Kriusonai ir punsai

Diskusijos apie gėrimus

Moderatorius: Jacinta

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Kriusonai ir punsai

Standartinė zuikaite » 02 Kov 2007, 01:12

Kuo skiriasi kriusonas nuo punso? :oops: Ir gal kas koki recepteli isbandyta mesteltu. Reikes buto ikurtuves greitai svesti. Tai kazkuo norisi paivairinimui. 8)
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Kov 2007, 12:56

praktiskai niekuo nesiskiria ,mano ziniomis :merg2:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 02 Kov 2007, 18:11

Punšai yra karšti ir šalti. Tai gėrimai pagaminti iš arbatos ar pieno su šviežiais ar konservuotais vaisiais, uogomis. Punšai gaminami aukštose stiklinėse, kuriuose ir patiekiami. Šalti punšai geriami per šiaudelį.
Kriušonas – tai atšaldytas gėrimas iš vaisių ir uogų morsų bei sulčių mišinio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Kov 2007, 19:56

Dar galiu papildyti, kad PUNŠO pavadinimas yra kilęs iš indiško žodžio, kuris reiškai "penki". Vadinasi, į punšą turi įeiti penki ingredientai :
vanduo ( arba arbata), prieskoniai, cukrus,vaisiai ir alkoholis. Rytų šalyse naudojamas arakas - degtinė iš anyžių ir vynuogių.

O į KRUŠONĄ alkoholio beveik nepilama. Arba pilamas labai jau silpnas ( sangrija...)[/b]

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 03 Kov 2007, 19:38

Vadinasi ikurtuviu proga darysime kriusona :roll: :lol: Ir aciu uz informacija :geles: :luks:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Kov 2007, 22:50

By tik padėjo :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 16:28

tai,jei naudojamas arakas,tai isivaizduoju,koks turetu buti brudas :merg2: ,nes jo skonis tai patikekit 078

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 16:56

tutsi rašė:tai,jei naudojamas arakas,tai isivaizduoju,koks turetu buti brudas :merg2: ,nes jo skonis tai patikekit 078
Tai čia rytiečiai. Skaičiau, kad jie arasą skiedžia vandeniu arba arbata ir taip pasidaro lengvą vyną, kurį naudoja kaip aperityvą arba pasisėdėjimui. Jų skonio receptoriai, matyt, kitokie, nei mūsų :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 21:18

bent jau mano receptoriais tai jis grynas salietrynis samagonas :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 22:59

Nežinau, neteko pradegustuot :? Bet dabar jau ir nebesinori :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 04 Kov 2007, 23:04

Tai jei alkoholį maišai su vaisių sultimis, tai jo ten ir nesijaučia :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 23:12

joks vaisius neuzmus arako smarves,as taip manau :shock: :x

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Kov 2007, 00:40

Vaisinis punšas (6 porcijos)

Reikalingi produktai:
1 stiklinė apelsinų sulčių, 2 stiklinės vynuogių sulčių, 1 stiklinė citrinų sulčių, 2 stiklinės vandens, 1 stiklinė medaus

Viską sumaišyti. Punšą gerti šaltą.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Kov 2007, 00:43

Šampano punšas

720 ml Jim Beam
720 ml spanguolių sulčių
1 ltr citrininio sodos vandens
240 ml šviežių citrinos sulčių
lašelis biterio
1.5 l "Muskatnoje igristoje"
didelis gabalas ledo
apelsinų ir citrinų griežinėliai

Gerai atšaldyti visus komponentus. Užpilti ant punšo inde esančio didelio ledo gabalo, paskutinį pilant šampaną. Papuošti apels., citr. griež.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Kov 2007, 01:06

Itališkas punšas

Jums reikės:
1 l baltojo stalo vyno
80-100g cukraus
3 š. citrinų sulčių
Apelsinų sulčių
2 stiklinių virinto vandens
½ stiklinės konjako


Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus konjaką užvirinti iki 80° С.
2. Tada supilkite konjaką.

