Savo gamybos alkoholiniai gėrimai

Diskusijos apie gėrimus

Moderatorius: Jacinta

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bal 2007, 17:40

tutsi rašė:
Lilina rašė:Dabar jau pas mus salta. Paveikslėlis O namie per tuos karscius sildyma atjunge...tai +16 namie...brrrr
pas mane visada budavo +14 ziema ir tai nieko :merg2: pensininkiu deka grudindavomes :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 18:57

nieko,buvom priprate Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 21:31

Andron rašė:
zuikaite rašė:Sakai nekarsta... Pas mus net 35ºC gali buti vasara :roll:
Tik tiek :shock: :?:
Kroatijoje sezono pradžioje buvo arti 40 :roll:
Sakai tik tiek??? As cia apie pastovia kambario tmperatura kalbu, jei nijungtas oro condionierius. Lauke tai ir iki 48ºC pakaitina, kazkur Ispanijoje praeita vasareje pakaitino iki 52ºC. Patikek, kaaaarsta!!!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 10:38

tikim :wink:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 02 Geg 2007, 11:57

zuikaite rašė:Sakai tik tiek??? As cia apie pastovia kambario tmperatura kalbu, jei nijungtas oro condionierius. Lauke tai ir iki 48ºC pakaitina, kazkur Ispanijoje praeita vasareje pakaitino iki 52ºC. Patikek, kaaaarsta!!!
Tada viskas daug rimčiau :shock:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 06 Geg 2007, 17:05

Nei rimciau nei ka... CIA LABAI RIMTA!!!! Zmones mirsta uo tokio karscio. Na, bet tkiuosi si vasar gal nebus tokia jau baisi, nors orelis tikari sposus daro.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 18 Bir 2007, 21:55

daida rašė:
Hazel rašė:
Lilina rašė:Jo jo, nebe 18-25 atsakymus gaunu, o kokius 15-12
tikriausiai atėjęs pavasaris daro savo ;) vis mažiau laiko namuose norisi praleisti, geriau kažkur į gamtą lėkti ar kiemą apsitvarkyti....
Niekur mes neprapuolėm, tiesiog pas mus atsidarė eilinis statybų sezonas, tai nelabi ir randam laiko prie kompo prisėsti :(
Aš visuomet darau Vyšnių likerį.
Į 3 l talpos stiklainį pridedu uogu, kad nuo viršaus liktų kokie 3 cm laisvos vietos. tada ant viršaus užpilu cukrumi, o ant cukraus užpilų degtinę. Taip vėsioje ir tamsioje vietoje laikau apie 3 mėn. Pirmą savaitę reikia kas dieną pavartyuti stiklainį, o paskui kas savaitę. Uogas nukošti. Tada 1 kg cukraus ištirpinu 0,75 l kiekyje degtinės ir sumaišau su nukoštu gėrimų. Viską gerai išmaišau ir supilstau į buteliukus.
Tai mano mamos mėgstamiausias alkoholinis gėrimas :merg2:
Daida, ačiū, šitą persirašiau ir duosiu tėvui, kad padarytų. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 22:07

Ligita rašė:Daida, ačiū, šitą persirašiau ir duosiu tėvui, kad padarytų. :wink:
Mano anytos receptėlis. Oi pasivaišinam :lol: :P
Ji dar daro ir iš juodųjų serbentų. :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 09:20

O MAN JOS KAZKODEL LABAI SALDZIOS VISADA ATRODO :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 12:58

tutsi rašė:O MAN JOS KAZKODEL LABAI SALDZIOS VISADA ATRODO :merg2:
Taigi likeris visada saldus būna. :wink:
Bet nepasakyčiau, kad labai saldu. Tiesiog normalu, skanu :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 13:35

kaip mano babute sakydavo,geras daiktas,bet durnam neisiulysi :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bir 2007, 15:00

Kaip pasigaminti tikrą naminį vyną
http://www.rojaussodai.lt/archyvas.php?s=370&p=2&id=770

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 27 Bir 2007, 22:50

Mes is Medejos savo vynui pirkom priedu...labai jau jį pagražina ir greitai sufermentuoja. Su jų priedais per menesį vynas išrūgsta.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:51

Svarainių užpiltinė

500 gramų svarainių,
3/4 litro degtinės,
250 gramų medaus,
cinamono žievelė.

