tark. sūrį, smulkiai sukapotus salierus, garstyčias ir greitinėlę. Iš šios masės rankomis formuoti apvalius kamuoliukus ir juos apvilioti kapotose petražolėse. Kelias valandas palaikyti šaldytuve(geriau įdėti į sandarų indą, kadangi gali prisigerti šaldytuvo kvapo) Sudėti į lėštę ir į kiekvieną įbesti papuoštą pagaliuką(dantų krapštuką)
200gramų tark. fermentinio sūrio,
2šaukštai grietinėlės,
2šaukštai kapotų salierų,
petražolių, mažas šaukštelis maltų garstyčių.
Gerai sumaišyti tark. sūrį, smulkiai sukapotus salierus, garstyčias ir greitinėlę. Iš šios masės rankomis formuoti apvalius kamuoliukus ir juos apvilioti kapotose petražolėse. Kelias valandas palaikyti šaldytuve(geriau įdėti į sandarų indą, kadangi gali prisigerti šaldytuvo kvapo) Sudėti į lėštę ir į kiekvieną įbesti papuoštą pagaliuką(dantų krapštuką)
Paskutinį kartą redagavo Saraya 07 Rgs 2008, 14:04, redaguota 1 kartą(us).
Agurkų užkandėlė
ilgas agurkas,
50gramų rūkytos nugarinės,
1 kiaušinis;
200g varškės;
2šaukštai kapotų krapų;
1 šaukštas garstyčių padažo.
Agurką reikia perpjauti išilgai, išskobti vidų, pabarstyti drauka ir nusausinti.Nugarinę ir kiaušinį(virtą) sujaustyti mažučiais kubeliais ir sumaišyti su garstyčiomis, varške ir krapais. Šį mišinį sukimšti į agurko puseles, puseles sujungti ir suspausti. Suvynioti į foliją ir palaikyti šaldytuve. Kai jau atšals, supjaustyti griežinėliais, papuošti krapais ir įsmeigti krapštuką, kad būtų patogu paimti.
ilgas agurkas,
50gramų rūkytos nugarinės,
1 kiaušinis;
200g varškės;
2šaukštai kapotų krapų;
1 šaukštas garstyčių padažo.
Agurką reikia perpjauti išilgai, išskobti vidų, pabarstyti drauka ir nusausinti.Nugarinę ir kiaušinį(virtą) sujaustyti mažučiais kubeliais ir sumaišyti su garstyčiomis, varške ir krapais. Šį mišinį sukimšti į agurko puseles, puseles sujungti ir suspausti. Suvynioti į foliją ir palaikyti šaldytuve. Kai jau atšals, supjaustyti griežinėliais, papuošti krapais ir įsmeigti krapštuką, kad būtų patogu paimti.
Paskutinį kartą redagavo Saraya 07 Rgs 2008, 14:05, redaguota 1 kartą(us).
Šalta grybų užkandėlė
400 g virtų grybų
svogūno
konservuoto agurko
3 kietai virtų kiaušinių
šaukšto garstyčių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių konservuotų agurkų marinato
šaukšto smulkintų petražolių
šaukšto smulkintų krapų
pipirų
druskos
Grybus atšaldykite, kiaušinius, agurką ir nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite (dalį supjaustytų kiaušinių palikite patiekalui apibarstyti). Suberkite prieskonius, supilkite marinatą, aliejų ir viską išmaišykite. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais kiaušiniais ir papuoškite petražolių lapeliais. Skanaus!
400 g virtų grybų
svogūno
konservuoto agurko
3 kietai virtų kiaušinių
šaukšto garstyčių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių konservuotų agurkų marinato
šaukšto smulkintų petražolių
šaukšto smulkintų krapų
pipirų
druskos
Grybus atšaldykite, kiaušinius, agurką ir nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite (dalį supjaustytų kiaušinių palikite patiekalui apibarstyti). Suberkite prieskonius, supilkite marinatą, aliejų ir viską išmaišykite. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais kiaušiniais ir papuoškite petražolių lapeliais. Skanaus!
Užkandėlė iš kaitafi tešlos. Išlukštename pasūdytas tigrines krevetes. Apvyniojame kaitafi tešla. Paruošiame tam tikrą užkandėlių skaičių. Sudedame į įkaitintą aliejų ir kepame kol apskrunda. Nusausiname. Patiekiame užkandžių lėkštėje.
- Prikabinti failai
-
- PA130459.JPG (26.37 KiB) Peržiūrėta 11483 karus(ų)
Vakar mane aplankė netikėti svečiai. Buvau kepusi lietinius blynus su mėsa, bet pavaišinimui jau neužteko, liko gal vienas. Tada sugalvojau vėl pakepti lietinius blynus, labai plonus. Ir juos panaudojau kaip lavašą... Padariau tokį įdarą: fermentinis sūris, daug krapų, majonezas. Tą blyną aptepiau tuo įdaru, susukau į "triūbelę", supjausčiau mažais gabaliukais, į kiekvieną įsmeigiau po dantų krapštuką ir... prašau vaišintis Kitam blynui padariau įdarą mandresnį su lašiša, nes turėjau pati pasisūdžiusi. Puiku, jei ta "triūbelė" galėtų šaldytuve pastovėti bent valandžiukę, tada pjaustytusi geriau..
Cia SILSTOS ,ne mano, tiesiog kitaip perkelt neina.
Va, radau tokias salotas, kurios (taip rašo) nepamainomos naudojant tekilą.
SALOTOS (tinka prie tekilos): lėkštės dugną patepti lydyto sūrelio ir majonezo mišiniu (storokai), supjaustytas avokadas, toliau supjaustytas raudonas svogūnas (jį reikia perlieti verdančiu vandeniu ir truputį palaikyti), toliau – krabų lazdelės smulkiai pjaustytos, pjaustytas pomidoras. Viską pabarstyti svogūnų laiškais. Majonezą tepti pagal savo nuožiūrą tarp sluoksnių. Kabinti čipsais....
Va, radau tokias salotas, kurios (taip rašo) nepamainomos naudojant tekilą.
SALOTOS (tinka prie tekilos): lėkštės dugną patepti lydyto sūrelio ir majonezo mišiniu (storokai), supjaustytas avokadas, toliau supjaustytas raudonas svogūnas (jį reikia perlieti verdančiu vandeniu ir truputį palaikyti), toliau – krabų lazdelės smulkiai pjaustytos, pjaustytas pomidoras. Viską pabarstyti svogūnų laiškais. Majonezą tepti pagal savo nuožiūrą tarp sluoksnių. Kabinti čipsais....
SŪRIO VYNIOTINIS
200-300 g fermentinio sūrio
Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min.. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.
200-300 g fermentinio sūrio
- įdarui (1):
karšto rūkymo žuvis
2 kietai virti kiaušiniai
1 svogūno galvutė
majonezo
- arba (2):
100 g rūkyto kumpio
alyvuogių
1 virta morka
žalumynų
majonezo
Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min.. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.