Užkandėlės

Diskusijos apie gėrimus

Moderatorius: Jacinta

Saraya
Naujokas
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 02 Bal 2007, 17:06
Pliusai: 0

Užkandėlės

Standartinė Saraya » 02 Bal 2007, 17:09

Užkandėlė prie kokteilių
200gramų tark. fermentinio sūrio,
2šaukštai grietinėlės,
2šaukštai kapotų salierų,
petražolių, mažas šaukštelis maltų garstyčių.
Gerai sumaišyti tark. sūrį, smulkiai sukapotus salierus, garstyčias ir greitinėlę. Iš šios masės rankomis formuoti apvalius kamuoliukus ir juos apvilioti kapotose petražolėse. Kelias valandas palaikyti šaldytuve(geriau įdėti į sandarų indą, kadangi gali prisigerti šaldytuvo kvapo) Sudėti į lėštę ir į kiekvieną įbesti papuoštą pagaliuką(dantų krapštuką)
Paskutinį kartą redagavo Saraya 07 Rgs 2008, 14:04, redaguota 1 kartą(us).

Saraya
Naujokas
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 02 Bal 2007, 17:06
Pliusai: 0

Standartinė Saraya » 02 Bal 2007, 17:17

Agurkų užkandėlė
ilgas agurkas,
50gramų rūkytos nugarinės,
1 kiaušinis;
200g varškės;
2šaukštai kapotų krapų;
1 šaukštas garstyčių padažo.
Agurką reikia perpjauti išilgai, išskobti vidų, pabarstyti drauka ir nusausinti.Nugarinę ir kiaušinį(virtą) sujaustyti mažučiais kubeliais ir sumaišyti su garstyčiomis, varške ir krapais. Šį mišinį sukimšti į agurko puseles, puseles sujungti ir suspausti. Suvynioti į foliją ir palaikyti šaldytuve. Kai jau atšals, supjaustyti griežinėliais, papuošti krapais ir įsmeigti krapštuką, kad būtų patogu paimti.
Paskutinį kartą redagavo Saraya 07 Rgs 2008, 14:05, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 13 Bir 2007, 14:24

Šalta grybų užkandėlė

400 g virtų grybų
svogūno
konservuoto agurko
3 kietai virtų kiaušinių
šaukšto garstyčių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių konservuotų agurkų marinato
šaukšto smulkintų petražolių
šaukšto smulkintų krapų
pipirų
druskos

Grybus atšaldykite, kiaušinius, agurką ir nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite (dalį supjaustytų kiaušinių palikite patiekalui apibarstyti). Suberkite prieskonius, supilkite marinatą, aliejų ir viską išmaišykite. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais kiaušiniais ir papuoškite petražolių lapeliais. Skanaus!

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 13 Spa 2007, 22:03

Užkandėlė iš kaitafi tešlos. Išlukštename pasūdytas tigrines krevetes. Apvyniojame kaitafi tešla. Paruošiame tam tikrą užkandėlių skaičių. Sudedame į įkaitintą aliejų ir kepame kol apskrunda. Nusausiname. Patiekiame užkandžių lėkštėje.
Prikabinti failai
PA130459.JPG
PA130459.JPG (26.37 KiB) Peržiūrėta 6571 karus(ų)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 20 Lap 2007, 10:06

Vakar mane aplankė netikėti svečiai. Buvau kepusi lietinius blynus su mėsa, bet pavaišinimui jau neužteko, liko gal vienas. Tada sugalvojau vėl pakepti lietinius blynus, labai plonus. Ir juos panaudojau kaip lavašą... Padariau tokį įdarą: fermentinis sūris, daug krapų, majonezas. Tą blyną aptepiau tuo įdaru, susukau į "triūbelę", supjausčiau mažais gabaliukais, į kiekvieną įsmeigiau po dantų krapštuką ir... prašau vaišintis :!: Kitam blynui padariau įdarą mandresnį su lašiša, nes turėjau pati pasisūdžiusi. Puiku, jei ta "triūbelė" galėtų šaldytuve pastovėti bent valandžiukę, tada pjaustytusi geriau..

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Gru 2007, 15:39

Cia SILSTOS ,ne mano, tiesiog kitaip perkelt neina. :roll:


Va, radau tokias salotas, kurios (taip rašo) nepamainomos naudojant tekilą.

