Savo gamybos alkoholiniai gėrimai

Diskusijos apie gėrimus

Moderatorius: Jacinta

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 19 Sau 2008, 23:10

as jau sampana geriu! :merg2:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 19 Sau 2008, 23:54

i sveikatele :D Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 18:56

Likeris "Sielos ramybei"

0,5 l vandens,
100 vyšnios lapų,
1 stiklinė šermukšnių uogų,
1 stiklinė cukraus, 1 a š citrinos rūgšties, 5 gvazdikėliai
Visas sudedamąsias dalis sumaišome, užverdame, ataušiname ir praskiedžiame litru degtinės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 16:10

Alkoholinis gėrimas "Galiano"
2 puodeliai cukraus
1 puodelis vandens
0,25 šaukštelio anyžių ekstrakto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 lašeliai geltos spalvos dažiklio maistui
0,9 l degtinės
Sumaišykite cukrų ir vandenį ir užvirkite. Virkite 1 minutę ir tuojau pat sumažinkite ugnį. Troškinkite 1 valandą arba kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Supilkite vandens-cukraus sirupą į sterilų 1,14 l butelį. Sudėkite anyžių, vanilės ekstraktus ir maistinius dažus. Atsargiai išmaišykite ir supilkite degtinę.
Uždarykite butelį ir prieš patiekdami leiskite mišiniui pastovėti nuo 10 dienų iki 2 savaičių.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 18 Geg 2008, 22:03

Burokėlių vynas
Burokėliai švariai nuplaunami, dideli perpjaunami pusiau ir išverdami. Skystis, kuriame virė burokėliai, nupilamas vynui, o iš burokėlių gaminamos mišrainės arba marinuojama, pagal skonį. Į 20 l nuoviro beriama 5-6 kg cukraus. Raugiama įprastai, kaip jau aprašyta, būna 2 ar 3 rūgimai. Kai išrūgsta, nupilu stiklinę vyno ir pakaitinu puode su prieskoniais (pavyzdžiui, gvazdikėliais, bet ne daugiau kaip pusė šaukštelio). Kaitinu iki virimo, paskui atvėsinu ir supilu į vyną.
Palaikau dar mėnesį kitą, kad vynas įgautų kvapą. Jis būna rudas, rečiau - burokėlių spalvos.
Galima improvizuoti. Į burokėlių nuovirą įbėrus juodųjų serbentų, gaunasi ypatingai skanus vynas, kurį draugai pakrikštijo šokoladiniu.

Saltinis: www.rojaussodai.lt

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Geg 2008, 10:19

Ramune,burokeliai :D :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 19 Geg 2008, 12:21

Aš apie Ramunę irgi pagalvojau, sakau jau suks vynelį....Juk burokėliai... :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Geg 2008, 12:29

tai sake,kad jai bet kokiam pavidale burokeliai tinka :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Geg 2008, 15:53

Su laipsniai gal irgi tiks ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Geg 2008, 17:11

jei bet kokiam,tai tikrai ir su laipsniais tiks :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2008, 18:20

silsta rašė:Aš apie Ramunę irgi pagalvojau, sakau jau suks vynelį....Juk burokėliai... :laugh:
Jo, man čia tiktų :wink: :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 16:43

Pienių likeris

6 stiklinės pienių žiedlapių
500 g degtinės
Sirupui:
3 stiklinės vandens
400 g cukraus
Pienių žiedlapius pamerkiame į vandenį ir nugraibome iškilusius nešvarumus. Žiedlapius nusausiname.Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą ir juo užpilame žiedlapius. Laikome per naktį.Nupilame susidariusias sultis ir jas verdame 5-10 min. Sirupą atvėsiname ir sumaišome su degtine.Likerį supilame į butelius ir laikome šaltai.

Skelbti atsakymą