Kriusonai ir punsai
Moderatorius: Jacinta
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Kriusonai ir punsai
Kuo skiriasi kriusonas nuo punso? Ir gal kas koki recepteli isbandyta mesteltu. Reikes buto ikurtuves greitai svesti. Tai kazkuo norisi paivairinimui.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar galiu papildyti, kad PUNŠO pavadinimas yra kilęs iš indiško žodžio, kuris reiškai "penki". Vadinasi, į punšą turi įeiti penki ingredientai :
vanduo ( arba arbata), prieskoniai, cukrus,vaisiai ir alkoholis. Rytų šalyse naudojamas arakas - degtinė iš anyžių ir vynuogių.
O į KRUŠONĄ alkoholio beveik nepilama. Arba pilamas labai jau silpnas ( sangrija...)[/b]
vanduo ( arba arbata), prieskoniai, cukrus,vaisiai ir alkoholis. Rytų šalyse naudojamas arakas - degtinė iš anyžių ir vynuogių.
O į KRUŠONĄ alkoholio beveik nepilama. Arba pilamas labai jau silpnas ( sangrija...)[/b]
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Vadinasi ikurtuviu proga darysime kriusona Ir aciu uz informacija
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tai čia rytiečiai. Skaičiau, kad jie arasą skiedžia vandeniu arba arbata ir taip pasidaro lengvą vyną, kurį naudoja kaip aperityvą arba pasisėdėjimui. Jų skonio receptoriai, matyt, kitokie, nei mūsųtutsi rašė:tai,jei naudojamas arakas,tai isivaizduoju,koks turetu buti brudas ,nes jo skonis tai patikekit
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Vaisinis punšas (6 porcijos)
Reikalingi produktai:
1 stiklinė apelsinų sulčių, 2 stiklinės vynuogių sulčių, 1 stiklinė citrinų sulčių, 2 stiklinės vandens, 1 stiklinė medaus
Viską sumaišyti. Punšą gerti šaltą.
Reikalingi produktai:
1 stiklinė apelsinų sulčių, 2 stiklinės vynuogių sulčių, 1 stiklinė citrinų sulčių, 2 stiklinės vandens, 1 stiklinė medaus
Viską sumaišyti. Punšą gerti šaltą.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Šampano punšas
720 ml Jim Beam
720 ml spanguolių sulčių
1 ltr citrininio sodos vandens
240 ml šviežių citrinos sulčių
lašelis biterio
1.5 l "Muskatnoje igristoje"
didelis gabalas ledo
apelsinų ir citrinų griežinėliai
Gerai atšaldyti visus komponentus. Užpilti ant punšo inde esančio didelio ledo gabalo, paskutinį pilant šampaną. Papuošti apels., citr. griež.
720 ml Jim Beam
720 ml spanguolių sulčių
1 ltr citrininio sodos vandens
240 ml šviežių citrinos sulčių
lašelis biterio
1.5 l "Muskatnoje igristoje"
didelis gabalas ledo
apelsinų ir citrinų griežinėliai
Gerai atšaldyti visus komponentus. Užpilti ant punšo inde esančio didelio ledo gabalo, paskutinį pilant šampaną. Papuošti apels., citr. griež.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Itališkas punšas
Jums reikės:
1 l baltojo stalo vyno
80-100g cukraus
3 š. citrinų sulčių
Apelsinų sulčių
2 stiklinių virinto vandens
½ stiklinės konjako
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus konjaką užvirinti iki 80° С.
2. Tada supilkite konjaką.
Rekomenduojama gerti karštą.
Jums reikės:
1 l baltojo stalo vyno
80-100g cukraus
3 š. citrinų sulčių
Apelsinų sulčių
2 stiklinių virinto vandens
½ stiklinės konjako
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus konjaką užvirinti iki 80° С.
2. Tada supilkite konjaką.
Rekomenduojama gerti karštą.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Punšas su melionu
Apie 10 stikliniu
Sudedamosios dalys:
2 litrai šaltos žaliosios arbatos
1 laimo vaisius
100 ml cukranendrių cukraus
2 melionai
700 ml putojančio baltojo vyno
Ledo
Išspauskite laimo vaisius. Nulupkite melioną, išimkite iš jo sėklas ir jį supjaustykite. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.