Nuplautus, išvalytus ir susmulkintus svarainius užpilti degtine, sudėti medų ir cinamoną. Laikyti mėnesį retkarčiais supurtant. Galima gerti vieną arba įpilti į arbatą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 11:53

o as sendien stumbrine gaminsiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 11:57

Stumbrą Labanore nukoveiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 12:13

Ramunė rašė:Stumbrą Labanore nukoveiPaveikslėlis
stumbrazoliu is Dzukijos parsiveziau :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 20:24

Kondensuoto pieno likeris

1 indelis kondensuoto pieno,
2 kiaušinių tryniai,
1,5 stiklinė degtinės ,
1 pakelis vanilės cukraus.

Kondensuotą pieną išplakame su tryniais ir vanilės cukrumi.
Nuolat plakdami po šaukštą supilame degtinę.
Likerį supilame į butelį ir laikome šaldytuve 2 paras.
Keli šaukštai romo ar 2-3 lašai romo esencijos likeriui suteiks malonų aromatą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 20:48

jei ant 1,5 stiklines degtines viena dezute kondensuoto,gaunasi labai tirstas :oops: As dedu 0,5 l. :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 20:50

Recepte aplamai tik 1 stiklinė :shock: . Kažkoks saldėsis, o ne gėrimas :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 20:51

Ramunė rašė:Recepte aplamai tik 1 stiklinė :shock: . Kažkoks saldėsis, o ne gėrimas :evil:
puse litro,pats tas,jau isbandyta :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 20:52

Tikiu, nes kai dariau su 1,5 ar truputuku daugiau, tai už dantų kabinosi, begeriant :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 20:55

Ramunė rašė:Tikiu, nes kai dariau su 1,5 ar truputuku daugiau, tai už dantų kabinosi, begeriant :wink:
tai gerai,jei kokio dancio nera,o jei visi ir tankus,tai ir neparagavusi gali likti :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 21:02

Taigi va, kad problemytė gali iškilti 043

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 22:20

manau geriau skysciau :wink:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 19 Sau 2008, 16:24

PIENO LIKERIS

10 trynių išplakti su 2 st. cukraus pudros, įdėti 1 pakelį vanilinio cukraus, supilti 1 litrą atšaldyto pieno. Perkošti ir įpilti 250 g spirito.
Į sveikatą !!!

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 19 Sau 2008, 17:16

Mille rašė:PIENO LIKERIS

10 trynių išplakti su 2 st. cukraus pudros, įdėti 1 pakelį vanilinio cukraus, supilti 1 litrą atšaldyto pieno. Perkošti ir įpilti 250 g spirito.
Į sveikatą !!!
o is kur spirito gaut? :wink:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 19 Sau 2008, 18:48

Jacinta rašė:
Mille rašė:PIENO LIKERIS

10 trynių išplakti su 2 st. cukraus pudros, įdėti 1 pakelį vanilinio cukraus, supilti 1 litrą atšaldyto pieno. Perkošti ir įpilti 250 g spirito.
Į sveikatą !!!
o is kur spirito gaut? :wink:
Mes ankčiau iš medikų gaudavom :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Sau 2008, 19:14

ir dabar galima gauti,tik reikia paieskoti :wink:

Vartotojo avataras
ingrida9
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 476
Užsiregistravo: 12 Lie 2007, 06:48

Standartinė ingrida9 » 19 Sau 2008, 19:14

O as turiu Paveikslėlis Ir butinai pasidarysiu :!:

Skelbti atsakymą