Rekomenduojama gerti karštą.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Kov 2007, 01:09

Punšas su melionu

Apie 10 stikliniu

Sudedamosios dalys:

2 litrai šaltos žaliosios arbatos
1 laimo vaisius
100 ml cukranendrių cukraus
2 melionai
700 ml putojančio baltojo vyno
Ledo


Išspauskite laimo vaisius. Nulupkite melioną, išimkite iš jo sėklas ir jį supjaustykite. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Kov 2007, 11:00

zuikaite rašė:Punšas su melionu

. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.
Jei kiekis nedidelis, manau būtų labai gražu patiekti melione, kurį panaudojom :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Kov 2007, 16:17

Ramunė rašė:
zuikaite rašė:Punšas su melionu

. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.
Jei kiekis nedidelis, manau būtų labai gražu patiekti melione, kurį panaudojom :roll:
Tikrai gera ideja. Tada ir indo specialaus nereikia. :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Kov 2007, 16:53

KARALIŠKASIS PUNŠAS

2 puodeliai apelsinų sulčių,
2 puodeliai citrinų sulčių,
2 puodeliai ananasų sulčių,
1 butelis romo,
2 buteliai vaisvandenių,
cukraus - pagal skonį.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (22.59 KiB) Peržiūrėta 12510 karus(ų)

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Kov 2007, 23:05

Ramunė rašė:KARALIŠKASIS PUNŠAS
Sitas turetu buti labai laaabai jau :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 10:59

:luks:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 21 Bir 2007, 19:03

Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 08:30

Ligita rašė:Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymas :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 23 Bir 2007, 13:36

tutsi rašė:
Ligita rašė:Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymas :hubba:
:hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 18:01

Juodųjų serbentų gėrimas

500 g juodųjų serbentų,
0,5 stiklinės cukraus,
l litras šaltos arbatos,
l litras gazuoto vandens.

Prinokę serbentai apipilami cukrumi ir palaikoma, kol išsiskiria sultys. Nukoštos sultys sumaišomos su arbata. Gazuotas vanduo supilamas prieš geriant.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 18:42

Vyšnių kriušonas

4 taurėms reikės:

200g vyšnių,
20g cukraus,
20g romo,
10g degtinės,
100g vyšnių sulčių,
300g raudonojo vyno,
150g saldaus šampano.

Vyšnias užpilkite cukrumi, romu, degtine ir vynu. Pastatykite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Po to išpilstykite į taures ir įpilkite šampano.
Galima įdėti ledo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgp 2007, 07:58

jei gerai supratau,tai kriusono vaikams negalima duoti :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Rgp 2007, 09:32

Tai kiti ir gryną baltutę duoda, kad geriau miegotų :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgp 2007, 11:15

maniskis ir taip miegu nesiskundzia :evil: dabar dar tebemiega :roll: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Spa 2007, 10:02

Grogas atsirado visiškai atsitiktinai. XVIII a. viena iš Anglijos jūreivių būtinų sutarties sąlygų buvo kasdienė romo – 55 laipsnių stiprumo – porcija. Nei daug, nei mažai. Istorija nutyli, ar tie jūreiviai taip pasigerdavo, kad negalėtų vykdyti savo tiesioginių pareigų, ar to romo tiek nebuvo įmanoma pakrauti į laivus, ar jis labai greitai baigdavosi.Aišku viena, 1740 m. anglų admirolas Edvardas Vernonas nutarė baigti laisvą alkoholinių gėrimų vartojimą laive. Taigi vieną gražią dieną jūreiviai gavo ne įprastą romo davinį, o vandens ir romo gėrimą. Kadangi ne visi laivai plaukia ten, kur šilta, kažkam atėjo mintis tą gėrimą pašildyti. Taip atsirado grogas. Ak, taip, o kodėl grogas? Labai paprasta, tiesiog admirolą pravardžiavo Grogu dėl jo nuolat nešiojamo apdaro – skraistės su gaubtu (grogrem). Štai taip buvo sugalvotas ir pavadintas grogas.
Jamaikos piratai vaizduodavo savo vėliavose skeletą... su kardu ir su grogo bokalu rankoje, tiksliau sakant, kaule, kuris kažkada buvo ranka... Būtinos klasikinio grogo recepto sudedamosios dalys – arbata arba karštas vanduo, konjakas ir romas. Į stiklinę karštos arbatos pilami du valgomieji šaukštai alkoholio (jeigu bus atvirkščiai, tokio mišinio grogu tikrai nepavadinsi) – šaukštas romo ir šaukštas konjako arba tik konjakas, arba romas. Atskirai patiekiamas griežinėlis citrinos su cukraus pudra. Siūloma gerti, šildytis ir šypsotis. Kaip ir kiekviename kulinarijos meno šedevre kūryba – sveikintinas dalykas. Galima pridėti ir medaus, ir balzamo, ir sulčių, tik alkoholio bendros proporcijos nekeičiamo

Skelbti atsakymą