Apie 10 stikliniu
Sudedamosios dalys:
2 litrai šaltos žaliosios arbatos
1 laimo vaisius
100 ml cukranendrių cukraus
2 melionai
700 ml putojančio baltojo vyno
Ledo
Išspauskite laimo vaisius. Nulupkite melioną, išimkite iš jo sėklas ir jį supjaustykite. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymasLigita rašė:Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
tutsi rašė:o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymasLigita rašė:Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vyšnių kriušonas
4 taurėms reikės:
200g vyšnių,
20g cukraus,
20g romo,
10g degtinės,
100g vyšnių sulčių,
300g raudonojo vyno,
150g saldaus šampano.
Vyšnias užpilkite cukrumi, romu, degtine ir vynu. Pastatykite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Po to išpilstykite į taures ir įpilkite šampano.
Galima įdėti ledo.
4 taurėms reikės:
200g vyšnių,
20g cukraus,
20g romo,
10g degtinės,
100g vyšnių sulčių,
300g raudonojo vyno,
150g saldaus šampano.
Vyšnias užpilkite cukrumi, romu, degtine ir vynu. Pastatykite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Po to išpilstykite į taures ir įpilkite šampano.
Galima įdėti ledo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grogas atsirado visiškai atsitiktinai. XVIII a. viena iš Anglijos jūreivių būtinų sutarties sąlygų buvo kasdienė romo – 55 laipsnių stiprumo – porcija. Nei daug, nei mažai. Istorija nutyli, ar tie jūreiviai taip pasigerdavo, kad negalėtų vykdyti savo tiesioginių pareigų, ar to romo tiek nebuvo įmanoma pakrauti į laivus, ar jis labai greitai baigdavosi.Aišku viena, 1740 m. anglų admirolas Edvardas Vernonas nutarė baigti laisvą alkoholinių gėrimų vartojimą laive. Taigi vieną gražią dieną jūreiviai gavo ne įprastą romo davinį, o vandens ir romo gėrimą. Kadangi ne visi laivai plaukia ten, kur šilta, kažkam atėjo mintis tą gėrimą pašildyti. Taip atsirado grogas. Ak, taip, o kodėl grogas? Labai paprasta, tiesiog admirolą pravardžiavo Grogu dėl jo nuolat nešiojamo apdaro – skraistės su gaubtu (grogrem). Štai taip buvo sugalvotas ir pavadintas grogas.
Jamaikos piratai vaizduodavo savo vėliavose skeletą... su kardu ir su grogo bokalu rankoje, tiksliau sakant, kaule, kuris kažkada buvo ranka... Būtinos klasikinio grogo recepto sudedamosios dalys – arbata arba karštas vanduo, konjakas ir romas. Į stiklinę karštos arbatos pilami du valgomieji šaukštai alkoholio (jeigu bus atvirkščiai, tokio mišinio grogu tikrai nepavadinsi) – šaukštas romo ir šaukštas konjako arba tik konjakas, arba romas. Atskirai patiekiamas griežinėlis citrinos su cukraus pudra. Siūloma gerti, šildytis ir šypsotis. Kaip ir kiekviename kulinarijos meno šedevre kūryba – sveikintinas dalykas. Galima pridėti ir medaus, ir balzamo, ir sulčių, tik alkoholio bendros proporcijos nekeičiamo
Jamaikos piratai vaizduodavo savo vėliavose skeletą... su kardu ir su grogo bokalu rankoje, tiksliau sakant, kaule, kuris kažkada buvo ranka... Būtinos klasikinio grogo recepto sudedamosios dalys – arbata arba karštas vanduo, konjakas ir romas. Į stiklinę karštos arbatos pilami du valgomieji šaukštai alkoholio (jeigu bus atvirkščiai, tokio mišinio grogu tikrai nepavadinsi) – šaukštas romo ir šaukštas konjako arba tik konjakas, arba romas. Atskirai patiekiamas griežinėlis citrinos su cukraus pudra. Siūloma gerti, šildytis ir šypsotis. Kaip ir kiekviename kulinarijos meno šedevre kūryba – sveikintinas dalykas. Galima pridėti ir medaus, ir balzamo, ir sulčių, tik alkoholio bendros proporcijos nekeičiamo