SALOTOS (tinka prie tekilos): lėkštės dugną patepti lydyto sūrelio ir majonezo mišiniu (storokai), supjaustytas avokadas, toliau supjaustytas raudonas svogūnas (jį reikia perlieti verdančiu vandeniu ir truputį palaikyti), toliau – krabų lazdelės smulkiai pjaustytos, pjaustytas pomidoras. Viską pabarstyti svogūnų laiškais. Majonezą tepti pagal savo nuožiūrą tarp sluoksnių. Kabinti čipsais....

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Gru 2007, 18:19

Paveikslėlis

Kaip buvo prasyta, taip padaryta! :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 18 Gru 2007, 21:11

Na ačiū Jacinta , aš čia užsiprašiau , kad tą temelę atsidarytų , nes prie greitai paruošiamo maisto užkandikės tos buvo atsiradusios , o čia yra dar užkandėlių įvairių , tai pamaniau , kad bus daug patogiau , tuo zakusoniukus surasti čia , prie alkoholio :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Gru 2007, 21:14

tai cia ir patogiau, ar ne taip? :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Gru 2007, 21:15

gal ne taip isisreiskiau? :oops:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 18 Gru 2007, 21:25

TAip taip, viskas gerai , juk ne manes vienos reikia klausti ar cia patogiau , bet as kaip tikra lietuve pamislijau , kad kur gerimai ten ir zakuske :laugh:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Gru 2007, 21:37

gerai misliji! Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 18 Gru 2007, 22:40

Ir aš taip manau, kad prie gėrimų reikia užkandėlių :D
Man skani štai tokia:

Džiovintų slyvų užkandėlė:

Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti, įspausti česnako ir dėti majonezo, kad gautųsi košelė. Šia mase įdaryti džiovintas slyvas.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Gru 2007, 23:13

pirma syk girdziu, bet idomu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
ingrida9
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 476
Užsiregistravo: 12 Lie 2007, 06:48

Standartinė ingrida9 » 19 Gru 2007, 07:36

ka pirma kart girdi:ar kad prie gerimu reik uzkandeles 043

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 19 Gru 2007, 10:59

ingrida9 rašė:ka pirma kart girdi:ar kad prie gerimu reik uzkandeles 043
ne, kad dziovintas slyvas idaryt! Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Gru 2007, 11:08

na,apie slyvas jau buvo kazkur...vadinasi praleidai :roll:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 19 Sau 2008, 20:20

SŪRIO VYNIOTINIS

200-300 g fermentinio sūrio
  • įdarui (1):
    karšto rūkymo žuvis
    2 kietai virti kiaušiniai
    1 svogūno galvutė
    majonezo

  • arba (2):
    100 g rūkyto kumpio
    alyvuogių
    1 virta morka
    žalumynų
    majonezo

Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min.. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Sau 2008, 09:39

Va cia tai man receptukas :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Sau 2008, 10:53

tau suris,o man procesas :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Sau 2008, 11:23

Tai tu atlik procesa, o as suvalgysiu suri :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Sau 2008, 13:00

butum arciau,tikrai sutartume :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Sau 2008, 13:01

Aha, siuo atveju atstumas didokas :(

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 29 Sau 2008, 18:41

Užkandėlės iš sluoksniuotos bemielės tešlos:

Su alyvuogėmis:
Paveikslėlis

Su kumpiu:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 29 Sau 2008, 18:43

Skrudintos duonos sumuštinukai:

Su pikantiška mišraine (kiaušinis, sūris, česnakas, majonezas, pipirai):
Paveikslėlis

Su Mūsų tepamu varškės sūreliu su žalumynais ir rūkyta lašiša:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Sau 2008, 18:53

:hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 29 Sau 2008, 20:49

Nu Mille pavarei :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Sau 2008, 20:52

Sėdžiu dabar prisikirtus sumuštiakų su raudona žuvim, kaip pas tave Mille nuotraukoj....skanu :P ir gera skrandyje 8)
Paveikslėlis

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 29 Sau 2008, 21:15

Labai estetiškai atrodo. :luks:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 29 Sau 2008, 22:01

Ačiū, merginos ;)
Ant greičio viską gaminau, kol mažoji leido :) Bet viskas buvo skanu, svečiai irgi gyrė.

Skelbti atsakymą