Savo gamybos alkoholiniai gėrimai
Moderatorius: Jacinta
Savo gamybos alkoholiniai gėrimai
Jeigu ką domina, tai užrašuose radau:
Juodųjų ar raudonųjų serbentų likeris
1kg serbentų sutrinti ir sudėti į stiklainį, užpilti 1 l degtinės arba spirito, palaikyti saulėkaitoje 4-5 savaites. Nukošti ir sumaišyti su atšaldytu paruošt sirupu (1kg cukraus užvirinti 1 l vandens). Perfiltruoti ir supilti į butelius.
Juodųjų ar raudonųjų serbentų likeris
1kg serbentų sutrinti ir sudėti į stiklainį, užpilti 1 l degtinės arba spirito, palaikyti saulėkaitoje 4-5 savaites. Nukošti ir sumaišyti su atšaldytu paruošt sirupu (1kg cukraus užvirinti 1 l vandens). Perfiltruoti ir supilti į butelius.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Savo gamybos alkoholiniai gėrimai
Dar pridėsiu, kad ir vyšnių. Viskas lygiai taip pat.Hazel rašė:Jeigu ką domina, tai užrašuose radau:
Juodųjų ar raudonųjų serbentų likeris
1kg serbentų sutrinti ir sudėti į stiklainį, užpilti 1 l degtinės arba spirito, palaikyti saulėkaitoje 4-5 savaites. Nukošti ir sumaišyti su atšaldytu paruošt sirupu (1kg cukraus užvirinti 1 l vandens). Perfiltruoti ir supilti į butelius.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Mes svarainių užpiltinė darom. Svarainius išvalyti, suberti į sloviką, užberti cukraus ir laikyti kelias savaites, kol cukrus nepavirs į sirupą iš svarainių sulčių. Tada sirupą nupili ir sumaišyti su degtinė. Tikslias proporcijas žino mano vyras, vėliau paklausiu. Ir skanaus. O likusius svarainius išdžiovinam ir taip valgom.
Dar vieną radau, taip pat patikrintas (tik šie du receptai yra išlikę, nors atrodo daugiau turėjau. Bet kadangi nesu dariusi, pasimetė visi...)
Aviečių arba braškių likeris
2litrus aviečių arba braškių sulčių sumaišyti su1litru spirito arba degtinės ir laikyti saulėkaitoje 4-5savaites, paskui sumaišyti su sirupu(1kg cukraus, 1.5litro vandens), supilti į butelius.
Aviečių arba braškių likeris
2litrus aviečių arba braškių sulčių sumaišyti su1litru spirito arba degtinės ir laikyti saulėkaitoje 4-5savaites, paskui sumaišyti su sirupu(1kg cukraus, 1.5litro vandens), supilti į butelius.
Niekur mes neprapuolėm, tiesiog pas mus atsidarė eilinis statybų sezonas, tai nelabi ir randam laiko prie kompo prisėstiHazel rašė:tikriausiai atėjęs pavasaris daro savo vis mažiau laiko namuose norisi praleisti, geriau kažkur į gamtą lėkti ar kiemą apsitvarkyti....Lilina rašė:Jo jo, nebe 18-25 atsakymus gaunu, o kokius 15-12
Aš visuomet darau Vyšnių likerį.
Į 3 l talpos stiklainį pridedu uogu, kad nuo viršaus liktų kokie 3 cm laisvos vietos. tada ant viršaus užpilu cukrumi, o ant cukraus užpilų degtinę. Taip vėsioje ir tamsioje vietoje laikau apie 3 mėn. Pirmą savaitę reikia kas dieną pavartyuti stiklainį, o paskui kas savaitę. Uogas nukošti. Tada 1 kg cukraus ištirpinu 0,75 l kiekyje degtinės ir sumaišau su nukoštu gėrimų. Viską gerai išmaišau ir supilstau į buteliukus.
Tai mano mamos mėgstamiausias alkoholinis gėrimas
Jei namuose nekaršta gali ir spintelėje laikyti, aš tai laikau šaldytuvo apačioje ,zuikaite rašė:Oho, kaip lengva pasidaryti. Teks sia vasara pabandyti, nes bus tikrai labai skaniu vysniu. O kur pasku reikia laikyti? As tai rusio neturiu, papratas butuka, vesios vietos kaip ir nera, tik saldytuvas. O ar butu gerai paprastai spinteleje laikyti? Nesugestu?
nes ir vasara ir žiema pas mus kambari apie +28